Els pares de Pedro Álvarez demanen per darrera vegada als jutges que l’assassinat del seu fill no quedi impune

September 19, 2020 in Actualitat, LLIBERTATS, Uncategorized

«El tribunal de la secció 21 de l’Audiència de Barcelona impedeix al pare i a la mare del jove assassinat en L’Hospitalet en 1992 assistir a la vista definitiva sobre la reobertura del cas».

«El cas de Pedro Álvarez és un cas polèmic, tot apunta a l’autoria d’un Policia. L’any 2005 el consistori pratenc va negar-se a debatre-ho al Ple ignorant deliberadament la presentació d’una instancia ciutadana per intervenir-hi en cerca d’una declaració institucional de suport».

x Oriol Solé Altemira | Diario.es

El pare i la mare de Pedro Álvarez, el jove assassinat en 1992 en L’Hospitalet presumptament per un policia nacional, han viscut aquest divendres una de les últimes oportunitats per a trobar justícia. L’Audiència de Barcelona ha revisat en una vista la negativa del jutge instructor de reobrir el cas. Si els magistrats consideren que el delicte està prescrit, tal com sosté la Fiscalia, el crim quedarà impune, i la protecció de les víctimes per part del sistema es veurà almenys qüestionada.

Read the rest of this entry →

Tal dia com avui de 1986 ens va deixar l’històric anarcosindicalista pratenc Ramón Huguet

August 3, 2020 in Memòria El Prat, Memòria històrica, Uncategorized

Tal dia com avui de 1986, a la localitat occitana de Bellegarde moria als 92 anys, l’històric anarcosindicalista pratenc i pagès de professió, Ramon Huguet Cañelles.

Nascut el 6 de març de 1897 a Sant Martí de Maldà a la comarca de l’Urgell, de ben jovenet es traslladà al Prat de Llobregat on milità en la Confederació Nacional del Treball (CNT).

Quan el cop militar feixista de juliol de 1936, amb Demetrio Beriain Azketa, organitzà des del Comitè Antifeixista local la defensa contra l’aixecament al Prat de Llobregat. Read the rest of this entry →

El Delta es revolta contra l’”especulació urbanística”

July 22, 2020 in Uncategorized

x Pau Massip | Líneamar

El projecte Eixample Sud al Prat, el Pla de Ponent a Gavà i Castelldefels o el nou barri de Llevant a Viladecans. Aquests són només alguns dels projectes urbanístics que amenacen les últimes zones verdes al voltant de les ciutats del Delta, on els boscos i els camps no paren de perdre terreny a favor del ciment.

Com que la situació és similar a tots els municipis del Delta, les plataformes i moviments que s’han creat per intentar frenar aquests projectes s’han unit per fer sentir més fort la seva veu. Jaume Grau, membre de la plataforma SOS Baix Llobregat, explica que cada vegada hi ha un “sentiment d’identitat pel territori que va més enllà de les fronteres administratives” i assegura que això “és molt important”. La gent s’ha adonat que “el que passa al poble del costat” també l’afecta i, per això, “cada cop hi ha més consciència de territori”.

Read the rest of this entry →

Zeroport jutja insuficient la resolució del Parlament contra l’ampliació de l’aeroport del Prat

July 20, 2020 in TERRITORI, Uncategorized

«La plataforma Zeroport demana al Parlament del Principat “una posició clara” per a la paralització definitiva dels projectes d’ampliació del Aeroport del Prat i redimensionar el tràfic aeri donat l’actual context d’emergència climatica».

 

La plataforma Zeroport que agrupa a una  vintena de col·lectius veïnals i moviments pel clima entre les quals es troben Rebel·lió o Extinció-Barcelona, Ecologistes en Acció, la Assemblea de  Barris Pel Decreixement Turístic, Depana, Prou Soroll, Fridays for  Future de Barcelona o Ni un Pam de Terra del Prat de Llobregat, ha fet pública mitjançant un comunicat la seva valoració sobre la resolució del Parlament en quant a l’ampliació de l’aeroport del Prat, a la que jutja  del tot insuficient.

La plataforma recorda que un cop passats 20  anys de l’anterior Pla Director de l’aeroport del Prat, les mesures  compensatòries que es van aprovar per mitigar els greus impactes  ambientals encara no han estat convenientment desenvolupades, acumulant  nombrosos incompliments. En conseqüència, jutja d’absurd el fet de que es  deixi la porta oberta a alguna mena d’ampliació d’activitat de  l’aeroport quan encara no s’han mitigat com cal els greus efectes que va  ocasionar l’última ampliació.

Read the rest of this entry →

La Marea Pensionista del Prat trasllada la concentració setmanal d’aquells dilluns a la plaça de la Vila

June 9, 2020 in Uncategorized

Aquest dilluns dia 15 la convocatòria de setmanal de les 10.30h de la Marea Pensionista del Prat es traslladarà de la Zonilla a la plaça de la Vila.

La contaminació al Prat cau a la meitat i marca mínim històric

March 27, 2020 in Uncategorized

«El confinament causat pel COVID-19 deixa efectes positius al reduir els nivells de contaminació de l’aire a valors molt per sota al de les últimes dècades. Al Prat s’ha reduït pràcticament a la meitat, mentre que a Barcelona assoleix un índex de reducció d’entre el 70% i el 80%»

 

L’excés de contaminació global és una evidencia que s’ha vist reforçada a causa de les noves dades obtingudes a causa del confinament provocat pel COVID-19, que ha rebaixat dràsticament les emissions.

Fa uns anys es van instal·lar al nostre municipi dos punts de mesura de la qualitat de l’aire a partir de la creació de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA), que te com a objectiu registrar de forma concreta els nivells de diversos factors contaminants presents a l’aire que poden afectar a la salut pública i al medi ambient. Aquestes estacions de control es troben ubicades Jardins de la Pau i al CEM Sagnier.

Segons aquestes dades, que mostren l’evolució de la qualitat de l’aire des de l’any 2014, trobem una reducció gradual des de 2015 de Diòxid de Nitrogen (NO2), principal contaminant a les zones urbanes i industrials, que l’any 2018 se situava en 34 µg/m³.

Read the rest of this entry →

Deporten al Marroc l’Ashraf, detingut durant les protestes contra la sentència

December 20, 2019 in Uncategorized

«S’eleven a dues les persones detingudes arran de les protestes de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem contra els encasats del referèndum de l’1-O que han estat deportats al Regne del Marroc, desprès de passar pel CIE de Zona Franca.»

x Vilaweb

La plataforma per la lliure circulació de persones No en el nostre nom ha anunciat la deportació al Marroc de l’Ashraf, un dels joves detinguts durant les manifestacions contra la sentència que va ser internat a un CIE. L’Ashraf va ser detingut a Lleida el 18 d’octubre, dia de la vaga general contra la repressió.

No en el nostre nom ha criticat l’ús de la llei d’estrangeria per a ‘dissuadir la protesta’, fet que ha catalogat de violència. És per això que han fet una crida a participar en la marxa de torxes pels presos polítics i exiliats que demà sortirà a les 20.00 de la plaça de la Catedral de Lleida.

L’Ashraf és el segon detingut durant les protestes contra la sentència que ha estat deportat al Marroc. L’Ayoub, un noi de vint-i-tres anys, va ser deportat després d’estar tancat vint dies al CIE de la Zona Franca.

El RACC alerta de que la xarxa ferroviària ja està saturada abans de que entri en vigor la zona de baixes emissions

December 17, 2019 in Actualitat, Uncategorized

Dèficit d’inversió i saturació posen en dubte que la xarxa ferroviària pugui absorbir el previsible increment de la demanada per l’entrada en funcionament de la zona de baixes emissions (ZBE) el pròxim 1 de gener. Així ho alerta un estudi del RACC que posa en dubte la capacitat de les cinc línies de Rodalies i una de Ferrocarrils de la Generalitat que entren i surten de Barcelona per fer front a qualsevol increment de la demanda de transport públic i alerten que aquestes sis línies ja estan per sobre de la seva capacitat màxima en hores punta i, per tant, segons l’entitat, no tenen marge per assumir nous potencials viatgers a no ser que s’assumeixin actuacions urgents. Read the rest of this entry →

Un Concert amb Motorzombis, La Bandarra, la Clika Pika, i Monton Fiestao tancarà la vint-i-quatrena edició de les Alternatives

September 28, 2019 in Uncategorized

«Un Concert amb Motorzombis, La Banddarra, La Clika Pika, i els pratencs Monton Fiestaó tancaràn la vint-i-tretzena edició de les alternatives. En aquest article us convidem a donar un cop d’ull i escoltar alguns dels seus treballs».

Read the rest of this entry →

Els treballadors de Ryanair acusen Ábalos i l’empresa de no haver pogut fer vaga

September 27, 2019 in Uncategorized

«Asseguren que Foment ‘s’ha desentès’ d’ells i celebren la resposta de la plantilla en les deu jornades de protest

           x Vilaweb

Els treballadors de Ryanair acusen el ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, i a la mateixa empresa de no haver pogut exercir el seu dret a vaga. Des del sindicat USOC expliquen que no han rebut ‘cap suport’ per part del govern espanyol, malgrat que la companyia ha decretat el 100% de serveis mínims en els vols que es podien veure afectats per les protestes.

La portaveu del sindicat, Lídia Arasanz, lamenta la posició del ministeri davant de l’actitud de Ryanair. ‘El senyor Ábalos s’ha desentès de nosaltres. Per a ell no som un problema si no hi ha cues de passatgers enfadats als aeroports’, ha lamentat Arasanz. USOC, però, ha volgut destacar la resposta que han tingut els treballadors de la companyia en els deu dies de vaga, i ha destacat les pèrdues que ha tingut Ryanair per la negativa de vendre productes a l’avió.

Informació relacionada:

Ábalos treu pit per l’èxit de les estratègies implementades per minimitzar la incidència de les vagues a l’aeroport del Prat