El mediador del govern espanyol emet el laude obligatori amb el que pretén solucionar el conflicte a l’aeroport del Prat

August 30, 2017 in Uncategorized

«El laude ditat a instancies del govern espanyol considera, així mateix, que ambdues parts “no hauran d’adoptar noves mesures de conflicte i vaga relacionades amb les matèries del laude” a Eulen»

«Dilluns vinent els treballadors dels controls d’accès de l’aeroport celebraran una assemblea on hauran de donar-hi el vist-i-plau, amb una convòcatòria de vaga pel proper 8 de setembre a l’horitzó»

 

El laude obligatori dictat a instàncies del govern espanyol per solucionar el conflicte entre els treballadors dels controls de seguretat en l’aeroport del Prat i l’empresa Eulen estableix un complement salarial de lloc de treball de 200 euros per dotze mesos que absorbeix els anteriors. Aquest augment va ser rebutjat, per insuficient, per la plantilla.

Marcos Peña, l’àrbitre designat pel govern espanyol considera, així mateix, que ambdues parts “no hauran d’adoptar noves mesures de conflicte i vaga relacionades amb les matèries del laude” i “no hauran de produir efectes les mesures disciplinàries adoptades en relació amb el desenvolupament del conflicte”. Read the rest of this entry →

DEPANA presenta al·legacions a la Modificació del Pla Parcial del Sector Llevant–Mar de Gavà

August 8, 2017 in Uncategorized

«DEPANA defensa què la no urbanització és l’única via possible per garantir la preservació d’habitats d’interès i espècies en perill o vulnerables, així com el manteniment de la funció connectora que desenvolupa».

 

L’entitat ecologista DEPANA ha presentat  al·legacions a la Modificació del Pla Parcial del Sector Llevant–Mar de Gavà. DEPANA considera que aquesta modificació del Pla i  la construcció del conjunt residencial i hoteler amb zones comunes privades i carrers posarien en peril entre altres:

La funció connectora entre el Parc Agrari del Baix Llobregat amb les diferents zones de XN2000-Delta, la costa i altres espais naturals de l’interior,.

Les espècies de flora amenaçada com l’Orobanche foetida (en perill) i Maresia nana (vulnerable).

L’espècies d’aus d’interès com Certhia brachydactyla, Troglodytes troglodytes, Larus melanocephalus, Sterna sandvicensis, Sterna hirundo, Charadrius alexandrinus, Himantopus himantopus. Read the rest of this entry →

Tal dia com avui de 1931 va esclatar a la Seda la vaga més important de la història del Prat

July 18, 2017 in Memòria El Prat, Memòria històrica, Uncategorized

Tal dia com avui recordem una de les de vagues històriques més important de la història del Prat, la què va iniciar-se un 18 de juliol de 1931 a la fàbrica de la Seda, va durar 19 dies i va acabar en un tiroteig a les portes de la mateixa. En aquest cas la desunió dels treballadors, propiciada per l’empresa, va comportar el fracàs de la mateixa i l’empresonament, acomiadament i persecució dels sindicalistes de la CNT durant molts anys.

El juliol de 1936 les tornes canviarien i la fàbrica passaria a ser controlada per un comitè d’obrers.

[Videos] Noticia de l’enterrament del Centre Artesà al Canal 3/24 i ETV

July 10, 2017 in Uncategorized

.

Crònica del Canal 3/24 i ETV respectivament sobre l’enterrament que la plataforma ”Salvem l’Artesà” ha organitzat el 9 de juliol del 2017 per acomiadar l’històric teatre pratenc.

El CIE de Zona Franca no proporciona l’atenció mèdica necessària als seus interns amb problemes de salut mental

May 14, 2017 in Uncategorized

 «Segons un informe de la Fundació Migra Studium, les persones amb malalties psíquiques no reben atenció mèdica especialitzada i comparteixen habitació amb la resta d’interns».

«Migra Studium i organitzacions internacionals avisen dels riscos per a la salut que comporta privar de llibertat o retornar al seu país d’origen a una persona amb problemes psicològics».

   x Catalunya Plural

Un estudi alerta que en el CIE de Zona Franca els interns amb problemes de salut mental no reben l’atenció deguda per llei. Quan un migrant entra en un Centre d’Internament d’Estrangers (CIE), el servei mèdic ha de fer-li un reconeixement, així com un informe de lesions. L’objectiu d’aquest procediment és poder identificar a persones malaltes, física o mentalment, i veure quin tractament necessiten o si és preferible que siguin traslladades a un hospital.

No obstant això, segons la Fundació Migra Studium, entitat que visita amb regularitat el CIE de la Zona Franca, durant els dos últims anys han trobat interns amb trastorns psíquics al costat d’uns altres no hen tenen, una situació que va en contra de la normativa vigent. El Govern espanyol ha reconegut aquest mateix dimecres que no està complint amb el reglament en aquest sentit en els CIE d’Algesires i Tarifa, però a això caldria afeguir-li, segons Migra Studium, el de la capital catalana. El que estableix la normativa és la “separació de la resta dels internats” d’estrangers que presentin malaltia física o psíquica. Read the rest of this entry →

Tal dia com avui de 1985 Quim Sànchez va perdre la vida

December 16, 2016 in Memòria El Prat, Memòria històrica, Uncategorized

Tal dia com avui , un 16 de desembre de 1985 moria en Quim Sànchez, persona molt coneguda al Prat i molt vinculat a diverses lluites socials. Posteriorment es va desvincular de la militància política estricta, i va passar a militar a Terra Lliure, fins que mentre preparava una acció de sabotatge perdé la vida en esclatar-li l’artefacte explosiu que estava manipulant dins d’una cabina telefònica del carrer Aldana de l’Eixample/Poble Sec de Barcelona.

La desaparició de’n Quim s’uneix a la de Felix Goñi, veí de la localitat i activista de Terra Lliure, mort en idèntiques circumstancies sis anys abans.

Informació relacionada:

Tal dia com avui; l’Audiència Nacional espanyola obre un procès per les esqueles a en Quim Sànchez

La Policia Municipal del Prat retira la placa de Plaça en memòria a en Quim Sànchez Read the rest of this entry →

“M’he trobat unes dones que arriben a Grècia amb el somni d’Europa i de cop estan en una presó”

December 11, 2016 in Uncategorized

«Lola Gutiérrez, l’educadora social i sindicalista de la CGT que ha passat uns quants dies tancada en un CIE d’Atenes, explica per primer cop la seva vivència».

 x La Directa

Lola Gutiérrez és educadora social i treballa com a tècnica del servei d’acció social a la Diputació de Barcelona. També és delegada sindical de la CGT en aquesta institució. Aquest dijous va arribar a Barcelona, procedent d’Atenes, on va ser rebuda afectuosament per familiars i companyes de feina i militància. Gutiérrez havia passat deu dies detinguda a Atenes –primer en una comissaria policial, després al centre d’internament per a dones estrangeres d’Elliniko– en ser descoberta intentant ajudar un menor refugiat d’origen kurd a viatjar a Barcelona, fent-lo passar per fill seu. En aquesta conversa, explica per primer cop la vivència. Read the rest of this entry →

La sindicalista Lola Gutiérrez continuarà empresonada a Grècia fins la seva deportació el vuit de desembre

December 6, 2016 in Actualitat, LLIBERTATS, Uncategorized

«Tancada en un centre d’internament per a persones estrangeres, Gutiérrez ha esperat durant els últims dies la repatriació a l’Estat espanyol. Va ser detinguda per intentar ajudar un refugiat a arribar a Barcelona».

«A la comissaria de l’aeroport, el cap de policia va emetre un ordre d’última hora en el qual establia que la militant anarcosindicalista era “un perill per la seguretat pública”».

 

 x La Directa

Lola l’onze de juny de 2011 durant una protesta del 15-M a la Plaça de la Vila

La treballadora de la Diputació de Barcelona i representant sindical de la Confederació General del Treball (CGT) Lola Gutiérrez porta més de vuit dies empresonada a Grècia i estarà privada de llibertat fins aque agafi un vol de tornada a la capital catalana el matí del dijous 8 de desembre. Fa més d’una setmana, el diumenge 28 de novembre la van arrestar a l’aeroport d’Atenes per acompanyar una persona refugiada en el seu intent d’arribar a Barcelona.

El dimarts passat 2 de desembre, després d’un interrogatori judicial als tribunals de la capital grega, la jutgessa que porta el cas va decretar la llibertat amb càrrecs de la sindicalista catalana. En aquell moment, sota sentència de les màximes autoritats judicials hel·lèniques, Gutiérrez era oficialment lliure i tenia dret a tornar a casa. Tanmateix, a la comissaria de l’aeroport, on l’havien d’alliberar, el cap de policia va emetre un ordre d’última hora en el qual establia que la militant anarcosindicalista era “un perill per la seguretat pública” de l’Estat grec. Read the rest of this entry →

Pedalejada per Salvar l’Artesà

June 4, 2016 in Uncategorized

La plataforma ‘Aturem l’enderroc. Salvem l’Artesà’ convoca demà diumenge una  bicicletada, i ús convida a unir-vos amb l’objectiu d’ajudar a fer visible la lluita per salvar l’Artesà.

Des de l’organització demanen que dueu la vostre bici i aclareixen que ells ja posem la resta: banderoles i samarretes de la campanya.

No us oblideu de confirmar assistència al nostre correu: salvemlartesa@gmail.com

Activitats al Casal pel cap de setmana del 21 al 26 d’abril

April 20, 2016 in Uncategorized

Programa d’activitats del Casal Okupat i Autogestionat ‘La Llavor’ del dijous 21 a dimarts 26 d’abril.

Dijous
- Repartiment de comandes de la Cooperativa de Consúm
Ecòlogic i Responsable ‘Cals Karxofa’.a partir de les 19h
- Espai d’art de de 12 a 14h
- Cafeta i espai de trobada de 19 a 22h

Divendres
- Curs de só a les 19h  a càrrec de Brassika Soung System [Darrera classe]
- Espai d’art de 17.30 a 19.30h
- Xerrada: “Nous plans urbanístics i noves amenaces al delta”
(a càrrec de Jose Gàrcia de DEPANA) a les 19.30h.
- 22.30h Festa del quinto  organitzada per el col·lectiu Catarko (Cafeta de quintos acompanyats de tapa)

Dissabte
- Paradeta de llibres i roses alternatives al costat de la Plaça de
la Vila.
- Gimnàs popular de 17 a 19h
- Debat obert i cafeta sense alcohol a partir de les 19h.

Diumenge
- Bicicletada popular al delta del Lobregat organitzada per el col·lectiu Catarko (Sortida pels espais
naturals. Punt de sortida el Casal) a les 11h
- Vermutet al Casal a les 13h.
- Assemblea oberta per construir les 21es festes populars i alternatives. Read the rest of this entry →