La Marea Pensionista del Prat trasllada la concentració setmanal d’aquells dilluns a la plaça de la Vila

June 9, 2020 in Uncategorized

Aquest dilluns dia 15 la convocatòria de setmanal de les 10.30h de la Marea Pensionista del Prat es traslladarà de la Zonilla a la plaça de la Vila.

La contaminació al Prat cau a la meitat i marca mínim històric

March 27, 2020 in Uncategorized

«El confinament causat pel COVID-19 deixa efectes positius al reduir els nivells de contaminació de l’aire a valors molt per sota al de les últimes dècades. Al Prat s’ha reduït pràcticament a la meitat, mentre que a Barcelona assoleix un índex de reducció d’entre el 70% i el 80%»

 

L’excés de contaminació global és una evidencia que s’ha vist reforçada a causa de les noves dades obtingudes a causa del confinament provocat pel COVID-19, que ha rebaixat dràsticament les emissions.

Fa uns anys es van instal·lar al nostre municipi dos punts de mesura de la qualitat de l’aire a partir de la creació de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA), que te com a objectiu registrar de forma concreta els nivells de diversos factors contaminants presents a l’aire que poden afectar a la salut pública i al medi ambient. Aquestes estacions de control es troben ubicades Jardins de la Pau i al CEM Sagnier.

Segons aquestes dades, que mostren l’evolució de la qualitat de l’aire des de l’any 2014, trobem una reducció gradual des de 2015 de Diòxid de Nitrogen (NO2), principal contaminant a les zones urbanes i industrials, que l’any 2018 se situava en 34 µg/m³.

Read the rest of this entry →

Deporten al Marroc l’Ashraf, detingut durant les protestes contra la sentència

December 20, 2019 in Uncategorized

«S’eleven a dues les persones detingudes arran de les protestes de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem contra els encasats del referèndum de l’1-O que han estat deportats al Regne del Marroc, desprès de passar pel CIE de Zona Franca.»

x Vilaweb

La plataforma per la lliure circulació de persones No en el nostre nom ha anunciat la deportació al Marroc de l’Ashraf, un dels joves detinguts durant les manifestacions contra la sentència que va ser internat a un CIE. L’Ashraf va ser detingut a Lleida el 18 d’octubre, dia de la vaga general contra la repressió.

No en el nostre nom ha criticat l’ús de la llei d’estrangeria per a ‘dissuadir la protesta’, fet que ha catalogat de violència. És per això que han fet una crida a participar en la marxa de torxes pels presos polítics i exiliats que demà sortirà a les 20.00 de la plaça de la Catedral de Lleida.

L’Ashraf és el segon detingut durant les protestes contra la sentència que ha estat deportat al Marroc. L’Ayoub, un noi de vint-i-tres anys, va ser deportat després d’estar tancat vint dies al CIE de la Zona Franca.

El RACC alerta de que la xarxa ferroviària ja està saturada abans de que entri en vigor la zona de baixes emissions

December 17, 2019 in Actualitat, Uncategorized

Dèficit d’inversió i saturació posen en dubte que la xarxa ferroviària pugui absorbir el previsible increment de la demanada per l’entrada en funcionament de la zona de baixes emissions (ZBE) el pròxim 1 de gener. Així ho alerta un estudi del RACC que posa en dubte la capacitat de les cinc línies de Rodalies i una de Ferrocarrils de la Generalitat que entren i surten de Barcelona per fer front a qualsevol increment de la demanda de transport públic i alerten que aquestes sis línies ja estan per sobre de la seva capacitat màxima en hores punta i, per tant, segons l’entitat, no tenen marge per assumir nous potencials viatgers a no ser que s’assumeixin actuacions urgents. Read the rest of this entry →

Un Concert amb Motorzombis, La Bandarra, la Clika Pika, i Monton Fiestao tancarà la vint-i-quatrena edició de les Alternatives

September 28, 2019 in Uncategorized

«Un Concert amb Motorzombis, La Banddarra, La Clika Pika, i els pratencs Monton Fiestaó tancaràn la vint-i-tretzena edició de les alternatives. En aquest article us convidem a donar un cop d’ull i escoltar alguns dels seus treballs».

Read the rest of this entry →

Els treballadors de Ryanair acusen Ábalos i l’empresa de no haver pogut fer vaga

September 27, 2019 in Uncategorized

«Asseguren que Foment ‘s’ha desentès’ d’ells i celebren la resposta de la plantilla en les deu jornades de protest

           x Vilaweb

Els treballadors de Ryanair acusen el ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, i a la mateixa empresa de no haver pogut exercir el seu dret a vaga. Des del sindicat USOC expliquen que no han rebut ‘cap suport’ per part del govern espanyol, malgrat que la companyia ha decretat el 100% de serveis mínims en els vols que es podien veure afectats per les protestes.

La portaveu del sindicat, Lídia Arasanz, lamenta la posició del ministeri davant de l’actitud de Ryanair. ‘El senyor Ábalos s’ha desentès de nosaltres. Per a ell no som un problema si no hi ha cues de passatgers enfadats als aeroports’, ha lamentat Arasanz. USOC, però, ha volgut destacar la resposta que han tingut els treballadors de la companyia en els deu dies de vaga, i ha destacat les pèrdues que ha tingut Ryanair per la negativa de vendre productes a l’avió.

Informació relacionada:

Ábalos treu pit per l’èxit de les estratègies implementades per minimitzar la incidència de les vagues a l’aeroport del Prat

Tal dia com avui de 1986 ens va deixar l’històric anarcosindicalista pratenc Ramón Huguet

August 3, 2019 in Memòria El Prat, Memòria històrica, Uncategorized

Tal dia com avui de 1986, a la localitat occitana de Bellegarde moria als 92 anys, l’històric anarcosindicalista pratenc i pagès de professió, Ramon Huguet Cañelles.

Nascut el 6 de març de 1897 a Sant Martí de Maldà a la comarca de l’Urgell, de ben jovenet es traslladà al Prat de Llobregat on milità en la Confederació Nacional del Treball (CNT).

Quan el cop militar feixista de juliol de 1936, amb Demetrio Beriain Azketa, organitzà des del Comitè Antifeixista local la defensa contra l’aixecament al Prat de Llobregat. Read the rest of this entry →

Ara farà 15 anys activistes ecologistes van desplegar una pancarta enmig d’un Congrès d’ICV amb el lema “Pla Delta la vostre vergonya”

July 9, 2019 in Memòria El Prat, Memòria històrica, Uncategorized

Tal dia com avui, un 9 de juliol de l’any 2004, ara farà 15 anys, enmig del parlament al Congrés d’ICV de Joan Saura, llavors president d’ICV i conseller de Relacions Institucionals de la Generalitat, activistes ecologistes de la Plataforma  “Salvem el Delta” van pujar a l’escenari per mostrar una pancarta on es podia llegir “Pla Delta la vostra vergonya. S.O.S. Llobregat”, davant de prop de 800 militants del partit. Mentrestant, un altre activista repartia als components de la mesa del congrés, entre els quals hi havia alts càrrecs del partit, una octaveta referent a les destrosses del Pla Delta al Delta del Llobregat i la incoherència entre el seu discurs “ecològic” amb la realitat que aplicaven des de l’ajuntament del Prat de Llobregat. Uns minuts abans s’havia votat, per unanimitat, la coalició d’IC amb el grup dels Verds, afegint més sarcasme a l’assumpte. Read the rest of this entry →

Guia de les vagues de la setmana vinent als serveis públics catalans: per què, quan i qui es mobilitza?

November 25, 2018 in Actualitat, ECONOMIA, Uncategorized

«La falta de resposta de l’executiu català davant les demandes de sanitaris, ensenyants i treballadors de l’administració aboca a una mobilització d’abast fins ara desconegut».

x Diari del Treball

Els pròxims dies hi ha una acumulació de convocatòries de vaga i mobilitzacions en diversos sectors i que poden afectar la vida de molts ciutadans. Read the rest of this entry →

CGT i Rebel·lió Atenció Primària criden a la vaga els professionals dels CAPs del 26 al 30 de novembre

November 25, 2018 in Actualitat, DRETS, Uncategorized

«A El Prat la ‘Plataforma en Defensa de la Salut i la Sanitat Pública’ iniciarà a les quatre de la tarda al CAP ‘Pujol i Capsada’ del Barri de San Cosme una ronda en suport de la vaga per tots els ambulatoris pratencs, a les cinc serà el torn del CAP ‘Ramona Via’, i a les sis el del CAP ‘Disset de setembre’».

x Vilaweb

El sindicat CGT ha convocat una vaga de tots els professionals de l’atenció primària del 26 al 30 de novembre. El moviment Rebel·lió Atenció Primària, que aglutina professionals de la sanitat pública i compta amb prop d’un centenar de centres adherits, va decidir en assemblea impulsar aquesta vaga i el sindicat els dona la cobertura legal per convocar-la. La mobilització coincidirà amb les ja convocades pel sindicat Metges de Catalunya, majoritari en el col·lectiu, a l’atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) i a la sanitat concertada per aquesta mateixa setmana. “Donem suport a les reivindicacions del col·lectiu de metges, però creiem que les hem d’ampliar a tots els treballadors de la sanitat pública”, afirma Ildefonso García de la Fuente, de Rebel·lió Primària i i secretari general de Sanitat CGT. Read the rest of this entry →