Mobilització al Prat de Llobregat contra els plans municipals d’urbanitzar espais agrícoles i naturals

gener 14, 2021 in Uncategorized

«El col·lectiu Ni un pam de terra i altres entitats ecologistes i veïnals intensifiquen la lluita contra tres plans urbanístics projectats al voltant del nucli urbà del Prat de Llobregat (Baix Llobregat) que preveuen la construcció de més de 10.000 nous habitatges i que, segons denuncien, pot provocar la desaparició de zones d’alt interès ambiental i agrícola. Pel consistori, la urbanització és l’única alternativa per garantir el dret a un habitatge accessible».

x Roger Jímenez | La Directa

La plataforma veïnal i ecologista Ni un pam de terra va presentar una moció al darrer Ple municipal del Prat de Llobregat (Baix Llobregat) del 13 de gener perquè fos debatuda i votada, però finalment no va prosperar. El govern municipal, format per una coalició entre el grup El Prat en Comú i el PSC, va defensar el plantejament urbanístic que té prevista la construcció de 1.260 habitatges corresponents a la segona fase de l’ARE Prat Sud, que en total suposa 2.666 nous habitatges i la urbanització de 37 hectàrees de camps adjacents al Parc Agrari del Baix Llobregat. A favor de la moció van votar els grups municipals d’ERC i Ciutadans; en contra, El Prat en Comú, el PSC i Podem. Read the rest of this entry →

28 anys de l’assassinat de Pedro Álvarez amb l’amenaça de la prescripció pendent del Tribunal Suprem

desembre 15, 2020 in Uncategorized

«La plataforma de suport i la família del jove de la Verneda mort a trets a l’Hospitalet de Llobregat el 15 de desembre de 1992, va presentar fa ara fa un any al jutjat d’instrucció una petició de realitzar noves proves científiques sobre armes i vehicles amb les tècniques d’avui. La demanda va ser desestimada en primera instància i posteriorment per l’Audiència Provincial de Barcelona, que va argumentar que el cas ja havia prescrit. El Tribunal Suprem, on s’ha recorregut aquesta decisió. és el darrer recurs per evitar que l’assassinat quedi definitivament sense cap responsabilitat penal»

«Aquest passat diumenge la Plataforma Pedro Àlvarez va presentar al Prat el documental ‘Nosotros no olvidamos’, un homenatge a la lluita de la família »

 

Com cada any des de 1993, avui es col·locaran flors a l’avinguda de Catalunya de l’Hospitalet de Llobregat, en el punt exacte on el jove Pedro Álvarez va ser assassinat fa 28 anys. Però a més d’organitzar l’homenatge de cada any i mobilitzacions, la família i el grup de suport han batallat des de l’inici i continuen fent-ho perquè es faci justícia i s’esclareixin els fets. Avui a la tarda, també es farà una concentració a la plaça Universitat de Barcelona, que podria ser, segons el pare d’Álvarez, Juanjo, “la darrera, ja que pretenen tancar el cas definitivament”.

Durant anys, l’entorn solidari ha apuntat que el responsable de la mort de Pedro Álvarez era un policia nacional, i tal com explicàvem a la Directa el 2018, els responsables de la investigació van creure des del començament que els indicis apuntaven clarament a un membre de les Forces de Seguretat de l’Estat. Read the rest of this entry →

Els treballadors d’Acciona bloquegen l’entrada de Nissan per protestar contra l’ERO

setembre 28, 2020 in Actualitat, ECONOMIA, Uncategorized

«La plantilla subcontractada denuncia que se sent “desemparada”».

x NacióDigital

Els treballadors d’Acciona han bloquejat l’entrada de la fàbrica de Nissan a la Zona Franca per protestar per l’ERO que afecta la totalitat de la seva plantilla, de 500 treballadors. La protesta ha començat a les cinc de la matinada i s’ha allargat fins les vuit, quan els mateixos treballadors han decidit marxar. En aquell moment, han començat a accedir a la fàbrica els centenars d’empleats del primer torn de Nissan, que havien d’entrar a les sis.

La plantilla subcontractada s’ha mobilitzat tres dies després del final sense acord del període de consultes de l’ERO per denunciar que se sent “desemparada” en mig d’un conflicte entre dues multinacionals i per reclamar a un acord que permeti recuperar els 500 llocs de treball.

Read the rest of this entry →

Els pares de Pedro Álvarez demanen per darrera vegada als jutges que l’assassinat del seu fill no quedi impune

setembre 19, 2020 in Actualitat, LLIBERTATS, Uncategorized

«El tribunal de la secció 21 de l’Audiència de Barcelona impedeix al pare i a la mare del jove assassinat en L’Hospitalet en 1992 assistir a la vista definitiva sobre la reobertura del cas».

«El cas de Pedro Álvarez és un cas polèmic, tot apunta a l’autoria d’un Policia. L’any 2005 el consistori pratenc va negar-se a debatre-ho al Ple ignorant deliberadament la presentació d’una instancia ciutadana per intervenir-hi en cerca d’una declaració institucional de suport».

x Oriol Solé Altemira | Diario.es

El pare i la mare de Pedro Álvarez, el jove assassinat en 1992 en L’Hospitalet presumptament per un policia nacional, han viscut aquest divendres una de les últimes oportunitats per a trobar justícia. L’Audiència de Barcelona ha revisat en una vista la negativa del jutge instructor de reobrir el cas. Si els magistrats consideren que el delicte està prescrit, tal com sosté la Fiscalia, el crim quedarà impune, i la protecció de les víctimes per part del sistema es veurà almenys qüestionada.

Read the rest of this entry →

Tal dia com avui de 1986 ens va deixar l’històric anarcosindicalista pratenc Ramón Huguet

agost 3, 2020 in Memòria El Prat, Memòria històrica, Uncategorized

Tal dia com avui de 1986, a la localitat occitana de Bellegarde moria als 92 anys, l’històric anarcosindicalista pratenc i pagès de professió, Ramon Huguet Cañelles.

Nascut el 6 de març de 1897 a Sant Martí de Maldà a la comarca de l’Urgell, de ben jovenet es traslladà al Prat de Llobregat on milità en la Confederació Nacional del Treball (CNT).

Quan el cop militar feixista de juliol de 1936, amb Demetrio Beriain Azketa, organitzà des del Comitè Antifeixista local la defensa contra l’aixecament al Prat de Llobregat. Read the rest of this entry →

El Delta es revolta contra l’”especulació urbanística”

juliol 22, 2020 in Uncategorized

x Pau Massip | Líneamar

El projecte Eixample Sud al Prat, el Pla de Ponent a Gavà i Castelldefels o el nou barri de Llevant a Viladecans. Aquests són només alguns dels projectes urbanístics que amenacen les últimes zones verdes al voltant de les ciutats del Delta, on els boscos i els camps no paren de perdre terreny a favor del ciment.

Com que la situació és similar a tots els municipis del Delta, les plataformes i moviments que s’han creat per intentar frenar aquests projectes s’han unit per fer sentir més fort la seva veu. Jaume Grau, membre de la plataforma SOS Baix Llobregat, explica que cada vegada hi ha un “sentiment d’identitat pel territori que va més enllà de les fronteres administratives” i assegura que això “és molt important”. La gent s’ha adonat que “el que passa al poble del costat” també l’afecta i, per això, “cada cop hi ha més consciència de territori”.

Read the rest of this entry →

Zeroport jutja insuficient la resolució del Parlament contra l’ampliació de l’aeroport del Prat

juliol 20, 2020 in TERRITORI, Uncategorized

«La plataforma Zeroport demana al Parlament del Principat “una posició clara” per a la paralització definitiva dels projectes d’ampliació del Aeroport del Prat i redimensionar el tràfic aeri donat l’actual context d’emergència climatica».

 

La plataforma Zeroport que agrupa a una  vintena de col·lectius veïnals i moviments pel clima entre les quals es troben Rebel·lió o Extinció-Barcelona, Ecologistes en Acció, la Assemblea de  Barris Pel Decreixement Turístic, Depana, Prou Soroll, Fridays for  Future de Barcelona o Ni un Pam de Terra del Prat de Llobregat, ha fet pública mitjançant un comunicat la seva valoració sobre la resolució del Parlament en quant a l’ampliació de l’aeroport del Prat, a la que jutja  del tot insuficient.

La plataforma recorda que un cop passats 20  anys de l’anterior Pla Director de l’aeroport del Prat, les mesures  compensatòries que es van aprovar per mitigar els greus impactes  ambientals encara no han estat convenientment desenvolupades, acumulant  nombrosos incompliments. En conseqüència, jutja d’absurd el fet de que es  deixi la porta oberta a alguna mena d’ampliació d’activitat de  l’aeroport quan encara no s’han mitigat com cal els greus efectes que va  ocasionar l’última ampliació.

Read the rest of this entry →

La Marea Pensionista del Prat trasllada la concentració setmanal d’aquells dilluns a la plaça de la Vila

juny 9, 2020 in Uncategorized

Aquest dilluns dia 15 la convocatòria de setmanal de les 10.30h de la Marea Pensionista del Prat es traslladarà de la Zonilla a la plaça de la Vila.

La contaminació al Prat cau a la meitat i marca mínim històric

març 27, 2020 in Uncategorized

«El confinament causat pel COVID-19 deixa efectes positius al reduir els nivells de contaminació de l’aire a valors molt per sota al de les últimes dècades. Al Prat s’ha reduït pràcticament a la meitat, mentre que a Barcelona assoleix un índex de reducció d’entre el 70% i el 80%»

 

L’excés de contaminació global és una evidencia que s’ha vist reforçada a causa de les noves dades obtingudes a causa del confinament provocat pel COVID-19, que ha rebaixat dràsticament les emissions.

Fa uns anys es van instal·lar al nostre municipi dos punts de mesura de la qualitat de l’aire a partir de la creació de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA), que te com a objectiu registrar de forma concreta els nivells de diversos factors contaminants presents a l’aire que poden afectar a la salut pública i al medi ambient. Aquestes estacions de control es troben ubicades Jardins de la Pau i al CEM Sagnier.

Segons aquestes dades, que mostren l’evolució de la qualitat de l’aire des de l’any 2014, trobem una reducció gradual des de 2015 de Diòxid de Nitrogen (NO2), principal contaminant a les zones urbanes i industrials, que l’any 2018 se situava en 34 µg/m³.

Read the rest of this entry →

Deporten al Marroc l’Ashraf, detingut durant les protestes contra la sentència

desembre 20, 2019 in Uncategorized

«S’eleven a dues les persones detingudes arran de les protestes de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem contra els encasats del referèndum de l’1-O que han estat deportats al Regne del Marroc, desprès de passar pel CIE de Zona Franca.»

x Vilaweb

La plataforma per la lliure circulació de persones No en el nostre nom ha anunciat la deportació al Marroc de l’Ashraf, un dels joves detinguts durant les manifestacions contra la sentència que va ser internat a un CIE. L’Ashraf va ser detingut a Lleida el 18 d’octubre, dia de la vaga general contra la repressió.

No en el nostre nom ha criticat l’ús de la llei d’estrangeria per a ‘dissuadir la protesta’, fet que ha catalogat de violència. És per això que han fet una crida a participar en la marxa de torxes pels presos polítics i exiliats que demà sortirà a les 20.00 de la plaça de la Catedral de Lleida.

L’Ashraf és el segon detingut durant les protestes contra la sentència que ha estat deportat al Marroc. L’Ayoub, un noi de vint-i-tres anys, va ser deportat després d’estar tancat vint dies al CIE de la Zona Franca.