Nissan proposa ajornar fins al juny del 2021 el tancament de la Zona Franca

July 22, 2020 in Actualitat, Destacat, ECONOMIA

Nissan proposa ajornar fins al juny del 2021 el tancament de la Zona Franca, sempre que s’arribi a un acord abans de finals d’aquest mes de juliol, i  a canvi que els treballadors abandonin la vaga, tot i que els sindicats consideren que mentre no retirin l’ERO no acceptaran condicions.

La necessitat que els empleats tornin a la feina rau principalment en el fet que Nissan ha de complir amb el contracte que té firmat amb Daimler per produir les últimes comandes pendents del pick-up Mercedes Classe X, que s’havien d’haver entregat abans de l’estiu.

Read the rest of this entry →

Tornen les pujades de sou d’alcalde i regidors i regidores

July 23, 2019 in Actualitat, Destacat, POLÍTICA

«Les retribucions totals han passat de 632.700 euros a 750.880 euros anuals, és a dir un 19%, per l’augment dels sous i perquè el nombre de càrrecs amb dedicació exclusiva ha augmentat de 12 a 13».

 

La legislatura municipal ha començat amb una pujada de les retribucions dels càrrecs electes en règim de dedicació exclusiva. Segons el què s’ha aprovat al primer ple municipal del present mandat, l’alcalde Lluís Mijoler cobrarà una retribució anual bruta de 68.650 euros, quan el seu predecessor, Lluís Tejedor Ballesteros, cobrava 65.000 en la legislatura anterior. Aquest increment ha estat del 5,6%, molt per sobre del creixement de l’IPC a Catalunya en el període, que ha estat del 4,2%, i dels salaris que, segons les diferents estadístiques, han perdut capacitat adquisitiva. Read the rest of this entry →

Com prendre partit contra l’homofòbia des del futbol base

May 30, 2019 in Actualitat, Destacat, DRETS

«Un club modest del Prat de Llobregat, el CB Terlenka, difon valors socials entre els jugadors i lluita contra els estereotips».

x Edgar X. Gómez | El Crític

Els jugadors de l’Amateur “A” i del Juvenil “A” del Club Barcelonista Terlenka van lluir el mes de març passat un braçalet amb els colors de l’orgull LGTBI en senyal de protesta. Això es va fer durant els respectius partits d’ambdós equips en una mostra de rebuig contra l’agressió homòfoba patida per un jove al Prat de Llobregat el 2 de març, durant la nit de Carnestoltes.

Testimonis directes de l’agressió expliquen que després d’una breu discussió verbal, un menor va colpejar un noi proferint-li insults i al·ludint a la seva condició sexual. L’agredit va haver de passar la nit a l’Hospital de Bellvitge després de diversos tractaments mèdics. L’endemà va ser donat d’alta, amb seqüeles, però. Read the rest of this entry →

DEPANA vol recordar a AENA els seus incompliments en matèria ambiental, davant una nova ampliació de l’Aeroport

February 16, 2018 in Actualitat, Destacat, TERRITORI

En relació a la proposta publicitada [1] d’un nou Pla Director de l’Aeroport de Barcelona, DEPANA recorda a l’opinió pública que, transcorreguts 20 anys de l’anterior Pla Director (1998), les mesures compensatòries que es van aprovar per mitigar els greus impactes mediambientals que aquest Pla va provocar i que segueix provocant, encara no han estat convenientment desenvolupades [2].

x DEPANA

La mesura estrella del Pla Director de l’Aeroport de Barcelona de 1998, era l’aprovació d’un Pla Especial que contemplen la protecció i planificació de la gestió de tots els espais naturals que es conserven en el Delta del Llobregat, incloent-hi els àdhuc no protegits.

Transcorreguts 20 anys de l’aprovació de l’anterior pla director i del compromís “ferm” per part de l’Estat i la Generalitat davant la Comissió Europea de desenvolupar el Pla Especial per a la protecció i gestió dels Espais Naturals del Delta del Llobregat, continuem a la espera.

Mentrestant, s’han plantejat nous plans directors urbanístics (PDU) que afecten greument als espais naturals del Delta, com: Read the rest of this entry →

Les claus de la victòria de Titanlux

February 6, 2018 in Actualitat, Destacat, ECONOMIA

«El passat 2 de febrer, en el quart dia d’una vaga indefinida, la plantilla d’Indústries Titan celebrava la victòria: la reversió dels acomiadaments no pactats i el compromís de no reincidir, durant 2 anys i 3 mesos, en la destrucció de llocs de treball».

x Isabel Benítez | La Directa

“Vaga, vaga i vaga!”. Així acabava el comunicat del Comitè de vaga d’Indústries Titan, el 30 de gener. La mesura proposada pel Comitè i acceptada per l’assemblea de treballadores va arribar desprès de què l’empresa intentés cobrir les aturades parcials amb treballadores procedents d’Empreses de Treball Temporal i la manca de voluntat manifesta d’arribar a cap tipus d’acord en l’arbitratge i mediació realitzat davant el Departament de Treball.

El conflicte, que va començar el 26 de juliol de 2017 amb la formalització dels primers acomiadaments, s’ha resolt desprès que l’assemblea de treballadores ratifiqués el preacord amb l’empresa. El text, tal com recull el comunicat de desconvocatòria fet públic per Comissions de Base (Co.bas) especifica: “la readmissió dels tres treballadors acomiadats que no van acceptar la proposta econòmica per acomiadament ofertat per l’empresa, i el compromís de l’empresa de no procedir a extingir cap contracte de la seva plantilla, per les causes objectives regulades als articles 51 i 52 de l’Estatut dels treballadors, i tot això durant un termini de dos anys i tres mesos des de la signatura del present acord”. Aquests dos articles, que regulen les condicions per facilitar l’acomiadament individual i col·lectiu, van ser reformulats en la reforma laboral de 2012, reduint els requisits i proves per a la realització del que fins el moment es coneixia com “expedient de regulació d’ocupació”.

Read the rest of this entry →

La plantilla de Titanlux reprèn les accions contra la destrucció d’ocupació al Baix Llobregat

December 12, 2017 in Actualitat, Destacat, ECONOMIA

«L’anunci de retallades salarials del 10% i l’acomiadament de 24 treballadores ha provocat un nou cicle de vagues a la planta del Prat. Segons el comitè de vaga, la reducció de plantilla és la resposta a una inversió fallida aliena a l’activitat».

x Isabel Benítez | La Directa

La plantilla de la principal fàbrica d’Indústries Titan, fabricant de les pintures i vernissos Titanlux, ha reprès les aturades parcials de dimarts a dijous a la planta del Prat de Llobregat. El detonant ha estat l’acomiadament de 24 treballadores el passat 31 d’octubre. Malgrat que la plantilla ja va fer una vaga contra el pla d’ajustament de l’empresa el passat juliol, aquesta segona onada de mobilitzacions pretén incrementar l’abast d’actuació. El passat 27 de novembre, el comitè de vaga – format per Co.Bas i UGT- va fer una crida per a la constitució d’una plataforma de suport amb diverses forces socials, sindicals i polítiques de la província de Barcelona. Juntament amb el calendari d’aturades parcials iniciat el 21 de novembre, les treballadores de Titanlux van realitzar concentracions simultànies el passat 4 de desembre, davant les principals distribuïdores comercials de Titanlux a Saragossa, Madrid i Barcelona. D’altra banda, està prevista una concentració a la plaça de la vila del Prat de Llobregat, coincidint amb la votació al ple de l’ajuntament d’una moció de suport a la plantilla dimecres 13 de desembre. Read the rest of this entry →

ICV dedica un passatge al rei borbó i després hi penja una bandera espanyola republicana

April 17, 2016 in Actualitat, AGITACIÓ GRÀFICA, Destacat, L'Agit-prop, POLÍTICA

Secció L’Agit-prop pratenc

 

Com deia un dels Marx “Aquests són els meus principis, si no t’agraden en tinc uns altres”.

Us oferim la darrera col·laboració amb la la nostra secció -l’agit-prop- en relació a l’acció protagonitzada per els joves d’ICV consistent en penjar una bandera espanyola republicana al passatge Juan Carlos I, i aprofitem per reproduir les manifestacions de la campanya ‘Esborrem el feixisme, dignifiquem els carrers’ en relació als fets esmentats.

De sorprenent podem qualificar la nostre reacció al veure una bandera espanyola republicana al Passeig Joan Carles I, el mateix passeig que el nostre Ajuntament va dedicar anys enrere al monarca Borbó designat pel mateix Francisco Franco.

De sorprenent podem qualificar igualment el fet de viure en un poble on avui pots passejar-te per una plaça de la Vila presidida per una gran bandera espanyola republicana, i una estona després girar una cantonada i caminar per algun carrer dedicat a persones vinculades amb la dictadura franquista; carrers com el de Victor Casanoves, cacíc i caporal de Someten; el del falangista Josep Guilera, el del Rector Martí i Piñol en la seva qualitat “de caidos por dios y por España”; o el del mossén i militar Farrès i Poch, responsable entre d’altres de signar informes causants d’enviar pratencs republicans i antifeixistes a les presons franquistes.

De carrers franquistes a El Prat no en volem cap ni un.
Memòria i dignitat!

+ Informació a la pàgina web de la campanya ‘Esborrem el feixisme dignifiquem els carrers’

Què en pensen (algunes) llibertàries de la consulta?

November 7, 2014 in Actualitat, Destacat

«Diversitat d’opinions en el si de l’anarquisme català, que planteja tres camins possibles de cara el 9-N, el moviment és debat entre l’abstenció i el NO-SI  i el SI-SI tàctic»

x La directa.cat

Bloc llibertari de la manifestació del passat 11 de setembre

Som a la vila de Gràcia. Entrem a la llibreria Aldarull, que és tot un referent de la difusió de l’ideari anarquista i un punt de trobada de totes aquelles que es mouen dins l’antagonisme social i polític que bull a l’històric barri barceloní. Allà ens esperen alguns membres del col·lectiu de llibreteres que dóna vida a l’espai, amb la intenció de xerrar sobre la omnipresència del procés –als mitjans de comunicació, però també als carrers–, i destriar les diverses opcions que es presenten davant la cita del 9 de novembre.

Un dels entrevistats ja ens avisa; diu: “nosaltres, com a col·lectiu, no hem definit una postura concreta al voltant de la consulta del 9N”. Tot i així, engeguem la gravadora i comencem la conversa: “El sentiment independentista, en general, té un punt d’irracionalitat, similar a l’enamorament. Però, en aquest cas, estimes algú que no coneixes: és totalment platònic. A partir d’aquí, considero que el procés és un engany. S’ha portat tot com una farsa, en què les CUP li han fet el joc a CiU i altres forces de dreta. No crec que així es pugui canviar la realitat”, comenta l’activista, que defensa l’abstenció activa de cara al diumenge.

No està sol en el seu plantejament; un altre integrant del projecte, que també aposta per la opció abstencionista, afegeix: “No crec que l’ocasió suposi un procés constituent que porti a la formació d’un nou marc polític o social. Sota el mateix paradigma politicoeconòmic global, les mateixes elits fan que la gent de sota s’enfronti en la lluita per transformar un govern autonòmic en un d’estatal. Hi veig, a la vegada, un element desmobilitzador de processos de caire social i de base –com son les vagues generals, les jornades de lluita o les okupacions del carrer…– que permet reconduir qualsevol moviment contestatari urbà cap a mobilitzacions en clau nacionalista i transversal”. Read the rest of this entry →

El web d’el Prat Llibertari arriba a les 200 publicacions.

January 20, 2014 in Actualitat, Destacat

Fa poc més d’un any, iniciàvem en diverses fases el projecte virtual de El Prat Llibertari amb la sortida a la llum primerament de la pàgina web sobre la Ruta Anarquista, de caràcter històric i documental, l’obertura del nostre facebook, que a dia d’avui té uns 362 seguidors, el compte de twitter @pratllibertari, i l’estrena poques setmanes després de la pàgina www.elpratllibertari.cat, que el passat dijous va arribar als 200 articles publicats.

 

El Prat Llibertari és un portal que va néixer en el marc dels preparatius de la II Ruta Anarquista feta als carrers d’el Prat de Llobregat el 27 d’octubre del 2012, una diada organitzada pel col·lectiu Catarko amb la col·laboració de la CNT-Prat i la distribuïdora Mercat Negre. La generació de diversos materials de caràcter històric i l’aportació de diversos artistes en el projecte van fer-nos plantejar l’obertura d’un portal on poguessin ser consultats permanentment, no només pels assistents a aquella diada concreta, i que encara avui es va ampliant amb nous materials.

A aquesta primera proposta de caràcter històric s’hi havia de sumar un portal més centrat en l’actualitat i difusió de totes aquelles iniciatives relacionades tant amb el moviment llibertari pratenc com amb la resta dels moviments socials del Prat. La nostra intenció era fer d’altaveu i caixa de ressonància de totes aquelles iniciatives populars, alternatives, i resistències que es desenvolupen al nostre àmbit local, encara que no coincidim amb el 100% dels seus plantejaments, reproduint els articles originals generats des dels mateixos col·lectius, aportant cròniques de mitjans locals que en parlessin o redactant-les nosaltres mateixos, defugint sempre qualsevol interès econòmic o partidista.

Un total de 200 articles per un any convuls

Donar un cop d’ull a les 200 entrades publicades fins ara a El Prat Llibertari és fer una mirada panoràmica a un any de lluita, valorar l’estat i vitalitat en què es troben els nostres moviments socials, i reconéixer i detectar les nombroses injustícies que es generen des del poder i les resistències que se’n deriven. Bo és girar el cap enrere, i mirar el quadre general que ens deixa un any convuls i de crisi sistèmica.
Read the rest of this entry →

El pratenc portaveu de PxC a Santa Coloma, condemnat per tercer cop per agredir veïns de la ciutat

November 27, 2013 in Actualitat, Destacat

x La Directa

Reincident. El portaveu de PxC a Santa Coloma de Gramenet, Juan Gómez Montero, ha estat condemnat a pagar 240 euros de multa per una falta de lesions. És el tercer cop que un jutjat condemna un dels portaveus més veterans del partit que lidera Josep Anglada i el cap d’un dels seus principals grups municipals per agredir veïns de la ciutat en la qual exerceix de representant de la ciutadania. Aquest cop, Montero, germà d’un Casual convicte, és culpable de lesionar una noia que protestava contra la presa de possessió d’un regidor de PxC exneonazi durant el ple municipal del gener passat. L’agressor, defensat per l’advocat de neonazis Fernando Oriente, es va defensar denunciant, al seu torn, la víctima. Però ni el fiscal ni el jutge s’han cregut Montero: el magistrat arriba a titllar les seves excuses de “puerils”. I el condemna per una falta de lesions. Per tercer cop.

Els fets van succeir en el ple municipal celebrat el passat 28 de gener, durant el qual va prendre possessió com a nou regidor de PxC Esteban Escribano Saavedra, que abans de ser candidat de PxC ho havia estat de la neonazi Democracia Nacional per Lleida. Diversos activistes antifeixistes van protestar contra la presència d’aquest element acudint al ple amb cartells en què es podia llegir ‘Fora feixistes de Santa Coloma’. “Donada la nombrosa assistència de públic, part del mateix es trobava dempeus al llindar de la porta d’accés a la sala”, entre elles la víctima, relata la sentència. “En el transcurs de la sessió, després que Juan Gómez realitzés fotografies del públic amb el seu telèfon mòbil, va sortir de la sala per anar als serveis”, afegeix. En tornar, va passar pel costat de la víctima, que li va dir que “esperava que les fotografies que havia fet no les publiqués en cap xarxa social, al mateix temps que de forma ostensible li posava davant de la cara el cartell que portava”. Read the rest of this entry →