El cas dels desnonaments al Prat. Per què no s’han aturat durant l’Estat d’Alarma a pesar dels anuncis oficials?

abril 8, 2021 in Actualitat, DRETS

Els desnonaments al Prat és un tema sovint invisibilitzat i que rarament te transcendència a l’opinió pública. El darrer cas que ha adquirit aquesta transcendència ha estat el del cantant del popular grup pratenc Los Bohemios Autorizados, Jony Carapapa i la seva família.

El desnonament d’aquesta família, amb dos menors a càrrec, estava previst inicialment per aquest 8 d’abril, tot i que finalment un jutjat del Prat en va paralitzar la seva execució a finals de març; després de transcendir mediàticament mitjançant El Prat al Dia i de les gestions de  representants de la PAH i de l’empresa municipal ‘El Prat Espais‘ els quals van aportar informes i escrits que reflectien la situació de la família.

Aquest cas en concret i molts d’altres fan sorgir la pregunta:

Per què no s’han aturat els desnonaments durant l’Estat d’Alarma a pesar dels anuncis oficials?

Read the rest of this entry →

Marea Pensionista demana recuperar la normalitat de l’assistència presencial als CAP’s

març 25, 2021 in Actualitat, DRETS

La Marea de Pensionista del Prat va desplaçar-se aquest dimarts en manifestació des de l’Ambulatori de Ramona Via fins a la Plaça de la Vila per fer lliurament al Regidor de Salut Pública i consum d’un escrit per deixar constància del seu malestar per la falta d’assistència personal en l’atenció primària des de fa ja un any. Al mateix escrit també reclamen al consistori pratenc que es reuneixi amb la resta dels Ajuntaments de la comarca i que junts facin un front comú i pressionar als responsables del govrn per a recuperar la normalitat de l’assistència presencial. Read the rest of this entry →

Irídia i Migra Studium reclamen un règim de visites als interns del CIE

març 21, 2021 in Actualitat, DRETS, LLIBERTATS

«Irídia i Migra Studium emeten una queixa davant els Jutjats de Control del CIE per exigir novament que s’habilitin visites de familiars i entitats, avui prohibides per la pandèmia. També denunciem obstacles davant la visita d’advocats»

 

Irídia i la Fundació Migra Studium reclamen davant dels jutjats de control del CIE, de nou sis mesos després, una resolució judicial que permeti un règim de visites als interns en el marc del context de pandèmia. Per ambdues emtitats la COVID19 no pot ser un pretext per anular el dret de visites dels interns un cop el Ministeri de l’Interior va considerar que la pandèmia no impedia la reactivació i reobertura del CIE. Si epidemiològicament és possible reobrir el CIE i mantenir-hi la privació de llibertat, també afegeixen, ha de ser possible epidemiològicament visitar els interns que hi són tancats. Read the rest of this entry →

Convoquen vaga del sector sanitari i de serveis el 10 de març contra la precarització del sistema públic

març 9, 2021 in Actualitat, DRETS

« La Mesa Sindical de Sanitat de Catalunya també proposa fer aturades parcials cada dilluns, a partir del 15 de març».

x Diari de la Sanitat

El col·lectiu sanitari, al focus mediàtic en els últims mesos pel desgast físic i mental acumulat a causa de la pandèmia, està cridat a una vaga sectorial demà 10 de març. La Mesa Sindical de Sanitat de Catalunya -formada pels sindicats CGT, USOC, Infermeres de Catalunya, CATAC-CTS-IAC, Coordinadora Obrera Sindical i PSI Lluitem- ha anunciat aquest matí la convocatòria.

“Hem arribat a una situació límit en què hem de dir prou, perquè ens sentim maltractats”, va avisar fa una setmana al Diari del Treball la vicepresidenta del sindicat Unió d’Infermeres de Catalunya, Esther Rodríguez. Llavors, el grup de sindicats agrupat a la Mesa va arrencar la campanya “#EstemFartes” a les xarxes socials com a avançament de la vaga que avui ha anunciat.

Una vaga general i una d’indefinida

Read the rest of this entry →

La pandèmia i la pluja no atura el moviment feminista i es mobilitza als carrers del Prat aquest 8-M

març 8, 2021 in Actualitat, DRETS, ECONOMIA

La jornada de vaga feminista prevista avui ha començat a fer-se visible als carrers del Prat a dos quarts d’onze del matí a la plaça Catalunya del Prat amb la confluència de dues convocatòries. La concentració que setmanalment convoca la Marea Pensionista -i que aquest dilluns ha coincidit amb el dia de la dona treballadora-, i la bicicletada convocada pel Comitè de Vaga del 8M, que d’aquesta manera ha volgut mostrar el seu suport a les reivindicacions dels moviments pensiones.

A les diferents intervencions a l’acte de la Marea Pensionista la qüestió de gènere ha resultat ben present; entre altres moments, quan s’ha tractat la qüestió de la bretxa de gènere a les pensions, o amb la intervenció d’una representant del citat Comitè de la Vaga Feminista. Read the rest of this entry →

El moviment feminista pratenc no renunciarà als carrers durant la vaga del 8M

març 7, 2021 in Actualitat, DRETS, ECONOMIA

Enguany, les convocatòries del 8 de Març estan marcades per la situació d’emergència sanitària i el focus de les reivindicacions se situa en la crisi social i econòmica provocada per la pandèmia, que ha afectat de forma específica les dones.

Concentracions descentralitzades, passejades a l’aire lliure, bicicletades, taules informatives, accions… És pràcticament impossible comptabilitzar el nombre d’actes i mobilitzacions organitzats enguany arreu del territori. El moviment feminista del Prat tampoc no renuncia als carrers aquest 8 de març, tot i que ha hagut d’adaptar les convocatòries a la situació d’emergència sanitària.

El context de pandèmia també ha suposat que no tots els territoris decideixin adherir-se a la convocatòria de vaga laboral. El passat 22 de febrer, el sindicat CGT de Catalunya i la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) van comunicar el preavís de vaga general, sumant així quatre anys consecutius d’aturada. La resta de sindicats s’hi han sumat, a excepció dels majoritaris que només han apostat per espaiar els actes, presencials i virtuals, en els dies previs.

Les mobilitzacions convocades al Prat en el marc de la  jornada de vaga feminista començara a dos quarts d’onze del matí a la plaça Catalunya on està previst iniciar una bicicletada pels carrers del Prat.

A la tarda la mobilització del Comitè de vaga del 8M és traslladarà al Casal ‘La Llavor’ situat al numero 2 del carrer Arquitecte Moragas, on està previst a les dos quarts de sis l’inici d’una activitat sota l’enunciat ‘Art i feminismes’.

Endesa assegura haver invertit 2MEUR al Baix Llobregat

febrer 9, 2021 in Actualitat, DRETS, ECONOMIA

«El Prat ha patit dos incendis de transformadors en els darrers mesos i diversos talls de llum. Mentre és multipliquen les acusacions per actuació negligent, falta manteniment, i d’inversió per renovar la xarxa elèctrica contra aquesta operadora».

 

Veïns i comerciants protesten pels talls de llum al Barri del Raval de Barcelona davant d’una oficina comercial d’Endesa a Barcelona | Blanca Blay (ACN)

Endesa assegura que ha invertit 2MEUR al Baix Llobregat durant el 2020 “per millorar el servei”. La inversió s’ha centrat principalment en la instal·lació de 98 nous sistemes de telecontrol en centres de transformació de la comarca

El comunicat d’Endesa del que s’han fet ressò diversos mitjans de comunicació, cal inserir-lo cal inserir-lo enmig del debat social generat per les cada cop més esteses acusacions d’actuació negligent, falta manteniment, i d’inversió per renovar la xarxa elèctrica contra aquesta operadora.

Si girem l’atenció específicament al cas del Prat; el passat 18 de novembre al nostre municipi va incendiar-se un transformador a l’Avinguda Pompeu Fabra, mentre el 4 de gener un altre situat Enric Morera va partir una avaria deixant sense llums centenars d’habitatges. Read the rest of this entry →

Migra Studium organitza una vetlla de pregària davant el CIE de Zona Franca

gener 27, 2021 in Actualitat, DRETS, LLIBERTATS

Per setè any consecutiu, des del grup de visites al CIE de la Fundació Migra Studium – SJM, organitzen una vetlla de pregària davant el CIE de la Zona Franca.

El CIE de la Zona Franca es va reactivar el passat 5 d’octubre amb l’internament de 80 persones provinents d’Algèria. Després de dos mesos de privació de llibertat i de l’expulsió de la majoria d’elles. Des del mes de març, les entitats que entràven al CIE per visitar els interns, tenen privada l’entrada. Feliçment el 13 de gener passat va sortit una resolució judicial que obliga a la direcció del CIE a permetre les visites. Read the rest of this entry →

Els pensionistes es rebel·len contra la reforma d’Escrivá

gener 24, 2021 in Actualitat, DRETS

«L’impuls als plans privats d’empresa que inclou la reforma del ministre Escrivá en el focús de les mobilitzacions previstes pel conjunt de moviments pensionistes arreu de l’Estat Espanyol pel proper 25 de gener, inclòs el Prat de Llobregat».

 

Coordinadores, plataformes i col·lectius de pensionistes de tot l’Estat, entre les que trobem la Marea Pensionista del Prat sortiran als carrers aquest dilluns 25 de gener per a mostrar el seu rebuig a les recomanacions del Pacte de Toledo i el pla de reforma del sistema públic de pensions del ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá.

Aquest pla, segons denuncien representants del moviments pensionistes catalans, del País Basc, Andalusia, Galícia, Madrid, Cantàbria, entre altres, suposa un nou atac al sistema públic de pensions ja que fomenta les jubilacions privades, no garanteix una pensió mínima ni soluciona la desigualtat entre homes i dones en les pensions. Read the rest of this entry →

Conflicte sindical al nou hospital Covid de Bellvitge

gener 19, 2021 in Actualitat, DRETS

«L’edifici Covid de l’Hospital de Bellvitge s’inaugurarà el proper 25 de gener, comptarà amb quatre plantes d’atenció i 64 nous llits d’hospitalització. I ho fa marcat per la polèmica laboral».

x Districte 7

L’Hospital Universitari de Bellvitge es prepara per inaugurar el nou edifici destinat exclusivament a pacient amb Covid i ho fa marcat per la polèmica laboral. Els sindicats amb representació a la junta de personal han denunciat de manera unànime que la proposta feta per part de la direcció de l’Hospital suposava “una pèrdua de drets laborals per al personal sanitari” al no contemplar-se el temps de relleu entre torns, l’anomenat solapament.Fonts de l’Hospital han afirmat a Districte 7 que aquesta problemàtica es va resoldre el mateix dijous, dia en què va tenir lloc la reunió, i “es mantindran les condicions, incloent el temps de solapament”.

Read the rest of this entry →