Marea Pensionista aixeca la treva nadalenca i reinicia les mobilitzacions en defensa dels serveis públics

gener 12, 2021 in Actualitat, DRETS

«Aquest 2021 l’edat de jubilació pujarà a 66 anys, i pujaran també l’edat mínima de cotització per cobrar el 100% de la jubilació i el nombre del total sobre els quals calcular la pensió».

 

Passades les festes nadalenques la Marea Pensionista aquesta setmana ha iniciat un nou cicle de mobilitzacions en defensa de serveis públics com la sanitat o les pensions. Ahir al matí van concentrar-se a la plaça Catalunya, i avui dimarts ho han fet davant del CAP Ramona Via.

Aquestes dues mobilitzacions són les primeres d’aquest 2021, des que el passat 21 de desembre la citada Marea desconvoques les concentracions que venia protagonitzant amb una periodicitat setmanal. Així i tot, els pensionistes pratencs abans d’acomiadar el 2020 tornarien a protagonitzar una nova mobilització el 29 de desembre, aquest cop a la plaça Universitat de Barcelona, per expressar el seu suport a un acte organitza’t pel conjunt de Marees Pensionistes de rebuig al Pacte de Toledo. Read the rest of this entry →

La Plataforma en Defensa dels Serveis Públics demana destinar a l’atenció primària els 19 milions d’euros anunciats per al rastreig

gener 4, 2021 in Actualitat, DRETS

«El col·lectiu reclama una auditoria pública del contracte a Ferrovial, i afegeix que es fa “de manera natural” als CAP».

«Al Prat durant pràcticament tot l’any 2020 hem estat testimonis de protestes setmanals protagonitzades per personal sanitari i usuaris davant les portes del CAP Ramona Via».

x Social.cat

octubre de 2020 davant del CAP Ramona Via

La Plataforma en Defensa dels Serveis Públics ha reclamat destinar els 19 milions d’euros anunciats per al nou sistema de rastreig a l’atenció primària. El col·lectiu ha criticat que la manca prèvia de finançament i l’augment de l’activitat per atendre la pandèmia està portant els CAP al “col·lapse total” en algunes zones.

Així mateix, el col·lectiu ha reivindicat que la feina per a la que es va contractar Ferroser, filial de Ferrovial, es fa “de manera natural” als CAP i que en canvi el personal de Ferrovial no podia fer totes les taques en no tenir accés a les dades sanitàries dels pacients. La Plataforma ha reclamat una auditoria pública del contracte amb aquesta empresa i ha lamentat que el Govern no hagi fet “cap autocrítica” sobre aquest tema. Read the rest of this entry →

Marea Pensionista protagonitza la seva darrera mobilització del 2020 davant del CAP Ramona Via

desembre 16, 2020 in Actualitat, DRETS

La Marea Pensionista va protagonitzar, ahir dimarts al matí, la seva darrera concentració prevista per aquest 2020 davant del CAP Ramona Via, per demanar el retorn a les visites presencials, i un model de sanitat públic, de qualitat, i no en mans privades.

Aquesta ha estat la vuitena concentració protagonitzada per Marea Pensionista d’ençà que a principis del mes de novembre el citat col·lectiu agafés el testimoni deixat arran de la desconvocatòria de les anteriors concentracions convocades per Plataforma de Defensa de la Sanitat Pública conjuntament amb el personal sanitari del CAP Ramona Via. Unes concentracions que venien produint-se des del passat mes de juliol setmanalment, tots els dimecres a les 2 de la tarda coincidint amb el canvi de torn del personal sanitari.

“La formació ens ajuda a canviar la imatge que la societat té de nosaltres”

desembre 10, 2020 in Actualitat, CULTURA, DRETS

«És l’altra cara dels menors no acompanyats que la major part de la societat no coneix. Així defineix el director de l’Institut Les Salines del Prat de Llobregat, Miquel Àngel Noval, al seu alumnat. Nois que van arribar a Catalunya, sols, sense família i amb el somni d’un futur millor. Avui la formació professional els ha obert les portes de la integració social, al món acadèmic i, en alguns casos, al laboral. Els seus professors asseguren que la seva presència puja el nivell del grup.».

x Anna Oliva | Diari de l’FP

El Hamza, el Dauda, el Amzyane, el Mohamed, Abdourahman i el Mamadou tenen una història en comú. Tots ells són menors no acompanyats (el que popularment es coneix amb l’acrònim MENA) que van arribar a Catalunya amb la promesa d’una vida millor i l’expectativa de poder ajudar a la família que han deixat enrere als seus països d’origen. Amb una experiència migratòria, en alguns casos traumàtica, que no volen recordar, i la mirada plena de prejudicis de bona part de la societat, s’obren pas, gràcies a una formació professional, un professorat i uns companys que els han acollit, donant-los una nova oportunitat.

“Un dia em vaig aixecar, ara fa dos anys, i amb l’ajuda dels meus pares i amics vaig aconseguir arribar a Espanya. Tots els que viuen al meu país pensen que aquí hi ha de tot i fins que no hi arribes, no veus la realitat del que hi ha”. Mamadou Mbaye és de Senegal, té 19 anys i en fa un que va començar a estudiar jardineria en un programa de formació i inserció (PFI) a Les Salines. Ara, està estudiant cicle de grau mitjà de jardineria i floristeria. Li encanta –ens explica- i vol finalitzar el cicle per treballar i seguir estudiant. Read the rest of this entry →

A pesar del Covid-19 el feminisme es reivindica també al carrer pel 25N

novembre 26, 2020 in Actualitat, DRETS

«Amb motiu de la commemoració cada 25N del dia internacional contra la violència vers les dones, aquest dimecres al Prat al s’han produït diverses mostres de rebuig vers la violència masclista al llarg de tot el dia».

«El feminisme autònom també s’ha volgut reivindicar aquest dia amb un cercavila al vespre darrera al lema “Ens volen aïllades, ens trobaran organitzades”».

 

La reivindicació feminista s’ha fet visible al carrers del Prat durant la diada del 25N. La jornada ha començat amb l’actuació del col·lectiu feminista Vidues 08820 a la gespa de Pl. Catalunya, col·locant làpides en record de les víctimes d’aquest 2020 a tot l’estat, 80 en record de totes dones han estat assassinades a tot l’Estat Espanyol des del 25 de novembre de 2019 fins avui.

Així mateix nombroses entitats locals s’han manifestat a través de les xarxes per fer manifesta el seu rebuig implícit als assassinats esperonats pel masclisme present a la nostra societat. A les portes de l’ajuntament també ha tingut lloc un acte de record protagonitzats per càrrecs electes. Read the rest of this entry →

Un intern amb COVID-19 al CIE: “Vaig passar les 24 hores d’aquells deu dies dormint i menjant a terra”

novembre 18, 2020 in Actualitat, DRETS, LLIBERTATS

«Entitats de defensa de drets humans han presentat dues denúncies per episodis de violència policial contra interns i diverses queixes al Jutjat de Control del Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca per les condicions en què s’està obligant a complir les mesures de quarantena a les persones infectades per coronavirus».

x David Bou | La Directa

La plataforma Tanquem els CIE ha fet públic aquest dimecres un comunicat per alertar al Govern, a les institucions i a la ciutadania de la “vulneració de drets i l’emergència sanitària” que denuncien s’està donant als Centres d’Internament d’Estrangers (CIE), en concret al de la Zona Franca de Barcelona. En la seva missiva, recullen les reivindicacions llançades les darreres setmanes per diversos col·lectius de drets humans i moviments socials contra el racisme i afirmen que “aquests centres estan retenint persones sense les mesures sanitàries mínimes i exposant-les a una situació molt greu: el contagi per la COVID-19” i exigeixen l’alliberament de les persones retingudes al CIE de la Zona Franca i la seva derivació cap a recursos sanitaris adequats per passar el confinament, el tancament definitiu dels CIE, la fi de les deportacions i el compromís de totes les institucions per eliminar totes les mesures que afavoreixen aquestes expulsions. Read the rest of this entry →

La PAH exigeix als ajuntaments que es multin als bancs que no compleixin la Llei 24/2015

novembre 16, 2020 in Actualitat, DRETS

«Els activistes s’han concentrat aquest dilluns al matí a la plaça de la Vila del Prat per reclamar a l’Ajuntament i a la Generalitat “que es posin les piles” i exigeix sancions als grans tenidors que no ofereixin lloguers socials».

 

Imatge extreta d’El Prat Radio

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) considera que els ajuntaments catalans són “còmplices” dels desnonaments per no “esprémer” la Llei 24/2015, que permet als governs municipals multar amb fins a 90.000 euros grans propietaris que desnonen sense oferir un lloguer social.

Per la seva part la PAH local, dintre de la campanya iniciada pel conjunt de les PAH catalanes amb el lema “Un desnonament, una multa”, s’ha mobilitzat també al Prat aquest dilluns al matí amb la intèncio inicial d’entregar un pleg de demandes i exigir al consistori pratenc que facin servir les “eines” de què disposen per evitar que es pugui fer fora gent sense haver esgotat totes les possibilitats de resistència i per tal d’ampliar el parc d’habitatge per a lloguer social i garantir els drets de la ciutadania i el dret a l’habitatge. Aixa mateix demanden elaborar un cens d’habitatges buits de bancs i grans propietaris. A més la PAH demana també a l’administració local sancionar els talls il·legals de subministrés bàsics de serveis relacionats amb casos de pobresa energètica, i facilitar l’empadronament de persones precàries mancades de domicili fixe o papers. Read the rest of this entry →

Calma tensa a Bellvitge, que capeja la segona onada entre protestes laborals

novembre 11, 2020 in Actualitat, DRETS

«Les xifres d’ingressats a Bellvitge segueixen allunyades de la saturació, però la seva tendència a l’alça ha posat en alerta uns treballadors fatigats».

«Els sindicats de l’hospital denuncien que el nombre de personal no s’ajusta a la càrrega assistencial actual i també la precarietat de les seves condicions laborals».

x El Periòdico

L’Hospital de Bellvitge de l’Hospitalet de Llobregat manté, de moment, sota control la segona onada de la pandèmia amb unes xifres d’ingressats allunyades de la saturació, però la tendència a l’alça durant les últimes setmanes ha posat en alerta els treballadors, fatigats per l’alta càrrega assistencial.

«Per ara està tot controlat, però d’aquí una setmana ves a saber com estem», apunten amb cautela a Efe fonts sindicals i empleats de l’hospital, que reclamen «més mans» per corregir deficiències «estructurals» i garantir el descans dels treballadors davant un eventual augment sobtat de casos. Read the rest of this entry →

Suspenen les concentracions dels dimecres davant del CAP Ramona Via

novembre 10, 2020 in Actualitat, DRETS

«Les concentracions setmanals que tots els dimecres tenien lloc davant de l’Ambulatori ‘Ramona Via’ arriben a la seva fi després d’acumular prop d’una dotzena de convocatòries».

 

https://live.staticflickr.com/65535/50155095463_8de057e5a7_b.jpgAquest dimecres ja no hi haurà concentració davant del Ramona Via. Entre els motius exposats pels convocants per suspendre les mobilitzacions hi ha la norma dictada el 7 de setembre que prohibeix tota concentració a menys de 500 metres de qualsevol centre sanitari o social.

Les concentracions van iniciar-se el passat mes de Juliol -i després d’una aturada d’agost- van prolongar-se fins l’arribada del novembre tots els dimecres a les dues de la tarda, coincidint amb l’horari de canvi de torn del personal del CAP. Read the rest of this entry →

CGT convoca aturades de zeladors a l’Hospital de Bellvitge

novembre 3, 2020 in Actualitat, DRETS

«Reclamen millores laborals i professionals i un nou model de prestació de servei».

x L’Hdigital

El sindicat CGT ha convocat durant tota la setmana aturades de les zeladores i zeladors de l’hospital de Bellvitge, per tal d’aconseguir millores laborals i professionals i en la gestió del servei. Reclamen poder disposar de material més acurat per atendre millor els pacients, reforç de la plantilla i que s’implanti un model de funcionament més eficient.

Read the rest of this entry →