by admin

Les plataformes de pensionistes mostren el seu rebuig frontal a les retallades de prestacions de la reforma d’Escrivá

juliol 9, 2021 in Actualitat, DRETS by admin

«El moviment pensionista denuncia que ha estat marginat de l’acord tot i portar anys als carrers. Segons critiquen, el pacte suposa una nova retallada de les pensions públiques i manté intactes les amenaces que intenten acabar amb el sistema públic».

x Matín Cuneo | El Salto

La imatge de la signatura de l’acord de pensions entre el Govern Espanyol, els grans sindicats i la patronal del passat 1 de juliol ha donat peu a diverses interpretacions. Per al president Pedro Sánchez, representa un “pas crucial”, “transcendental”. Per al secretari general de Comissions Obreres, Unai Sordo, una estampa històrica que dona “la resposta a la necessitat de un nou contracte intergeneracional a Espanya”, un acord que “garanteix el poder adquisitiu” dels pensionistes i recupera la tradició de “conduir el sistema públic de pensions per la via dels consensos socials i polítics”. Una tradició que s’havia trencat en 2011, precisament amb la signatura de l’acord signat per José Luis Rodríguez Zapatero i els agents socials que allargava progressivament l’edat de jubilació de 65 a 67 anys, i que aquest pacte ha deixat intacte. Read the rest of this entry →

by admin

Pensionistes es concentren davant la seu de CCOO a Barcelona per protesta pels acords signats pels sindicats majoritaris

juliol 6, 2021 in Actualitat, DRETS by admin

Activistes de la Marea Pensionista del Prat va concentrar-se ahir davant la seu de CCOO de Barcelona, conjuntament amb activistes d’altres Marees Pensionistes de Catalunya, per denunciar la signatura del recent Pacte de Pensions per part d’aquesta organització sindical.

Els pensionistes van tallar durant una hora un carril de la Via Laietana mentre una comitiva dels manifestants entrava a la seu del sindicat per fer entrega d’un manifest i fer palès el seu rebuig al pacte. A fora, els manifestants van penjar cartells a l’entrada del sindicat i han fet proclames en contra de CCOO i UGT, recordant que són “buròcrates” i que “ningú els ha escollit per representar els pensionistes”.

Avui fa tot just una setmana, la Marea Pensionista de Catalunya va acabar la segona jornada de la seva VII Assemblea General de la Marea Pensionista, en la que es va aprovar una resolució de rebuig al pacte sobre pensions signat entre el govern espanyol, la patronal i el sindicalisme de concentració. Afirmen en la resolució que “seguirem lluitant per evitar que les pensions públiques siguin pastura de la voracitat de el sistema econòmic imperant”. Read the rest of this entry →

by admin

L’assassinat homòfob de Samuel genera una resposta massiva als carrers d’arreu de l’estat

juliol 6, 2021 in Actualitat, DRETS by admin

«Prop de cent-cinquanta persones van aplegar-se ahir al vespre a la plaça de la Vila per demanar  “justícia per a Samuel” i rebutjar totes les agressions homòfobes ocorregudes al llarg d’aquestes últimes setmanes».

 

Les mobilitzacions en defensa dels drets LGTBIQ+ i en rebuig de totes les agressions homòfobes d’aquestes últimes setmanes s’han repetit al llarg d’aquesta tarda al llarg de tot l’Estat espanyol, i el Prat de Llobregat no ha estat pas una excepció. Desenes de pratencs van concentrar-se ahir al vespre a la plaça de la Vila responen a la convocatòria del col·lectiu LGTBI Pota Blava.

Dissabte passat de matinada va ser assassinat Samuel, un jove gallec del municipi de la Corunya de 24 anys. El van matar entre 7 persones mentre ell estava en el sòl. Tal com va confirmar la pròpia Delegació del Govern espanyol —que està prenent fins i tot la declaració a 13 persones investigades pel succés—, es tracta d’un assassinat. Segons les testimonis del succés, els assassins xisclaven “maricón de mierda”, al mateix temps que el colpejaven. “No és un cas aïllat”, adverteixen des dels diferents col·lectius LGTBIQ+.

Read the rest of this entry →

by admin

Nou clam per a la millora de l’Atenció Primària al Prat de Llobregat

juliol 1, 2021 in Actualitat, DRETS by admin

«Desenes de persones s’han concentrat davant del CAP ’17 de setembre’ en el marc d’una acció que s’ha repetit en diferents poblacions del Principat per reclamar millores en l’Atenció Primària».

Desenes de persones van concentrar-se ahir davant del CAP ’17 de setembre’ per exigir millores en l’Atenció Primària al Prat de Llobregat. Ho han fet en el marc d’una jornada de lluita convocada per la Marea Blanca, que ha protagonitza’t concentracions i aturades descentralitzades a mig centenar de poblacions del Principat sota els lemes “Més que mai, sanitat pública” i “Sí o sí: atenció primària”.

En el cas del Prat, la Plataforma en Defensa de la Salut i la Sanitat Pública del Prat ha convocat la ciutadania davant del CAP 17 de setembre.

Entre les reivindicacions del col·lectiu Marea Blanca, les entitats exigeixen que es reobrin tots els centres d’atenció primària (CAP) i consultoris locals tancats, que es recuperin les visites presencials, així com la metgessa i la infermera de referència, un redimensionament dels equips en funció de la demanda, dotar de més poder de decisió els professionals i una millora dels equips tecnològics i que el Departament de Salut destini el 25% del seu pressupost als Equips d’Atenció Primària Read the rest of this entry →

by admin

DEPANA denuncia que l’administració vulnera el seu dret fonamental d’accés a la justícia en el recurs contra l’Eixample Prat Sud

juny 24, 2021 in Actualitat, DRETS, TERRITORI by admin

«DEPANA denuncia que en els últims mesos se’ls ha negat la tutela judicial efectiva en veure’s privada l’entitat ecologista  d’accés a la justícia en el recurs que van presentar per suspendre de manera cautelar les obres de construcció de l’Eixample Sud del Prat».

 

El passat 17 de març DEPANA va presentar un recurs d’alçada a la Generalitat per suspendre de manera cautelar les obres de construcció de l’Eixample Sud del Prat de Llobregat. El passat  30 d’abril, però, la Generalitat del Principat va declarar, inadmissible el recurs d’alçada i la petició de suspensió de les obres. L’entitat ecologista a la seva vegada va interposar un recurs contenciós administratiu al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

En aquest punt DEPANA, per poder tirar endavant el recurs, va demanar gaudir de justícia gratuïta, un dret que ja els ha beneficiat en altres lluites en defensa del patrimoni natural. Aquesta vegada, però, se’ls va denegar provisionalment per part de Servei de Tramitació de Justícia Gratuïta del Col·legi d’Advocats de Catalunya, encarregat de fer un primer cribratge en les sol·licituds. Read the rest of this entry →

by admin

Marea Blanca fa una crida a la mobilització en defensa de l’atenció primaria al Prat i a la resta del territori

juny 22, 2021 in Actualitat, DRETS by admin

La Marea Blanca ha convocat per aquest dimecres, 30 de juny, una jornada de lluita amb concentracions a diversos Centres d’Atenció Primària del territori sota el lema Més que mai sanitat pública: si o si atenció primària.

Coincidint amb aquesta jornada de lluita, la Plataforma en Defensa de la Salut i la Sanitat Pública del Prat, part integrant a la seva vegada de la citada Marea Blanca, ha convocat localment una concentració a les 19h al CAP 17 de setembre.

En concret, demanen que es prenguin mesures com la reobertura de tots els CAP i consultoris locals; la recuperació de les visites presencials i de la metgessa i la infermera de referència; la millora dels equipaments tecnològics per a comunicació telefònica i telemàtica; el redimensionament dels Equips d’Atenció Primària en funció de la població a atendre i destinar-hi el 25% del pressupost de Salut; garantir els serveis de suport a aquests equips per a una òptima atenció a la ciutadania; capacitar que la professional de referència pugui decidir un ingrés hospitalari o sociosanitari, posar en marxa Consells de Participació en cada Àrea Bàsica de Salut amb representació de pacients i ciutadania i programes d’atenció comunitària.

I afegeixen “que el sistema sanitari i els seus professionals han fet un esforç enorme per atendre les noves necessitats que s’han presentat, però a costa de deixar-ne de banda moltes altres“, des de la Marea Blanca remarquen que hem hagut d’enfrontar-nos a la pandèmia de Covid 19 amb “un sistema debilitat per un baix finançament públic i la dinàmica de mercantilització que les polítiques capitalistes d’austeritat han imposat”. “La part del sistema que més ha patit ha estat l’Atenció Primària de Salut que ha hagut d’assumir noves funcions amb menys recursos”.

by admin

Els jutges ordenen finalment el restabliment de les visites als interns del CIE

juny 18, 2021 in Actualitat, DRETS, LLIBERTATS by admin

«Les trobades amb familiars i advocades estaven restringides des del passat 24 de març. Des de les entitats i col·lectius antiracistes celebren la decisió judicial, però consideren que la mesura arriba tard i que només “s’ha produït fruit de la pressió social”».

x Maties Lorente | La Directa

Només cinc dies després de la manifestació que va reclamar el tancament del CIE de Barcelona, els jutjats de control del centre han ordenat el restabliment de les visites de familiars i entitats a interns del centre. Les visites es trobaven aturades des del passat 24 de març, quan la justícia espanyola va decretar la restricció al·legant raons sanitàries. Els dos jutges que han signat ara la resolució entenen que les condicions sanitàries han canviat i que per tant es pot “procedir a reprendre les visites, sempre que es compleixin les mesures fixades pel servei mèdic”, deixant sense efecte l’auto del 24 de març. Read the rest of this entry →

by admin

Protesta al CIE per l’opacitat: “No sabem què dimonis passa aquí”

juny 13, 2021 in Actualitat, DRETS, LLIBERTATS by admin

«Organitzacions que donen suport als immigrants adverteixen de les traves per visitar interns».

x Tot Barcelona

Més de 200 persones s’han concentrat aquest dissabte davant el Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca per denunciar la seva “opacitat” des que el centre va reobrir l’octubre passat. “En aquest CIE no ens deixen visitar els interns, no sabem què dimonis està passant aquí dins, si hi hi està havent una vaga de fam o una situació de maltractament”, ha lamentat Mercè Duch de Tanquem els CIE.

La convocatòria s’ha fet coincidint amb el Dia internacional contra els CIE, on s’ha llegit un manifest que té 144 adhesions col·lectives i 400 personals i que denuncia que al centre “augmenta l’opacitat i per tant l’arbitrarietat” i exigeix el tancament de tots els CIE. “Sobren raons per tancar el CIE i revertir la violència institucional”, ha denunciat Duch, que considera que enguany hi ha “una molt greu involució dels drets dins la política migratòria”. “No podem permetre una opacitat tant gran”, ha exclamat. Read the rest of this entry →

by admin

Convoquen una manifestació feminista d’«urgència» al Prat arran dels darrers feminicidis arreu de l’estat

juny 13, 2021 in Actualitat, DRETS by admin

Foto: Periòdic Delta

El Prat va acollir aquest passat divendres a partir de les nou del vespre, una manifestació feminista d’urgència” a causa de la darrera onada de feminicidis a tot l’estat i l’entrada a presó de Juana Rivas. La marxa va arrencar de la confluència de l’avinguda Montserrat amb Federic Soler i va finalitzar a la plaça de la Vila.

L’última setmana s’han confirmat almenys tres assassinats masclistes a tot l’Estat: dies enrere, una estudiant italiana moria a Eivissa després de, segons la policia, ser llençada des del balcó d’un hotel per la seva parella. Aquest dimecres, un jove confessava haver mort la seva exparella, de 17 anys a Martín de la Jara (Sevilla), a la vegada que es coneixia la troballa al d’un cadàver, a tres milles de la costa de Tenerife que correspondria a una de les nenes segrestades pel seu pare el 27 d’abril. Read the rest of this entry →

by admin

Diversos col·lectius criden a mobilitzar-se el proper 15 de juny per tancar els CIE i revertir la violència institucional

juny 8, 2021 in Actualitat, DRETS, LLIBERTATS by admin

«Amb motiu del 15 de juny, Dia internacional contra els Centres d’Internament d’Estrangers, entitats, col·lectius migrants, associacions antiracistes i persones implicades en la lluita pels drets humans es reafirmem en la denúncia del CIE com a espais de no-dret, sota una suposada legalitat formal que amaga el seu caràcter d’estructura racista i violenta per part de l’Estat».

“Aquest dissabte diverses entitats i col·lectius han convocat una mobilització davant del Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) per protestar contra la violència institucional i reclamar el tancament dels CIE.

Sobren raons per fer-ho exclama la Mercè Duch, una de les portaveus de ‘Tanquem els CIE, promotors de la iniciativa. L’últim episodi relacionat amb el CIE de Zona Franca, situat a escasament mig kilometre del nucli urbà del Prat de Llobregat, ha estat unes imatges fetes públiques per TV3 i Eldiario.es i que daten del passat 31 d’octubre -el mateix mes que el centre va reobrir després de la pandèmia-, en què es veu el “tracte cruel i inhumà”, segons ha denunciat Irídia, a un intern que va estar deu dies en aïllament per ser contacte estret d’un positiu per Covid. Read the rest of this entry →