by admin

L’ampliació de l’aeroport del Prat faria inviable una major protecció mediambiental ordenada per la Comissió Europea

juny 30, 2021 in Actualitat, POLÍTICA, TERRITORI by admin

«El contingut íntegre de la comunicació que el comissari de Medi Ambient Virginijus Sinkevicius va fer arribar al govern espanyol i que ara fa públic el setmanari La Directa revela els greus incompliments de les directives Hàbitats i Aus, i confirma que la Comissió Europea és contrària a la destrucció de més paratges protegits al delta del Llobregat.».

x Jesús Rodríguez i Gemma Garcia | La Directa

 


La Directa ha tingut accés al contingut íntegre de la comunicació enviada el 18 de febrer de 2021 per la Comissió Europea a la ministra d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació del govern espanyol, Arancha González Laya, on es detallen els incompliments en matèria de preservació mediambiental al delta del Llobregat. En la part dispositiva, el comissari de Medi Ambient, Virginijus Sinkevicius, dona directrius al govern espanyol i a la Generalitat de Catalunya perquè ampliïn “els límits de la zona especial de protecció per a les aus com a compensació per l’anterior ampliació de la infraestructura aeroportuària executada fa quinze anys”. És precisament aquesta obligació la que va fer que la Generalitat de Catalunya elaborés un document de treball amb el miler d’hectàrees extra que preveu incorporar a la Zona Especial de Protecció per a les Aus (ZEPA) i el presentés durant la passada primavera als ajuntaments del Prat, Viladecans i Gavà. Read the rest of this entry →

by admin

La nova factura de la llum segueix deixant enrere les famílies vulnerables

juny 7, 2021 in Actualitat, DRETS, POLÍTICA by admin

«La nova factura elèctrica introdueix una sèrie de canvis en la composició. D’una banda, desagrega els peatges anteriors i passa a tenir informació concreta de la quantitat destinada a “peatges” ia “càrrecs”. De l’altra, unifica totes les tarifes domèstiques en una sola per la qual estableix tres trams horaris al llarg del dia».

x The Conversation

El mes de juny de 2021 comporta un canvi en la facturació elèctrica que pot afectar de manera significativa a l’economia domèstica. Aquesta modificació apunta cap a un projecte de transició energètica en què l’electricitat i les renovables són les principals protagonistes.

A dia d’avui, el preu de l’energia registra valors màxims, el teletreball és una realitat que ha transformat l’espai domèstic i les diverses crisis econòmiques, sanitàries i mediambientals acostumen a obrir els titulars cada dia. En aquest escenari, la nova factura elèctrica s’implanta amb diversos anys de retard. I, a més, el consumidor es perfila com a gran variable del preu final del rebut. Read the rest of this entry →

by admin

L’Ajuntament farà efectives les decisions de canviar el nom del passeig Joan Carles I i dedicar un carrer a Lluís Serra

abril 9, 2021 in Actualitat, Memòria El Prat, Memòria històrica, POLÍTICA by admin

«El ple de l’Ajuntament del Prat de Llobregat inicia els tràmits per eliminar del nomenclàtor pratenc el nom de Joan Carles I i substituir-lo pel de Lluís Serra Giribert, alcalde del municipi durant la II República que va ser afusellat pel franquisme».

«Des de la campanya ‘Esborrem el feixisme’ i la Mesa de Catalunya d’Entitats Memorialistes han mostrat la seva satisfacció per la decisió del consistori pratenc. Ambdues entitats havien urgit al consistori en diverses ocasions a fer efectives aquestes dues decisions acordades amb anterioritat pel Ple Municipal».

 

El canvi va ser proposat pels grups municipals El Prat en Comú, ERC i Podem en una moció que es va aprovar el mes de setembre de l’any passat, amb l’abstenció del PSC i el vot contrari de Cs, i es va ratificar en el ple municipal del mes d’abril celebrat aquest dimecres, segons informen fonts municipals.

La moció va acordar iniciar els tràmits per suprimir l’excepció de l’Ordenança Municipal de Nomenclàtor que l’únic nom de persona viva que es podia posar a una via o espai públic és el del cap de l’Estat i, en conseqüència, encarregar a la Comissió de Nomenclàtor el canvi de nom del passeig.

Durant el ple d’aquest dimecres també es va aprovar una declaració institucional amb motiu del 90è aniversari de la proclamació de la II República que contempla la instal·lació d’una placa al saló de ple de l’ajuntament en memòria de l’alcalde Serra Giribert, així com dels regidors Joan Nadal Guixà, Moisés Orcol Elía i Joan Reixach Prat, que també van ser afusellats pel franquisme. Read the rest of this entry →

by admin

La irrupció de l’extrema dreta es consolida i obté el seu segon percentatge més elevat en vots pratencs

febrer 27, 2021 in Actualitat, POLÍTICA by admin

«El pratenc Antonio Gallego entrarà al Parlament de la ma d’una extrema dreta que al Prat ha obtingut 2198 paperetes repartides en dues candidatures».

La irrupció de l’extrema dreta es consolida també a l’àmbit municipal. 2198 veïns i veïnes van donar el seu suport a candidatures de caràcter xenòfob,  xovinista, masclista i homòfobes a les passades eleccions autonòmiques. Aquest són els resultats obtinguts conjuntament per les llistes VOX i el FNC a les darreres eleccions autonòmiques. Uns resultats històrics per la ultradreta, que entrarà per primer cop a l’hemicicle català gràcies als resultats obtinguts per VOX.

Un dels onze escons obtinguts serà per l’ultradretà pratenc Antonio Gallego, qui ha fixat per la formació de Santiago Abascal després de deixar enrere el PP, on ja era conegut pels seus discursos xenòfobs i incendiaris.

Read the rest of this entry →

by admin

La campanya ‘Esborrem el feixisme’ reclama que la decisió de retirar el nom del Passatge dedicat a Juan Carlos I és faci efectiva

febrer 25, 2021 in Actualitat, POLÍTICA by admin

La nit del 23 de Febrer, al Passatge dedicat al Prat a Juan Carlos I, la plataforma Esborrem El Feixisme va procedir a reproduir el censurat mural de l’artista Roc Blackblock, dedicat al fugitiu monarca emèrit i al raper empresonat Pablo Hasel.

Segons va fer públic la citada plataforma antifeixista a primera hora del matí la reproducció ja no era al seu emplaçament, havia segons declaraven: “fugit” de seu emplaçament. Segons la mateixa denuncia feta pública “la reproducció amb tota probabilitat, a patit una sort similar que l’original censurat pels serveis de neteja del veí consistori de Barcelona”.

El nom del Passatge Juan Carlos I resta avui pendent de ser substituït del nomenclàtor pratenc. Amb aquesta acció la plataforma ha volgut reclamar que la decisió acordada pel ple municipal de retirar del nomenclàtor pratenc el nom d’aquest passatge, és faci realment efectiva.

by admin

Una seixantena de persones es manifesten al Prat per rebutjar l’entrada de Vox al Parlament

febrer 16, 2021 in Actualitat, POLÍTICA by admin

L’entrada de VOX al Parlament de Catalunya ha provocat concentracions de protesta a moltes ciutats catalanes convocades per UCFR (Unitat contra el Feixisme i el Racisme). Al Prat responen a aquesta convocatòria exprés general, un seixantena de persones es van concentrar ahir dilluns davant de l’Ajuntament en repulsa a la l’extrema dreta i els discursos d’odi.

La irrupció de l’extrema dreta al Parlament ha estat un dels grans fenòmens de les eleccions del 14-F. 11 diputats de Vox sustentats en un creixent suport en forma de vots que, al Prat, ha estat superior a la mitjana catalana. De resultes del recompte, el pratenc Antonio Gallego serà diputat al Parlament de Catalunya la propera legislatura perllongant la seva vida política després d’haver estat regidor al Prat i Diputat al Congrés espanyol, per el PP. Read the rest of this entry →

by admin

Un Antonio Gallego desacomplexat torna al món política professional de la mà de l’extrema dreta

febrer 11, 2021 in Actualitat, POLÍTICA by admin

«El número dos de VOX per al 14F serà el pratenc Antonio Gallego. Sempre polèmic per els seus posicionaments racistes, Gallego torna a la política professional, després de passar per les llistes convergents al 1995 i les del PP entre 1999 i el 2015; l’any en que va abandonar els seus càrrecs al PP per problemes de salut».

 

La formació ultra de Santiago Abascal incorpora com a número dos de la candidatura a Antonio Gallego, el que va ser durant 16 anys regidor del PP al Prat, vuit anys diputat al Congrés espanyol pel PP i un dels portaveus adjunts del Grup Parlamentari del PP durant la primera legislatura de Mariano Rajoy. També va ocupar el lloc número tres en la llista del PP per Barcelona en les catalanes de 2015, en les quals Xavier García Albiol va ser el candidat. No obstant això, en la seva trajectòria en el PP va ser considerat com una persona pròxima a Dolors Montserrat, l’actual portaveu popular en el Parlament Europeu.

La dilatada trajectòria política de Gallego inclou el seu pas fugaç per Convergència i Unió. Concretament, va formar part de les llistes de CiU a l’Ajuntament del Prat de Llobregat en les eleccions de 1995, a pesar que en els comicis següents, quatre anys més tard, va passar a formar part del PP. Read the rest of this entry →

by admin

Una cinquantena de pratencs s’apleguen davant una paradeta de VOX per mostrar el seu rebuig al feixisme

febrer 8, 2021 in Actualitat, POLÍTICA by admin

Una cinquantena de persones van aplegar-se aquest diumenge als Jardins de la Pau davant d’una parada de VOX responen a una convocatòria d’urgència difosa per les xarxes socials, com a mostre de rebuig al feixisme, el masclisme i la xenofòbia.

Per la seva part els Mossos d’Esquadra van formar un cordó policial per separar les persones que protestaven dels militants ultradretans, i van procedir a identificar a una de les concentrades tot i que no és van registrar cap incident d’importància.

El número 2 a les llistes de la formació de Santiago Abascal per a les autonòmiques serà el pratenc Antonio Gallego.

by admin

Tal dia com avui de 2003 l’Ajuntament va anunciar que l’AVE s’aturaria al Prat

febrer 1, 2021 in ECONOMIA, Memòria històrica, POLÍTICA by admin

«Tal dia com avui, un 1 de febrer de l’any 2003. L’Ajuntament del Prat va anunciar que havia arribat a un acord per a la construcció d’una estació de l’AVE al Prat, el que segons el consistori significaria “una gran oportunitat pel municipi”. Divuit anys després l’estació del AVE del Prat, la gran aposta de’n Tejedor, que havia de permetre el creixement urbanístic del Prat Nord, resta avui inservible com un monumental testimoni silenciós del nyap de l’AVE i de la cultura “del pelotazo”».

 

La desestimació de la proposta d’arribada directa del TAV a l’aeroport per raons econòmiques i de “dificultat tècnica” i la seva substitució per trens llaçadera, van portar al consistori pratenc a fer una moció l’any 2004 amb el vot de tots els partits polítics exigint que l’estació intermodal es fes al Prat com havien pactat l’any anterior. Tots els partits a una. Finalment, el gener de 2005, s’aprovava per part del govern estatal aquesta estació intermodal a la nostra població, sense desestimar-se en un futur una altre al mateix aeroport. A partir d’aquest moment es comença a plantejar el boom especulatiu del denominat Prat Nord que ha tingut tantes conseqüències, entre altres el tancament d’algunes de les industries més emblemàtiques del Prat víctimes de l’especulació urbanística.

A millor vida han passat els flamants titulars de la revista del nostre ajuntament “el Prat” venent-nos les meravelles de tenir una estació d’AVE al municipi. A dia d’avui l’estat espanyol és el primer del món en Km. de línies d’Alta Velocitat per habitant, i ara toca pagar els plats trencats d’una estructura (en la majoria dels casos deficitària) que ha servit només per enriquir uns pocs. Com denuncia la CGT ara toca suprimir trens regionals, privatitzar, i apujar la resta de tarifes, tot en conjunt, suposen un gran abús comès contra la població més humil de la nostra societat, a la qual s’està carregant d’impostos perquè després regalin els diners d’altra banda”. Read the rest of this entry →

by admin

Mor Sheldon Adelson, l’amic de Trump que volia fer Eurovegas al Baix Llobregat

gener 20, 2021 in Actualitat, POLÍTICA by admin

«Al darrer Ple la menció a Eurovegas va ser omnipresent en boca dels representants del govern municipal enmig del debat sobre El Prat-Sud. Però per quina raó? Que va representar aquell moment històric pel Prat? Qui era aquest magnat ultraconservador, amic i mecenes de Trump i Netanyahu el qual se’ns va presentar com una mena de “Bienvedido Mr Marshal”? I quina herència enverinada ens deixa avui aquell buff fallit d’Eurovegas?».

.

El nom de Sheldon Adelson, un milionari estatunidenc del sector del joc, es va fer molt conegut l’any 2012 al nostre municipi i a la resta de la comarca del Baix Llobregat. Aquest empresari va voler ubicar en ple Delta del Llobregat, en terrenys del Parc Agrari, un complex de casinos que va rebre el nom d’Eurovegas amb el suport entusiasta del govern convergent de la Generalitat encapçalat per Artur Mas i d’alguns alcaldes socialistes de la comarca. L’anunci va desencadenar un ampli moviment de protesta que va fer descarrilar la idea, i que després va intentar també sense èxit traslladar-se a Madrid. La pressió popular va evitar la implantació d’un projecte urbanístic que hagués suposat un cop potser irreversible per a l’equilibri ecològic de la zona del Delta del Llobregat.

Adelson va morir el passat dimarts 12 de gener de càncer a l’edat de 87 anys, segons ha informat la seva empresa, Las Vegas Sands. Adelson va arribar a disposar d’una fortuna de 25.000 milions de dòlars, basada, entre d’altres sectors, en el negocis del joc a Estats Units, Macao i Singapur. Posteriorment la crisi de 2008 va afectar de forma gravíssima l’estabilitat de les seves empreses. Ara estava essent investigat per un presumpte delicte de blanqueig de capitals. Read the rest of this entry →