El PP denuncia el vídeo de Nadal del Prat per fer ‘adoctrinament a favor de l’alliberament dels presos polítics’

December 16, 2017 in Actualitat, POLÍTICA

«El portaveu popular a l’Ajuntament del Prat de Llobregat veu, el llum groc que dibuixa la silueta dels Reis de l’Orient, una ‘clara al·lusió’ als llaços grocs. El considera una mostra més “del fanatisme ideològic i de l’adoctrinament de menors».

x Vilaweb

El PP del Prat de Llobregat ha denunciat el vídeo elaborat per l’ajuntament de la ciutat per promocionar el Nadal i anunciar l’arribada dels Reis de l’Orient perquè considera que ‘campanya en favor de l’independentisme’ per la presència del color groc en algunes imatges.

Segons un comunicat del portaveu del PP a l’Ajuntament, Miguel Angel Ochoa, en el vídeo ‘Un Nadal Màgic’, la imatge groga que dibuixa la silueta dels Reis és una ‘clara al·lusió als llaços grocs utilitzats per l’independentisme per demanar l’alliberament dels presos polítics’. Read the rest of this entry →

Una “Black Panther” Party vol recordar aquest dissabte la lluita dels afroamericans als EUA

November 28, 2017 in Actualitat, CULTURA, POLÍTICA

«El col·lectiu Catarko organitza per aquest dissabte la tercera edició d’aquesta diada de divulgació i homenatge a l’entorn del moviment dels panteres negres i de la música i la cultura afro-americanes».

 

Les dècades dels anys seixanta i setanta van marcar un abans i un després per a les lluites del moviment pels drets civils i el Black Nationalism. El seu èxit movilizador en la primera d’ambdues dècades va generar en la següent una oposició reaccionària llançada des de les clavegueres de l’Estat per mitjà del programa de contra-intel·ligència (COINTELPRO). L’assassinat de líders com Martin Luther King Jr., Malcolm X o Fred Hampton va reforçar la necessitat quotidiana de seguretat enfront de les agressions racistes allà on l’habitual ja eren els atacs xenòfobs.

En aquest context emergeixen organitzacions com el Black Panther Party for Self-Defense, més conegut com els Black Panthers. La seva combinació d’un discurs antagonista que no excloïa el repertori armat defensiu o la generació de comunitat gràcies a experiències com el programa de desdejunis gratuïts, la rehabilitació de drogodependents i una infinitat d’activitats més, aviat es va convertir en un procés al que solament es podia aturar per mitjà de la infiltració, la violació de l’estat de dret i la intoxicació dels barris i espais alliberats per mitjà del tràfic d’heroïna. Read the rest of this entry →

A debat aquest dissabte el dret d’autodeterminació i el procés des de la perspectiva de la transformació social

November 13, 2017 in Actualitat, POLÍTICA

Dissabte vinent 18 de novembre des del col·lectiu Catarko s’organitzarà al Casal Okupat i Autogestionat ‘La Llavor’ un acte públic on hi han convidades persones de diferents àmbits per debatre sobre el dret d’autodeterminació i el procés constituent des de la perspectiva de la transformació social.

L’acte començarà a dos quarts de vuit de la tarda amb la projecció del documental, ‘Radikales Libres. Un reportatge produït per Jakue Pascual i Alberto Peñalba sobre la situació de Catalunya des d’un punt de vista perifèric, amb veus provinents del moviment llibertari i l’esquerra alternativa durant els dies previs a la consulta sobre la independència del 9 de novembre del 2014.

Al reportatge hi apareixen els testimonis de Ricard Vargas, un vell militant del MIL i l’OLLA; Nuria Comerma feminista i membre de les CUP; Jordi Martí sindicalista de la CGT i membre de les CUP, Oriol Rigola i Montse Puig del col·lectiu llibertari Negres Tempestes; i Xavier Doménech llavors durant la filmació del documental, membre del Procès Constituent, i ara mateix membre de l’executiva de Barcelona en Comú i diputat al congrès espanyol.

Read the rest of this entry →

El CDR del Prat convoca una assembla oberta per preparar la vaga general del dia 8

November 4, 2017 in Actualitat, POLÍTICA

El CDR d’El Prat fa una crida a la Vaga General i ha participar en les diverses mobilitzacions per a aturar la producció aquest proper dimecres.

Diumenge al Casal Okupat i Autogestionat ‘La Llavor’, el CDR celebrarà una assemblea, oberta a tothom que hi estigui interesat, per organitzar les mobilitzacions i coordinar la vaga a El Prat.

Comitès de Defensa del Referèndum: nascuts per quedar-se?

October 10, 2017 in Actualitat, POLÍTICA

Amb l’assistència d’un centenar llarg de persones diumenge passat va tenir lloc al Casal Okupat i Autogestionat ‘La Llavor’, l’acte de constitució del CDR d’El Prat de Llobregat, amb una primera assemblea fundacional del que s’ha donat a definir-se com “un espai horitzontal i ampli” destinat a organitzar-se per la defensa del referèndum, de les llibertats i contra la repressió.

Tot i que en el cas del Prat, el CDR és un nounat de recent creació, arreu de Catalunya existeixen Comitès de Defensa del Referèndum (CDR) amb una trajectòria més dilatada i han estat precisament uns dels protagonistes de les últimes setmanes. Durant l’1 d’octubre, els voluntaris i voluntàries integrants d’aquests comitès, van organitzar els protocols d’actuació en cas de presència policial a un cert nombre de col·legis electorals i van donar les instruccions necessàries a la població que volia votar. Organitzats en clau local i amb l’objectiu inicial de defensar el dret a decidir del poble català durant l’1 d’octubre, aquests comitès van néixer, en la majoria dels casos, de la voluntat popular i sense afiliació a cap partit polític, tot i que la iniciativa inicial va sortir de la CUP. Read the rest of this entry →

Més de 1500 persones secunden la manifestació convocada a El Prat contra la violència policial de l’1-O i en suport de la vaga general

October 4, 2017 in Actualitat, ECONOMIA, LLIBERTATS, POLÍTICA

Us deixem amb aquesta petita crònica i video del Prat TV del que ha donat de si aquesta jornada de vaga general a El Prat.

A primera hora un grup de piquets informatius a recorregut diversos carrers i polígons d’El Prat, diverses empreses, i grans cadenes de comercials com Mercadona o Caprabo, tot cridant a la vaga general i consignes contra la repressió, l’estat d’excepció, i a favor dels drets socials i laborals, i per la derogació de les darreres reformes laborals.

Cap a dos quarts de dotze la mobilització s’ha traslladat a la plaça de la Vila, des d’on ha arrencat una manifestació, encapçalada per un grup de tractors, que ha tallat durant mitja hora la Gran Via, abans de tornar al nucli urbà i recórrer diversos carrers fins a dissoldre’s a la Zonilla, després de llegir un manifest en defensa de les llibertats i el drets socials del comitè de vaga local convocant de la mobilització. Read the rest of this entry →

Denuncien diferents actuacións represives de la Policia Local del Prat en relació a la campanya pel referèmdum del 1-0.

September 20, 2017 in Actualitat, LLIBERTATS, POLÍTICA

Dilluns a la nit a les inmediacions de l’estació de RENFE d’El Prat un grup de quatre persones van ser identificades i multades per la Policia Local mentre penjaven una pancarta pel Sí al referèndum de l’1 d’Octubre.

Mentre les persones penjaven la pancarta en que s’hi podia llegir ‘VOTA SÍ. VIURE VOL DIR PRENDRE PARTIT’ agents de la Policia Local del Prat van intervenir, i identificant-se com a agents judicials els van requisar adhesius (alguns d’ells no eren de la campanya del referèndum). Posteriorment els ha obert diligències a Fiscalia. A més a més, segons el testimoni dels mateixos afectats els han posat una sanció administrativa (multa) per estar “colocando carteles o propaganda en la iluminacion pública y otros elementos urbanos” basant-se en les ordenances de civisme i publicitat municipals. Read the rest of this entry →

Un cercatasques reclamara per nové any consecutiu la retirada dels carrers franquistes d’el Prat

September 20, 2017 in Actualitat, POLÍTICA

Per novè any consecutiu la campanya “Esborrem el feixisme, dignifiquem els carrers” tornarà a sortir al carrer en plena festa major per demanar a l’ajuntament que enretiri tots els carrers franquistes que restenal Prat. Convocat sota el lema “Per un poble lliure de carrers franquistes” el 9è Cercatasques antifeixista sortirà a dos quarts de deu acompanyat per una xaranga que recorrerà els carrers del poble des de la plaça de la vila fins al casal ‘La Llavor’. El cercatasques iniciara el seu recorregut just en el moment en que acabi el pregó. Read the rest of this entry →

L’Ajuntament del Prat no cedirà locals per al referèndum de l’1-O

September 12, 2017 in Actualitat, POLÍTICA

«Aquest proper 13 de setembre també tindrà lloc a la plaça de la Vila una concentració convocada per part de l’ANC, Òmnium i Súmate per exigir “a l’alcalde i al govern del Prat que col·laborin i no coartin la democràcia”».

 

Diversos ajuntaments catalans, entre el que es troba el d’El Prat de Llobregat, guarden silenci o ja han rebutjat la cessió dels locals electorals habituals per a la celebració del referèndum d’independència de l’1 d’octubre, després que el Tribunal Constitucional hagi suspès la seva convocatòria.

Un fet es va fer ben palès durant el discurs de Lluís Tejedor a l‘acte institucional previ a la diada, quan va ser interpel·lat per una part del públic present, amb crits de “volem votar”.

El nexe entre totes aquestes localitats és la presència del PSC en l’equip de govern, en algunes ocasions en solitari i en unes altres compartint protagonisme amb altres formacions, seria especial el cas del sud de la nostre comarca del Baix Llobregat, tradicional feu del PSC, amb localitats com Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà, Castelldefels, o el mateix El Prat de Llobregat on governa en minoria al costat d’ICV. Read the rest of this entry →

Històrics militants del PSUC presentaran a El Prat un manifest de suport al referèndum d’autodeterminació del 1 d’octubre

September 4, 2017 in Actualitat, POLÍTICA

«La presentació es farà el matí de dimarts 5 de setembre a El Prat, concretament a les 11:30 a la Plaça de la Vila, davant de l’ Ajuntament, i està convocada per “Crida del Baix Llobregat.”»

«Asseguren que l’Estat espanyol no està preparat per a una vertadera democratització sense una “teràpia de xoc”»

 

A la imatge Eudald Carbonell, un dels impulsors del manifest

Històrics membres del partit han impulsat un manifest on es posicionen respecte a la cita a les urnes del mes vinent. En aquest sentit, el manifest que defensen argumenta que “quaranta anys després s’han posat de relleu les greus deficiències de l’acord. I s’ha de posat de relleu que l’Estat espanyol no està preparat per a una vertadera democratització sense una “teràpia de xoc” que remogui les estructures de poder polítiques i econòmiques. I, ara i aquí, aquesta teràpia es diu República i es diu Referèndum”. Afegeixen que així s’obrirà la possibilitat “al canvi i a la ruptura tant necessàries amb el caduc règim espanyol del 1978”. Read the rest of this entry →