by admin

El projecte d’Aena vulnera els acords mediambientals

juliol 21, 2021 in Actualitat, TERRITORI by admin

«El pla d’ampliació de la tercera pista de l’aeroport del Prat es contradiu amb les exigències de la Comissió Europea per protegir el delta del Llobregat, recollides en un document al qual la ‘Directa’ ha tingut accés en exclusiva, i amb l’Acord de París contra el canvi climàtic».

x Gemma Garcia i Jesús Rodríguez | La Directa

 

Els 54.000 metres quadrats que haurien d’haver dibuixat un corredor biològic entre els paratges naturals d’El Remolar-Filipines i els Reguerons es van convertir en tres pàrquings de l’aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat per a vehicles de luxe, autobusos i taxis. Les grans esplanades de formigó són la imatge gràfica que l’administració de l’Estat espanyol i del govern català incompleixen les mesures de protecció mediambiental a les que s’havien compromès amb la Comissió Europea (CE) com a compensació per l’anterior ampliació de la infraestructura aeroportuària executada fa quinze anys.

Malgrat que el 2006, en sintonia amb el compromís de preservar-los com a corredor biològic, la Generalitat va catalogar els terrenys com a Zona d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA), un any més tard hi entraven les excavadores per cimentar-los i fer-hi també una gran cafeteria i uns lavabos públics per a personal de l’aeroport. Cap avaluació d’impacte mediambiental prèvia, cap comunicació a les autoritats europees. La destrucció d’aquest paratge natural, conegut com a Can Sabadell, vulnera les directives comunitàries d’Hàbitat i de les Aus. Read the rest of this entry →

by admin

Ecologistes qualifiquen a Raquel Sánchez de “ministra contra el delta del Llobregat”

juliol 15, 2021 in Actualitat, TERRITORI by admin

«Al capdavant de l’Ajuntament de Gavà, Raquel Sánchez, va ser assenyalada per promocionar el creixement urbanístic i amenaçar el darrer connector biològic entre el Garraf i el delta del Llobregat. I pel seu suport a l’ampliació de l’aeroport del Prat, condicionat a la limitació del soroll dels avions a Gavà Mar».

 

El nomenament com a ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana de Raquel Sánchez, l’alcaldessa de Gavà fins diumenge passat, ha generat diverses valoracions entre els grups ecologistes i les plataformes veïnals de defensa del territori. El seu nomenament com a ministra no ha estat precisament valorat com una bona notícia per els activistes per a la conservació del delta del Llobregat, i assenyalen la nova ministra per les “conseqüències nefastes de les polítiques impulsades pel consistori gavanenc basades en el creixement, l’especulació del sol i la destrucció dels espais naturals“.

Un dels projectes més qüestionats impulsat per Raquel Sánchez ha estat el Pla Ponent, un projecte urbanístic que amenaça amb acabar amb el el darrer connector biològic que encara existeix entre la muntanya i la plana del delta del Llobregat, que restaria definitivament aïllat de la muntanya i dels espais forestals per una barrera infranquejable de ciment i quitrà, des de Castelldefels fins a Sant Boi. Read the rest of this entry →

by admin

La regressió de la platja del Prat: Un problema que ja no podem ignorar

juliol 9, 2021 in Actualitat, TERRITORI by admin

«Les rescloses i canalitzacions del riu Llobregat així com el desviament de la seva desembocadura i l’ampliació del Port, principals causes de la regressió del litoral de la comarca del Baix Llobregat».

«El delta del Llobregat ha retrocedit 800 metres en un segle».

És un fet ben conegut que la platja de El Prat té un problema amb la sorra, any rere any aquesta ha de ser reposada. Però el mateix passa amb totes les platges de la zona del Baix Llobregat: apart de la del nostre municipi, les platges de Viladecans, Gavà i Castelldefels es troben en greu perill de desaparició a curt termini.

La regressió del litoral ha estat molt marcada els últims anys al Baix Llobregat i segons Juan Ramón Lucena, tècnic de Medi Ambient de Viladecans, si això continua les conseqüències poden ser dramàtiques, ja que “s’esgotarà la sorra acumulada a la costa durant 20 anys i les platges podrien arribar a desaparèixer”. Afegeix també que “els canvis a les platges s’estan produint de forma molt accelerada i l’erosió va molt ràpida. S’ha d’actuar ja”.

Mentrestant, la intensa urbanització i creació de grans infraestructures com les vies de l’AVE, les autopistes o els polígons industrials segueixen en marxa. Segons un investigador de la UPC, Carles Ferrer Boix, “Hem construït infraestructures sense fre i les hem rebut amb satisfacció, però ara toca anar cap a la integració i trencar molts anys d’inèrcia”. Read the rest of this entry →

by admin

Tres-centes entitats de la societat civil exigeixen la retirada “immediata i sense condicions” dels plans d’ampliació de l’aeroport

juliol 7, 2021 in Actualitat, TERRITORI by admin

«Després de l’acte de la patronal i els lobbies econòmics a ESADE, entitats, col·lectius i cooperatives han fet sentir la seva veu des de l’Auditori del Museu de Ciències Naturals de Barcelona amb la participació de diverses expertes i sota el missatge “Ampliacions d’aeroport? No, gràcies”».

x Gemma Garcia | La Directa

Si 175 empreses, patronals i lobbies econòmics van organitzar un acte a l’auditori d’ESADE en defensa de l’ampliació de l’aeroport del Prat, avui més de 300 organitzacions han fet sentir la seva veu contra el projecte d’Aena a l’Auditori del Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Entre els participants a l’acte del 30 de maig, hi havia el Cercle d’Economia, la Cambra de comerç de Barcelona, Foment del Treball, RACC, Pimec o el grup IAG. Entre les d’avui, entitats, col·lectius i cooperatives de l’àmbit social, la pagesia, l’ecologia o veïnals. El primer acte amb “Sí a l’ampliació de l’aeroport” com a eslògan, el d’avui: “Ampliacions d’aeroport? No, gràcies”, amb el suport, entre tantes altres, d’Unió de Pagesos, el Consell Nacional de la Joventut, la Xarxa per la Justícia Climàtica, la Xarxa d’Economia Solidària (XES) -que aglutina 314 entitats-, DEPANA-Lliga per a la Defensa pel Patrimoni Natural o Lafede.cat, amb 126 organitzacions federades. Read the rest of this entry →

by admin

L’informe oficial d’avaluació de les Zones ZBE genera conflicte als medis de comunicació

juliol 4, 2021 in Actualitat, TERRITORI by admin

«Mentre certs titulars sostenen que la contaminació ha disminuït a les Zones de Baixes emissions (ZBE), altres per contra; conclouen que tot i la forta reducció de vehicles catalogats com a més contaminants, no s’ha registrat cap canvi apreciable. En parlem en aquest article».

 

L’establiment de les Zones de Baixes Emissions (ZBE) ja va generar polèmica quan es va instaurar. En aquestes zones (que comprenen un àrea de més de 95 km2) es restringeix la circulació dels vehicles més contaminants per a la protecció de les persones i el medi ambient. La seva entrada en vigor va obligar a que moltes persones haguessin desfer-se dels seus vehicles vells i comprar-ne de nous per adaptar-se a la nova normativa.

Aquest any s’ha publicat el primer informe del 2020 de mà de l’Agència de Salut Pública de Barcelona i els medis de comunicació se n’han fet ressò amb titulars que poden generar confusió a l’hora d’entendre el informe en sí, ja que mentre alguns afirmen que la contaminació ha disminuït altres conclouen que les zones ZBE no han comportat un canvi apreciable en els nivells de NO2 del aire. Read the rest of this entry →

by admin

Greenpeace porta un tren a l’Aeroport del Prat

juliol 2, 2021 in Actualitat, TERRITORI by admin

«Greenpeace rebutja frontalment l’ampliació de l’aeroport plantejada per AENA, que costaria 1.700 milions d’euros i afectaria entorns naturals protegits i proposa que se suprimeixin els vols curts en favor d’una xarxa ferroviària connectada amb Europa i accessible a tota la població».

«El creixement de vols previstos després de la pandèmia és incompatible per Greenpeace amb els objectius de reducció d’emissions en el transport».

 

Coincidint amb l’inici de les vacances de juliol, un grup d’activistes de Greenpeace va instal·lar ahir al matí un tren de més de 12 metres de llarg al costat de l’Aeroport del Prat per a denunciar -sota el lema “Més Trens – Menys Avions”– l’enorme impacte climàtic del sector aeri.

Per a evitar aquest impacte, l’organització exigeix al govern que aposti per transports basats en energies netes com el ferrocarril, que resulta fins a vint vegades menys contaminant per viatger transportat, eliminant els vols curts amb alternativa per tren com Barcelona–Madrid o Barcelona–València.

El “Tren de Greenpeace”, que manté la línia estètica del seu conegut vaixell Rainbow Warrior, recorrerà diferents punts d’Europa reivindicant el ferrocarril com a alternativa sostenible i assequible enfront de l’avió i la carretera, coincidint a més amb la declaració de 2021 com Any Europeu del Ferrocarril per part de la Comissió Europea. Read the rest of this entry →

by admin

L’ampliació de l’aeroport del Prat faria inviable una major protecció mediambiental ordenada per la Comissió Europea

juny 30, 2021 in Actualitat, POLÍTICA, TERRITORI by admin

«El contingut íntegre de la comunicació que el comissari de Medi Ambient Virginijus Sinkevicius va fer arribar al govern espanyol i que ara fa públic el setmanari La Directa revela els greus incompliments de les directives Hàbitats i Aus, i confirma que la Comissió Europea és contrària a la destrucció de més paratges protegits al delta del Llobregat.».

x Jesús Rodríguez i Gemma Garcia | La Directa

 


La Directa ha tingut accés al contingut íntegre de la comunicació enviada el 18 de febrer de 2021 per la Comissió Europea a la ministra d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació del govern espanyol, Arancha González Laya, on es detallen els incompliments en matèria de preservació mediambiental al delta del Llobregat. En la part dispositiva, el comissari de Medi Ambient, Virginijus Sinkevicius, dona directrius al govern espanyol i a la Generalitat de Catalunya perquè ampliïn “els límits de la zona especial de protecció per a les aus com a compensació per l’anterior ampliació de la infraestructura aeroportuària executada fa quinze anys”. És precisament aquesta obligació la que va fer que la Generalitat de Catalunya elaborés un document de treball amb el miler d’hectàrees extra que preveu incorporar a la Zona Especial de Protecció per a les Aus (ZEPA) i el presentés durant la passada primavera als ajuntaments del Prat, Viladecans i Gavà. Read the rest of this entry →

by admin

10 raons per les quals ampliar l’aeroport és inacceptable

juny 29, 2021 in Actualitat, Debat, ECONOMIA, TERRITORI by admin

«Les grans empreses i elits econòmiques plantegen el creixement de l’aeroport com un xantatge en plena pandèmia, crisi social i emergència climàtica».

x Sara Mingorria i Alejandro González (Plataforma Zeroport) | Crític

“Celebramos como progreso cargarnos la naturaleza”
Yayo Herrero, Conferència “Decreixement de l’aviació” (Barcelona, 2019).

El manifest a favor de l’expansió de l’aeroport de Barcelona proposat per les corporacions catalanes i elits econòmiques és un xantatge en plena pandèmia, crisi social i emergència climàtica. Es tracta d’un acte de negacionisme climàtic per imposar models econòmics basats en l’alt consum de combustibles fòssils, en l’extracció de materials i en un model de societat desigual i excloent.

Aquí teniu 10 arguments basats en evidències i dades científiques que ajuden a desconstruir el discurs suïcida favorable a una futura expansió de l’aeroport.

1. És incoherent amb els compromisos climàtics de Catalunya i d’Espanya

Les declaracions d’emergència climàtica efectuades per Estat, la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona han d’invalidar el projecte, ja que suposaran un increment considerable d’emissions. Així mateix, les dues lleis de canvi climàtic, d’Espanya i de Catalunya, impliquen una reducció neta d’emissions, que haurien d’afectar les operacions de l’aeroport. Aquesta incoherència, juntament amb els greus impactes mediambientals, va ser utilitzada per frenar l’expansió dels aeroports de Palma, de París Charles de Gaulle, de Marsella o de Roma, així com, fora d’Europa, de Ciutat de Mèxic (per protegir un llac i una font d’aigua de la ciutat de Mèxic), de Tailàndia o de Bangladesh. Read the rest of this entry →

by admin

DEPANA denuncia que l’administració vulnera el seu dret fonamental d’accés a la justícia en el recurs contra l’Eixample Prat Sud

juny 24, 2021 in Actualitat, DRETS, TERRITORI by admin

«DEPANA denuncia que en els últims mesos se’ls ha negat la tutela judicial efectiva en veure’s privada l’entitat ecologista  d’accés a la justícia en el recurs que van presentar per suspendre de manera cautelar les obres de construcció de l’Eixample Sud del Prat».

 

El passat 17 de març DEPANA va presentar un recurs d’alçada a la Generalitat per suspendre de manera cautelar les obres de construcció de l’Eixample Sud del Prat de Llobregat. El passat  30 d’abril, però, la Generalitat del Principat va declarar, inadmissible el recurs d’alçada i la petició de suspensió de les obres. L’entitat ecologista a la seva vegada va interposar un recurs contenciós administratiu al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

En aquest punt DEPANA, per poder tirar endavant el recurs, va demanar gaudir de justícia gratuïta, un dret que ja els ha beneficiat en altres lluites en defensa del patrimoni natural. Aquesta vegada, però, se’ls va denegar provisionalment per part de Servei de Tramitació de Justícia Gratuïta del Col·legi d’Advocats de Catalunya, encarregat de fer un primer cribratge en les sol·licituds. Read the rest of this entry →

by admin

Ni un pam de terra fa una crida a una assemblea oberta per encetar nou cicle amb la qüestió de l’aeroport com a amenaça immediata

juny 22, 2021 in Actualitat, TERRITORI by admin

Des de la plataforma veïnal ‘Ni un pam de terra’ convoquen una assemblea oberta pel proper 30 de junys a les 19h, a la Torre Muntades, per encarar el que ells anomenen “un nou cicle d’activisme amb la qüestió de l’aeroport com a amenaça immediata“.

Des de ‘Ni un pam de terra’ valoren important reforçar l’autoorganització veïnal i ecologista sense dependre de les consignes dels partits, ni anar a remolc d’allò que decideixin des de les institucions.