Vols i no vols

March 16, 2020 in Actualitat, ECONOMIA, TERRITORI

«L’ampliació del aeroport del Prat impulsada pel govern espanyol en aliança amb diversos fons especulatius dilapida les polítiques de reducció dels gasos d’efecte hivernacle».

x Jesús Rodríguez  i Tomeu Mesquida |La Directa

Pedro Sánchez i Pablo Iglesias rubricaven el 30 de desembre de 2019 el document “Coalició progressista. Un nou acord per a Espanya”, on s’estableix el marc d’actuació i les prioritats del govern PSOE-Podem. Cinquanta pàgines i onze apartats, el tercer dels quals sota el títol “lluitar contra el canvi climàtic”. Sorprenentment, el document no inclou cap mesura amb relació a les emissions de CO2 de l’actual model aeroportuari i, de fet, no hi apareixen ni tan sols les paraules “aeroport” o “avió”. A la pàgina 28 es fa referència, molt de passada, a la societat mercantil Aena, definint-la com una “empresa pública” que incorporarà “un programa de digitalització”. Res més. L’absència programàtica contrasta amb la certesa científica que el 8% de les emissions mundials de gasos d’efecte hivernacle prové directament de l’activitat turística. D’aquesta part del pastís de l’escalfament global, el transport n’és responsable del 75%, i més de la meitat dels contaminants emesos per la mobilitat del turisme tenen l’origen en la combustió del querosè que propulsa els avions. Read the rest of this entry →

La plataforma SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet reclama una moratòria urbanística a la comarca

March 13, 2020 in Actualitat, ECONOMIA, TERRITORI

«Una trentena d’entitats va presentar públicament ahir una nova plataforma que reclama entre d’altres punts una moratòria urbanística, engegar un procés participatiu per decidir el model territorial i reorientar l’urbanisme metropolità».

 

Seguint l’estela d’altres col·lectius com SOS Costa Brava o SOS Pirineus (iniciatives que han servit de inspiració), aquest dijous s’ha presentat a la Colònia Güell, on està prevista la construcció de 1350 vivendes, la plataforma SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet.

A través d’un manifest, 27 associacions de diferents municipis s’han agrupat en aquesta plataforma per reclamar una “moratòria de al menys dos anys” de tots aquells plantejaments urbanístics que afecten a terrenys d’ús agrícola o forestal, segons han explicat els impulsors a través d’un comunicat. Read the rest of this entry →

Ecologistes volen forçar una consulta a Gavà sobre els plans urbanístics que amenacen el Calamot i la Riera del Canyars

March 12, 2020 in Actualitat, TERRITORI

«La plataforma Salvem el Calamot ha desconvocat a causa de la pandemia causada pel virus Covid-19  la manifestació prevista incialment per al 14 de març a Gavà en contra del projecte urbanístic del Pla de Ponent, que amenaça el darrer corredor biològic entre el Garraf i el Delta de Llobregat».

 

Juntament amb diverses entitats ecologistes més, la plataforma No al Pla de Ponent-Salvem el Calamot va presentar el passat 4 de març, una sol·licitud per realitzar una consulta ciutadana sobre els projectes urbanístics que vol iniciar el consistori de Gavà, i que amenacen de mort el darrer corredor biològic entre el Garraf i el Delta de Llobregat.

Segons indica Gavà.info, els ecologistes utilitzaran el mecanisme de les consultes populars del Reglament Orgànic Municipal per a intentar que l’alcaldessa, Raquel Sánchez, convoqui un referèndum sobre el Pla de Ponent sense caràcter vinculant. Read the rest of this entry →

Amenaçat de mort el darrer corredor biologic entre el Garraf i el Delta de Llobregat

March 9, 2020 in Actualitat, TERRITORI

«La plataforma Salvem el Calamot-Aturem el Pla de Ponent lluita per frenar el pla urbanístic residencial més gran de Catalunya, que en cas d’executar-se afectaria molt greument el darrer corredor biològic existent entre el Parc Natural del Garraf i el Delta del Llobregat. Han convocat una manifestació que arrencarà el pròxim dissabte 14 de març a les onze del matí des de l’estació de tren de Gavà».

x Roger Jiménez |La Directa

El Pla de Ponent de Gavà és un macroprojecte urbanístic que té com a objectiu cimentar les gairebé 200 hectàrees que comprenen el turó del Calamot, la riera dels Canyars i el pla de Queralt amb la construcció de quatre nous barris i un total de 4.968 habitatges. Es tracta del projecte en marxa més gran en superfície i en impacte paisatgístic, ecològic i ambiental del territori català, “un pla paradigmàtic de la nova bombolla immobiliària”, segons Laura de la Villa, activista de la plataforma Salvem el Calamot-Aturem el Pla de Ponent, constituïda a mitjans dels anys noranta i reorganitzada l’any 2019 amb veïnes de Gavà, Castelldefels i diverses entitats ecologistes del Baix Llobregat. Read the rest of this entry →

Ni un pam de terra mostra la seva satisfacció per la declaració del ple de l’Ajuntament d’ahir però adverteix del precedent del ‘No al desviament’.

March 5, 2020 in Actualitat, POLÍTICA, TERRITORI

La plataforma Ni un pam de terra ha fet pública, mitjançant les xarxes socials, la seva satisfacció per la declaració publica unànime d’ahir al ple municipal contrària a l’ampliació de l’aeroport per part de totes les formacions polítiques amb presència a la institució. ‘Ni un pam de terra’ manifesta la seva sorpresa per la semblança del nom triat per aquesta declaració institucional ‘Ni un pam més’, amb el seu nom: «Ja és casualitat que triïn un lema tan semblant al nom de la nostra plataforma» assenyalen.

‘Ni un pam de terra’ remarca igualment la independència d’aquesta plataforma ciutadana respecte dels partits polítics i institucions. I adverteixen que «L’experiència de les renúncies del Pla Delta i tantes altres ens fa desconfiar de la fermesa i coherència dels seus posicionaments». Recordant d’aquesta manera el precedent del ‘No al desviament’ defensant públicament des del consistori pratenc fins a la signatura del Pla Delta. Read the rest of this entry →

Qualifiquem de negacionista del canvi climàtic la proposta de l’Ajuntament de Barcelona per liderar l’ampliació de l’aeroport

March 4, 2020 in Actualitat, TERRITORI

«La Plataforma ZerØport, demana responsabilitat al consistori de Barcelona per a la paralització immediata dels projectes d’ampliació de l’aeroport. Reclamen un pla de reducció de l’activitat per assolir els compromisos amb el clima l’any 2030 i revertir els impactes negatius del turisme massiu».

 

Un dia després que la justícia britànica hagi paralitzat l’ampliació de l’aeroport de Heathrow per l’impacte climàtic, el Ple de l’Ajuntament de Barcelona va aprovar una proposta perquè el consistori de la ciutat comtal lideri l’ampliació de l’Aeroport del Prat. La proposta que ha estat presentada per Junts per Catalunya i ha obtingut els vots a favor de Barcelona en Comú, el PSC, ERC, JxCat i BCN Canvi, en contra PP i l’abstenció de Cs; demana que «l’Ajuntament de Barcelona lideri la creació d’un sistema aeroportuari basat en la connectivitat dels aeroports de Barcelona, Girona i Reus i que qualsevol projecte d’ampliació sigui respectuosa amb el medi natural i la biodiversitat del Delta del Llobregat». Read the rest of this entry →

Aviació i emissions: Una relació d’alta volada a la qual segons ‘Ecologistes en Acció’ cal posar fre

February 27, 2020 in Actualitat, TERRITORI

«Ecologistes en Acció presenta un informe sobre l’impacte de l’aviació a nivell global i proposa mesures concretes per a reduir el nombre de vols».

«L’aviació és l’únic mitjà de transport les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle (GEI) del qual continuen creixent. Aquestes podrien multiplicar-se per vuit fins a 2050, segons la Comissió Europea.».

 

Ecologistes en Acció ha presentat un informe en el que analitza de forma sistematitzada els impactes ambientals i socials de l’aviació i proposa mesures alternatives a l’ús de l’avió, centrant-se així mateix en la reducció del número de vols.

Aquest informe és el primer d’aquestes característiques que es fa públic i ha estat elaborat per la xarxa internacional “Stay Grounded”, de la que en forma part Ecologistes en Acció. Hi ha treballat més de 150 experts i expertes així com activistes relacionats amb la temàtica. El seu objectiu principal era avaluar de forma rigorosa el impacte del sector de l’aviació i proposar mesures concretes i realistes que derivessin en un sistema de mobilitat just i sostenible. Read the rest of this entry →

El riu Llobregat aboca al mar més d’un quart de tona de plàstic a l’any

February 24, 2020 in Actualitat, TERRITORI

«Cada any entren al Mediterrani a través dels rius Besos i Llobregat entre 0,4 i 0,6 tones de residus plàstics grans al mar, i això sense comptar els afluents quan hi ha pluges torrencials i que arriba molt més plàstic de mida no visible a través dels dos rius. Les tipologies de residus plàstics més usuals són les bosses (entre 67 i 108 kg/any), les ampolles (150 i 237 kg/any) i els films de plàstic de menjar (118-180 kg/any)».

 

Fa pocs dies s’ha publicat un article a la revista Science of the Total Environment amb els resultats del primer estudi, que ens consti, on es comptabilitzen sistemàticament els residus de mida gran (més de 2,5 cm) que suren als rius Llobregat i Besòs.

L’estudi ha revelat que el riu Llobregat aboca al mar cada any més d’un quart de tona de plàstics aproximadament. De les observacions fetes a la desembocadura dels rius Llobregat i Besos, es va constatar que el plàstic, principalment envasos, ampolles i bosses, és el material més freqüent entre els residus flotants identificats. En el cas del Llobregat va suposar el 67,7% del total i el 50,5% en el Besòs. Les possibles fonts de contaminació són fonamentalment els centres urbans, les activitats d’oci i, en una menor proporció, la indústria. L’estudi busca crear un model estadístic dels residus flotants més comuns que permeti desenvolupar estratègies de futur per mitigar el problema de les deixalles marines. Read the rest of this entry →

L’Ajuntament anuncia el tancament temporal de l’accés a l’espigó en què s’ha vist convertida la platja naturista

February 14, 2020 in Actualitat, TERRITORI

L’Ajuntament del Prat de Llobregat ha anunciat el tancament temporal de l’accés a la platja naturista perquè la inestabilitat de l’escullera fa perillós el pas de les persones.

L’erosió marina a conseqüència de l’ampliació del port i la construcció de l’escullera ja fa temps que han fet desaparèixer completament la sorra d’aquesta platja.

En aquest sentit les aportacions anuals cada estiu de 100.000 m3 de sorra a càrrec del Port de Barcelona, s’estan demostrant insuficients per solucionar un problema estructural. Una problemàtica herència del Pla Delta què és mostra amb tota la seva cruesa desprès de cada llevantada.

Davant d’aquest fet intentem respondre la següent pregunta:

» La platja de sorra del Prat es sostenible?

La plataforma Zeroport exigeix la reducció de vols peninsulars des del Prat

February 13, 2020 in Actualitat, ECONOMIA, TERRITORI

«L’any passat, vuit dels 52 milions de vols que van operar en l’aeroport del Prat de Llobregat van ser peninsulars, sobretot a Madrid. La plataforma reivindica l’eliminació dels privilegis fiscals de les aerolínies, amb els quals aconsegueixen que volar resulti més barat que viatjar amb tren».

«Zeroport exigeix també “la retirada immediata i sense condicions dels plans d’ampliació de l’aeroport i del port, així com de l’augment de la seva activitat”».

x Gessamí Forner | El Salto

Un dia qualsevol, com aquest dimecres, algú tecleja en el cercador un comparador de bitllets per a un viatge d’anada i volta a Madrid des del Prat aquest cap de setmana. L’oferta més barata és amb autobús, 60 euros, però són gairebé vuit hores de viatge.

Li segueix l’avió, amb 92 euros i un trajecte d’una hora i vint minuts. El bitllet més car l’ofereix el tren: 129 euros per a un recorregut de dues hores i mitja. Que temptador és volar. La plataforma Zeroport de Barcelona reivindica acabar amb aquesta absurda situació en la qual desplaçar-se en un mitjà de transport que contamina set vegades més que el tren surt més barat, mitjançant privilegis fiscals. Read the rest of this entry →