Els empleats d’Ilunion ajornen fins a novembre la vaga anunciada a l’Aeroport del Prat

September 14, 2017 in Actualitat, ECONOMIA

«L’empresa millora diversos plusos i assumirà el cost de l’aparcament del personal».

x Diari del Treball

Els treballadors d’Ilunion Seguridad de l’Aeroport d’El Prat ajornen la vaga del servei d’equipatges fins a l’1 de novembre. La decisió s’ha produït després d’una reunió de mediació al departament de Treball.

El pacte pretén donar temps a l’empresa perquè negociï amb AENA les condicions de la concessió de manera que pugui assumir el pagament de plusos que reclamen els treballadors.

No obstant això, Ilunion, que forma part del grup empresarial de l’ONCE, ha fet concessions ben valorades pels treballadors. Així pagarà 190 euros mensuals més a empleats que rebien dos plusos ad personam denominats 1 i 2, segons ha explicat Yolanda Garcia, assessora de la UGT del comitè d’empresa. Read the rest of this entry →

Els treballadors d’Eulen suspenen les aturades a l’Aeroport del Prat

September 5, 2017 in Actualitat, ECONOMIA

Els treballadors dels controls d’accès de l’Aeroport del Prat, que el dilluns 4 de setembre van decidir convocar vaga per al 6 d’octubre, han acordat ara no registrar la comunicació de la vaga, després de la reunió mantinguda amb l’empresa celebrada a instàncies del Departament de Treball de la Generalitat, segons han manifestat, davant la bona entesa fruit de la trobada.

La decisió s’ha prés desprès del Laude emés a instancies del Govern espanyol per Marcos Peña, l’àrbitre designat. El Laude considera, així mateix, que ambdues parts “no hauran d’adoptar noves mesures de conflicte i vaga relacionades amb les matèries del laude” i “no hauran de produir efectes les mesures disciplinàries adoptades en relació amb el desenvolupament del conflicte”.

Read the rest of this entry →

Els vigilants d’Eulen a l’aeroport del Prat tornaran a la vaga el proper 8 de setembre

August 28, 2017 in Actualitat, ECONOMIA

«Així ho ha decidit l’assemblea celebrada aquest diumenge al Prat, en la qual han votat 115 treballadors dels 350 que té l’empresa en l’aeroport barceloní, tots ells a favor de la vaga».

x Público

Els treballadors de Eulen en els controls de seguretat de l’Aeroport d’El Prat tornaran a la vaga el 8 de setembre per protestar per les “represàlies” aplicades per l’empresa contra quatre treballadors per haver incomplit els serveis mínims.

Així ho ha decidit l’assemblea celebrada aquest diumenge al Prat de Llobregat, en la qual han votat 115 treballadors dels 350 que té l’empresa en l’aeroport barceloní, tots ells a favor de la vaga. Read the rest of this entry →

Els sorprenents comptes de Eulen Seguretat: ingressa 925 milions en cinc anys i sempre declara pèrdues

August 23, 2017 in Actualitat, ECONOMIA

«L’empresa gestiona els filtres de passatgers de 21 aeroports de l’estat, inclòs El Prat, on s’ha desfermat un conflicte laboral».

«El sou mitjà dels empleats de l’empresa de seguretat es va reduir un 11,7% entre 2012 i 2016: de 22.223 euros bruts a 19.630».

«Els administradors de la societat, els germans María José i Jesús David Álvarez, van guanyar l’any passat 288.000 euros, un 20% més que en 2015».

x infoLibre

Eulen Seguretat SA, l’empresa que gestiona els filtres de passatgers en els arcs metàl·lics de 21 aeroports de l’estat espanyol i que ha estat en el focus de la polèmica en els últims dies pel conflicte laboral a l’aeroport del Prat, ha ingressat en els últims cinc anys 925,8 milions d’euros. Malgrat aquesta xifra de facturació, la companyia va declarar pèrdues globals de 15,9 milions d’euros durant tots els exercicis entre 2012 i 2016, tal com va comprovar el mitjà digital infoLibre a través de la informació dipositada en el Registre Mercantil. Les empreses que declaren pèrdues estan exemptes de l’impost de societats, doncs aquest tribut grava els beneficis. Eulen Seguretat SA és una de les nou filials amb les quals opera el grup Eulen SA. Read the rest of this entry →

Iberia anuncia el seu tercer ERE en quatre anys, que podria afectar a 960 treballadors

August 21, 2017 in Actualitat, ECONOMIA

Un nou Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), de caràcter voluntari, ha estat comunicat a alguns sindicats per part de la companyia del Grup britànic IAG; Iberia. Fins a un màxim de 960 podrien acollir-se, en principi a aquesta mesura, amb caràcter voluntari. Encara que la companyia encara no ha desvetllat el desglossament de col·lectius afectats, TCPs, pilots o personal de terra, entre els quals es troben els TMAs, que probablement siguin el col·lectiu tècnic més afectat.

En els altres dos ERO’s anteriors ja van resultar afectats 5000 treballadors, amb el que el total de la plantilla d’Iberia finalment podria veure’s afectat en uns 6.000 és a dir més d’un 30% del total (segons les actuals xifres). Read the rest of this entry →

Els vigilants de Eulen de l’aeroport anuncien que abandonen la vaga per l’atac salafista a La Rambla de Barcelona

August 18, 2017 in Actualitat, ECONOMIA

La decisió de suspendre la vaga s’ha produït en conèixer-se l’atropellament massiu i després d’una reunió amb l’empresa en la qual no s’havia aconseguit consensuar la figura d’un àrbitre pel laudo obligatori que va aprovar ahir el Govern espanyol, i amb el qual es posarà fi al conflicte en l’aeroport.

Una vegada que no hi ha proposta d’empresa i treballadors, i de mantenir-se el calendari previst ahir en Consell de Ministres, el Govern espanyol nomenaria unilateralment en les properes 24 hores un àrbitre que haurà d’elaborar un laudo d’obligat compliment per a les parts en el termini de deu dies. No obstant això, després d’haver-se desconvocat la vaga, està per veure si el Govern  mantindrà el pla previst. Read the rest of this entry →

El Govern s’escuda en l’alerta antiterrorista per atropellar el dret de vaga

August 16, 2017 in Actualitat, ECONOMIA

Els vigilants de l’aeroport del Prat denunciaran el govern espanyol davant l’ONU si imposa un arbitratge forçós

La Guàrdia Civil treballa en els escàner de l’aeroport de Barcelona, en la tercera jornada de vaga legal dels vigilants jurats de Eulen

 

El Govern espanyol planeja escudar-se en el terrorisme per atropellar el dret de vaga dels vigilants jurats de l’aeroport del Prat, que aborden aquest dimecres la seva tercera jornada de protesta legal, amb el compliment dels serveis mínims fixats per la delegació del goven espanyol i amb un tràfic de viatgers normalitzat.

El ministre de Fomento, Iñigo de la Serna, va recordar en RNE que l’Estat Espanyol es troba en el Nivell 4 d’Alerta Antiterrorista, i va assegurar que la Guàrdia Civil ha estat desplaçada al Prat per garantir la seguretat nacional i com a “reforç”. Al mateix temps, va explicar que l’Executiu aprovarà un laudo arbitral obligatori en aquest conflicte laboral. Read the rest of this entry →

Els vaguistes d’Eulen al Prat denuncien amenaces i assetjament per part de la Guàrdia Civil

August 15, 2017 in Actualitat, ECONOMIA

«Els treballadors en vaga es queixen d’assetjament i pressions per part dels membres del cos de seguretat de l’estat».

«Almenys en dos casos s’han produït atacs de nervis de treballadores que podrien desembocar en baixes per depressió».

x Catalunya Plural

Els treballadors dels serveis de seguretat d’Eulen a l’Aeroport del Prat, es queixen que els guàrdies civils enviats per l’executiu estan realitzant tasques pròpies dels vaguistes. També es queixen d’assetjament per part dels membres del cos armat: “només es preocupen que no hi hagi cues, sense tenir en compte els protocols que s’han de seguir”, explica Alejandro Giménez, membre del comitè de vaga.

Els treballadors entenen que la presència dels guàrdies civils interfereix en la seva tasca ordinària. “Expliquen que estan situats a l’escàner, quan la posició habitual consisteix a estar al final de tot el procés per intervenir si són requerits”, indiquen fonts dels vaguistes. Read the rest of this entry →

La presència de la Guàrdia Civil impedeix que la vaga indefinida dels vigilants de Eulen es noti a l’aeroport del Prat

August 14, 2017 in Actualitat, ECONOMIA

«A les 12 de la nit els empleats de Eulen de l’aeroport han iniciat una vaga indefinida. A les quatre del matí les cues en els controls de seguretat han arribat fins als 60 minuts, temps que s’ha reduït a mesura que avançava el matí».

«El Govern espanyol es recolza en un decret preconstitucional per intervenir en el conflicte de l’aeroport del Prat».

 

L’Aeroport del Prat, funciona amb normalitat a mig matí de dilluns pel que fa als controls de seguretat, els empleats dels quals, de l’empresa Eulen, han iniciat aquest dilluns una vaga indefinida i total. A mig matí es trigaven 10 minuts a realitzar el tràmit. La fluïdesa ha augmentat des que a les quatre de la matinada, després de iniciar-se a mitjanit la vaga, s’arribés a trigar gairebé una hora. El Govern central ha decretat uns serveis mínims del 90 per cent.

Després d’aquestes puntes que s’han viscut de matinada, com en els dies en què s’havien convocat aturades parcials a l’aeroport, l’espera dels passatgers s’ha reduït considerablement i cap a les 7 del matí la situació era de completa normalitat. Read the rest of this entry →

El conflicte de l’aeroport del Prat qüestiona els concursos públics a preu d’enderroc

August 11, 2017 in Actualitat, ECONOMIA

«Govern i Generalitat acorden imposar un laudo obligatori als empleats d’Eulen de l’aeroport del Prat si segueixen amb el conflicte».

«Es multipliquen els conflictes laborals amb una Aena immersa en un procés de privatització, i amb un augment de beneficis del 40% respecte l’any anterior, uns  1.164 milions d’euros».

 

Els vigilants de l’aeroport Prat tornaran a votar aquest diumenge com reclama el Govern.

El comitè de vaga dels vigilants dels controls de seguretat de l’aeroport del Prat s’ha plegat a la pressió perquè es torni a reunir l’assemblea de manera “immediata” per votar la proposta completa que va sortir del procés de mediació; just un dia abans que comenci la vaga indefinida prevista per dilluns.

El conseller de Territori de la Generalitat, Josep Rull, avisa els empleats d’Eulen que si no s’accepta la proposta de mediació s’haurà de fer un “laudo obligatori”. Fins al dia d’avui les jornades de vaga han trancorregut amb uns serveis minins fixats per l’administració de fins el 90%. Read the rest of this entry →