Ballar al ritme de l’economia solidària

October 10, 2018 in Actualitat, CULTURA, ECONOMIA

«El Festival Esperanzah! compleix la primera dècada de vida apostant fort per la transformació social: partint de l’eix transversal de l’economia solidària i el feminisme, la seva propera fita és cooperativitzar-se l’any 2019. En definitiva, es tracta d’utilitzar la cultura i la música per ajudar que l’ecosistema cooperatiu local arreli amb més força i, al mateix temps, donar suport a projectes de solidaritat internacional».

x Carles Masià | La Directa

Canviar la imatge tòpica d’un barri estigmatitzat i receptor d’ajudes a la d’un barri solidari, capaç de generar idees i recursos per destinar-los a projectes d’interès social, tant al Prat de Llobregat com més enllà. Aquesta és la filosofia del Festival Esperanzah!, que de l’11 al 14 d’octubre es torna a celebrar a Sant Cosme i Sant Damià amb el bagatge acumulat d’una dècada d’experiència i moltes idees per explotar.

El camí recorregut durant tots aquests anys ha estat fèrtil pel que fa a aprenentatges i també ha permès destinar un total de 300.000 euros recaptats fins al 2015 a projectes solidaris com Proactiva Open Arms, una ONG que lluita per evitar la catàstrofe humanitària de les refugiades a la Mediterrània. Altres iniciatives que han rebut una empenta gràcies al festival han estat Pallasos en Rebeldía, col·lectiu internacional de clown i circ, i Dones Rumb a Gaza, una de les flotilles de la llibertat per trencar el bloqueig israelià sobre la població palestina de Gaza (2016). Read the rest of this entry →

Una denuncia obliga a retornar les valles manllevades de l’acampada davant la plata d’Alliance Healthcare a Polinyà

October 10, 2018 in Actualitat, ECONOMIA

«L’acampada solidaria amb els transportistes acomiadats per Alliance Healthcare es trasllada aquesta setmana del Prat a la planta de Polinyà, i convoquen concentració per aquest dijous»

.

Curiós incident a l’acampada del col·lectiu de transportistes, que aquesta setmana s’ha traslladat des de les oficines d’aquesta multinacional situades al Prat fins a la planta de Polinyà. Segons reporta l’Associació Professional de Repartidors Autònoms de Farmàcia (APRAF) dues persones amb una furgoneta de l’empresa subcontractada per Alliance Healthcare, Pharma-Cold Logístics S.L., van procedir diumenge al migdia a sostreure les tanques habilitades per l’Ajuntament de Polinyà per reservar el lloc de l’acampada reivindicativa per a la readmissió de Raúl i David, dos falsos autònoms, acomiadats quan intentaven organitzar-se per intentar assolir un acord professional que reculli les condicions laborals del col·lectiu de transportistes.

Segons aquestes mateixes fonts la denúncia va donar com ha resultat la identificació dels responsables, obligant a aquest operador logístic a retornar-les al mateix punt d’on van ser retirades, fet que s’ha produït en la nit del dimarts 9 d’octubre. Read the rest of this entry →

L’acampada solidaria amb els transportistes acomiadats per Alliance Healthcare es trasllada del Prat a la planta de Polinyà

October 8, 2018 in Actualitat, ECONOMIA

Durant tota aquesta setmana, els transportistes acomiadats per Alliance Healthcare traslladen la seva acampada reivindicativa des del Prat fins a les portes de la planta de Polinyà per continuar denunciant la situació que pateix el col·lectiu de treballadors autònoms dependents d’Alliance Healthcare i el conflicte obert davant la falta de reconeixement dels drets d’aquest col·lectiu per part de la companyia.

El col·lectiu de falsos autonoms segueixen exigint a la direcció d’Alliance Healthcare la readmissió d’aquests dos companys acampats des del passat 9 de juliol davant les oficines del Prat de Llobregat, i demanem a la companyia que s’assegui a negociar un acord professional que reguli les condicions laborals dels transportistes. Read the rest of this entry →

La repressió dels ‘Piolins’ va convocar el 3-O la vaga més important viscuda a Catalunya des de 1975

October 3, 2018 in ECONOMIA, Memòria altres indrets, Memòria històrica

«L’aturada va fer que a octubre de 2017 les hores no treballades superessin al Principat els 9 milions, quan un any abans eren poc més de 84.000»

x Catalunya Plural

El 3 d’octubre de l’any 2017, el 3-O, es va produir una gran mobilització ciutadana. Les imatges de policies, coneguts com a ‘Piolins’, colpejant gent pacífica durant el referèndum de l’1 d’Octubre, van colpir l’opinió pública per sobre de posicions polítiques. Algú havia pensat que això podia passar, perquè dies abans diverses organitzacions sindicals decidissin fer un pas endavant i demanar permís per fer una vaga general, en un cas i una ‘aturada de país’ en l’altre.

Per una banda, CGT, la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) i la Intersindical CSC convocaven una aturada de 24 hores. La Coordinadora Obrera Sindical (COS), s’hi va adherir i organitzacions com CNT i Cobas van cridar també a seguir la convocatòria.

Al seu torn, CCOO, UGT i Unió de Pagesos van convocar una altra cosa que s’assembla però era diferent. N’hi van dir una aturada de país. Comptava amb la comprensió de la patronal Pimec i alguns gremis. Read the rest of this entry →

Troben incongruent que Espanya apliqui serveis mínims a la vaga de Ryanair quan la línia es regeix per la norma irlandesa

September 28, 2018 in Actualitat, ECONOMIA

«El ministeri de Foment fixa els serveis essencials de l’aturada de l’aerolínia entre el 35 i el 59% , mentre assegura el 100% en els vols a les illes».

x Tomeu ferrer | Diari del Treball

La vaga a la línia aèria Ryanair sembla inevitable. Tant, que el ministeri de Foment ha comunicat ja els serveis mínims que s’hauran de seguir aquest divendres, 28 de setembre. Curiosament, els sindicats, entre ells USO, convoquen la vaga per reclamar que la legislació que hauria d’afectar els treballadors sigui l’espanyola. La companyia aplica la legislació irlandesa en les relacions laborals, però quan es declara vaga s’apliquen els serveis mínims espanyols, ha indicat un responsable de comunicació de la USO a Catalunya.

Fomento ha comunicat que els serveis mínims hauran de garantir el 100% dels vols entre la península i les Illes, a l’Estat espanyol. Pel que fa als vols internacionals i als que es fan a l’interior de la península amb …o sense alternativa i que duren més de 5 hores s’aplicarà un 59%. Per a la resta els serveis són del 35%. Read the rest of this entry →

El conflicte laboral a Alliance Healthcare amb els falsos autònoms es fa sentir al Ple Municipal

September 13, 2018 in Actualitat, ECONOMIA

El Ple de l’Ajuntament del Prat va aprovar ahir per unanimitat la moció presentada d’urgència de recolçament als dos representants dels treballadors acomiadats per Alliance Healthcare i a les demandes del col·lectiu de més de 460 transportistes que treballen en règim de falsos autonoms per aquesta empresa situada al Polígon Estruch d’El Prat de Llobregat. Des del ple tambè és va fer una crida al diàleg  entre empresa i treballadors.

Des del passat 9 de juliol, treballadors resten acampats permanentment davant les portes de l’empresa, i hi han protagonitza’t un parell de protestes a la plaça de la Vila per denunciar la relació laboral amb l’empresa i exigir a la direcció “la readmissió immediata dels dos companys acomiadats i que s’assegui a negociar un acord professional que reguli les condicions laborals dels falsos autònoms”.

Informació relacionada:

Protesta a la plaça de la Vila pels acomiadaments a Alliance Healthcare

Dos acomiadats a Alliance Healthcare per organitzar el col·lectiu de transportistes

Alliance Healthcare sotmet a videovigilància als acampats que protesten per l’acomiadament de dos treballadors

Ryanair claudica i es disposa a signar a Italia el primer conveni col·lectiu de la seva història.

August 31, 2018 in Actualitat, ECONOMIA

Ryanair torna a claudicar novament, primer va reconèixer els sindicats, i ara es disposa a signar el primer conveni col·lectiu de la seva història.

L’aerolínia Irlandesa de baix cost haurà de pagar la Seguretat Social dels pilots a Itàlia, reconèixer els permisos per maternitat i paternitat, i realitzarà aportacions als fons de pensions i d’assistència sanitària.

Només a l’Estat Espanyol la companyia s’estalvia uns 20 millions d’euros l’any en Seguretat Social gràcies als contractes irlandesos de la seva tripulació. Read the rest of this entry →

Els tripulants de cabina de Finnair al Prat desconvoquen la vaga prevista per als propers dos caps de setmana

August 24, 2018 in Actualitat, ECONOMIA

«Els treballadors i l’empresa a qui l’aerolínia subcontracta el servei arriben a un acord en matèria salarial després de dues jornades d’aturada els dies 18 i 19 d’agost».

x Vilaweb

Els tripulants de cabina de Finnair a l’aeroport del Prat han desconvocat les quatre jornades de vaga previstes per als propers dos caps de setmana després d’assolir un acord parcial amb l’Empresa de Treball Temporal Atlas-Adecco, a qui l’aerolínia subcontracta el servei.

L’acord preveu un increment salarial mínim d’un 12% aquest 2018 -amb efecte retroactiu- i d’un 4% per al 2019. Més del 80% de la plantilla ha votat a favor de l’acord en una consulta, segons ha informat aquest dijous en un comunicat el sindicat USOC, convocant de l’aturada. L’acord arriba després de diverses reunions de mediació i d’una vaga de dos dies -el cap de setmana del 18 i 19 d’agost- en què es van cancel·lar cinc vols entre l’aeroport d’El Prat i Hèlsinki (Finlàndia) per l’aturada dels tripulants de cabina. Read the rest of this entry →

Els treballadors de Finnair mantenen la vaga tot i els elevats serveis mínims fixats pel ‘Ministerio de Fomento’

August 19, 2018 in Actualitat, ECONOMIA

«La companyia finesa va clausurar dissabte dos dels cinc vols previstos durant el dia i un programat per a la nit».

x Tomeu Ferrer | Diari del Treball

Els treballadors i treballadores dels serveis de cabina de Finnair, mantenen la vaga que es va convocar els dies 18 i 19 d’agost. Ho fan tot i els serveis mínims fixats pel ministeri de Fomento que afecten el 59% dels vols. Tanmateix el sindicat USOC que representa els vaguistes, qualifica l’acció d’èxit.

La vaga es realitza tot i les dificultats que imposa el ministeri, que fa que dels cinc vols previstos entren a El Prat i Helsinki de dissabte passat, se n’hagin cancel·lat dos, més un previst per a la nit de dissabte a ciumente. Si el dia 21 no hi ha una conciliació, la vaga està demanada per als dies 25 i 26 d’aquest mes i 1 i 2 de setembre. Read the rest of this entry →

Esclata la vaga a Swissport desprès del no assolir cap acord l’empresa amb els sindicats

August 19, 2018 in Actualitat, ECONOMIA

«Comença la vaga a Swissport convocada per avui i demà i els propers 2 i 3 de setembre».

 

Aglomeracions de passatgers a l’aeroport durant la primera jornada de vaga

Finalment després de resultar infructuosos els intents d’arribar a acord, els treballadors de l’empresa Swissport Handling de l’aeroport del Prat han començat la primera jornada de vaga de les quatre previstes per avui i demà i els propers 2 i 3 de setembre, La vaga ha estat convocada pels sindicats CCOO, UGT i CGT per denunciar la situació dels treballadors, la càrrega de treball, i demanar més estabilitat laboral.

L’empresa presta els serveis de terra, de gestió d’equipatges, a Europa, Amèrica, Àsia i Àfrica. Al Prat, és la segona companyia en volum de treball, per darrere de Groundforce, que fa el handling de Vueling, la principal companyia del Prat. Read the rest of this entry →