La CNT protesta per la repressió sindical a 4Life i reclama la readmissió del seu delegat sindical acomiadat

June 8, 2019 in Actualitat, ECONOMIA

El sindicat de la CNT del Prat va concentrar-se aquest divendres al matí davant les portes de la seu a Barcelona de l’empresa 4 LIFE a l’Avinguda Diagonal, per denunciar públicament l’acomiadament el passat 15 de maig del magatzem d’aquesta empresa a Sant Boi, d’un treballador afiliat a la CNT del Prat, amb quatre anys d’antigitat a l’empresa, en represàlia per la seva acció sindical, segons fonts de la central anarcosindicalista.

El sindicat reclama la readmissió del seu delegat sindical, i el boicot als productes de l’empresa 4 LIFE, dedicada als complements alimentaris, mentre duri el conflicte.

 

CCOO desconvoca la vaga i arriba a un preacord amb Total Petrochemicals pel tancament de la planta pratenca

May 30, 2019 in Actualitat, ECONOMIA

CCOO desconvoca la vaga i les mobilizacions previstes per avui, inicialment davant del Consolat General i la Cambra de Comerç de França, desprès d’arriba a un preacord amb  Total Petrochemicals, relatiu a l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) presentat per la multinacional pel tancament de l’activitat de la planta del Prat, i el trasllat de la producció a les dues plantes que té la multinacional a França.

El preacord estableix indemnitzacions de 57 dies per any treballat amb un topall de 42 mensualitats, un lineal per any treballat de 750 euros fins als 24 anys d’antiguitat. A partir dels 25 anys, el lineal serà de 1.500 euros, entre altres mesures. Read the rest of this entry →

Els treballadors de Total Petrochemicals convoquen vaga contra el trasllat de la producció a França

May 28, 2019 in Actualitat, ECONOMIA

«La plantilla anuncia mobilitzacions enfront del Consolat de França i la cambra de comerç de la República Francesa per oposar-se al tancament de la planta que és rendible i en la qual s’han fet fins fa poc fortes inversions».

 

Aquest  proper dijous 30 de maig, els treballadors de l’empresa Total Petrochemicals del Prat de Llobregat, han convocat vaga en resposta a l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) presentat, que suposa el tancament de la mateixa i el trasllat de la producció a les dues plantes que té la multinacional a França.

Coincidint amb aquesta la jornada de vaga, els treballadors realitzaran dues concentracions a Barcelona el mateix dijous. La primera serà de 10 a 11 hores al Consolat General de França  a la Ronda Universitat, 22 bis. i la segona de 12 a 13 hores a la Cambra de Comerç de França  del Passeig de Gràcia, 2. Read the rest of this entry →

L’assemblea de treballadors de Nissan avala la retallada pactada pels sindicats de 600 llocs de treball

May 19, 2019 in Actualitat, ECONOMIA

«L’acord amb l’empresa preveu 550 prejubilacions i 50 baixes voluntàries ».


La plantilla de Nissan de les plantes de Catalunya finalment ha avalat ‘àmpliament’ l’acord al qual han arribat els sindicats i la direcció, pel qual la multinacional automobilística prescindirà de 600 treballadors de la plantilla.

L’acord preveu 550 prejubilacions i 50 baixes voluntàries. Per als qui es prejubilin, Nissan garanteix un 85% del salari net, i un complement del 5% fins als 63 anys, segons els sindicats, que destaquen que així s’arriba al seu objectiu del 90% del sou. Per les baixes voluntàries, a les que es poden adherir fins al març del 2020, es preveuen indemnitzacions de més de 50.000 euros. El pacte també inclou garanties que es farà la planta de pintura, que l’empresa va dir que implicaria una inversió de 70 milions d’euros a la Zona Franca. Read the rest of this entry →

El festival Esperanzah! culmina la seva conversió en cooperativa

May 18, 2019 in Actualitat, CULTURA, ECONOMIA

«El Festival Esperanzah! compleix la primera dècada de vida apostant per la conversió en una cooperativa que celebrarà aquest diumenge la seva primera assemblea després d’un procés de conversió iniciat en la seva desena edició, l’any passat».

 

Canviar la imatge tòpica d’un barri estigmatitzat i receptor d’ajudes a la d’un barri solidari, capaç de generar idees i recursos per destinar-los a projectes d’interès social, tant al Prat de Llobregat com més enllà. Aquesta és la filosofia del Festival Esperanzah!, que es celebra a l’otubre al barri de Sant Cosme i Sant Damià amb el bagatge acumulat d’una dècada d’experiència i moltes idees per explotar.

El camí recorregut durant tots aquests anys ha estat fèrtil pel què fa a aprenentatges i també ha permès destinar un total de 300.000 euros recaptats fins al 2015 a projectes solidaris com Proactiva Open Arms, una ONG que lluita per evitar la catàstrofe humanitària de les refugiades a la Mediterrània. Altres iniciatives que han rebut una empenta gràcies al festival han estat Pallasos en Rebeldía, col·lectiu internacional de clown i circ, i Dones Rumb a Gaza, una de les flotilles de la llibertat per trencar el bloqueig israelià sobre la població palestina de Gaza (2016), Proactiva Open Arms, a més de col·laborar amb el Cor Safari –fundació Nzuri Daima–, la fundació Vozes i impulsar l’emprenedoria cooperativa local. Read the rest of this entry →

CGT denuncia que AENA va atendre 2 vegades i 1/2 més passatgers que la francesa ADP amb nomès la meitat de massa salarial

May 13, 2019 in Actualitat, ECONOMIA

«El sindicat CGT denuncia que els treballadors d’AENA van atendre 2 vegades i mitja més de passatgers que la francesa ADP amb gairebé la meitat de massa salarial. Mentre Aena i ENAIRE mantenen un creixement anual pròxim al 7%».

 

En un comunicat fet públic per la Confederació General del Treball (CGT), aquest sindicat denúncia la pèrdua de poder adquisitiu acumulat en els darrers anys, a penes compensat recentment a través del SGD i reclamant increments reals per disminuir la bretxa salarial existent i acabar amb la doble escala salarial a l’empresa gestora del aeroports de l’estat espanyol, AENA.

Només l’any passat el volum de negoci va créixer un 7,3% i els beneficis nets encara més, un 7,8%, al mateix temps que les taxes per a les companyies aèries es reduïen en un 2,2%. Tot això per la CGT demostra que conforme amb l’increment de les càrregues de treball i dels beneficis empresarials és possible una pujada salarial. Read the rest of this entry →

Total tancarà la planta de poliestirè del Prat on treballen 61 persones

May 9, 2019 in Actualitat, ECONOMIA

«La multinacional petroquímica francesa argüeix que la planta del Prat no és prou rentable i assegura que la fàbrica no té prou dimensió per al mercat actual»


La direcció de l’empresa Total Petrochemicals, filial de la francesa Total, ha presentat als sindicats un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que afecta a 53 dels 61 treballadors de la planta del Prat de Llobregat. La petroquímica Total ja va anunciar el passat 2 de març als seus treballadors la seva intenció de tancar la planta de poliestirè del Prat de Llobregat, segons van informar fonts de la multinacional francesa.

Tot i no parlar en cap moment de pèrdues o falta de rendibilitat, la companyia argüeix en un comunicat per justificar el tancament de la planta del Prat, que el mercat del poliestirè és molt competitiu i amb unes capacitats de producció que són menors del que eren i, per tant, considera que la planta del Prat no té “prou dimensió i una integració que és vital per a l’abastament de les primeres matèries”

Read the rest of this entry →

Acord entre la direcció i el comitè de Nissan per retallar 600 llocs de treball de la planta de la Zona Franca

May 9, 2019 in Actualitat, ECONOMIA

El pacte, que ara haurà de ser ratificat en assemblea pels treballadors de Nissan, s’ha aconseguit després que l’empresa millorés les indemnitzacions als prejubilats i que es comprometés a garantir el nivell d’ocupació un cop realitzada la reestructuració amb la destrucció de 600 llocs de treball directes, i la inversió de 70 milions en una planta de pintures.

x Diari del Treball

Acord per sorpresa a Nissan. El comitè d’empresa i la direcció de la societat automobilística han arribat a un principi d’acord que desbloqueja la situació a les plantes catalanes de la multinacional. El pacte dóna llum verda a la sortida de 600 treballadors de la firma. Permet la inversió de 70 milions en una planta de pintura i al mateix temps desbloqueja la situació pel que fa a la signatura del conveni col·lectiu.

Segons ha transcendit, de les 600 sortides, 550 seran prejubilacions i les altres 50 baixes voluntàries. La multinacional pagarà l’equivalent al 85% del darrer salari real. Això suposa partir la diferència, perquè el comitè reclamava el 90%, xifra amb la qual s’havien prejubilat abans un grup d’operaris, i l’empresa només volia pagar un 80%.

Read the rest of this entry →

Es trenquen sense acord les negociacions per l’ERO amb el que Nissan vol reduir 600 llocs de treball

May 7, 2019 in Actualitat, ECONOMIA

«L’empresa només havia incrementat l’oferta del 80%‌ al 85%‌ els ingressos reals dels treballadors que acceptessin les prejubilacions sense garantir nous vehicles per a Zona Franca».

x Diari del treball

Treballadors de Nissan concentrats a Plaça de Sant Jaume el 1r de Maig de 2019 | Foto: Tomeu Ferrer

Les negociacions entre la direcció i els sindicats de Nissan per pactar una reducció de plantilla de 600 treballadors plantejat per l’empresa s’han trencat la matinada de dijous, 2 de maig a divendres, 3 de maig, de manera sobtada. Ara la multinacional estudia ara les mesures a prendre, sense descartar escenaris de duresa.

Les converses, en què intervenia la Generalitat com a mediadora, s’han tancat sense acord, tot i que s’havia avançat en punts responent a les demandes dels sindicats, de manera que la situació ara és de “molta incertesa” davant “la irresponsabilitat” del comitè, afirma l’empresa. Read the rest of this entry →

La Cooperativa Obrera de Vivendes del Prat, referent a Catalunya en l’àmbit de l’habitatge cooperatiu, organitza unes jornades per potenciar la iniciativa

May 3, 2019 in Actualitat, ECONOMIA

x El Llobregat digital

Les alternatives d’habitatge, el cooperativisme industrial i l’emprenedoria socials són tres dels temes centrals del “Maig Cooperatiu” al Prat.

Enguany, se celebra la quarta edició d’aquest cicle, amb què es volen difondre els valors i les diferents alternatives que ofereix l’economia social, solidària i cooperativa en múltiples camps.

El cicle està organitzat per l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat, els ajuntaments implicats -entre ells el del Prat de Llobregat- i les entitats d’economia social i cooperativa de la comarca.

En el cas del Prat, es donarà el tret de sortida al Maig Cooperatiu el proper dijous 2 de maig, amb un acte de presentació -acompanyat de la projecció del film “Arizmendiarrieta, el hombre cooperativo” – i les activitats continuaran fins a finals de mes. Read the rest of this entry →