Els treballadors de Nissan inicien la lluita de desgast per revertir el tancament anunciat

May 30, 2020 in Actualitat, ECONOMIA

«Després de les assemblees informatives s’han encès barricades amb neumàtics a les portes de les plantes que el grup japonès vol clausurar».

x Diari del treball

No per esperada la notícia del tancament de Nissan ha indignat menys als treballadors. Els diferents comitès d’empresa havien convocat els treballadors  davant les portes dels centres de producció de Zona Franca, Montcada i Reixac i Sant Andreu. Just a la sortida de la reunió mantinguda amb la direcció de Nissan a Espanya els dirigents sindicals s’han dirigit als seus companys amb dos missatges clau. El primer confirmar els rumors de tancament i el segon instar a la la lluita obrera per revertir la situació. La mobilització seguirà, doncs, en una perspectiva de llarga durada. Read the rest of this entry →

Nissan anuncia que se’n va de Barcelona i deixa a l’aire 23.000 llocs de treball

May 28, 2020 in Actualitat, ECONOMIA

«La multinacional japonesa tanca la seva principal planta a l’estat espanyol. El Ministeri d’Indústria espanyol anuncia que seguirà oferint subvencions que evitin el tancament».

x El Salto

La multinacional japonesa Nissan ha comunicat avui, 28 de maig, que tanca la seu de Barcelona. La direcció de l’empresa ho ha fet saber als representants dels treballadors i al Ministeri d’Indústria espanyol. Actualment treballen 3.000 persones en el centre de Zona Franca, el més nombrós de l’estat espanyol, i 20.000 llocs de treballs indirectes, en la seva majoria empreses proveïdores, depenen de l’activitat de Nissan.

Indústria ha anunciat que seguirà proposant alternatives a la direcció de l’empresa, que passen per la inversió estatal per evitar el tancament del primer centre en volum que Nissan té a l’estat espanyol. Els càlculs d’Indústria són que la factura de tancament serà de mil milions i que remodelar la planta suposaria una despesa de 300 milions. Entre 2008 i 2019, la factoria ha rebut 179 milions d’euros en ajudes públiques, tant de l’estat (154 milions) com de la Generalitat (25). Read the rest of this entry →

Treballadors de Nissan es manifesten a Sant Jaume i el Consolat del Japó contra el tancament de les plantes

May 27, 2020 in Actualitat, ECONOMIA

Entre ahir i avui els treballadors de Nissan han protagonitzat dues jornades seguides de mobilitzacions per pressionar perquè la multinacional es quedi a Catalunya.

Dimarts van manifestar-se a la plaça Sant Jaume  dibuixant un mosaic amb espelmes, teles negres i vermelles on es llegia ’25.000 famílies. Futur per a Nissan ja’ al mig de la plaça. I avui ho han fet al davant el consolat del Japó i la seu de la Comissió Europea a Barcelona.

La plantilla fa 23 dies que està en vaga indefinida per protestar per les amenaces de tancament que planen sobre la planta de la Zona Franca, que dona feina a 3.000 persones directament i a 25.000 indirectament, segons els càlculs dels sindicats. Read the rest of this entry →

Els treballadors de Nissan activen la solidaritat per aguantar un conflicte llarg

May 22, 2020 in Actualitat, ECONOMIA

«Els 3000 operaris de la multinacional automobilística afectats per l’ERTO doten la caixa de solidaritat almenys amb el salari d’un dia per sostenir els companys que mantenen la vaga».

x Tomeu Ferrer | Diari del treball

Els treballadors de Nissan, que en el moment de la publicació d’aquest article fa 19 dies que mantenen una vaga indefinida, han plantejat el conflicte de manera que el puguin mantenir molt temps. Un element clau en aquest sentit és la caixa de resistència que s’ha posat en marxa.

Existeixen dos tipus de caixes de resistència. Les que són permanents i que parteixen d’un sindicat i suposen que hi ha un romanent de diners que sostenen les vagues en les quals participen els seus afiliats, i les que s’activen unitàriament per donar una resposta a conflictes concrets i en les quals participen totes les treballadores i els treballadors. La de Nissan és del segon tipus. Usant les xarxes socials, els comitès d’empresa dels cinc centres de la multinacional afectats per la vaga han divulgat el nombre de compte al qual es poden fer les aportacions econòmiques: ES21 0049 1944 2623 1003 0440. Read the rest of this entry →

És cert que les empreses no podran acomiadar durant 6 mesos?

May 19, 2020 in Actualitat, ECONOMIA

«Des de l’inici de l’estat d’alarma, han estat nombroses les afirmacions grandiloqüents per parlar dels efectes de les mesures extraordinàries aprovades per protegir els llocs de treball amenaçats per la present situació. Recordem, per exemple, quan des del Govern espanyol es va dir que s’havia prohibit acomiadar durant l’estat d’alarma. «Prohibir», aquest és el verb que va fer servir en tot tipus de comunicacions públiques de l’executiu quan la realitat era molt i molt diferent. Mai no es va prohibir acomiadar».

 

Senzillament es va establir que els acomiadaments per causa objectiva motivats per situacions derivades de la propagació de la Covid-19 es considerarien improcedents o, el que és el mateix, amb una indemnització lleugerament superior a la que hagués correspost si l’acomiadament fos per causa objectiva. Però cap tipus de prohibició com sí s’hagués pogut fer dient que aquests acomiadaments es considerarien nuls, no pas improcedents, i comportarien la reincorporació al lloc de treball i l’abonament dels salaris deixats de percebre. Read the rest of this entry →

Nissan compleix 12 dies en vaga indefinida mentre els grups PSA i Renault es plantegen tornar a França

May 15, 2020 in Actualitat, ECONOMIA

«El diari japonès Nikkei, diu que Nissan, dintre del seu pla de reestructuració per la crisis del coronavirus, tancarà la planta barcelonesa per traslladar la producció a les fàbriques de Renault, previsiblement a França».

x Martín Cúneo | El Salto

La pandèmia ho ha trastocat tot. Decisions que en temps normals portarien anys de deliberació, deia l’escriptor Yuval Harari, “s’aproven en qüestió d’hores”. A més, en moltes d’aquestes mesures preses durant aquesta emergència, afegia, “es convertiran en part integral de la vida”.

Aquestes mesures d’emergència estan afectant a tots els sectors econòmics, la indústria de l’automoció entre ells. Aquest 14 de maig, el Govern francès passava per sobre d’una de les vaques sagrades del neoliberalisme, especialment en el marc de la Unió Europea: si les empreses que produeixen cotxes volen rebre ajudes públiques hauran de repatriar les seves fàbriques. “La indústria automobilística francesa s’ha deslocalitzat massa i ha de tirar enrere”, deia el ministre d’Economia i Finances, Bruno Le Maire.

Read the rest of this entry →

La plantilla de Nissan demanda la direcció per usar l’ERTO contra el dret de vaga

May 11, 2020 in Actualitat, ECONOMIA

«Els treballadors mantenen el seu novè dia d’aturada indefinida que ja està a punt de paralitzar una planta de que fabrica furgonetes a França».

x Tomeu Ferrer | Diari del treball

Els treballadors de Nissan, en vaga indefinida, fan una passa més en la llarga lluita encetada per salvar els seus llocs de treball. Després dels primers dies de protesta, la planta de Zona Franca va quedar aturada a causa de la manca de peces procedents especialment de la factoria de Montcada i Reixac. Els treballadors de Zona Franca originalment estaven afectats per un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), però una comanda per fabricar una sèrie de models Pick-up per a Mercedes va fer que l’empresa tragués aquests operaris de l’expedient i els posés a treballar. Però vet aquí que la vaga ha aturat la producció. La resposta de la direcció local de Nissan ha estat tornar a aplicar un ERTO per força major als mateixos treballadors emparant-se en a situació epidèmica.

Read the rest of this entry →

La manca de peces a causa de la vaga podria aturar la planta de Nissan de Zona Franca a partir d’avui

May 6, 2020 in Actualitat, ECONOMIA

«La falta d’acord sobre el futur industrial pot afectar no només al grup japonès, sinó també a les plantes de Renault als estats espanyol i francès».

x Tomeu Ferrer | Diari del treball

Els treballadors de Nissan, que avui enceten el seu tercer dia de vaga indefinida, consideren que la planta de Zona Franca podria quedar aturada durant la jornada d’avui per manca  de peces. L’aturada, segons el comitè d’empresa té un seguiment gairebé absolut.

Miguel Ángel Boiza, dirigent de CCOO i membre del comitè d’empresa, explica que “no sabem què passarà quan les cadenes quedin sense peces, perquè això no serà culpa dels companys que han estat convocats per l’empresa”. El segon dia de la vaga han començat a notar-se desabastiments. Cal recordar que la plantilla de Nissan havia pactat un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), i que la direcció de la companyia va tornar a convocar treballadors a la feina per acabar una comanda d’automòbils tipus Pick-Up, de la marca Mercedes. Davant d’aquesta crida el comitè d’empresa va cridar a la vaga, ja que considerava que mentre la direcció no aclaria el futur industrial de les factories del grup a Catalunya i a Espanya, sí que cridava la gent per donar sortida petites sèries de cotxes, cosa que consideraven una falta de respecte a un col·lectiu que sempre ha fet grans sacrificis quan els hi han demanat. Read the rest of this entry →

Vaga indefinida a la Nissan

May 3, 2020 in Actualitat, ECONOMIA

«El Comitè d’Empresa de Nissan de les plantes de Zona Franca i Montcada (Barcelona) va convocar públicament mitjançant un comunicat a tota la plantilla per a realitzar una vaga indefinida a partir del 4 de maig. Data en la qual l’empresa pretén reprendre l’activitat de manera parcial».

Daniel Mulero. Afiliat a CGT | Revista Catalunya

Per a entendre la situació és necessari recordar les diferents mobilitzacions que la plantilla va plantejar al febrer d’enguany. Les mobilitzacions tenien per finalitat aconseguir que les diferents Administracions Públiques (Ajuntaments de Barcelona, El Prat del Llobregat o Sant Andreu de la Barca, la Generalitat de Catalunya o el Ministeri d’Indústria) donessin suport a les reivindicacions dels treballadors, i exercir així més pressió sobre la direcció de l’empresa, per a aconseguir noves adjudicacions de models a produir. Fa anys que Nissan ha anat retirant sense substitució els models a produir en les plantes (en els últims anys tenen un rendiment aproximat del 30% de la seva capacitat). Read the rest of this entry →

L’ampliació de l’aeroport del Prat queda paralitzada per la caiguda del tràfic aeri i dels beneficis

April 24, 2020 in Actualitat, ECONOMIA, TERRITORI

«A conseqüència de l’actual baixada de demanda de vols i la posterior crisis que es preveu en el sector aeroportuari a causa de la pandèmia del Covid-19, AENA ha paralitzat temporalment les obres previstes d’ampliació a l’aeroport del Prat i ha posat en quarantena les grans inversions».

 

Al març del 2019 es va aprovar l’inici del procés per la construcció d’una nova terminal satèl·lit dintre del marc del projecte DORA-2, que preveia una inversió total lleugerament inferior als 1.500 milions en l’aeroport del Prat. El projecte DORA pretén augmentar la capacitat actual de l’aeroport des dels 55 milions de passatgers (dades del 2019) fins als 70 milions, fet que suposaria un augment de circulació aèria considerable i per tant un impacte mediambiental important.

La situació actual però, ha provocat que el projecte DORA quedi temporalment aturat. Read the rest of this entry →