Seat Components deixarà de produir durant 30 dies en el marc d’un ERTO acordat entre empresa i sindicats

gener 20, 2021 in Actualitat, ECONOMIA

La direcció de Seat a acordat amb els sindicats l’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) que sol·licitava l’empresa argumentant causes organitzatives i de producció motivades per la situació excepcional de falta de subministraments de semi-conductors i enviarà a casa 550 treballadors al dia durant cinc mesos, fins el 30 de juny. L’expedient afecta concretament a 400 persones de la planta de Martorell i 150 del centre de Zona Franca.

L’expedient no afectarà en termes de personal a la Planta de Seat Components al Prat de Llobregat, encara que si que deixarà de produir durant 30 dies. A més, es preveu tancar totalment entre 20 i 30 les plantes de Zona Franca i Martorell. La mesura en aquest cas si deixarà quasi tota la plantilla, 12 mil treballadors, a casa. Read the rest of this entry →

CCOO exigeix a la multinacional Alliance Healthcare que no interfereixi en les eleccions sindicals

gener 20, 2021 in Actualitat, ECONOMIA

Segons CCOO la direcció de la multinacional Alliance Healthcare està intervenint activament en el procés d’eleccions sindicals convocades al centre de treball del Prat de Llobregat. El sindicat ha posat en coneixement de la Inspecció de Treball que la direcció de l’empresa ha manipulat el cens electoral, n’ha demorat la publicació i hi ha inclòs personal d’alta direcció que no hauria de participar en unes eleccions per escollir la representació de la plantilla.

CCOO, que en els darrers temps ha estat protagonista de diferents conflictes laborals amb l’empresa des de la constitució de la seva secció sindical, també denuncia que l’empresa està impedint que les persones que formen part de la seva candidatura puguin comunicar-se amb la resta dels treballadors. La direcció ha prohibit a CCOO l’ús del correu electrònic, una situació el sindicat considera una vulneració de drets fonamentals i sindicals de la plantilla. així mateix lamenta la pressió que Alliance Healthcare al Prat està exercint sobre algunes persones d’aquest centre de treball perquè es presentin a les eleccions per altres candidatures més afins a la direcció. Read the rest of this entry →

La cara d’Amazon: pràctiques antisindicals, escoltes, monopoli, falsos autònoms, impostos…

desembre 26, 2020 in Actualitat, ECONOMIA

«El Congrés dels EUA ha acusat Amazon de «monopoli». Brussel·les també investiga el gegant per utilitzar dades de tercers venedors per al seu propi benefici».

x La Marea

Comprar a botigues de barri dóna vida a les nostres ciutats i genera llocs de treball. Per això proposo que no comprem a Amazon: tot just paga impostos i no dóna vida als barris”. Així es despatxava l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau contra la multinacional dirigida per Jeff Bezos i el valor de mercat ja supera el PIB d’Espanya. L’edil i el primer tinent d’alcalde de la capital catalana, Jaume Collboni (PSC), van demanar fa uns dies no consumir a través de la plataforma en línia durant les festes nadalenques. La mateixa recomanació havia llançat anteriorment l’alcaldessa de París, Anne Hidalgo.

Va ser ràpid el gegant nord-americà, que va sortir del pas recordant que 2.000 petites empreses de Catalunya venen a través de la seva pàgina web, el que converteix a la Comunitat Autònoma en líder estatal en el rànquing de companyies que comercialitzen els seus productes utilitzant la plataforma d’Amazon. No és possible, però, conèixer quants petits comerciants han hagut de tancar com a conseqüència directa del creixement de la multinacional a aquesta i altres regions. Read the rest of this entry →

El conflicte laboral torna a amenaçar Nissan un any abans del tancament

desembre 17, 2020 in Actualitat, ECONOMIA

«El comitè d’empresa de la planta de Zona Franca rebutja el treball addicional en dissabtes i demana a la plantilla el boicot a les hores extraordinàries».

x Coche Global

El compte enrere per al tancament de les tres fàbriques que Nissan te Principat està a punt d’entrar en els darrers 12 mesos, i ho farà amb l’amenaça d’obertura d’un nou conflicte laboral. La tensió entre la direcció de la companyia i els sindicats, que ja va estar roent durant la negociació del ERO que va acabar amb un acord a l’agost, ha tornat de nou davant a intenció de l’empresa d’accelerar la producció.

L’acord signat entre el comitè d’empresa i la direcció de Nissan Motor Ibèrica encapçalada per Frank Torres establia l’ajornament del tancament de les fàbriques fins a final de 2021, encara que també preveia sortides de treballadors de la companyia en els mesos previs davant el previsible excedent de plantilla. Però la situació, de moment, ha canviat després de diversos mesos en què la producció no aconseguia enlairar-se per l’absència dels 500 empleats que van ser acomiadats del proveïdor logístic Acciona Facility Services. Read the rest of this entry →

Amazon espiava sindicalistes al Prat a través d’un soci de Villarejo

desembre 2, 2020 in Actualitat, ECONOMIA, LLIBERTATS

«Antonio Giménez Raso, imputat en el cas Villarejo, va actuar de “enllaç policial” d’una agència de detectives amb els Mossos durant la jornada de protesta. L’agència contractada per Amazon pertany a Julián Peribañez, antic col·laborador d’un dels comandaments de la brigada política que va orquestrar l’Operació Catalunya. Els detectius van fer un seguiment de tota la jornada i van fotografiar a sindicalistes, treballadors i periodistes».

x El Nacional.cat

Amazon va espiar una vaga de centres logístics i transportistes del 30 d’octubre de 2019 al centre que la multinacional té a El Prat de Llobregat, a Barcelona, segons assegura El Diario.es.

Amazon va espiar els seus treballadors gràcies a un operatiu on hi participava Antonio Giménez Raso, expolicia i soci de l’excomissari José Manuel Villarejo. De fet, Giménez Raso està imputat en una de les peces que investiga la trama corrupta que dirigia Villarejo.

El citat diari ha tingut accés a una sèrie de documents que relaten com l’agència de detectius Pinkerton, amb la que treballava Amazon a nivell mundial, va subcontractar a Catalunya una firma local de detectius: Castor & Polux. Read the rest of this entry →

Repartidors del centre de DHL al Prat aturen l’activitat per exigir la regularització de la seva situació laboral

novembre 20, 2020 in Actualitat, ECONOMIA

«Treballadors de DHL subcontractats reclamen un contracte directe amb la missatgera, diuen estar sotmesos a “una estructura piramidal que serveix per retallar-nos sou i drets impunement”, i amenacen amb denunciar el cas a Inspecció de Treball».

x CCMA

Foto: El Prat Ràdio

Un grup de 38 repartidors de DHL del centre de distribució del Prat de Llobregat han aturat l’activitat aquest dimecres a primera hora del matí com a mesura de pressió per exigir la regulació de la seva situació laboral, segons informa l’ACN. Els treballadors, autònoms i representats pel sindicat CTAC, expliquen que es dediquen exclusivament a DHL però facturen la seva activitat a diverses empreses subcontractades per la companyia de missatgeria.

En declaracions recollides per l’ACN els treballadors, autònoms i representats pel sindicat CTAC, expliquen que es dediquen exclusivament a DHL però facturen la seva activitat a diverses empreses subcontractades per la companyia de missatgeria. Una situació piramidal que reclamen resoldre, ja que no disposen de contracte mercantil ni amb DHL ni amb les empreses intermèdies. Els 38 treballadors demanen que la firma missatgera acordi un contracte directe amb tots ells. Si no, amenacen amb denunciar el cas a Inspecció de Treball. Read the rest of this entry →

A partir d’aquest novembre podríem començar a veure els primers ERO´s en aeroports com els del Prat?

novembre 2, 2020 in Actualitat, ECONOMIA

A partir d’aquest novembre comença el termini a partir del qual, les empreses de handling i companyies aèries que es van acollir als Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) a l’abril o maig poden començar a acomiadar. I sindicats com CESHA han alertat que els consta que algunes d’elles han començat a consultar les condicions legals per a iniciar aquest procés.

Però passar d’un ERTO a un ERO no és tan senzill. La contínua aprovació de decrets llei aprovada en aquests darrers mesos no facilita aquests processos.

Read the rest of this entry →

CCOO, UGT i CGT demanen la nul·litat de l’ERO d’Acciona al TSJC

octubre 26, 2020 in Actualitat, ECONOMIA

«Els sindicats exigeixen garanties d’ocupació i de reindustrialització per als més de 500 treballadors i treballadores d’Acciona»

x Diari del treball

La direcció de Nissan va informar les seccions sindicals de la seva decisió d’ocupar amb personal propi els llocs de treball que fins al passat mes de juliol ocupaven els companys d’Acciona a les plantes de Nissan de la Zona Franca i de Sant Andreu de la Barca.

Com apunta CCOO en un comunicat, amb aquesta decisió, la direcció de Nissan demostra la seva connivència amb la direcció d’Acciona per facilitar l’acomiadament dels 500 treballadors de l’empresa auxiliar que operaven a les instal·lacions de Nissan, i intentar impedir la seva participació en el procés de reindustrialització que està en marxa.

Read the rest of this entry →

Treballadors subcontractats d’ACCIONA cremen els seus uniformes davant de la planta de Nissan

octubre 5, 2020 in Actualitat, ECONOMIA

«Acciona va començar els tràmits de l’ERO divendres passat per acomiadar 500 empleats subcontractats per Nissan que cobraran la indemnització mínima».

x Revista Rambla

Uns 200 treballadors d’Acciona s’han concentrat a la fàbrica de Nissan per segon dilluns consecutiu per a denunciar l’acomiadament de tota la plantilla, que es va iniciar divendres. Els 500 empleats de l’empresa subcontractada que s’encarregaven de la logística de la planta, ara cobraran la indemnització mínima per acomiadament.

La plantilla ha cremat uniformes davant la fàbrica per a “escenificar la frustració i el malestar” que senten, en veure’s enmig d’un conflicte entre dues multinacionals, ha explicat Juanma Seco, membre del Comitè d’Empresa d’Acciona. No s’ha impedit l’entrada dels qui accedien a la fàbrica, però alguns treballadors de Nissan s’han quedat a les portes fins a les 8 h en senyal de solidaritat, segons fonts sindicals.

Read the rest of this entry →

La repressió dels ‘Piolins’ va convocar el 3-O la vaga més important viscuda a Catalunya des de 1975

octubre 3, 2020 in ECONOMIA, Memòria altres indrets, Memòria històrica

«L’aturada va fer que a octubre de 2017 les hores no treballades superessin al Principat els 9 milions, quan un any abans eren poc més de 84.000»

x Catalunya Plural

El 3 d’octubre de l’any 2017, el 3-O, es va produir una gran mobilització ciutadana. Les imatges de policies, coneguts com a ‘Piolins’, colpejant gent pacífica durant el referèndum de l’1 d’Octubre, van colpir l’opinió pública per sobre de posicions polítiques. Algú havia pensat que això podia passar, perquè dies abans diverses organitzacions sindicals decidissin fer un pas endavant i demanar permís per fer una vaga general, en un cas i una ‘aturada de país’ en l’altre.

Per una banda, CGT, la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) i la Intersindical CSC convocaven una aturada de 24 hores. La Coordinadora Obrera Sindical (COS), s’hi va adherir i organitzacions com CNT i Cobas van cridar també a seguir la convocatòria.

Al seu torn, CCOO, UGT i Unió de Pagesos van convocar una altra cosa que s’assembla però era diferent. N’hi van dir una aturada de país. Comptava amb la comprensió de la patronal Pimec i alguns gremis. Read the rest of this entry →