Els treballadors de Pansfood fan vaga de nou contra la divisió de la concessió del Lot 22 de l’Aeroport del Prat

June 27, 2017 in Actualitat, ECONOMIA

«La totalitat dels treballadors cridats a l’aturada de 24h s’han sumat a la convocatòria  i també s’han manifestat per les instal·lacions aeroportuàries»

x Diari del treball

Nova jornada de vaga dels treballadors de l’anomenat lot 22 de les concessions de restauració de l’Aeroport del Prat. El seguiment de la convocatòria ha estat del 100%, segons fonts sindicals, que valoren positivament la mobilització. També s’ha convocat vaga els dies 28 de juliol, 11 d’agost i 1 de setembre.

A la jornada s’han produït moments de tensió perquè els Mossos d’Esquadra han limitat el trajecte de la manifestació que habitualment fan els treballadors i que ha sortit del punt de la Terminal 1 conegut com ‘la plaça’.

Fins aquest moment existien sis concessions a l’Aeroport de Barcelona. PansFood n’és la majoritària, amb 22 punts de venda i 400 treballadors i treballadores. Com a concessió unida -que no única- aquesta ha ofert al client sempre un servei de qualitat i professionalitat, amb una ocupació estable i unes condicions laborals dignes per a la plantilla. Read the rest of this entry →

Una constructora de la trama del 3% s’encarrega de les obres de la Ricarda

June 20, 2017 in Actualitat, ECONOMIA

Durant les últimes setmanes s’estan realitzant les obres d’urbanització de l’entorn de la Granja La Ricarda, que hauran de permetre que aquest espai, que porta anys buit, estigui en servei. L’Empresa constructora encarregada de realitzar les obres en un període de 4 mesos és Rogasa, a la qual l’àrea d’urbanisme de l’ajuntament del Prat va adjudicar un contracte de 675.180,5 euros.

Rogasa és una de les empreses implicades en la trama del 3%, la investigació de la qual va demostrar que empreses constructores lliuraven a Convergència Democràtica de Catalunya imports equivalents al 3% del volum de negoci de les licitacions que aconseguien d’ajuntaments governats per aquest partit. En aquesta xarxa, els polítics es reunien amb els empresaris als quals posteriorment adjudicaven la licitació d’obres o prestació de serveis, i finalment aquests feien donacions a la fundació Catdem, vinculada a Convergència. La investigació del cas va treure a la llum documents que demostraven que Rogasa, en mans de Juan Romero Gamero, va aconseguir una obra de construcció d’una escola a Roses a través d’aquest sistema. Altres empreses implicades van ser Urbaser i Copisa. Read the rest of this entry →

Treballadors del sector de l’hosteria de l’Aeroport convoquen a una nova mobilització

June 13, 2017 in Actualitat, ECONOMIA

Nova mobilització dels treballadors del sector de l’hosteleria de l’Aeroport d’El Prat per instar a AENA a mantenir la unitat de les concessions de restauració de l’Aeroport d’El Prat i la no precarització de les seves condicions laborals. La convocatòria serà el proper dimarts 27 de juny a les 12h, a la Terminal 1.

El trossejament de les concessions de restauració que depenen de l’empresa Pansfood, que opera a l’Aeroport del Prat, és troba de moment aturat per decisió judicial. Això fa que, de momentamient les condicions laborals dels 394 treballadors i treballadores dels 22 establiments que funcionen com un únic centre de treball i amb condicions pròpies per damunt del conveni es mantinguin.

Nova vaga de Metro dilluns en no acostar-se les posicions de direcció i treballadors

June 11, 2017 in ECONOMIA

«Els directius han fet roda de premsa culpant els empleats per no acceptar la proposta de mediació que els treballadors troben inconcreta i insatisfactòria».

x Diari del treball

Dilluns, 12 de juny hi tornarà a haver vaga al Metro de Barcelona que dona servei a El prat mitjaçant la Linea 9. Les darreres negociacions dutes a terme aquestes dues setmanes no han acostat posicions entre la direcció de l’empresa pública i el comitè d’empresa.

La Generalitat ha fet una difícil tasca de mediació. Fruit d’aquesta dedicació dimecres passat es va redactar un document que es va lliurar al comitè i a la direcció de l’empresa de transports.

Fonts laborals explicaven que el document contenia els elements que han fet impossible un acord tot i les gairebé 70 reunions mantingudes en els últims dos anys. Per una banda hi ha inconcrecions que deixarien, afirmen, la interpretació en mans de la direcció, i per l’altra no aborda els problemes que més amoïnen els treballadors, la temporalitat i el treball a temps parcial i, en aquest sentit no entenen que Metro s’entesti a crear feina temporal quan, quan afirmen que hauria de donar exemple en sentit contrari, d’acord amb les afirmacions que les forces polítiques que gestionen l’empresa fan tothora. Read the rest of this entry →

El TSJC desestima demanda de Honeywell per intentar fer comuna una invalidesa derivada de l’amiant

June 8, 2017 in Actualitat, DRETS, ECONOMIA

«Ja van més de 15 sentències relacionades amb l’amiant condemnant a l’empresa Honeywell Fricción España (l’antiga JURID d’El Prat de Llobregat)».

  x Alex Tismi

En aquest procediment es tracta d’un treballador que va prestar els seus serveis durant 23 anys a l’empresa exposant-se en el seu lloc de treball a l’amiant, i que per resolució del INSS se li va declarar en situació d’invalidesa absoluta derivada de Malaltia Professional. Durant el procediment judicial va morir a causa d’un càncer de pulmó derivat de l’amiant i l’empresa el va demandar, reclamant que la seva invalidesa sigui declarada derivada de Malaltia Comuna, desestimant el Jutjat Social 6 de Barcelona primer, i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) després, les reclamacions de l’empresa, tot reiterant que la invalidesa absoluta del treballador deriva d’una malaltia professional per exposició a l’amiant. Read the rest of this entry →

Amazon, treballar al límit per entregar al minut

May 31, 2017 in Actualitat, ECONOMIA

«Rere l’aparença asèptica d’un web, la companyia, recentment aterrada a El Prat, amaga una gran xarxa de centres logístics de distribució on s’imposen condicions laborals extremes, segons revelen diferents treballs periodístics d’infiltració».

 

Carles Puigdemont, el 10 de febrer passat, va fer d’amfitrió del director general d’Operacions per a Espanya i Itàlia d’Amazon, Fred Pattje, durant una visita a les obres de construcció del nou centre logístic que la companyia inaugurarà el 4 d’octubre al Prat de Llobregat, en uns terrenys a tocar de l’aeroport que l’Incasòl li va vendre per 30 milions d’euros. “La inversió d’Amazon al Prat és una porta d’entrada a l’economia del futur”, emfatitzava Puigdemont davant del conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i de l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor. La foto d’aquell dia anava acompanyada de l’anunci de contractació de “més de 1.500 persones altament qualificades durant els propers tres anys”, segons la nota de prema emesa pel govern català. Pattje va incrementar la xifra a 2.500 persones, sumant-hi els centres logístics de Martorelles, Castellbisbal i l’esquerra de l’Eixample de Barcelona. En aquest últim, situat en un edifici del carrer Rosselló –que durant 55 anys va ser la seu de l’editorial Gustavo Gili– i que du el segell d’ultrarapidesa Prime Now, hi treballen un centenar de persones, sotmeses a la pressió d’entregar la comanda en el termini d’una hora. La premsa catalana ha pogut captar imatges dels dos centres en funcionament –Castellbisbal i Barcelona– i de les obres en marxa al Prat i Martorelles, això sí, sota la supervisió del responsable de comunicació de la companyia. Read the rest of this entry →

Afectats per l’amiant denuncien la falta de control amb la manipulació del fibrociment de les obres de l’Avinguda Montserrat

May 26, 2017 in DRETS, ECONOMIA

L’Associació de Víctimes Afectades per l’Amiant denuncia que no s’està seguint el protocol per a la retirada de les canonades de fibrociment de la segona fase de la macro-obra que pretén situar un altre pàrquing subterrani en l’Avinguda de Montserrat.

Des de fa més d’un mes, de les associacions d’afectats per l’amiant es ve denunciant i alertant  de l’existència d’amiant entre les restes d’obra dipositats al transitat carrer de l’Avinguda Montserrat, sense la deguda protecció del mateix, deixant-ho exposat a la intempèrie amb el risc mediambiental, de salut pública i de salut i seguretat laboral que això comporta.

Segons la resolució del Parlament Europeu del 14 de març de 2013; referent als riscos per a la salut en el lloc de treball relacionats amb l’amiant i perspectives d’eliminació de tot l’amiant existent, estableix entre altres coses, que “encara no s’ha establert un nivell mínim d’exposició per sota del com l’amiant crisótilo no plantegi riscos cancerígenos” i reconeix per tant que hi ha un augment del risc de sofrir càncer entre la població exposada a nivells molt reduïts de fibres d’amiant.

Per aquest motiu la citada Associació de víctimes ha solicitat a l’Ajuntament mitjançant una instancia la paralització de les obres fins que l’empresa no asseguri fefaentment el compliment de tots els protocols i normatives obligatòries per realitzar treballs i reclama la imposició de sancions a l’empresa i la creació una Comisió de Seguimient on siguin presents la seva associació.

L’Ajuntament del Prat hauria ‘perdonat’ gairebé 13 milions d’euros a Amazon

May 21, 2017 in Actualitat, ECONOMIA

L’Ajuntament d’El Prat ha perdonat al gegant del comerç electrònic Amazon, presumptament, més de 12 milions i mig d’euros “a l’aplicar-li l’impost de construccions i instal·lacions com si es tractés d’un simple magatzem de tipus mitjà” enlloc “d’una instal·lació de vendes on-line” tal i com determina l’ordenança fiscal del 2016, segons ha denunciat públicament l’associació ‘Som sindicalistes del Prat’.

“La diferència entre aplicar l’impost sobre construccions com a magatzem en lloc de com comerç, suposa prop de tretze milions d’euros de diferència que han deixat d’entrar a les arques municipals”, expliquen. Read the rest of this entry →

Aturen el concurs d’AENA que trossejava les concessions de PansFood a l’Aeroport del Prat

April 20, 2017 in Actualitat, ECONOMIA

«La mesura que és provisional evitaria que per la divisió els treballadors perdessin les seves condicions laborals fruit de la unitat dels 22 establiments del grup».

x Diari del Treball

El trossejament de les concessions de restauració que depenen de l’empresa Pansfood, que opera a l’Aeroport del Prat, ha estat aturat per una decisió judicial. Això fa que, de moment, les condicions laborals dels treballadors dels 22 establiments que funcionaven com un únic centre de treball i amb condicions pròpies per damunt del conveni es mantinguin. Això afecta 394 treballadors i treballadores, segons UGT.

El Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals ha suspès temporalment el procediment de contractació endegat amb el concurs publicat per AENA el passat 10 de febrer per als establiments d’hostaleria de l’Aeroport de Barcelona – El Prat, i que per a UGT de Catalunya l’objectiu d’acabar amb la concessió majoritària. De fet, el Gabinet Jurídic de la UGT de Catalunya és qui ha impugnat les convocatòries relatives a la concessió majoritària. Read the rest of this entry →

Un històric del sector negocis de CiU accepta dos anys i mig de presó per apropiació indeguda a la Seda

April 19, 2017 in Actualitat, ECONOMIA, POLÍTICA

«Rafael Español, expresident de La Seda, pacta amb la Fiscalia una rebaixa en la seva pena que no impedirà la seva entrada a la presó».

«Español, juntament amb altres empresaris, van simular vendes de La Seda a empreses vinculades».

x Catalunya plural.cat

El sector negocis de CiU viu les seves hores més ombrívoles entre pactes amb la Fiscalia. Mentre l’exconseller Macià Alavedra ha confessat el seu paper de comissionista en la trama urbanística de Pretòria per evitar la presó, l’expresident de la històrica química La Seda, Rafael Español, ha arribat a un pacte amb el ministeri públic pel qual accepta una condemna de dos i anys i mig de presó per apropiació indeguda. Cinc més empresaris també han acceptat penes menors. Read the rest of this entry →