Acord a última hora evita el judici pel ERO d’Acciona a la seva plantilla de Nissan

març 19, 2021 in Actualitat, ECONOMIA

«L’acord preveu la recol·locació d’un mínim d’entre 80 i 100 treballadors en un any. L’últim tràmit és l’homologació en el Tribunal Superior del pacte anunciat per CGT i CCOO contra els 500 acomiadaments».

x Coche global

El judici que havia de celebrar-se ahir 18 de març per a dilucidar les denúncies presentades contra el ERO de 500 acomiadaments d’Acciona a Nissan s’ha evitat gràcies a un acord in extremis just abans de la vista. Amb aquesta cancel·lació del judici es posa punt final, aparentment, a un llarg conflicte laboral que va provocar també enfrontaments entre els sindicats.

L’acord preveu la recol·locació d’un mínim d’entre 80 i 100 treballadors en un any, així com una quantitat lineal de 2.200 euros per als quals no puguin mantenir l’ocupació i el servei d’una empresa de recol·locació, segons ha informat en un comunicat CGT i CCOO. Els dos sindicats mantenien un conflicte col·lectiu contra el ERO i l’acord anterior en el qual no van participar. Read the rest of this entry →

Front comú al Delta del Llobregat per aturar el creixement urbanístic i les ampliacions de l’aeroport i el port de Barcelona

març 17, 2021 in Actualitat, ECONOMIA, TERRITORI

«L’expedient sancionador de la Comissió Europea a les administracions locals per no haver protegit els ecosistemes del delta afectats per les ampliacions de l’aeroport i del port representa per a les ecologistes una oportunitat de protegir l’espai natural».

x Roguer Jimenez | La Directa

Sota el lema “Prou creixement urbanístic i d’infraestructures: salvem el Delta del Llobregat”, i amb el continu trànsit de fons de les màquines que preparen els terrenys de l’ARE Prat Sud, s’ha oferit aquest dimecres 17 de març una roda de premsa al Prat de Llobregat, concretament als terrenys agrícoles afectats per la segona fase de l’ARE (Àrea Residencial Estratègica) Eixample Sud, pla urbanístic que preveu la construcció d’un total de 2.600 habitatges. Convocada per la plataforma veïnal pratenca Ni un pam de terra, també hi han intervingut representants de la Lliga per a la Defensa del Patrimoni Natural (Depana), l’organització sindical agrícola Unió de Pagesos i les plataformes Zeroport i SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet. Read the rest of this entry →

La pandèmia i la pluja no atura el moviment feminista i es mobilitza als carrers del Prat aquest 8-M

març 8, 2021 in Actualitat, DRETS, ECONOMIA

La jornada de vaga feminista prevista avui ha començat a fer-se visible als carrers del Prat a dos quarts d’onze del matí a la plaça Catalunya del Prat amb la confluència de dues convocatòries. La concentració que setmanalment convoca la Marea Pensionista -i que aquest dilluns ha coincidit amb el dia de la dona treballadora-, i la bicicletada convocada pel Comitè de Vaga del 8M, que d’aquesta manera ha volgut mostrar el seu suport a les reivindicacions dels moviments pensiones.

A les diferents intervencions a l’acte de la Marea Pensionista la qüestió de gènere ha resultat ben present; entre altres moments, quan s’ha tractat la qüestió de la bretxa de gènere a les pensions, o amb la intervenció d’una representant del citat Comitè de la Vaga Feminista. Read the rest of this entry →

El moviment feminista pratenc no renunciarà als carrers durant la vaga del 8M

març 7, 2021 in Actualitat, DRETS, ECONOMIA

Enguany, les convocatòries del 8 de Març estan marcades per la situació d’emergència sanitària i el focus de les reivindicacions se situa en la crisi social i econòmica provocada per la pandèmia, que ha afectat de forma específica les dones.

Concentracions descentralitzades, passejades a l’aire lliure, bicicletades, taules informatives, accions… És pràcticament impossible comptabilitzar el nombre d’actes i mobilitzacions organitzats enguany arreu del territori. El moviment feminista del Prat tampoc no renuncia als carrers aquest 8 de març, tot i que ha hagut d’adaptar les convocatòries a la situació d’emergència sanitària.

El context de pandèmia també ha suposat que no tots els territoris decideixin adherir-se a la convocatòria de vaga laboral. El passat 22 de febrer, el sindicat CGT de Catalunya i la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) van comunicar el preavís de vaga general, sumant així quatre anys consecutius d’aturada. La resta de sindicats s’hi han sumat, a excepció dels majoritaris que només han apostat per espaiar els actes, presencials i virtuals, en els dies previs.

Les mobilitzacions convocades al Prat en el marc de la  jornada de vaga feminista començara a dos quarts d’onze del matí a la plaça Catalunya on està previst iniciar una bicicletada pels carrers del Prat.

A la tarda la mobilització del Comitè de vaga del 8M és traslladarà al Casal ‘La Llavor’ situat al numero 2 del carrer Arquitecte Moragas, on està previst a les dos quarts de sis l’inici d’una activitat sota l’enunciat ‘Art i feminismes’.

Hi haurà vaga feminista aquest 8 de març?

març 4, 2021 in Actualitat, ECONOMIA

«La crisi econòmica i sanitària derivada de la covid-19 dificulta enguany la convocatòria de vaga i de grans mobilitzacions».

 

Enguany pocs sindicats convoquen vaga laboral feminista el 8 de març, especialment a causa de la situació derivada de la pandèmia de la covid-19. De moment, al Principat només han convocat la vaga general de vint-i-quatre hores la CGT, la IAC, Sindillar, el Sindicat de Periodistes i la Intersindical-CSC. Al País Valencià només s’ha registrat el pre-avís de vaga a Alacant, per part de la CGT, i a les Illes de moment cap sindicat no ha convocat vaga, el moviment feminista de les Illes ha considerat que no és el millor moment per a convocar vaga laboral perquè els sectors més precaritzats són els més afectats per la pandèmia. Pel que fa als estudiants, ara com ara n’han convocat l‘AJEC i el SEPC.

Read the rest of this entry →

Endesa assegura haver invertit 2MEUR al Baix Llobregat

febrer 9, 2021 in Actualitat, DRETS, ECONOMIA

«El Prat ha patit dos incendis de transformadors en els darrers mesos i diversos talls de llum. Mentre és multipliquen les acusacions per actuació negligent, falta manteniment, i d’inversió per renovar la xarxa elèctrica contra aquesta operadora».

 

Veïns i comerciants protesten pels talls de llum al Barri del Raval de Barcelona davant d’una oficina comercial d’Endesa a Barcelona | Blanca Blay (ACN)

Endesa assegura que ha invertit 2MEUR al Baix Llobregat durant el 2020 “per millorar el servei”. La inversió s’ha centrat principalment en la instal·lació de 98 nous sistemes de telecontrol en centres de transformació de la comarca

El comunicat d’Endesa del que s’han fet ressò diversos mitjans de comunicació, cal inserir-lo cal inserir-lo enmig del debat social generat per les cada cop més esteses acusacions d’actuació negligent, falta manteniment, i d’inversió per renovar la xarxa elèctrica contra aquesta operadora.

Si girem l’atenció específicament al cas del Prat; el passat 18 de novembre al nostre municipi va incendiar-se un transformador a l’Avinguda Pompeu Fabra, mentre el 4 de gener un altre situat Enric Morera va partir una avaria deixant sense llums centenars d’habitatges. Read the rest of this entry →

Tal dia com avui de 2003 l’Ajuntament va anunciar que l’AVE s’aturaria al Prat

febrer 1, 2021 in ECONOMIA, Memòria històrica, POLÍTICA

«Tal dia com avui, un 1 de febrer de l’any 2003. L’Ajuntament del Prat va anunciar que havia arribat a un acord per a la construcció d’una estació de l’AVE al Prat, el que segons el consistori significaria “una gran oportunitat pel municipi”. Divuit anys després l’estació del AVE del Prat, la gran aposta de’n Tejedor, que havia de permetre el creixement urbanístic del Prat Nord, resta avui inservible com un monumental testimoni silenciós del nyap de l’AVE i de la cultura “del pelotazo”».

 

La desestimació de la proposta d’arribada directa del TAV a l’aeroport per raons econòmiques i de “dificultat tècnica” i la seva substitució per trens llaçadera, van portar al consistori pratenc a fer una moció l’any 2004 amb el vot de tots els partits polítics exigint que l’estació intermodal es fes al Prat com havien pactat l’any anterior. Tots els partits a una. Finalment, el gener de 2005, s’aprovava per part del govern estatal aquesta estació intermodal a la nostra població, sense desestimar-se en un futur una altre al mateix aeroport. A partir d’aquest moment es comença a plantejar el boom especulatiu del denominat Prat Nord que ha tingut tantes conseqüències, entre altres el tancament d’algunes de les industries més emblemàtiques del Prat víctimes de l’especulació urbanística.

A millor vida han passat els flamants titulars de la revista del nostre ajuntament “el Prat” venent-nos les meravelles de tenir una estació d’AVE al municipi. A dia d’avui l’estat espanyol és el primer del món en Km. de línies d’Alta Velocitat per habitant, i ara toca pagar els plats trencats d’una estructura (en la majoria dels casos deficitària) que ha servit només per enriquir uns pocs. Com denuncia la CGT ara toca suprimir trens regionals, privatitzar, i apujar la resta de tarifes, tot en conjunt, suposen un gran abús comès contra la població més humil de la nostra societat, a la qual s’està carregant d’impostos perquè després regalin els diners d’altra banda”. Read the rest of this entry →

Seat Components deixarà de produir durant 30 dies en el marc d’un ERTO acordat entre empresa i sindicats

gener 20, 2021 in Actualitat, ECONOMIA

La direcció de Seat a acordat amb els sindicats l’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) que sol·licitava l’empresa argumentant causes organitzatives i de producció motivades per la situació excepcional de falta de subministraments de semi-conductors i enviarà a casa 550 treballadors al dia durant cinc mesos, fins el 30 de juny. L’expedient afecta concretament a 400 persones de la planta de Martorell i 150 del centre de Zona Franca.

L’expedient no afectarà en termes de personal a la Planta de Seat Components al Prat de Llobregat, encara que si que deixarà de produir durant 30 dies. A més, es preveu tancar totalment entre 20 i 30 les plantes de Zona Franca i Martorell. La mesura en aquest cas si deixarà quasi tota la plantilla, 12 mil treballadors, a casa. Read the rest of this entry →

CCOO exigeix a la multinacional Alliance Healthcare que no interfereixi en les eleccions sindicals

gener 20, 2021 in Actualitat, ECONOMIA

Segons CCOO la direcció de la multinacional Alliance Healthcare està intervenint activament en el procés d’eleccions sindicals convocades al centre de treball del Prat de Llobregat. El sindicat ha posat en coneixement de la Inspecció de Treball que la direcció de l’empresa ha manipulat el cens electoral, n’ha demorat la publicació i hi ha inclòs personal d’alta direcció que no hauria de participar en unes eleccions per escollir la representació de la plantilla.

CCOO, que en els darrers temps ha estat protagonista de diferents conflictes laborals amb l’empresa des de la constitució de la seva secció sindical, també denuncia que l’empresa està impedint que les persones que formen part de la seva candidatura puguin comunicar-se amb la resta dels treballadors. La direcció ha prohibit a CCOO l’ús del correu electrònic, una situació el sindicat considera una vulneració de drets fonamentals i sindicals de la plantilla. així mateix lamenta la pressió que Alliance Healthcare al Prat està exercint sobre algunes persones d’aquest centre de treball perquè es presentin a les eleccions per altres candidatures més afins a la direcció. Read the rest of this entry →

La cara d’Amazon: pràctiques antisindicals, escoltes, monopoli, falsos autònoms, impostos…

desembre 26, 2020 in Actualitat, ECONOMIA

«El Congrés dels EUA ha acusat Amazon de «monopoli». Brussel·les també investiga el gegant per utilitzar dades de tercers venedors per al seu propi benefici».

x La Marea

Comprar a botigues de barri dóna vida a les nostres ciutats i genera llocs de treball. Per això proposo que no comprem a Amazon: tot just paga impostos i no dóna vida als barris”. Així es despatxava l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau contra la multinacional dirigida per Jeff Bezos i el valor de mercat ja supera el PIB d’Espanya. L’edil i el primer tinent d’alcalde de la capital catalana, Jaume Collboni (PSC), van demanar fa uns dies no consumir a través de la plataforma en línia durant les festes nadalenques. La mateixa recomanació havia llançat anteriorment l’alcaldessa de París, Anne Hidalgo.

Va ser ràpid el gegant nord-americà, que va sortir del pas recordant que 2.000 petites empreses de Catalunya venen a través de la seva pàgina web, el que converteix a la Comunitat Autònoma en líder estatal en el rànquing de companyies que comercialitzen els seus productes utilitzant la plataforma d’Amazon. No és possible, però, conèixer quants petits comerciants han hagut de tancar com a conseqüència directa del creixement de la multinacional a aquesta i altres regions. Read the rest of this entry →