[Opinió] L’ampliació de l’Aeroport del Prat: una batalla entre classes

agost 29, 2021 in Actualitat, Debat, TERRITORI

x Oscar Blanco

Al juny, l’ampliació de l’Aeroport del Prat irrompia en el debat públic. Els poders fàctics li exigien a la Generalitat que secundés com més aviat millor aquest projecte d’Aena amb una foto de família en IESE i portades de La Vanguardia i El Periódico al servei. Els defensors d’ampliar la capacitat de l’Aeroport del Prat eren 200 “entitats de societat civil” liderades per la patronal Foment del Treball i que incloïen als lobbies habituals: Mobile World Capital, Cercle d’economia, Cambra de comerç, ESADE… És a dir, els representants de les elits econòmiques catalanes.

Era una reproducció gairebé exacta de la posada en escena pocs mesos abans, quan “van anomenar a l’ordre” des de la Estació del Nord durant les protestes contra l’empresonament de Pablo Hasel. Poques vegades la burgesia es deixa veure com a poder real i govern en última instància, però la inestabilitat política a Catalunya en els últims anys fa que treguin més el cap i donin un cop en la taula recordant qui mana. Read the rest of this entry →

‘Greenwashing’ ‘negacionisme verd’ i l’ampliació de l’Aeroport del Prat

agost 17, 2021 in Actualitat, Debat, TERRITORI

«Representants polítics recolzen en públic l’ampliació del Prat al mateix temps que lamenten el canvi climàtic o apel·len a la ciència. Segons les veus expertes, aquesta és una nova forma de negacionisme, el discurs de la qual dóna forma a l’anomenat capitalisme verd».

 

El capitalisme verd és la nova moda. Des de fa ja un temps, els polítics no paren de repetir que hem de ser més sostenibles i fan eco del moment actual d’emergència climàtica, fet que no ha impedit que s’aprovi l’ampliació de l’aeroport del Prat.

Aquesta postura política suposa un “negacionisme menys ranci que el de l’administració de Trump o similars però que acaben fent el mateix”, afirma Alfons Pérez, enginyer i investigador de l’Observatori del Deute en la Globalització (ODG). Però Pérez va més enllà, fent patent que els discursos d’ampliació de l’aeroport del Prat es maquillen sota una màscara de sostenibilitat destacant la urgència del canvi climàtic mentre que a l’hora de posicionar-se “fan veure que des del mateix model econòmic se li pot fer front”, orientant-se cap a un model de greenwashing o rentat verd i ubicant-se en la línia del capitalisme verd. Read the rest of this entry →

“El govern té un plantejament crític respecte els riscos però de cara enfora fa el joc al govern espanyol i AENA”

agost 12, 2021 in Actualitat, Debat, TERRITORI

Bernat Herrandiz Serentill | Diari de Barcelona

Elena Idoate (Prat de Llobregat, 1980) és membre de Ni Un Pam de Terra, una plataforma veïnal en defensa del patrimoni natural i agrícola del seu municipi, i de Zeroport, la plataforma pel decreixement del port i l’aeroport. És economista llicenciada a la Universitat de Barcelona. Ens trobem a la finca privada de la família Bertrand, la part del Delta del Llobregat on hi ha la llacuna de la Ricarda. Hi entrem i ens dirigim a l’embarcador. Farem l’entrevista allà. Cada cinc minuts un Boeing amb destí o origen a El Prat interromprà momentàniament la comunicació entre nosaltres. Un micròfon grava la conversa per recuperar els moments que l’oïda no capta.

Foto de Roger Palós

Què hi ha en joc amb l’ampliació de l’aeroport per al Delta?
Hi ha molt en joc. Principalment la Ricarda i la preservació de la biodiversitat del Delta. Però també tindrà greus impactes en l’emergència climàtica i l’estructura socioeconòmica.

Comencem per la biodiversitat. L’ampliació en 500 metres de la tercera pista per l’est passaria per sobre de la llacuna de la Ricarda. Què suposa això?
Per fer-nos una idea, la Ricarda té la mateixa biodiversitat per metre quadrat que una selva tropical o el Parc Nacional de Doñana. És per això que la llacuna és un espai protegit per la directiva Hàbitats de la Unió Europea. L’ampliació de la tercera pista suposa assecar-la i fer estructures de formigó per evitar les inundacions, molt freqüents a la zona. Read the rest of this entry →

10 raons per les quals ampliar l’aeroport és inacceptable

juny 29, 2021 in Actualitat, Debat, ECONOMIA, TERRITORI

«Les grans empreses i elits econòmiques plantegen el creixement de l’aeroport com un xantatge en plena pandèmia, crisi social i emergència climàtica».

x Sara Mingorria i Alejandro González (Plataforma Zeroport) | Crític

“Celebramos como progreso cargarnos la naturaleza”
Yayo Herrero, Conferència “Decreixement de l’aviació” (Barcelona, 2019).

El manifest a favor de l’expansió de l’aeroport de Barcelona proposat per les corporacions catalanes i elits econòmiques és un xantatge en plena pandèmia, crisi social i emergència climàtica. Es tracta d’un acte de negacionisme climàtic per imposar models econòmics basats en l’alt consum de combustibles fòssils, en l’extracció de materials i en un model de societat desigual i excloent.

Aquí teniu 10 arguments basats en evidències i dades científiques que ajuden a desconstruir el discurs suïcida favorable a una futura expansió de l’aeroport.

1. És incoherent amb els compromisos climàtics de Catalunya i d’Espanya

Les declaracions d’emergència climàtica efectuades per Estat, la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona han d’invalidar el projecte, ja que suposaran un increment considerable d’emissions. Així mateix, les dues lleis de canvi climàtic, d’Espanya i de Catalunya, impliquen una reducció neta d’emissions, que haurien d’afectar les operacions de l’aeroport. Aquesta incoherència, juntament amb els greus impactes mediambientals, va ser utilitzada per frenar l’expansió dels aeroports de Palma, de París Charles de Gaulle, de Marsella o de Roma, així com, fora d’Europa, de Ciutat de Mèxic (per protegir un llac i una font d’aigua de la ciutat de Mèxic), de Tailàndia o de Bangladesh. Read the rest of this entry →

Mitges veritats en la cobertura del debat sobre l’ampliació de l’aeroport del Prat

juny 15, 2021 in Actualitat, Debat, TERRITORI

«Els plans d’AENA per ampliar el Prat han estat un dels temes més recurrents als mitjans. Els promotors de la iniciativa han aconseguit revifar un debat que ja semblava tancat pel Parlament de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona. Una part del tractament mediàtic que ha rebut la qüestió no ha contribuït a prendre una decisió equilibrada com la que es demana».

x Media.cat | Observatori crític dels mitjans

Aeroport.sí, aeroport.no. En les darreres setmanes, els plans d’AENA per ampliar el Prat han estat un dels temes més recurrents als diaris i els telenotícies. Diferents reportatges i dossiers han explicat àmpliament com els beneficis econòmics xoquen amb els perjudicis ambientals. Com (quasi) sempre, aquest debat no s’ha creat de casualitat. Si bé és cert que el que pugui passar amb una infraestructura que mou 52 milions de viatgers l’any és una notícia rellevant, els promotors de la iniciativa han aconseguit revifar un debat que ja semblava tancat pel Parlament de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona. Read the rest of this entry →

[Opinió] El sionisme i l’analogia amb el III Reich alemany: Una banalització del nazi-feixisme?

maig 19, 2021 in Debat

  •  Escrit pel col·lectiu ‘Esborrem el feixisme’

Caldria evitar la comparació dels guetos amb les que s’estan convertint les diferents ciutats palestines de la Franja de Gaza i Cisjordània, amb el referent previ dels guetos jueus a l’Europa ocupada pels Nazis alemanys. Això equival a banalitzar el nazi-feixisme.

Si busqueu una comparació assimilable en termes objectius al colonialisme sionista teniu el referent del Bantustanes a la Sud-Africa del Apartheid.

Es tractava de territoris autònoms inventats pel govern sud-africà als quals la població originaria va ser obligada a desplaçar-se. Així, els negres perdien els seus drets com a ciutadans i es convertien en ciutadans dels Bantustanes, on tenien menys drets que els descendents dels colons blancs. Read the rest of this entry →

La lluita de Nissan en l’horitzó col·lectiu

setembre 2, 2020 in Actualitat, Debat, ECONOMIA

«L’objectiu inicial de la lluita no era un bon pla de jubilacions, sinó el manteniment de l’activitat, perquè només això garanteix el treball per a milers de persones. I en aquests milers entra també la qüestió dels indirectes, perquè l’acord només afecta a la planta de Nissan i pot tenir conseqüències nefastes en les més de 20.000 ocupacions indirectes».

x Juanjo Álvarez i Daniel Mulero | Public

El passat 5 d’agost, la primera gran batalla contra el tancament de la planta de Nissan a Barcelona va aconseguir un recés. La direcció de l’empresa i les administracions – Generalitat i Govern central – havien posat sobre la taula una proposta que els sindicats, aquesta vegada sí, estaven disposats a acceptar. El tancament es retarda un any, fins el desembre del 2021, en un període en el qual si bé no hi haurà acomiadaments, sí que hi hauran pèrdues de llocs de treball en forma de  prejubilacions amb unes condicions per sobre del que marca la llei.

Les indemnitzacions s’eleven fins a 60 dies per any treballat sense límit de mensualitats i les persones de més 50 anys es podran acollir a diverses modalitats de jubilació, de manera que garanteixin el seu futur.

Read the rest of this entry →

Malchair, cap d’emergències a Bellvitge: “S’ha de millorar el pla de catàstrofe”

juliol 10, 2020 in Actualitat, Debat

Reproduïm pel seu interès aquesta entrevista de Núria Casas i publicada a El Nacional .cat a Pierre Malchair, especialista en medicina interna i tropical i cap d’emergències de l’Hospital Bellvitge.

Malchair comença explicant als entrevistadors que tota la paperassa col·locada sobre la taula  és per la reunió que té la setmana que ve per definir un protocol d’actuació detallat si hi ha un rebrot per coronavirus: “Als hospitals d’Espanya no hi ha un pla de catàstrofes sanitàries ben definit i escrit que es pugui adoptar a qualsevol d’aquestes i tingui en compte un augment sobtat del nombre de víctimes”. Una afirmació que xoca amb el “millor sistema de salut” que la classe política ha reiterat en les rodes de premsa dels darrers mesos.

“No estàvem preparats”

Malchair, nascut a Liège, assegura que a “Bèlgica i d’altres països europeus estaven probablement poc preparats però tenen més capacitat d’absorció per llits d’UCI i més recursos” Per capacitat es refereix al material però també al personal, els protocols i un circuit clarament definit i va més enllà: “No estàvem preparats per una coordinació entre tots els hospitals”.

Read the rest of this entry →

La vaga de controladors d’AENA de 2010: la crònica d’una escandalosa operació d’Estat

abril 19, 2020 in Actualitat, Debat, ECONOMIA, POLÍTICA

«L’any 2010 va ser el primer cop que es va declarar el “Estat d’Alarma” a l’estat espanyol a causa, segons es va al·legar en aquell moment, del suposat abandó i paralització de l’activitat aeronàutica per part dels controladors aeris».

«Avui, els jutjats donen la raó als controladors exculpant-los de qualsevol responsabilitat i deixen en evidència la mala gestió per part del govern espanyol així com d’AENA. A arrel d’aquests judicis també sorgeix nova informació en quant a la manipulació d’informació a fi d’adequar-la a finalitats polítiques».

 

Efectius de l’UME l’any 2010 durant la militarització decretada a l’espai aeri.

Una dècada desprès d’aquells fets i de 22 judicis celebrats, 20 sentències han donat la raó als controladors jutjats exculpant-los de tota responsabilitat en els fets, en un dels casos s’ha arribat a un acord extrajudicial i en un altre s’han reobert les diligències. Concretament, segons el Jutjat d’Instrucció compostel·là, la situació dels controladors “era d’estricte compliment de la legalitat”.

Read the rest of this entry →

Està la platja de sorra del Prat destinada a desaparèixer?

gener 23, 2020 in Actualitat, Debat, TERRITORI

«Els efectes de la llevantada posen de relleu un problema estructural agreujat pel canvi climàtic. El manteniment de la línia de costa pateix una regressió constant, generada com a conseqüència de l’ampliació del port i la construcció de l’escullera de la ZAL, i ha obligat a què el Port hagi de fer una aportació anual de 100.000 m3 de sorra. La gran pregunta però; es si serà o no sostenible gaire temps més».

 

La platja del Prat i tot el litoral del delta han patit a causa de la tempesta Gloria les afectacions més importants “dels últims 20 o 30 anys”. Així ho ha afirmat aquest dimecres el cap del servei de Platges de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Dani Palacios, que ha indicat que l’onatge ha arribat als passeigs marítims de pràcticament tots els municipis d’aquesta àrea.

Segons les primeres valoracions, els danys superaran els 250.000 euros només en equipaments i mobiliari de les platges, sense tenir en compte, per tant, la restitució de la sorra o els desperfectes en instal·lacions elèctriques o als passeigs marítims entre les zones de Castelldefels al baix Llobregat  i Montgat al Maresme. Read the rest of this entry →