by admin

10 raons per les quals ampliar l’aeroport és inacceptable

juny 29, 2021 in Actualitat, Debat, ECONOMIA, TERRITORI by admin

«Les grans empreses i elits econòmiques plantegen el creixement de l’aeroport com un xantatge en plena pandèmia, crisi social i emergència climàtica».

x Sara Mingorria i Alejandro González (Plataforma Zeroport) | Crític

“Celebramos como progreso cargarnos la naturaleza”
Yayo Herrero, Conferència “Decreixement de l’aviació” (Barcelona, 2019).

El manifest a favor de l’expansió de l’aeroport de Barcelona proposat per les corporacions catalanes i elits econòmiques és un xantatge en plena pandèmia, crisi social i emergència climàtica. Es tracta d’un acte de negacionisme climàtic per imposar models econòmics basats en l’alt consum de combustibles fòssils, en l’extracció de materials i en un model de societat desigual i excloent.

Aquí teniu 10 arguments basats en evidències i dades científiques que ajuden a desconstruir el discurs suïcida favorable a una futura expansió de l’aeroport.

1. És incoherent amb els compromisos climàtics de Catalunya i d’Espanya

Les declaracions d’emergència climàtica efectuades per Estat, la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona han d’invalidar el projecte, ja que suposaran un increment considerable d’emissions. Així mateix, les dues lleis de canvi climàtic, d’Espanya i de Catalunya, impliquen una reducció neta d’emissions, que haurien d’afectar les operacions de l’aeroport. Aquesta incoherència, juntament amb els greus impactes mediambientals, va ser utilitzada per frenar l’expansió dels aeroports de Palma, de París Charles de Gaulle, de Marsella o de Roma, així com, fora d’Europa, de Ciutat de Mèxic (per protegir un llac i una font d’aigua de la ciutat de Mèxic), de Tailàndia o de Bangladesh. Read the rest of this entry →

by admin

Mitges veritats en la cobertura del debat sobre l’ampliació de l’aeroport del Prat

juny 15, 2021 in Actualitat, Debat, TERRITORI by admin

«Els plans d’AENA per ampliar el Prat han estat un dels temes més recurrents als mitjans. Els promotors de la iniciativa han aconseguit revifar un debat que ja semblava tancat pel Parlament de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona. Una part del tractament mediàtic que ha rebut la qüestió no ha contribuït a prendre una decisió equilibrada com la que es demana».

x Media.cat | Observatori crític dels mitjans

Aeroport.sí, aeroport.no. En les darreres setmanes, els plans d’AENA per ampliar el Prat han estat un dels temes més recurrents als diaris i els telenotícies. Diferents reportatges i dossiers han explicat àmpliament com els beneficis econòmics xoquen amb els perjudicis ambientals. Com (quasi) sempre, aquest debat no s’ha creat de casualitat. Si bé és cert que el que pugui passar amb una infraestructura que mou 52 milions de viatgers l’any és una notícia rellevant, els promotors de la iniciativa han aconseguit revifar un debat que ja semblava tancat pel Parlament de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona. Read the rest of this entry →

by admin

[Opinió] El sionisme i l’analogia amb el III Reich alemany: Una banalització del nazi-feixisme?

maig 19, 2021 in Debat by admin

  •  Escrit pel col·lectiu ‘Esborrem el feixisme’

Caldria evitar la comparació dels guetos amb les que s’estan convertint les diferents ciutats palestines de la Franja de Gaza i Cisjordània, amb el referent previ dels guetos jueus a l’Europa ocupada pels Nazis alemanys. Això equival a banalitzar el nazi-feixisme.

Si busqueu una comparació assimilable en termes objectius al colonialisme sionista teniu el referent del Bantustanes a la Sud-Africa del Apartheid.

Es tractava de territoris autònoms inventats pel govern sud-africà als quals la població originaria va ser obligada a desplaçar-se. Així, els negres perdien els seus drets com a ciutadans i es convertien en ciutadans dels Bantustanes, on tenien menys drets que els descendents dels colons blancs. Read the rest of this entry →

by admin

La lluita de Nissan en l’horitzó col·lectiu

setembre 2, 2020 in Actualitat, Debat, ECONOMIA by admin

«L’objectiu inicial de la lluita no era un bon pla de jubilacions, sinó el manteniment de l’activitat, perquè només això garanteix el treball per a milers de persones. I en aquests milers entra també la qüestió dels indirectes, perquè l’acord només afecta a la planta de Nissan i pot tenir conseqüències nefastes en les més de 20.000 ocupacions indirectes».

x Juanjo Álvarez i Daniel Mulero | Public

El passat 5 d’agost, la primera gran batalla contra el tancament de la planta de Nissan a Barcelona va aconseguir un recés. La direcció de l’empresa i les administracions – Generalitat i Govern central – havien posat sobre la taula una proposta que els sindicats, aquesta vegada sí, estaven disposats a acceptar. El tancament es retarda un any, fins el desembre del 2021, en un període en el qual si bé no hi haurà acomiadaments, sí que hi hauran pèrdues de llocs de treball en forma de  prejubilacions amb unes condicions per sobre del que marca la llei.

Les indemnitzacions s’eleven fins a 60 dies per any treballat sense límit de mensualitats i les persones de més 50 anys es podran acollir a diverses modalitats de jubilació, de manera que garanteixin el seu futur.

Read the rest of this entry →

by admin

Malchair, cap d’emergències a Bellvitge: “S’ha de millorar el pla de catàstrofe”

juliol 10, 2020 in Actualitat, Debat by admin

Reproduïm pel seu interès aquesta entrevista de Núria Casas i publicada a El Nacional .cat a Pierre Malchair, especialista en medicina interna i tropical i cap d’emergències de l’Hospital Bellvitge.

Malchair comença explicant als entrevistadors que tota la paperassa col·locada sobre la taula  és per la reunió que té la setmana que ve per definir un protocol d’actuació detallat si hi ha un rebrot per coronavirus: “Als hospitals d’Espanya no hi ha un pla de catàstrofes sanitàries ben definit i escrit que es pugui adoptar a qualsevol d’aquestes i tingui en compte un augment sobtat del nombre de víctimes”. Una afirmació que xoca amb el “millor sistema de salut” que la classe política ha reiterat en les rodes de premsa dels darrers mesos.

“No estàvem preparats”

Malchair, nascut a Liège, assegura que a “Bèlgica i d’altres països europeus estaven probablement poc preparats però tenen més capacitat d’absorció per llits d’UCI i més recursos” Per capacitat es refereix al material però també al personal, els protocols i un circuit clarament definit i va més enllà: “No estàvem preparats per una coordinació entre tots els hospitals”.

Read the rest of this entry →

by admin

La vaga de controladors d’AENA de 2010: la crònica d’una escandalosa operació d’Estat

abril 19, 2020 in Actualitat, Debat, ECONOMIA, POLÍTICA by admin

«L’any 2010 va ser el primer cop que es va declarar el “Estat d’Alarma” a l’estat espanyol a causa, segons es va al·legar en aquell moment, del suposat abandó i paralització de l’activitat aeronàutica per part dels controladors aeris».

«Avui, els jutjats donen la raó als controladors exculpant-los de qualsevol responsabilitat i deixen en evidència la mala gestió per part del govern espanyol així com d’AENA. A arrel d’aquests judicis també sorgeix nova informació en quant a la manipulació d’informació a fi d’adequar-la a finalitats polítiques».

 

Efectius de l’UME l’any 2010 durant la militarització decretada a l’espai aeri.

Una dècada desprès d’aquells fets i de 22 judicis celebrats, 20 sentències han donat la raó als controladors jutjats exculpant-los de tota responsabilitat en els fets, en un dels casos s’ha arribat a un acord extrajudicial i en un altre s’han reobert les diligències. Concretament, segons el Jutjat d’Instrucció compostel·là, la situació dels controladors “era d’estricte compliment de la legalitat”.

Read the rest of this entry →

by admin

Està la platja de sorra del Prat destinada a desaparèixer?

gener 23, 2020 in Actualitat, Debat, TERRITORI by admin

«Els efectes de la llevantada posen de relleu un problema estructural agreujat pel canvi climàtic. El manteniment de la línia de costa pateix una regressió constant, generada com a conseqüència de l’ampliació del port i la construcció de l’escullera de la ZAL, i ha obligat a què el Port hagi de fer una aportació anual de 100.000 m3 de sorra. La gran pregunta però; es si serà o no sostenible gaire temps més».

 

La platja del Prat i tot el litoral del delta han patit a causa de la tempesta Gloria les afectacions més importants “dels últims 20 o 30 anys”. Així ho ha afirmat aquest dimecres el cap del servei de Platges de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Dani Palacios, que ha indicat que l’onatge ha arribat als passeigs marítims de pràcticament tots els municipis d’aquesta àrea.

Segons les primeres valoracions, els danys superaran els 250.000 euros només en equipaments i mobiliari de les platges, sense tenir en compte, per tant, la restitució de la sorra o els desperfectes en instal·lacions elèctriques o als passeigs marítims entre les zones de Castelldefels al baix Llobregat  i Montgat al Maresme. Read the rest of this entry →

by admin

Hugo Gómez-Pintado: “A Rojava la lluita és la vida”

gener 16, 2020 in Debat by admin

Reproduïm aquesta entrevista amb l’Hugo Gómez-Pintado, militant internacionalista que actualment col·labora amb la resistència del poble Kurd contra l’atac de Turquia. Amb 24 anys, aquest antic veí del Prat, compromès durant la seva residència al nostre municipi amb diversos moviments socials locals, viatjà a la zona de Rojava. Des de mitjans de 2019, ajuda i participa de la solidaritat amb el poble kurd. Ens explica, des del seu punt de vista, com està la situació al nordest sirià.

Read the rest of this entry →

by admin

La importància del Delta de Llobregat

desembre 12, 2019 in Debat, TERRITORI by admin

«El delta del Llobregat ha esdevingut el segon sistema deltaic més important de Catalunya i una parada obligatòria de les aus per a poder recórrer la seva ruta migratòria. Una de les zones de la península Ibèrica amb més espècies d’aus observades».

«El delta és una zona natural greument amenaçada pel creixement urbanístic. En els últims anys, han desaparegut la majoria dels seus aiguamolls».

 

La importància i el perill que corre el Delta del Llobregat és, avui dia, desconegut per molts. Es tracta del segon sistema deltaic més important del Principat, situat al litoral central català, es troba limitat entre la serralada litoral i el mar, entre la ciutat de Barcelona i el massís del Garraf-Ordal amb una extensió de 97 km2 i 23 km linears de longitud costanera. L’espai natural protegit del delta inclou les zones humides de la desembocadura del Riu que dóna nom a aquest, on trobem llacunes, platges i aiguamolls amb diversos miradors. És, a més, una zona molt important per la protecció de les aus, donat que és un punt estratègic per la ruta migratòria del mediterrani occidental que uneix Àfrica amb Europa. Al delta es coneixen més de 360 espècies diferents d’ocells, sent una de les zones de la península Ibèrica amb més especies d’aus observades durant tot l’any, això és així perquè implica per a les aus una zona de descans, d’alimentació i nidificació, és una parada “obligatòria” i necessària per a poder recórrer la seva ruta migratòria. Read the rest of this entry →

by admin

[Opinió] El Gran Recapte d’aliments: cronificació de la pobresa

novembre 25, 2019 in Debat by admin

«L’autor és crític amb El gran recapte que impulsa el Banc dels Aliments, que entén que imposa un model assistencialista contrari a l’apoderament dels sectors més necessitats i que facilita el model consumista imposat per les grans cadenes alimentàries».

x David Palau

Em dol dir-ho, perquè sé de primera mà que milers de persones hi participen mogudes per cap altre sentiment que la bondat i les ganes d’ajudar, però el Gran Recapte d’aliments, que va tenir lloc aquest passat cap de setmana, no em sembla res més que un altre Black Friday, Blue Monday o Sant Valentí: una crida (i obediència) al consumisme. En aquest cas, però, i a diferència de les altres crides, el Gran Recapte té per a mi més malícia, donat que es fa sota la màscara d’una suposada bondat, d’una creguda ajuda, d’una enganyosa solidaritat.

Segons la FAO (Organització de les Nacions Unides per l’Alimentació i l’Agricultura), 842 milions de persones pateixen fam crònica, mentre al món es desaprofiten 1.300 milions de tones d’aliments l’any, ja sigui pel malbaratament alimentari, perquè són aliments “lletjos” que no tenen cabuda en la societat de l’envàs, o per uns processos tan globalitzats on alguns aliments i cert bestiar directament moren en el transcurs d’aquests viatges quilomètrics des de la producció al plat. Aquests aliments que mai arriben a menjar-se, serien suficients per alimentar a 2.000 milions de persones, tan dantesc com això. Read the rest of this entry →