Una protesta a l’aeroport del Prat reclama la llibertat dels presos polítics i exiliats

January 25, 2020 in Actualitat, LLIBERTATS

x Vilaweb

Unes 60 persones, alguns d’elles disfressades de presos, van concentrar-se ahir a l’Aeroport del Prat per reclamar la llibertat dels presos polítics i els exiliats.

Van reunir-se al voltant de les 19 hores a la terminal d’arribades, on van entonar uns càntics i van portar pancartes amb el lema ‘Independence for Catalonia‘ i ‘Free català political Prisioners‘, i minuts més tard van traslladar-se a la terminal de sortides.

Tenim els líders polítics empresonats o a l’exili. Cantants i còmics represaliats. Centenars de detinguts i milers de ferits i encausats. Lluitem pels nostres drets’, lamenten en un fullet informatiu que van repartir.

La Cooperativa Agrícola del Prat en contra de la idea d’ampliar l’aeroport impulsada per Aena i agents econòmics

January 24, 2020 in Actualitat, TERRITORI

«Segons el seu president, Agustín García “destruiria un patrimoni natural insubstituïble amb un greu impacte mediambiental per al Delta i posaria en perill el model econòmic sostenible de moltes famílies”».

x La Premsa del Baix

La Cooperativa Agrícola del Prat té molt clar que no vol l’ampliació de la tercera pista de l’Aeroport. Així ho vol manifestar en un comunicat que ens ha fet arribar a la nostra redacció.

Segons aquest, la Cooperativa Agrícola del Prat mostra la seva“preocupació per les notícies segons les quals AENA estudiaria la possibilitat de fer créixer la capacitat operativa de l’Aeroport del Prat de Llobregat”. Des de l’entitat s’adhereix a totes les associacions veïnals, de defensa del medi ambient, així com les administracions locals que han manifestat la seva total disconformitat amb aquest projecte. Read the rest of this entry →

Està la platja de sorra del Prat destinada a desaparèixer?

January 23, 2020 in Actualitat, Debat, TERRITORI

«Els efectes de la llevantada posen de relleu un problema estructural agreujat pel canvi climàtic. El manteniment de la línia de costa pateix una regressió constant, generada com a conseqüència de l’ampliació del port i la construcció de l’escullera de la ZAL, i ha obligat a què el Port hagi de fer una aportació anual de 100.000 m3 de sorra. La gran pregunta però; es si serà o no sostenible gaire temps més».

 

La platja del Prat i tot el litoral del delta han patit a causa de la tempesta Gloria les afectacions més importants “dels últims 20 o 30 anys”. Així ho ha afirmat aquest dimecres el cap del servei de Platges de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Dani Palacios, que ha indicat que l’onatge ha arribat als passeigs marítims de pràcticament tots els municipis d’aquesta àrea.

Segons les primeres valoracions, els danys superaran els 250.000 euros només en equipaments i mobiliari de les platges, sense tenir en compte, per tant, la restitució de la sorra o els desperfectes en instal·lacions elèctriques o als passeigs marítims entre les zones de Castelldefels al baix Llobregat  i Montgat al Maresme. Read the rest of this entry →

Nova sessió del taller gratuït de fotografia del Casal ‘La Llavor’

January 21, 2020 in Actualitat, CULTURA

Aquest diumenge el ‘Taller de fotografia’ del Casal ‘La Llavor’ retornarà amb una nova sessió dedicada a la il·luminació amb model i diferents diagrames associats.

L’horari del curs serà de quatre a set de la tarda. I la assistència al mateix és oberta i gratuïta a totes les persones interessades.

La Loteria de Nadal deixa caure més diners a Catalunya que el Pla de Rodalies

January 20, 2020 in Actualitat, ECONOMIA

«L’estat espanyol tan sols ha materialitzat un 13% de la inversió prevista a la xarxa ferroviària entre 2008 i 2015, una xifra que equival a 520 milions d’euros».

 

En tan sols un matí, la Loteria de Nadal va deixar caure més de 550 milions d’euros al Principat, una xifra lleugerament superior a la inversió executada pel govern espanyol en el Pla de Rodalies 2008-2015.

La reclamació de majors inversions a la xarxa ferroviària de Catalunya s’ha convertit en recurrent durant els últims anys. Damià Calvet, conseller de Territori de la Generalitat de Catalunya, en una roda de premsa a finals de 2018, va recordar que l’estat espanyol tan sols havia materialitzat el 13% dels 4.000 milions d’euros d’inversió que s’havien de destinar a Rodalies, segons les previsions del citat Pla de Rodalies 2008-2015, pactat al seu dia pel conseller Joaquim Nadal i la ministra de Foment Magdalena Álvarez, una xifra que equival a 520 milions d’euros. Una falta d’inversions, i incompliment dels compromisos adquirits reconeguda pel mateix ministre de Foment espanyol, Jose Luís Avalos a principis de l’any 2018.

Read the rest of this entry →

David Karvala presentarà el seu llibre «L’antifeixisme del 99%» al Casal ‘La Llavor’

January 20, 2020 in Actualitat, POLÍTICA

Aquest divendres tindrà lloc al Prat a dos quarts de vuit del vespre la presentació del llibre «L’antifeixisme del 99%. La lluita unitària contra el racisme i l’extrema dreta» en un acte organitza’t al Casal Okupat i Autogestionat ‘La Llavor’ per la plataforma ‘Esborrem el feixisme‘.

L’acte de la plataforma ‘Esborrem el feixisme, dignifiquem els carrers’, tindrà lloc la jornada prèvia al 25 de gener. La data de l’ocupació del Prat, ara farà 81 anys, per part de les tropes franquistes al Prat; i data igualment de la presentació de la campanya per eliminar del nomenclàtor del municipi els carrers dedicats a franquistes, en un acte celebrat l’any 2009 a la plaça de la Vila i dedicat a les víctimes del franquisme, el primer d’aquestes característiques que es celebrava al Prat

La presentació del llibre anirà a càrrec del seu autor, David Karvala. L’interès de Karvala per la lluita unitària contra el feixisme i el racisme no sorgeix del no-res, ja que es va iniciar com a activista contra el feixisme en 1978 a Gran Bretanya, amb el moviment unitari Anti Nazi League. Actualment és activista de Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) a Catalunya, sent un dels seus impulsors en 2010. Read the rest of this entry →

Migra Studium organitza una vetlla per reclamar el tancament del CIE

January 19, 2020 in Actualitat, LLIBERTATS

«Un centenar de persones s’han concentrat per solidaritzar-se amb els interns i denunciar les condicions que viuen dins del centre».

x betevé

Migra Studium ha organitzat, un any més, una pregària de vetlla per reclamar el tancament del CIE de la Zona Franca. Ho ha fet aquest dissabte just davant de la porta d’accés del recinte, on s’han concentrat més d’un centenar de persones. És la sisena edició de la vetlla, que pretén solidaritzar-se amb els interns i denunciar les condicions de vida i la privació de llibertat que pateix la gent que hi ha dins del CIE. L’entitat assegura que en aquest espai es vulneren els drets dels estrangers que hi viuen.

Durant l’acció s’han llegit textos de diversos interns explicant la seva experiència dins del centre, i també s’han tocat cançons com a forma de protesta. Read the rest of this entry →

Una concorreguda assemblea constitutiva dona la benvinguda a la nova plataforma local en defensa del territori

January 18, 2020 in Actualitat, TERRITORI

Èxit de convocatòria avui en la presentació de la Plataforma ‘Ni un pam de terra. Una sala de l’Associació de Veïns i Veïnes de la Barceloneta plena ha acollit l’assemblea constitutiva d’aquesta nova plataforma local. Aquest nou espai pretén aglutinar associacions i col·lectius veïnals, ecologistes i socials per articular la defensar el territori enfront de les agressions urbanístiques i de les infraestructures.

La sessió d’avui ha començat amb una presentació de les inquietuds del seu grup promotor i una panoràmica de les principals agressions a territori del Prat, per projectes que projecten l’amenaça de la destrucció sobre el patrimoni i espais naturals i agraris. Després s’han fet tres grups de treball segons eixos temàtics: Els plans urbanístics AREs Prat-sud, i ARE Prat-nord i l’aeroport. La coincidència amb l’anunci d’AENA aquesta setmana de la proposta d’AENA d’ampliar la tercera pista de l’aeroport ha disparat l’interès per la plataforma NUPDT i la urgència de la mobilització i difusió que vol fer. Read the rest of this entry →

Ampliar l’aeroport ‘una irresponsabilitat de gravíssimes conseqüències’ per Ecologistes en Acció

January 16, 2020 in Actualitat, TERRITORI

«Ecologistes en Acció rebutja frontalment la proposta d’AENA d’ampliar la tercera pista de l’aeroport del Prat per raons ambientals i socials, i considera que AENA es comporta com un lobby de certs interessos econòmics més que com a organisme públic que defensa l’interès general».

 

Ecologistes en Acció‘, confederació que aplega a  més de 300 grups ecologistes de tot l’estat, critica durament la posició del gestor aeronàutic AENA (amb un 51% de capital encara en mans de l’Estat), plantejada als diferents ajuntaments de la zona i a la Generalitat del Principat, d’ampliar la tercera pista de l’Aeroport del Prat “per tal d’evitar el seu col·lapse en breu”, tal com han publicat diversos mitjans. La proposta d’AENA suposaria allargar 500 metres la tercera pista en direcció nord, afectant de ple, per tant, la llacuna de la Ricarda i el seu entorn. Read the rest of this entry →

Les noves targetes de TMB ja són aquí enmig de la controvèrsia causada per la desaparició de la T-10

January 16, 2020 in Actualitat

«La primera setmana del 2020 la T-casual es ven un 25% menys que la T-10, tot i que segueix representant el 63% del total d’unitats adquirides».

 

La desaparició de la T-10 ha causat un munt de crítiques des de que es van fer públics els nous canvis en les targetes de Barcelona i Rodalies. Tot apunta a què el municipi de Barcelona ha volgut per una banda adaptar una targeta ja existent als turistes i per l’altra banda premiar als usuaris habituals amb la nova T-Usual, o això és el que han volgut vendre als medis de comunicació.

Les queixes son variades i no s’han fet esperar. Una de les accions de resposta per part de les veïnes i veïns, ha estat la creació d’una plataforma que vol recuperar la T-10 i que ha obert un compte de twitter així com una recollida de signatures a change.org que ja ha aconseguit sumar més de 10.600 i que reclama que no s’apliquin canvis i es mantingui la T-10 tal i com està.

Amb les dades a la ma de la primera setmana en servei, la T-casual, títol unipersonal per a deu viatges, ha reculat un 25% respecte de la T-10, tot i que encara representa el 63% de les unitats adquirides. En aquest cas hi ha una diferència de preu desfavorable, en passar de 10,20 a 11,35 euros la unitat, i no es podrà picar dos cops seguits.

Read the rest of this entry →