És l’AVE eficient i sostenible? Segons un estudi del Tribunal de Comptes no

octubre 4, 2021 in Actualitat, ECONOMIA

«Un estudi del Tribunal de Comptes deixa en evidència la insostenibilitat i ineficiència de la xarxa d’alta velocitat espanyola».

 

L’any entrant s’acompliran 30 anys des de la inauguració de la primera línia d’alta velocitat (Madrid-Sevilla) a l’Estat Espanyol, que actualment disposa de la segona xarxa més extensa del món per darrera de Xina. Aquesta xarxa havia de suposar un model a nivell social, econòmic i ambiental que a dia d’avui s’ha demostrat fals davant de les evidències científiques que ens porten a posar el focus en aquest sistema de transport, així com en una urgència a l’hora de repensar la política de l’Estat Espanyol en aquest àmbit amb mesures concretes i creïbles que respectin l’Acord de París.

En aquest estudi on s’analitzen les xarxes ferroviàries de diferents països de la Unió Europea, es conclou que en el cas de l’Estat Espanyol els anàlisis de cost-benefici “no es van fer adequadament… i la decisió d’aquestes línies es basa de forma habitual en consideracions polítiques”. Per tant, es conclou que la planificació va ser deficient, no es va centrar en les necessitats socials i es van donar permanents retards, sobrecostos i corrupció. Read the rest of this entry →

La repressió dels ‘Piolins’ va convocar el 3-O la vaga més important viscuda a Catalunya des de 1975

octubre 3, 2021 in ECONOMIA, Memòria altres indrets, Memòria històrica

«L’aturada va fer que a octubre de 2017 les hores no treballades superessin al Principat els 9 milions, quan un any abans eren poc més de 84.000»

x Catalunya Plural

El 3 d’octubre de l’any 2017, el 3-O, es va produir una gran mobilització ciutadana. Les imatges de policies, coneguts com a ‘Piolins’, colpejant gent pacífica durant el referèndum de l’1 d’Octubre, van colpir l’opinió pública per sobre de posicions polítiques. Algú havia pensat que això podia passar, perquè dies abans diverses organitzacions sindicals decidissin fer un pas endavant i demanar permís per fer una vaga general, en un cas i una ‘aturada de país’ en l’altre.

Per una banda, CGT, la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) i la Intersindical CSC convocaven una aturada de 24 hores. La Coordinadora Obrera Sindical (COS), s’hi va adherir i organitzacions com CNT i Cobas van cridar també a seguir la convocatòria.

Al seu torn, CCOO, UGT i Unió de Pagesos van convocar una altra cosa que s’assembla però era diferent. N’hi van dir una aturada de país. Comptava amb la comprensió de la patronal Pimec i alguns gremis. Read the rest of this entry →

Les festes majors alternatives arriben al seu quart de segle

setembre 25, 2021 in Actualitat, CULTURA

«Pocs projectes populars compostos únicament de persones voluntàries i movent-se al marge de qualsevol subvenció, poden presumir de 25 anys de continuïtat i d’abastar diverses generacions. Aquest és el cas de les Festes Majors Alternatives del Prat. Us expliquem la seva història».

 

La història de les Festes Majors Alternatives començava l’any 1996. El projecte va sorgir a partir de l’oportunitat de compra d’una carpa metàl·lica de fira de segona mà a un preu molt assequible per part dels membres del KOP ‘Les Cases d’en Puig’, el primer Centre Social que va tenir el Prat, okupat l’any 1994 i fundat dos anys abans de les primeres festes alternatives.

Fins a mitjans de la dècada dels 90 la Fira del Prat tenia lloc tradicionalment als descampats de la zona a tocar del riu, a prop del que avui seria la Capsa. Per aquells anys les alternatives, un model que unia festes populars i reivindicació, començava a experimentar un notable creixement arreu dels països catalans.

La idea d’unir festa i reivindicació no era pas nova ni original. Molts joves que havien viatjat per les festes majors de diversos municipis d’Euskal Herria coneixien el model de les txosnas on diversos col·lectius i entitats, especialment de l’entorn de l’esquerra abertzale, s’agrupaven per oferir espectacles. Read the rest of this entry →

Un clam contra l’ampliació de l’aeroport i per un nou model econòmic aterra als carrers

setembre 20, 2021 in Actualitat, TERRITORI, Uncategorized

«Una nodrida representació del Prat i la resta de la comarca va ser en bona part responsable de l’èxit de convocatòria d’ahir a Barcelona contra l’ampliació de l’aeroport, malgrat l’anunci per part del govern espanyol de retirada del projecte».

 

Diversos milers de persones van manifestar-se ahir diumenge contra els plans d’ampliació de l’aeroport del Prat. La convocatòria “No a les ampliacions. En lluita pel clima, la salut i la vida” ha estat impulsada per la Xarxa per la Justícia Climàtica, les plataformes Zero Port, SOS Baix llobregat o la pratenca Ni un pam de terra i han estat secundades per multitud d’organismes locals, associacions veïnals i grups ecologistes. 90.000 persones segons els col·lectius organitzadors; 10.000 segons la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Més enllà del tradicional ball de xifres d’assistència (que no permeten discutir que, Onze de Setembre a banda, ha estat una de les concentracions humanes més multitudinàries a Barcelona de l’era postpandèmica), la protesta d’aquest diumenge contra els plans d’Aena d’ampliar l’aeroport del Prat ha esdevingut una demostració de transversalitat d’accents i de diversitat de lluites. Totes unides per la reivindicació d’un model econòmic i social que aposti pel decreixement i no pels interessos dels grans grups econòmics com a via per confrontar el perill de l’emergència mediambiental del planeta. Entre les reivindicacions està la preservació dels espais naturals -especialment la llacuna de la Ricarda- i agraris del Delta del Llobregat i una aposta per un model turístic i econòmic sostenible i adient a la lluita contra el canvi climàtic. L’impacte en el medi i també en emissions que suposaria l’ampliació aeroportuària que preveia Aena aniria en contra d’aquestes demandes, segons les entitats convocants. Read the rest of this entry →

Mentides i mitges veritats del pla ambiental d’AENA

setembre 18, 2021 in Actualitat, TERRITORI

«L’empresa no preveu cap alternativa al petroli per al 95% dels vols l’any 2030, ignora les emissions dels avions fora de les seves instal·lacions i no preveu cap acció contra els contaminants que no siguin CO2».

x Manel Riu | Crític

El Pla d’acció climàtica d’AENA, utilitzat per reforçar la idea de fer un “aeroport del Prat sostenible” per a l’any 2026, és ple de forats ecològics: ignora totes les emissions de gasos que no siguin CO2, obvia la contaminació que provoquen els avions fora dels aeroports i no preveu que el 2030 hi hagi cap alternativa al petroli per al 95% dels vols. Aquestes mancances apareixen en un dels 15 documents fets públics per AENA per justificar les bondats del projecte d’ampliació. Més enllà de salvar l’espai natural de la Ricarda, els grups ecologistes denuncien que el problema és que qualsevol creixement dels aeroports o del transport amb avió seria un factor dramàtic per a l’escalfament global.

CRÍTIC repassa aquí les ombres principals del pla ecològic de la companyia que controla la major part dels aeroports de l’Estat espanyol. Read the rest of this entry →

Guia pels pratencs que aniran a la manifestació del 19 de setembre contra l’ampliació de l’aeroport

setembre 18, 2021 in Actualitat, TERRITORI

«Una columna del Baix Llobregat iniciarà una marxa des de la plaça de la Vila del Prat a les deu del matí en direcció a la manifestació de Barcelona».

 

Amb la manifestació del 17 de setembre de 1976 contra el desviament del Llobregat al record, demà diumenge pot convertir-se en una altra data històrica en la memòria col·lectiva de les lluites per la defensa del territori al Prat de Llobregat.

Les entitats contràries a l’ampliació de l’aeroport del Prat mantenen la convocatòria de la manifestació de diumenge, 19 de setembre a les dotze del migdia. Malgrat que el govern espanyol hagi retirat el projecte avisen que no abaixen pas la guàrdia i adverteixen que “l’ampliació de l’aeroport pot ressuscitar. Tenen vint dies per negociar”, segons ha dit la plataforma Zeroport a Twitter en referència al marge per arribar a un acord entre el govern català i espanyol. El projecte d’AENA preveia d’invertir 1.700 milions d’euros en l’allargament de la pista curta envaint la Ricarda i la construcció d’una terminal satèl·lit. Read the rest of this entry →

No al desviament!: 45è aniversari de la major manifestació mai vista al Prat

setembre 17, 2021 in Memòria El Prat, Memòria històrica, TERRITORI

«Aquest 17 de setembre commemorem el 45è aniversari de la major manifestació que ha recorregut mai els carrers del Prat, amb el desviament del riu i la defensa del territori com a teló de fons».

 

Tal dia com avui farà 45 anys, un disset de setembre de 1976, desenes de milers de persones, segons relataven les cròniques de l’època (fins a 25000 assisitents arribarien a quantificar a la premsa de l’època, encara que aquestes xifres puguin avui semblar exagerades) van convertir els carrers del Prat en un clam contra el desviament del Llobregat planejat per l’administració tardofranquista. “El poble més castigat demana justícia”, resumia una pancarta principal.

Tal i com relatava el periodista Bertran Cazorla al seu blog 5 anys enrere: “aquella mobilització va marcar a El Prat. Tant, que es recordada amb una plaça: la plaça 17 de setembre, que allotja l’ambulatori homònim. Malgrat això, avui costa trobar explicacions oficials sobre per què aquesta plaça es diu així. Ni rastre de commemoracions oficials del 45è aniversari d’aquesta històrica marxa”. Read the rest of this entry →

El nou boom immobiliari aguditza la crisi d’habitatge davant la inacció del Govern espanyol

setembre 16, 2021 in Actualitat, DRETS

«Es revifen les pressions per l’aprovació de una llei que reguli els lloguers en mig d’un nou boom immobiliari que dificulta encara més l’accés a l’habitatge i fa augmentar els desnonaments».

 

L’octubre de 2020 les negociacions per l’aprovació dels pressupostos entre PSOE i Unidas Podemos van arribar a la seva fi. Els documents que es van signar incloïen, en quant la regulació dels lloguers, “mecanismes de contenció, o eventualment baixada dels preus, tant en nous contractes com en els contractes existents”. Aquests mecanismes haurien de ser recollits en una nova llei d’Habitatge que seria aprovada en 3 mesos pel Consell de Ministres i un mes després arribaria al Congreso.

Fa 10 mesos que el Govern Espanyol va iniciar el compte enrere per posar en marxa les negociacions establertes. Des de llavors han sigut nombrosos els enfrontaments entre PSOE i Unidas Podemos al respecte de l’habitatge, principalment a l’àrea econòmica liderada per Nadia Calviño, però de nou toca aprovar pressupostos, els de 2022, i l’enfrontament per l’habitatge es revifa. Read the rest of this entry →

La Marea Pensionista reanuda les mobilitzacions setmanals després de la “treva” del periòde estival

setembre 12, 2021 in Actualitat, DRETS

«La Marea Pensionista del Prat anuncia el reinici de les seves mobilitzacions setmanals a la Plaça Catalunya a partir d’aquest dilluns 13 de setembre a 2/4 d’11 del matí».

 

Després de vacances, el pensionistes pratencs tornen a mobilitzar-se al carrer per a reclamar pensions dignes per a les properes generacions.

El passat 24 d’agost el Consell de Ministres va aprovar un Projecte de Llei que recull la primera fase de la nova reforma de les Pensions Públiques, el Govern espanyol fa un pas més en la seva pretensió de modificar el Sistema Públic de Seguretat Social, sense la necessària participació del col·lectiu pensionista.

Moviments de pensionistes rebutgen l’acord entre el Govern espanyol i els anomenats “agents socials”

Per contra, els col·lectius pensionistes agrupats a la COESPE (Coordinadora Estatal por la Defensa del Sistema Públic de Pensions) han reiterat el seu rebuig a l’acord sobre les pensions assolit el passat mes d’agost per part de les cúpules del sindicats CCOO i UGT, les patronals CEOE i Cepyme i el Govern espanyol, i han demanat als partits que no aprovin la reforma quan arribi al Congreso. Diverses associacions de pensionistes de tot l’estat denuncien en un comunicat que l’increment de les pensions en funció de l’IPC no suposa una pujada sinó el manteniment del seu poder adquisitiu. Read the rest of this entry →

Acampada a Barcelona en contra de l’ampliació de l’aeroport del Prat

setembre 10, 2021 in Actualitat, TERRITORI

«La Gent del Fang ha decidit mantenir la protesta perquè tem que el projecte s’acabi executant d’aquí a cinc anys».

 

Fotografia Revista Rambla

Sota el nom La Gent del Fang, una trentena de persones van desplaçar-se ahir al migdia fins a la plaça Sant Jaume de Barcelona per acampar en contra de l’ampliació de l’aeroport del Prat. Tot i l’ajornament del projecte d’ampliació de l’aeroport, han decidit mantenir la protesta per por que s’acabi duent a terme, d’aquí a cinc anys. Aquest nou col·lectiu que s’ha donat a conèixer arran d’aquesta acampada, es presenta com un grup de veïns del Prat i tenen previst mantenir l’acampada durant 10 dies, fins al 19 de setembre, quan està convocada una manifestació contra l’ampliació de l’aeroport.

De moment, s’han organitzat en grups per anar fent torns, de manera que sempre hi hagi algú a les tendes, durant les nits a la plaça símbol d’un dels principals punts simbòlics del poder polític al país. També han desplegat pancartes amb els missatges “No més CO2, ni al Prat ni al món”, -acompanyat pel conegut lema i el logo de la campanya institucional- “El Prat, el meu lloc al món”. Entre els acampats s’han deixat veure també diverses cares conegudes d’EV (l’antiga ICV) del Prat. Read the rest of this entry →