“Ens volen aïllades, ens trobaran organitzades”: Feministes criden a concentrar-se davants dels jutjats pel 25N

November 23, 2020 in Actualitat

Amb motiu de la commemoració cada 25 de novembre del dia internacional contra la violència vers les dones, al Prat de Llobregat aquest dimecres i al marge dels actes de caràcter més institucional, el comitè local organitzador de la vaga feminista del 8M, ha convocat sota el lema “Ens volen aïllades, ens trobaran organitzades” a totes les dones del Prat, tant si són cisgènere com si son transgènere, a una concentració de denúncia de les violències masclistes a les set del vespre als jutjats del Barri de Sant Cosme, situats a la plaça de l’Amistat.

Insten el Parlament a exigir la reobertura de l’assassinat de Pedro Álvarez: El cas que el Ple Municipal del Prat va rebutjar de tractar

November 20, 2020 in Actualitat, LLIBERTATS

«Presenten una proposta de resolució al Parlament del Principat para instar a reobrir el caso del assassinat de Pedro Álvarez. Ara farà 15 anys enrere, el 21 de desembre de l’any 2005 el Ple Municipal va rebutjar tractar aquest mateix polèmic cas».

 

Els grups parlamentaris de JxCat, ERC, CatECP i la CUP han presentat una proposta de resolució que vol que el Parlament exigeixi a la justícia la reobertura del cas de l’assassinat de Pedro Álvarez el 1992. En roda de premsa al Parlament, els grups van explicar que volen acabar amb la “impunitat policial” perquè el principal sospitós del crim va ser un agent de la policia nacional espanyola.

Els grups volen que la cambra catalana se solidaritzi amb la plataforma i familiars de Pedro Álvarez i proposen que TV3 emeti un documental ja produït que explica el cas. La plataforma ha fet una crida a acabar amb la “impunitat” que denuncien que pateixen quan el cas està a punt de prescriure. Read the rest of this entry →

Repartidors del centre de DHL al Prat aturen l’activitat per exigir la regularització de la seva situació laboral

November 20, 2020 in Actualitat, ECONOMIA

«Treballadors de DHL subcontractats reclamen un contracte directe amb la missatgera, diuen estar sotmesos a “una estructura piramidal que serveix per retallar-nos sou i drets impunement”, i amenacen amb denunciar el cas a Inspecció de Treball».

x CCMA

Foto: El Prat Ràdio

Un grup de 38 repartidors de DHL del centre de distribució del Prat de Llobregat han aturat l’activitat aquest dimecres a primera hora del matí com a mesura de pressió per exigir la regulació de la seva situació laboral, segons informa l’ACN. Els treballadors, autònoms i representats pel sindicat CTAC, expliquen que es dediquen exclusivament a DHL però facturen la seva activitat a diverses empreses subcontractades per la companyia de missatgeria.

En declaracions recollides per l’ACN els treballadors, autònoms i representats pel sindicat CTAC, expliquen que es dediquen exclusivament a DHL però facturen la seva activitat a diverses empreses subcontractades per la companyia de missatgeria. Una situació piramidal que reclamen resoldre, ja que no disposen de contracte mercantil ni amb DHL ni amb les empreses intermèdies. Els 38 treballadors demanen que la firma missatgera acordi un contracte directe amb tots ells. Si no, amenacen amb denunciar el cas a Inspecció de Treball. Read the rest of this entry →

El projecte que amenaçava de fer desapareixer la darrera zona agrícola de l’Hospitalet rep un nou revés judicial

November 19, 2020 in Actualitat, TERRITORI

«La segona sentència del TSJC contra el PDU GranVia declara nul de ple dret aquest pla urbanístic sota el mateix criteri de manca de competències i afegeix que no complia amb els criteris legals de zones verdes L’Hospitalet».

 

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha tornat a dictar una sentència d’anul·lació del Pla Directori Urbanístic Gran Via-Llobregat, aquesta vegada arran del contenciós que van presentar l’any 2017 els grups municipals d’ERC, la CUP-PA i l’organització ecologista Lliga per la Defensa del Patrimoni Natural (DEPANA). Aquesta segona sentència del TSJC contra el PDU declara nul de ple dret aquest pla urbanístic, sota el mateix criteri de manca de competències, i afegeix que no complia amb els criteris legals de zones verdes, a més d’assenyalar que l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), i no el Departament de Territori i Sostenibilitat, era l’organisme competent per a aprovar el PDU.

La setmana passada, el TSJC ja es va pronunciar en contra del PDU per “vulneració del principi de jerarquia normativa i per una falta inesmenable de competència” en motiu d’un recurs anterior presentat pels Comuns. Read the rest of this entry →

‘Ni un Pam de Terra’ presenta al·legacions al creixement urbanístic del Prat Nord en l’àmbit Estació-Seda-Paperera

November 18, 2020 in Actualitat, TERRITORI

«La plataforma ‘Ni un Pam de Terra’ anuncia que ha presentat al·legacions a l’ajuntament contra el projecte urbanístic plantejat des del consistori per al Prat Nord, a l’àmbit de l’estació i els antics terrenys industrials de La Seda i La Paperera».

«Ho consideren una operació especulativa i contrària a la preservació i recuperació dels espais naturals del Delta del Llobregat, i alerten del fet  que el “model de desenvolupament econòmic i d’ocupació basat en el totxo i en la compravenda d’habitatges és insostenible”».

 

Aquest estiu, el ple municipal de l’Ajuntament del Prat de Llobregat va aprovar inicialment Modificació del Pla general metropolità en l’àmbit estació-Seda-Paperera amb els vots a favor de l’equip de govern (coalició de Comuns i PSC) i l’abstenció de l’oposició. Per la plataforma veïnal Ni un pam de terra, aquest és un projecte especulatiu al qual hi contraposen un nou model de ciutat en la qual prioritzar la renaturalització d’àrees i la protecció. Proposen, alternativament, prioritzar la rehabilitació d’un parc d’habitatges envellit, lluitar contra l’especulació urbanística i els preus desorbitats dels lloguers i projectar l’ampliació de zones verdes, la promoció de l’oci saludable, la protecció i recuperació d’espais naturals i d’un medi ambient net. Read the rest of this entry →

Un intern amb COVID-19 al CIE: “Vaig passar les 24 hores d’aquells deu dies dormint i menjant a terra”

November 18, 2020 in Actualitat, DRETS, LLIBERTATS

«Entitats de defensa de drets humans han presentat dues denúncies per episodis de violència policial contra interns i diverses queixes al Jutjat de Control del Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca per les condicions en què s’està obligant a complir les mesures de quarantena a les persones infectades per coronavirus».

x David Bou | La Directa

La plataforma Tanquem els CIE ha fet públic aquest dimecres un comunicat per alertar al Govern, a les institucions i a la ciutadania de la “vulneració de drets i l’emergència sanitària” que denuncien s’està donant als Centres d’Internament d’Estrangers (CIE), en concret al de la Zona Franca de Barcelona. En la seva missiva, recullen les reivindicacions llançades les darreres setmanes per diversos col·lectius de drets humans i moviments socials contra el racisme i afirmen que “aquests centres estan retenint persones sense les mesures sanitàries mínimes i exposant-les a una situació molt greu: el contagi per la COVID-19” i exigeixen l’alliberament de les persones retingudes al CIE de la Zona Franca i la seva derivació cap a recursos sanitaris adequats per passar el confinament, el tancament definitiu dels CIE, la fi de les deportacions i el compromís de totes les institucions per eliminar totes les mesures que afavoreixen aquestes expulsions. Read the rest of this entry →

El Casal ‘La Llavor’ anuncia la suspensió de la presentació del documental sobre l’assassinat de Pedro Álvarez

November 17, 2020 in Actualitat, CULTURA

«El llargmetratge suspès a causa de la situació actual derivada del Covid-19, narra el cas, encara sense jutjar, de l’assassinat del jove al barri de la Florida fa 27 anys. Ahir al Parlament diversos grups parlamentaris van fer petició perquè ‘Nosotros no Olvidamos’ es programi a TV3».

 

El Casal La Llavor ha anunciat la suspensió de la presentació inicialment prevista per aquest dissabte de Nosotros no olvidamos, amb la presencia del seu director, Damià Puig i de Juanjo Álvarez. El documental que narra la lluita contra l’oblit sobre l’assassinat de Pedro Álvarez l’any 1992.

La història va ocórrer fa 27 anys, però no s’ha celebrat cap judici i el cas va prescriure recentment deixant impune l’assesinat. Els fets van passar la nit del 15 de desembre de 1992 en L’Hospitalet de Llobregat. Pedro Álvarez, de tan sols 20 anys, estava acompanyant a la seua parella a casa. Quan ella s’acomiadava d’ell, un vehicle que circulava a gran velocitat quasi l’atropella en un pas de vianants. La jove va protestar i el conductor va eixir del cotxe, la va espentar al sòl i Pedro es va interposar. L’home va traure una arma, el va disparar i va fugir. Una de les bales va travessar el crani del jove. Read the rest of this entry →

La PAH exigeix als ajuntaments que es multin als bancs que no compleixin la Llei 24/2015

November 16, 2020 in Actualitat, DRETS

«Els activistes s’han concentrat aquest dilluns al matí a la plaça de la Vila del Prat per reclamar a l’Ajuntament i a la Generalitat “que es posin les piles” i exigeix sancions als grans tenidors que no ofereixin lloguers socials».

 

Imatge extreta d’El Prat Radio

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) considera que els ajuntaments catalans són “còmplices” dels desnonaments per no “esprémer” la Llei 24/2015, que permet als governs municipals multar amb fins a 90.000 euros grans propietaris que desnonen sense oferir un lloguer social.

Per la seva part la PAH local, dintre de la campanya iniciada pel conjunt de les PAH catalanes amb el lema “Un desnonament, una multa”, s’ha mobilitzat també al Prat aquest dilluns al matí amb la intèncio inicial d’entregar un pleg de demandes i exigir al consistori pratenc que facin servir les “eines” de què disposen per evitar que es pugui fer fora gent sense haver esgotat totes les possibilitats de resistència i per tal d’ampliar el parc d’habitatge per a lloguer social i garantir els drets de la ciutadania i el dret a l’habitatge. Aixa mateix demanden elaborar un cens d’habitatges buits de bancs i grans propietaris. A més la PAH demana també a l’administració local sancionar els talls il·legals de subministrés bàsics de serveis relacionats amb casos de pobresa energètica, i facilitar l’empadronament de persones precàries mancades de domicili fixe o papers. Read the rest of this entry →

La pressió veïnal aconsegueix aturar la construcció de 26 gratacels i la destrucció del darrer espai agrícola de l’Hospitalet de Llobregat

November 16, 2020 in Actualitat, TERRITORI

«Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) declara nul el Pla Director Urbanístic (PDU) Gran Via-Llobregat de l’Hospitalet, que sempre ha comptat amb oposició veïnal organitzada. Aquesta setmana es podria resoldre un segon recurs contra el projecte urbanístic».

«L’execució d’aquest pla urbanístic hauria comportat la destrucció del darrer espai agrícola de L’Hospitalet situat a la banda dreta del riu Llobregat».

x La Directa

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha acceptat el recurs presentat l’any 2017 per L’Hospitalet en Comú Podem (aleshores la coalició Canviem L’H, formada per ICV-EUiA-Pirates de L’H), que demanava l’aturada del pla que pretén la remodelació de la Gran Via i de la zona agrícola de Cal Trabal i ha declarat nul de ple dret el Pla Director Urbanístic aprovat el 27 de març de 2017 pel Departament de Territori i Sostenibilitat per “vulneració del principi de jerarquia normativa” i per “una manca reparable de competència”. La sentència afirma que hauria de ser l’Àrea Metropolitana de Barcelona i no el Departament de Territori l’entitat que hauria d’haver aprovat el projecte. Read the rest of this entry →

Calma tensa a Bellvitge, que capeja la segona onada entre protestes laborals

November 11, 2020 in Actualitat, DRETS

«Les xifres d’ingressats a Bellvitge segueixen allunyades de la saturació, però la seva tendència a l’alça ha posat en alerta uns treballadors fatigats».

«Els sindicats de l’hospital denuncien que el nombre de personal no s’ajusta a la càrrega assistencial actual i també la precarietat de les seves condicions laborals».

x El Periòdico

L’Hospital de Bellvitge de l’Hospitalet de Llobregat manté, de moment, sota control la segona onada de la pandèmia amb unes xifres d’ingressats allunyades de la saturació, però la tendència a l’alça durant les últimes setmanes ha posat en alerta els treballadors, fatigats per l’alta càrrega assistencial.

«Per ara està tot controlat, però d’aquí una setmana ves a saber com estem», apunten amb cautela a Efe fonts sindicals i empleats de l’hospital, que reclamen «més mans» per corregir deficiències «estructurals» i garantir el descans dels treballadors davant un eventual augment sobtat de casos. Read the rest of this entry →