L’Ajuntament del Prat suspèn per ordre judicial l’adhesió a la campanya ‘Boicot, Desinversions i Sancions’ a l’Estat d’Israel

September 15, 2017 in Actualitat

El Jutjat Contenciós Administratiu 14 de Barcelona ha decretat la suspensió cautelar d’una campanya de “Boicot” a l’Estat d’Israel aprovada per l’Ajuntament del Prat de Llobregat arran d’un recurs presentat contra l’acord del Ple municipal.

El ple municipal va aprovar el 8 de març (amb els vots a favor d’ICV-EUiA, PSC, ERC, Es Pot El Prat i Guanyem) una moció per a l’adhesió del municipi a “la campanya Boicot, Desinversió i Sancions contra l’apartheid israelià” en resposta a la situació que es viu als territoris ocupats.

Amb la moció, el consistori es comprometia a no establir conveni, tracte o acord polític, institucional, comercial, agrícola, educatiu, cultural, esportiu ni de seguretat amb institucions, empreses i organitzacions israelianes fins que Israel no respecti els drets humans, reconegui l’autodeterminació palestina i acati el dret internacional, segons deia el text. Read the rest of this entry →

Els empleats d’Ilunion ajornen fins a novembre la vaga anunciada a l’Aeroport del Prat

September 14, 2017 in Actualitat, ECONOMIA

«L’empresa millora diversos plusos i assumirà el cost de l’aparcament del personal».

x Diari del Treball

Els treballadors d’Ilunion Seguridad de l’Aeroport d’El Prat ajornen la vaga del servei d’equipatges fins a l’1 de novembre. La decisió s’ha produït després d’una reunió de mediació al departament de Treball.

El pacte pretén donar temps a l’empresa perquè negociï amb AENA les condicions de la concessió de manera que pugui assumir el pagament de plusos que reclamen els treballadors.

No obstant això, Ilunion, que forma part del grup empresarial de l’ONCE, ha fet concessions ben valorades pels treballadors. Així pagarà 190 euros mensuals més a empleats que rebien dos plusos ad personam denominats 1 i 2, segons ha explicat Yolanda Garcia, assessora de la UGT del comitè d’empresa. Read the rest of this entry →

L’Ajuntament del Prat no cedirà locals per al referèndum de l’1-O

September 12, 2017 in Actualitat, POLÍTICA

«Aquest proper 13 de setembre també tindrà lloc a la plaça de la Vila una concentració convocada per part de l’ANC, Òmnium i Súmate per exigir “a l’alcalde i al govern del Prat que col·laborin i no coartin la democràcia”».

 

Diversos ajuntaments catalans, entre el que es troba el d’El Prat de Llobregat, guarden silenci o ja han rebutjat la cessió dels locals electorals habituals per a la celebració del referèndum d’independència de l’1 d’octubre, després que el Tribunal Constitucional hagi suspès la seva convocatòria.

Un fet es va fer ben palès durant el discurs de Lluís Tejedor a l‘acte institucional previ a la diada, quan va ser interpel·lat per una part del públic present, amb crits de “volem votar”.

El nexe entre totes aquestes localitats és la presència del PSC en l’equip de govern, en algunes ocasions en solitari i en unes altres compartint protagonisme amb altres formacions, seria especial el cas del sud de la nostre comarca del Baix Llobregat, tradicional feu del PSC, amb localitats com Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà, Castelldefels, o el mateix El Prat de Llobregat on governa en minoria al costat d’ICV. Read the rest of this entry →

Una diada de l’onze explicada també en clau llibertaria

September 11, 2017 in Actualitat

La Diada d’enguany se’ns presenta marcada, se’ns dubte, per la recent convocatòria del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre, i les amenaces desfermades de l’estat de posar a treballar tota la seva maquinària repressiva per tractar d’impedir-ho.

Enmig d’aquest context, i del fort debat públic i batibull generat; diferents veus del moviment llibertari també s’han volgut fer presents per defensar el dret d’autodeterminació dels pobles. Seria el cas d’organitzacions com Embat, Negres Tempestes, o del sindicat CGT per exemple, que han emès sengles comunicats. Read the rest of this entry →

El PEN Català i el Col·legi de Periodistes demanen l’alliberament del periodista turc detingut a El Prat

September 6, 2017 in Actualitat, LLIBERTATS

Seda Sanlier, dona del periodista Hamza Yalçin, ahir durant la presentació del manifest per l’alliberament del seu marit.

La presidenta del PEN Català, Carme Arenas, i la degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Neus Bonet, han presentat aquest dimarts un manifest que demana “l’alliberament immediat i sense condicions” del periodista i escriptor turc-suec Hamza Yalçin, a més de la “denegació” d’extradició a Turquia. El document també insta l’Estat espanyol a cessar el “col·laboracionisme” amb un país “mancat de garanties democràtiques i de respecte als drets humans”.

Yalçin, de 59 anys, va ser detingut el 3 d’agost a l’aeroport del Prat i des d’aleshores està empresonat a Can Brians I de Sant Esteve de Sesrovires. La policia espanyola el va detenir en execució d’una ordre de recerca i captura de la Interpol a instàncies del Govern turc, que acusa el periodista i escriptor d’injuriar el president Tayyip Erdogan en algun dels seus articles i de pertànyer a una organització terrorista. El 24 d’agost, l’Audiència Nacional va desestimar la petició de llibertat fins a la resolució de la causa d’extradició.

El manifest assenyala que les acusacions contra Hamza Yalçin estan basades en “falses atribucions dins d’una campanya de repressió a la premsa lliure” per part del Govern d’Erdogan. En aquesta línia, es recorda que, des del fallit cop d’Estat de juliol de 2016, a Turquia s’han empresonat jutges, advocats, fiscals, membres d’organitzacions en defensa dels drets humans, periodistes i escriptors “sota falses acusacions de terrorisme, amb el propòsit d’emmudir aquelles veus incòmodes”. Read the rest of this entry →

Els treballadors d’Eulen suspenen les aturades a l’Aeroport del Prat

September 5, 2017 in Actualitat, ECONOMIA

Els treballadors dels controls d’accès de l’Aeroport del Prat, que el dilluns 4 de setembre van decidir convocar vaga per al 6 d’octubre, han acordat ara no registrar la comunicació de la vaga, després de la reunió mantinguda amb l’empresa celebrada a instàncies del Departament de Treball de la Generalitat, segons han manifestat, davant la bona entesa fruit de la trobada.

La decisió s’ha prés desprès del Laude emés a instancies del Govern espanyol per Marcos Peña, l’àrbitre designat. El Laude considera, així mateix, que ambdues parts “no hauran d’adoptar noves mesures de conflicte i vaga relacionades amb les matèries del laude” i “no hauran de produir efectes les mesures disciplinàries adoptades en relació amb el desenvolupament del conflicte”.

Read the rest of this entry →

DEPANA porta el conflicte per la protecció del Delta del Llobregat al Parlament Europeu

September 5, 2017 in Actualitat, TERRITORI

«La Comissió Europea haurà d’explicar els múltiples incompliments de les Directives Europees per part de la Generalitat de Catalunya».

.

El proper dia 7 de setembre la Comissió de Peticions del Parlament Europeu tractarà la Petició que l’any passat va presentar DEPANA referent a la deficient protecció que posseeixen els espais naturals del Delta del Llobregat i l’incompliment que això suposa de les Directives comunitàries.

“La vista de la Petició suposa un pas ferm i decisiu en l’objectiu d’obligar al fet que siguin complerts els compromisos adquirits per l’Estat espanyol i per la Generalitat de Catalunya amb aquests espais naturals”, ha declarat el vicepresident de DEPANA, José García Read the rest of this entry →

Històrics militants del PSUC presentaran a El Prat un manifest de suport al referèndum d’autodeterminació del 1 d’octubre

September 4, 2017 in Actualitat, POLÍTICA

«La presentació es farà el matí de dimarts 5 de setembre a El Prat, concretament a les 11:30 a la Plaça de la Vila, davant de l’ Ajuntament, i està convocada per “Crida del Baix Llobregat.”»

«Asseguren que l’Estat espanyol no està preparat per a una vertadera democratització sense una “teràpia de xoc”»

 

A la imatge Eudald Carbonell, un dels impulsors del manifest

Històrics membres del partit han impulsat un manifest on es posicionen respecte a la cita a les urnes del mes vinent. En aquest sentit, el manifest que defensen argumenta que “quaranta anys després s’han posat de relleu les greus deficiències de l’acord. I s’ha de posat de relleu que l’Estat espanyol no està preparat per a una vertadera democratització sense una “teràpia de xoc” que remogui les estructures de poder polítiques i econòmiques. I, ara i aquí, aquesta teràpia es diu República i es diu Referèndum”. Afegeixen que així s’obrirà la possibilitat “al canvi i a la ruptura tant necessàries amb el caduc règim espanyol del 1978”. Read the rest of this entry →

El Govern espanyol estudiarà “amb celeritat” si escau extraditar al periodista turc reclamat per Erdogan

September 2, 2017 in Actualitat, LLIBERTATS

El govern espanyol ja ha rebut la petició d’extradició per part de Turquia de Hamza Yalçin, a la presó provisional des del passat dia 4 d’agost quan va ser detingut a l’aeroport d’El Prat. Ara té 40 dies per decidir. El ministre Catalá diu es aplicaráel Conveni Europeu d’Extradició i la Llei d’extradició passiva.

x Infolibre

El ministre de Justícia espanyol, Rafael Catalá, ha assegurat que aquest dimecres han rebut la documentació de Turquia que sol·licita l’extradició de l’escriptor turc-suec detingut a El Prat el passat 3 d’agost, Hamza Yalçin, actualment a la presó provisional de Brians, una petició que el seu departament té 40 dies, aproximadament fins al 10 d’octubre, per estudiar i decidir si continua amb el procés o ho denega.

En la seva intervenció en la Comissió de Justícia al Congrés espanyol, on ERC i Units Podem havien reclamat la seva presència per parlar sobre aquesta matèria, el ministre ha assenyalat que la situació de Yalçin, així com la del seu col·lega turc-alemany Dogan Akhali, -també detingut aquest mes d’agost a  l’Estat Espanyol i reclamat per l’Executiu d’Erdogan- ha de seguir el camí que detalla el Conveni Europeu d’Extradició i la Llei d’extradició passiva. Read the rest of this entry →

Els vigilants d’Eulen a l’aeroport del Prat tornaran a la vaga el proper 8 de setembre

August 28, 2017 in Actualitat, ECONOMIA

«Així ho ha decidit l’assemblea celebrada aquest diumenge al Prat, en la qual han votat 115 treballadors dels 350 que té l’empresa en l’aeroport barceloní, tots ells a favor de la vaga».

x Público

Els treballadors de Eulen en els controls de seguretat de l’Aeroport d’El Prat tornaran a la vaga el 8 de setembre per protestar per les “represàlies” aplicades per l’empresa contra quatre treballadors per haver incomplit els serveis mínims.

Així ho ha decidit l’assemblea celebrada aquest diumenge al Prat de Llobregat, en la qual han votat 115 treballadors dels 350 que té l’empresa en l’aeroport barceloní, tots ells a favor de la vaga. Read the rest of this entry →