La irrupció de l’extrema dreta es consolida i obté el seu segon percentatge més elevat en vots pratencs

febrer 27, 2021 in Actualitat, POLÍTICA

«El pratenc Antonio Gallego entrarà al Parlament de la ma d’una extrema dreta que al Prat ha obtingut 2198 paperetes repartides en dues candidatures».

La irrupció de l’extrema dreta es consolida també a l’àmbit municipal. 2198 veïns i veïnes van donar el seu suport a candidatures de caràcter xenòfob,  xovinista, masclista i homòfobes a les passades eleccions autonòmiques. Aquest són els resultats obtinguts conjuntament per les llistes VOX i el FNC a les darreres eleccions autonòmiques. Uns resultats històrics per la ultradreta, que entrarà per primer cop a l’hemicicle català gràcies als resultats obtinguts per VOX.

Un dels onze escons obtinguts serà per l’ultradretà pratenc Antonio Gallego, qui ha fixat per la formació de Santiago Abascal després de deixar enrere el PP, on ja era conegut pels seus discursos xenòfobs i incendiaris.

Read the rest of this entry →

La Comissió Europea obre un expedient d’infracció a l’Estat Espanyol per la degradació del delta del Llobregat

febrer 25, 2021 in Actualitat, TERRITORI

«El toc d’alerta europeu arriba arran de la denúncia interposada per DEPANA a la Unió Europea, amb el suport de SEO/BirdLife».

«Les dues entitats sol·liciten a les administracions implicades la paralització immediata de tots els projecte que s’estan desenvolupant en l’actualitat a l’Àrea Important per a la Conservació de les Aus i la Biodiversitat (IBA) 140 Delta del Llobregat».

 

El dijous 19 de febrer, la Comissió Europea va enviar una Carta d’Emplaçament al govern espanyol dins de l’expedient obert contra les administracions per no protegir els ecosistemes del delta del Llobregat, espai protegit a la Xarxa Natura 2000 i l’Àrea Important per a la Conservació de les Aus i la Biodiversitat (IBA)

La Comissió Europea, amb aquesta carta d’emplaçament, fa evident que les respostes de les administracions catalana i espanyola han estat insuficients per a la conservació dels hàbitats i les espècies del delta del Llobregat. L’Estat Espanyol segons la Comissió no ha respectat les seves obligacions al delta del Llobregat en matèria de conservació de la naturacontràriament a l’Estratègia de la Unió Europea per a la conservació de la biodiversitat. Read the rest of this entry →

Els pagesos alerten que Agbar els pot deixar sense aigua

febrer 24, 2021 in Actualitat, TERRITORI

« Agbar, filial espanyola de la multinacional Suez, vol obrir tres nous pous d’extracció a la part baixa del riu, que augmentarien la capacitat d’extracció d’aigua de l’aqüífer del delta fins als 4.000 litres per segon, uns 126 hectòmetres cúbics anuals».

x Línia Mar

La guerra de l’aigua al Llobregat enceta el segon capítol després del crit d’alerta que ha fet la comunitat de regants del Canal de la Dreta del riu Llobregat. Aquesta entitat avisa que Aigües de Barcelona (Agbar) vol obrir tres nous pous d’extracció a la part baixa del riu, entre Santa Coloma de Cervelló i Sant Joan Despí, que augmentarien la capacitat d’extracció d’aigua de l’empresa fins als 4.000 litres per segon, uns 126 hectòmetres cúbics anuals.

“Això és un escàndol”, diu Jordi Codina, advocat de la comunitat de regants. El representant d’aquesta entitat, que aplega gairebé 600 titulars, regants i usuaris d’aigües superficials, adverteix que “hi ha gent que està encaparrada a emportar-se l’aigua per fer negoci”. Per evitar-ho, ja han presentat les seves al·legacions a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). Aquesta institució és qui ha de decidir si Agbar pot fer les prospeccions per obrir aquests tres nous pous o no. Read the rest of this entry →

Cassolada a la Plaça de la Vila contra l’entrada de la maquinaria al Camp de la Bunyola per inciar l’ARE Prat Sud

febrer 19, 2021 in Actualitat, TERRITORI

La plataforma ciutadana ‘Ni un Pam de Terra’ i el hort comunitari autogestionat del anomenat Camp de la Bunyola van organitzar ahir a la tarda una cassolada a la Plaça de la Vila contra l’entrada de la maquinaria als camps per iniciar la Fase 2 de pla urbanístic ARE Prat Sud.

Ni un pam de terra defensa el valor ambiental d’aquesta zona i asseguren que aquest projecte afegeix pressió urbanística a un territori agrari tensionat des de fa anys per la pressió urbanística i les infraestructures.

Durant la concentració el tràfic rodat va ser momentàniament interromput, mentre una persona s’encadenava en senyal de protesta dins de la Ajuntament, la policia municipal va haver d’intervenir per deslligar-la mitjançant una cisalla. Read the rest of this entry →

Denuncien l’entrada de maquinària pesant als Camps de la Bunyola per iniciar la segona fase de l’ARE Prat Sud

febrer 18, 2021 in Actualitat, Destacat, TERRITORI

«L’Ajuntament del Prat de Llobregat i el grup immobiliari Vertix han tirat pel dret i dimarts van començar els treballs de l’ARE Eixample Sud».

«Ni un pam de terra ha convocat una manifestació de protesta aquest dijous, 18 de febrer, a les 18.30 h davant de l’ajuntament».

 

Les màquines van entrar dimarts al matí al Camp de Bunyola, coincidint amb la fi de la campanya electoral, per començar les obres de la fase 2 de l’ARE Prat Sud.

Les veus contraries al projecte urbanístic impulsat pel consistori pratenc i el grup immobiliari Vertix no s’han fet esperar. La plataforma veïnal i ecologista ‘Ni un pam de terra’ denuncia la destrucció de camps i horts que per ells suposa la continuació d’aquest pla. Tot el conjunt de zona agrícola forma l’última zona tampó entre el nucli urbà i les Reserves Naturals del Prat (sector La Ricarda. Ca l’Arana). El conjunt de la zona acull a diverses espècies d’Aus, per la qual cosa tot el sector, inclòs el de la zona de l’ARE conreada, està inclosa dins dels límits de l’IBA (Important Bird Area) nº140 del Delta del Llobregat. Aquesta situació no ha estat tinguda en compte a la tramitació ambiental del projecte, ni durant el procés posterior segons denuncien els ecologistes. Read the rest of this entry →

Concentració al Prat per reclamar la llibertat del raper Pablo Hasel

febrer 17, 2021 in Actualitat, LLIBERTATS

Prop d’una setantena de persones van aplegar-se ahir dimarts a la tarda al Prat per reclamar la llibertat del cantant de rap Pablo Hasel, empresonat el mateix matí de dimarts. La concentració s’ha fet a la Plaça de la Vila entre crits de solidaritat amb Pablo Hasel i a favor de la llibertat d’expressió.

L’Audiència Nacional va confirmar aquest dilluns l’ordre d’empresonament contra el raper, que havia presentat un recurs de súplica. El tribunal rebutja el recurs, com demanava la fiscalia, i manté vigent l’ordre d’empresonament, que donava de termini fins divendres passat a Hasel per ingressar voluntàriament a presó per complir la pena de nou mesos per enaltiment del terrorisme amb l’agreujant de reincidència i injúries a la Corona i les forces de seguretat.

A més del Prat avui, també s’han fet concentracions contra l’empresonament del raper a 82 municipis més dels Països Catalans, i per demà hi han convocades noves mobilitzacions.

Una seixantena de persones es manifesten al Prat per rebutjar l’entrada de Vox al Parlament

febrer 16, 2021 in Actualitat, POLÍTICA

L’entrada de VOX al Parlament de Catalunya ha provocat concentracions de protesta a moltes ciutats catalanes convocades per UCFR (Unitat contra el Feixisme i el Racisme). Al Prat responen a aquesta convocatòria exprés general, un seixantena de persones es van concentrar ahir dilluns davant de l’Ajuntament en repulsa a la l’extrema dreta i els discursos d’odi.

La irrupció de l’extrema dreta al Parlament ha estat un dels grans fenòmens de les eleccions del 14-F. 11 diputats de Vox sustentats en un creixent suport en forma de vots que, al Prat, ha estat superior a la mitjana catalana. De resultes del recompte, el pratenc Antonio Gallego serà diputat al Parlament de Catalunya la propera legislatura perllongant la seva vida política després d’haver estat regidor al Prat i Diputat al Congrés espanyol, per el PP. Read the rest of this entry →

Veïnes del Prat de Llobregat llauren un hort per aturar un nou pla urbanístic

febrer 13, 2021 in Actualitat, TERRITORI

«Les activistes de la plataforma ecologista Ni un pam de terra organitzen un espai agroecològic al Camp de la Bunyola, en uns terrenys agrícoles amenaçats per l’inici de les obres de la segona fase de l’Àrea Residencial Estratègica (ARE) Prat Sud».

x Roger Jiménez | La Directa

El darrer cap de setmana de gener, les activistes de la plataforma ecologista i veïnal Ni un pam de terra engegaven de manera urgent un hort de gestió comunitària i veïnal “per impedir un imminent inici de les obres de la segona fase del pla” i, a mitjà termini, “per reivindicar la memòria i el present agrícola pratenc”. “Volem crear un projecte veïnal on enfortir llaços, aprendre plegades i defensar aquest espai tan necessari”, es pot llegir en una piulada llençada a les xarxes el 31 de gener, on també demanen “mans i idees” per tirar endavant el projecte.

D’entrada, la iniciativa ha tingut una bona acollida entre el veïnat més implicat en les reivindicacions ecologistes i ciutadanes: els dies 30 i 31 de gener, una trentena de persones van fer tasques de neteja del terreny i una primera plantada d’enciams, bledes i pèsols de planter, així com llavors de raves. La jornada de diumenge va acabar amb una assemblea i el posterior anunci de la constitució del projecte autogestionari del Camp de la Bunyola, que funciona de manera autònoma respecte de l’esmentada plataforma i altres entitats i col·lectius pratencs. Read the rest of this entry →

Un Antonio Gallego desacomplexat torna al món política professional de la mà de l’extrema dreta

febrer 11, 2021 in Actualitat, POLÍTICA

«El número dos de VOX per al 14F serà el pratenc Antonio Gallego. Sempre polèmic per els seus posicionaments racistes, Gallego torna a la política professional, després de passar per les llistes convergents al 1995 i les del PP entre 1999 i el 2015; l’any en que va abandonar els seus càrrecs al PP per problemes de salut».

 

La formació ultra de Santiago Abascal incorpora com a número dos de la candidatura a Antonio Gallego, el que va ser durant 16 anys regidor del PP al Prat, vuit anys diputat al Congrés espanyol pel PP i un dels portaveus adjunts del Grup Parlamentari del PP durant la primera legislatura de Mariano Rajoy. També va ocupar el lloc número tres en la llista del PP per Barcelona en les catalanes de 2015, en les quals Xavier García Albiol va ser el candidat. No obstant això, en la seva trajectòria en el PP va ser considerat com una persona pròxima a Dolors Montserrat, l’actual portaveu popular en el Parlament Europeu.

La dilatada trajectòria política de Gallego inclou el seu pas fugaç per Convergència i Unió. Concretament, va formar part de les llistes de CiU a l’Ajuntament del Prat de Llobregat en les eleccions de 1995, a pesar que en els comicis següents, quatre anys més tard, va passar a formar part del PP. Read the rest of this entry →

Tensió per l’assetjament de la policia municipal als activistes contraris a l’ARE Eixample Sud

febrer 10, 2021 in Actualitat, LLIBERTATS, TERRITORI

«La plataforma ‘Ni un pam de terra’ acusa l’ajuntament del Prat d’assetjar-los a través de la policia municipal, que demana la identificació de manera sistemàtica als activistes que treballen els horts comunitaris de la Bunyola i els amenaça amb aplicar-los la “Llei Mordassa” si no abandonen l’espai».

 

Veïns i ecologistes a l’hort comunitari de la Bunyola (foto Adriana Pimentel).

L’Ajuntament del Prat de Llobregat vol fer fora els veïns i ecologistes que impulsen un hort comunitari als espais agrícoles afectats per l’ARE Eixample Sud, segons ha fet públic la plataforma Ni un Pam de Terra mitjançant un comunicat; en el qual acusa l’ajuntament d’assetjar-los a través de la policia municipal, que demana la identificació de manera sistemàtica als activistes que treballen l’hort i els amenaça amb denúncies per desobediència si no abandonen l’espai, en aplicació de la Llei Mordassa.

Tot va començar el dissabte 30 de gener, quan la plataforma Ni un Pam de Terra va fer una acció de reivindicació del valor dels espais agrícoles afectats per la segona fase del pla urbanístic de l’ARE Eixample Sud del Prat de Llobregat. Els manifestants van entrar als camps, abandonats des de fa molts mesos, i van netejar-los i preparar-los per al cultiu d’hortalisses. “Des de llavors –diu el comunicat–, un grup de veïns i veïnes ha tirat endavant un projecte d’hort comunitari agroecològic que s’ha anomenat Camp de la Bunyola. Amb l’hort, es vol fomentar la salut tant física com mental, l’alimentació de qualitat, el manteniment d’un entorn agrícola i natural necessari, així com l’enfortiment de la comunitat”. Read the rest of this entry →