‘La Castanyada embruixada’: PD’s, castanyes. moniatos i un sopador solidari amb Ca La Trava

October 30, 2018 in Actualitat, CULTURA

Aquest dimecres de Castanyada a partir de les 21h al Casal Okupat i Autogestionat ‘La Llavor’ ha programat a partir de les 12h la ‘CASTANYADA EMBRUIXADA’ amb castanyes, moniatos a la voluntat, moscatell a 2€. El esdevediment començarà amb un sopador a càrrec de ‘Ca La Trava’, l’edifici okupat recenment dessalotjat a Barcelona pels Mossos d’Esquadra i després continuarà amb música i les PD’s ‘Bruixes de barri’ i ‘Xoxo records’.

Presenten aquest dilluns a El Prat ‘Utopía de la normalidad. Riace, el modelo de acogida de Domenico Lucano’

October 28, 2018 in Actualitat, CULTURA, DRETS

«El 29 d’octubre a les 19h al Centric, tindrà lloc la presentació del llibre Utopia de la normalitat. Riace, el model d’acolliment de Domenico Lucano (Ed. Icària), amb presència de l’autora, Tiziana Barillà, periodista del mitjà italià Il Salto, el eurodiputat Ernest Urtasun i l’antropòloga Gaby poblet».

 

En les últimes setmanes tot el pes de la política antirrefugiats del Ministre de l’Interior italià ha posat en suspens a Riace, un poble d’1.500 habitants a Calàbria. Per aquesta localitat han passat més de 6.000 persones migrants i refugiades. Algunes d’elles s’han quedat, evitant la despoblació a la qual aquesta població estava avocada.

Com a conseqüència, la localitat ha vist amenaçada la supervivència d’un model d’acolliment que ha aconseguit el que cap pla de desenvolupament a la zona. El seu alcalde, Domenico Lucano, en vaga de fam primer, després arrestat al seu domicili i ara bandejat, simbolitza una de les batalles ciutadanes que cobraran en propers mesos summa rellevància a l’hora de defensar una Europa acollidora i garantista dels drets humans de les persones migrants i refugiades.

A partir de la figura de l’alcalde, la periodista italiana de Il Salto Tiziana Barillà escriu el llibre Utopia de la normalitat. Riace, el model d’acolliment de Domenico Lucano, un retrat del personatge, però també del model de convivència que ha construït i que ha trobat ampli reconeixement i solidaritat dins i fora d’Itàlia.

El llibre es presenta a El Prat el 29 d’octubre, a les 19h al Cèntric Espai Cultural

Ballar al ritme de l’economia solidària

October 10, 2018 in Actualitat, CULTURA, ECONOMIA

«El Festival Esperanzah! compleix la primera dècada de vida apostant fort per la transformació social: partint de l’eix transversal de l’economia solidària i el feminisme, la seva propera fita és cooperativitzar-se l’any 2019. En definitiva, es tracta d’utilitzar la cultura i la música per ajudar que l’ecosistema cooperatiu local arreli amb més força i, al mateix temps, donar suport a projectes de solidaritat internacional».

x Carles Masià | La Directa

Canviar la imatge tòpica d’un barri estigmatitzat i receptor d’ajudes a la d’un barri solidari, capaç de generar idees i recursos per destinar-los a projectes d’interès social, tant al Prat de Llobregat com més enllà. Aquesta és la filosofia del Festival Esperanzah!, que de l’11 al 14 d’octubre es torna a celebrar a Sant Cosme i Sant Damià amb el bagatge acumulat d’una dècada d’experiència i moltes idees per explotar.

El camí recorregut durant tots aquests anys ha estat fèrtil pel que fa a aprenentatges i també ha permès destinar un total de 300.000 euros recaptats fins al 2015 a projectes solidaris com Proactiva Open Arms, una ONG que lluita per evitar la catàstrofe humanitària de les refugiades a la Mediterrània. Altres iniciatives que han rebut una empenta gràcies al festival han estat Pallasos en Rebeldía, col·lectiu internacional de clown i circ, i Dones Rumb a Gaza, una de les flotilles de la llibertat per trencar el bloqueig israelià sobre la població palestina de Gaza (2016). Read the rest of this entry →

Docents debatràn aquest dijous al Casal La Llavor a l’entorn de la construcció d’una escola republicana

October 8, 2018 in Actualitat, CULTURA

Docents debatràn aquest dijous al Casal Okupat i Autogestionat -La Llavor-, situat al núm 2 del carrer Penedès, a l’entorn de la construcció d’una escola republicana a una taula rodona i col•loqui organitzada pel CDR El Prat, la sectorial d’educació de l’Assemblea Nacional Catalana, i Docents per la República.

Començarà a les 19:30h, i comptarà amb la participacio de Àngels Folch de la sectorial d’educació de l’ANC, Ramon Forn, portaveu del sindicat USTEC, i Josep Lluís del Alcázar, delegat sindical de la CGT.

El Festival Esperanzah celebrarà una jornada per donar visibilitat a les dones en el món de la música

October 6, 2018 in Actualitat, CULTURA

“Esperanzah és muher”. Sota aquest lema, el festival de música que se celebra cada any a El Prat i què duu per cognom “per la transformació social”, dedicarà el 12 d’octubre a visualitzar les dones en el món de la música. I és que, com denuncien els organitzadors, tan sols el 13% dels artistes que actuen en els 10 festivals més multitudinaris d’Estat són bandes i solistes femenines.

Durant tota aquesta jornada. A més, de les actuacions musicals protagonitzades per dones, l’equip tècnic també serà íntegrament femení aquest dia. Read the rest of this entry →

L’homenatge a Aurora Batet reivindica el rol de la dona en el món dels castells

October 3, 2018 in Actualitat, CULTURA

«El Prat lloa la imatge d’una de les primeres dones castelleres en la seva diada de festa major»

x Ara

Enguany fa setanta anys que Aurora Batet, originària de Reus i veïna de Gavà, va actuar per primer cop amb els Xiquets d’Eramprunyà. Ho va fer a la plaça de la Vila del Prat de Llobregat i, tot i que avui pugui semblar del tot habitual, la seva imatge dalt d’un castell va ser tota una revolució perquè no era normal que les dones fessin castells més enllà de la infantesa. Dissabte els Castellers del Prat li van retre un homenatge acompanyats dels Castellers de Vilafranca, dels Capgrossos de Mataró i dels Castellers de Cornellà. Les quatre colles van alçar pilars formats completament per dones. Read the rest of this entry →

Un Concert amb Brutus’ Dahugters, Flux, Atajo, i Impostores tancarà la vint-i-tretzena edició de les alternatives

September 28, 2018 in Actualitat, CULTURA

«Un Concert amb Brutus’ Dahugters, Flux, Atajo, i Impostores tancaràn la vint-i-tretzena edició de les alternatives. En aquest article us convidem a donar un cop d’ull i escoltar alguns dels seus treballs».

Read the rest of this entry →

Tornà la Paella popular de les Festes Populars oferint un plat barrejat amb cultura popular i reivindicació

September 25, 2018 in Actualitat, CULTURA

Enguany un nou col·lectiu, el CDR, agafa el relleu que va deixar vacant el desaparegut diari La Riuada com a entitat organitzadora de la Paella popular de les Festes Populars i Alternatives del Prat que començarà amb un vermut a les dotze del migdia del dissabte de Festa Major a la Font del Gall.

A les dotse del migdia també començarà amb el cercavila de la Colla Bastonera del Prat a la plaça de la Vila, que acabarà a la 13h aproximadament a la Font del Gall amb una nova actuació per amenitzar el vermut popular, que tindrà lloc de les dotze a les dues de la tarda.

Cap a les 14h esta previst començar amb la paella popular, acompanyada d’amenida, pa aigua i vi, al preu de 10 euros anticipada i 12 el mateix dia de la Paella.

El tiquets els podreu adquirir a la copisteria Alonso de la Carretera la Marina o al Casal ‘La Llavor’, fins dijous.

Música, cultura popular, gastronomia, reivindicació i autogestió… Tornen les Festes Populars i Alternatives

September 22, 2018 in Actualitat, CULTURA

«Coincidint amb la Festa Major del Prat tornen el 28 i 29 de setembre les Festes Majors Populars i Alternatives què aquest any arriben a la seva vint-i-tretzena edició».

+ Informació: http://festespopularsdelprat.blogspot.com/

El CDR organitza una nít de cinema al Casal ‘La Llavor’ amb la projecció de ‘Sostiene Pereira’

August 6, 2018 in Actualitat, CULTURA

Demà dijous al Casal Okupat i Autogestionat ‘La Llavor’ nít de cinema” organitzada pel CDR El Prat amb la projecció de la película “Sostiene Pereira”.

Dirigida l’any 1996 per Roberto Faenza, la película és l’adaptació de la novela homónima del escritor italia Antonio Tabucchi.

Va ser l’última pel·lícula del gran Mastroianni, mort poc després del rodatge del film. Ambientada en la Lisboa de 1938, sota la dictadura d’Antonio d’Oliveira Salazar, la película explica l’existència en l’ombra de Pereira, bolcat en les seves ressenyes literàries i la nostàlgia de la seva dona morta. Acostumat a no prendre partit mai, en una era d’ebullició política, el periodista acaba sacsejat per una de les seves poques decisions: fitxar per al seu diari a un jove que prepari obituaris de personatges cèlebres encara vius. A partir d’aquí, a poc a poc, la supervivència insulsa de Pereira es veu envaïda per conceptes tan aliens a ell com els dilemes, el feixisme, la revolució o la llibertat. I Tabucchi ho relata com si el propi personatge l’hi estigués explicant. D’aquí la fórmula del seu títol, repetida diverses vegades en el llibre: Sosté Pereira.

La projecció començarà a les 9 del vespre i anirà acompanyada de crispetes i racions de pizza a disposició dels presents.