El Casal programa pels dijous d’agost un cicle de cinema punk on les dones són les protagonistes

August 7, 2017 in Actualitat, CULTURA

Aquest dijous 10 d’agost el Casal Okupat i Autogestionat ‘La Llavor’estrenarà un nou cicle temàtic de cinema punk, on les dones són les protagonistes. El cicle recull 4 pel·lícules dels últims 40 anys que deixen constància que “les noies són guerreres”, i per celebrar aquest moviment i aquelles figures femenines que el van propulsar.

Tots els djous d’agost, a partir de les nou del vespre a l’espai de trobada i cafeta tindra lloc la projecció d’una pel·licula. L’entrada és lliure i els organitzadors han anunciat que també disposaran de crispetes.

El punk mai va ser un moviment lligat a un gènere concret. Estava impulsat per un sentit de llibertat desefrenada i rebel·lió. Va oferir a les dones l’oportunitat d’alliberar-se de la conformitat i va marcar un moviment de fí de l’opressió.

 

10 d’agost: A girl walks home alone at night

A la ciutat iraniana de Bad City pot passar qualsevol cosa. Enmig d’un ventall de personatges marginals, una jove dona, aparentment dòcil, vaga pels carrers. La directora Ana Lily Amirpour, ha creat un antiheroi nocturn gens convencional.
El film, parlat en farsi i realitzat en un atmosfèric blanc i negre, combina diversos gèneres, estils i influències: evoca la fascinació pròpia de David Lynch, el terror, les novel·les gràfiques i el fresc rigor de la nova ona del cinema iranià.
Read the rest of this entry →

El torneig de tennis taula del Casal ‘La Llavor’ arriba a la seva 3a edició

July 27, 2017 in Actualitat, CULTURA

Com sempre per aquestes dates de juliol el Casal Okupat i Autogestionat ‘La Llavor’ celebra el seu Torneig de Ping-Pong obrer i popular. Un torneig que ja va per la seva tercera edició.

La inscripció al torneig d’aquest diumenge serà d’un 1 euro a abonar el mateix dia del torneig: 1r i 2n qualificats tindran premi, i els donatius recaptats al torneig el Casal anuncia que aniran destinats a contribuir a sufragar les despeses generades per la recent posada a punt del ping-pong comunitari, les feines de reparació de la taula, i del nou material que han adquirit.

Unes pales, pilotes i taula, que estaran segons anuncia el Casal, a la lliure disposició de tots aquells veïns i veïnes, que vulguin apropar-se al Casal a fer un partidet, tots els dimarts i dijous de 19 a 22h.

 

El Comitè de Solidaritat amb Amèrica Central “celebra el 26″ amb una festa cubana al Casal ‘La Llavor’

July 25, 2017 in Actualitat, CULTURA

El Dissabte vinent, 29 de juliol, a partir de les vuit de la tarda al Casal Okupat i Autogestionat ‘La Llavor’ el Comitè de Solidaritat amb Amèrica Central del Prat de Llobregat celebrarà una festa cubana per conmemorar el “26 de Julio, data de la caiguda de Batista a Cuba.

La diada començara a les vuit del vespre, i esta previst què a les nou comenci la projecció del documental: “OPERACIÓN MILAGRO Construyendo el Alba de los Pueblos”, seguida d’un debat entre els presents.

A continuació començara la festa “celebrando el 26″; amb una barbacoa per menjar amb xoripanes o la seva alternativa vegana, mojitos per beure, i ritmes caribenys, llatinoamèricans, i clàssics revolucionaris per amenitzar la resta de la vetllada fins ja entrada matinada.

El Casal organitza un taller de cata per apropar la cultura de la cervesa als seus participants

July 15, 2017 in Actualitat, CULTURA

El proper dissabte 21 de juliol el Casal Okupat i Autogestionat ‘La Llavor’ organitzarà un taller de cata de cerveses artesanes per iniciar-se a la cultura cervesera.

A diferència de la industrial, la cervesa artesanal és un producte natural, complex i amb una diversitat d’estils i possibilitats infinites.

Es tracta d’un taller pràctic però també didàctic en el qual a més de rebre diferents explicacions i demostracions, es cataran 6-7 cerveses i es compararan ambdues cerveses, artesana i industrial. I l’acompanyaran amb alguna cosa per picar.

Les places pel taller són limitades i caldrà adquirir reserva prèvia acudint físicament al Casal a partir de dissabte tarda a les set, o dimarts de les set a les deu de la tarda. El preu del taller són 6 euros anticipats.

“Visca la Terra i visca l’Anarquia”: Jordi Martí presenta el seu nou llibre a El Prat

July 5, 2017 in Actualitat, CULTURA, POLÍTICA

El proper dissabte 15 de juliol Jordi Martí Font presentarà a El Prat de Llobregat el seu nou llibre “visca la terra i visca l’anarquia” en un acte organitza’t pel col·lectiu llibertari pratenc ‘Catarko’ a dos quarts de vuit de la tarda al Casal Okupat i Autogestionat ‘La Llavor’ situat al número 2 del carrer Penedés. Un cop finalitzada la presentació se serviran tapes per picar, i després a mitjanit la vetllada continuarà amb PD EFE als plats.

Visca la Terra i visca l’Anarquia, editat per la editorial Calúmnia Edicions, inclou pròlegs d’Anna Gabriel Sabaté, Núria Comerma, Vidal Aragonés i Jakue Pascual.

Partint de la mirada personal però alhora col·lectiva que la qüestió nacional té en els textos de Jordi Martí Font, aquest intenta construir una teorització i una pràctica des de l’anarquisme d’aquest tema, tenint ben clar que cal explicar i reexplicar molts conceptes previs per intentar una feina d’aquesta magnitud, per intentar obrir un debat que, tot i que sempre present, s’intenta massa sovint obviar amb cites fora de context que demostren que de dogmes n’hi ha a tot arreu i cada dia més. Read the rest of this entry →

[Video] ETV entrevista un portaveu de la plataforma Aturem l’enderroc Salvem l’Artesà

July 5, 2017 in Actualitat, CULTURA

El passat 19 de juny Etv – Esplugues TV feia una extensa entrevista a un membre de la Plataforma Aturem l’enderroc-Salvem l’Artesà, contraris a l’enderroc del Teatre Artesà per part de l’Ajuntament, en el moment posterior al desallotjament de l’Acampada per un decret d’alcaldia i les darreres protestes al ple d’aquell mes, on van ser durament atacats pel portaveu d’ICV Rafael Duarte.

En aquesta, s’analitzen tots aquests fets i el desenvolupament actual de les obres, denunciant la  segons el portaveu de la plataforma intransigent postura del consistori que s’ha negat al diàleg i ha obviat les gairebé 4000 signatures contràries al projecte, a més de fer un repàs de la trajectòria d’un any i mig de reivindicacions i assemblees d’aquest moviment i el debat intern que actualment estan desenvolupant per encarar el futur de la lluita: “Hauríem d’establir una eina que servís per temes patrimonials, urbanístics i de defensa veïnal.”

Aquest diumenge 9 juliol la Plataforma ha convocat un enterrament simbòlic de l’Artesà en un seguici que s’inicia a les 12h a la Plaça Catalunya.

El poble d’El Prat convocat a la cerimònia d’enterrament del Centre Artesà

July 2, 2017 in Actualitat, CULTURA

Per diumenge vinent, 9 de juliol, la Plataforma veïnal ‘Aturem l’enderroc. Salvem l’Artesà’ ha convocat al poble d’El Prat a la cerimònia d’enterrament del Centre Artesà. A les dotze del migdia esta previst que el seguici popular surti des de la Plaça Catalunya fins a la seva tomba al propi Artesà.

Els organitzadors del seguici funebre del difunt de 98 anys demanen què per respecte a la seva memòria, acudiu vestits de rigorós dol i us animen a portar obsequis florals i espelmes que s’ofrenaran en les seves despulles. Read the rest of this entry →

L’Ajuntament consuma la destrucció patrimonial de l’interior del teatre Artesà

June 28, 2017 in Actualitat, CULTURA

«Per demà dijous la plataforma veïnal ‘Aturem l’enderroc. Salvem l’Artesà’ ha convocat una assemblea oberta a les 19h a L’Hotel d’Entitats».

 

Aquestes imatges d’avui de la destrucció de l’Artesà mostren la magnitud de l’atemptat patrimonial que ha perpetrat l’Ajuntament contra el què el mateix alcalde Lluís Tejedor no va dubtar a catalogar l’any 2013 com “el patrimoni cultural i arquitectònic més important que tenim a la comunitat del Prat des d’un punt de vista sentimental, d’història…”.

Al damunt de la platea i les llotges arrassades es pot observar la volta catalana del sostre que el catàleg de patrimoni va considerar no mereixien cap protecció.

Des de l’Observatori d’Espais Escènics de la Universitat Politècnica de Catalunya – UPC van fer aquest febrer unes consideracions que van enviar a l’Ajuntament on deien: “L’Artesà ha rebut, sorprenentment, una catalogació patrimonial esbiaixada i sense contextualitzar, que no li fa justícia. Que menysté una arquitectura important, tant en l’àmbit local com en el context de la història de l’arquitectura catalana. I que oblida, esborra o no vol veure un element singular de l’edifici, les voltes de la coberta del teatre (actualment invisibilitzades, per falsos sostres i cobertes afegides). Els murs de les façanes de la sala teatral, i les voltes de la coberta, podrien formar part d’un capítol destacat de la història de l’arquitectura catalana, si es conservessin i valoressin”. Read the rest of this entry →

El Casal ‘La Llavor’ projectarà aquest divendres la pel·lícula ‘Pride’ per comemorar el dia de l’orgull LGTBI

June 28, 2017 in Actualitat, CULTURA, DRETS

La matinada del 28 de juny de 1969 una batuda com a tantes altres en el bar novaiorquès Stonewall Inn, un referent per a gais i lesbianes de la ciutat, no va acabar com de costum. Els clients van decidir dir prou a la repressió i van començar una revolta, atacant a la policia.

A Catalunya, aquesta data es commemora des de 1977 el dissabte més proper al 28 de juny. Convocada pel FAGC a Barcelona, va ser la primera vegada que el moviment sortia al carrer a Catalunya i a l’Estat.

Per commemorar aquests fets del divendres de 1969; el Casal Okupat i Autogestionat ‘La Llavor’ ha anunciat la tria d’un altre divendres, aquest divendres 30 de juny, per programar la projecció de la pel·lícula Orgull (Pride). Una comèdia britànica de 2014 dirigida per Matthew Warchus. De temàtica històrica i LGBT, la pel·lícula es centra en un grup d’activistes homosexuals que el 1984 decideixen posar-se a recol·lectar diners per tal de donar suport als miners en vaga. El guió, de Stephen Beresford, es basa en fets reals. Read the rest of this entry →

Nova polèmica en relació als plans d’enderroc de l’Artesà arran de la intervenció del portaveu d’ICV

June 14, 2017 in Actualitat, CULTURA

Dimecres passat durant la celebració del Ple Municipal de l’Ajuntament d’El Prat de Llobregat la Plataforma Aturem l’enderroc, Salvem l’Artesà va fer unes preguntes per conèixer el posicionament i el criteri de l’Ajuntament sobre l’amiant present al Teatre o els falciots que hi nien entre altres qüestions.

El portaveu d’ICV, Rafael Duarte, no respongué cap de les preguntes, i és ”limità” a fer una polemica intervenció valorant subjectivament als impulsors de la plataforma i els seus objectius. Read the rest of this entry →