by admin

El Casal ‘La Llavor’ anuncia la projecció de la pel·lícula “Nomadland”

juliol 13, 2021 in Actualitat, CULTURA by admin

El Casal ‘La Llavor’ programarà el proper divendres 16 a les nou de la nit la projecció de la pel·lícula “Nomadland” dirigida per Chloé Zhao>

L’organització ha anunciat que hi haurà llimonada, quintos i aperitius.

Adverteixen igualment als assistents que hi haurà aforament limitat així que, per facilitar l’organització i garantir l’aforament adequat a les circumstàncies, demanen enviar un correu electrònic a kasalprat@gmail.com ( noms, nombre de persones i telèfon de contacte) per a reservar.

by admin

La Festa Major d’estiu: Història i vicissituds d’una celebració quasi oblidada pels pratencs

juny 29, 2021 in Actualitat, CULTURA by admin

«Tal dia com avui, el 29 de juny, El Prat de Llobregat celebrà tradicionalment la seva Festa Major d’estiu coincidint amb el santoral dels dos copatrons del municipi».

«Un acte amb la participació de nombroses entitats de cultura popular i tradicional va recuperar en part una Festa Major d’estiu marcada per un altre anterior intent de recuperació polèmic».

 

Ahir la parròquia de Sant Pere i Sant Pau per un dia va recuperar en part la primigènia Festa Major d’estiu del Prat coincidint amb el santoral un dia després dels dos copatrons del municipi, amb la celebració d’un activitat a la qual han participat un bon nombre d’entitats pratenques de cultura popular i tradicional. Amb l’estrena destacada de la nova Colla Trabucaire del Prat.

Al Prat no vivim una celebració popular de la Festa Major d’estiu des de l’any 2015, coincidint amb la celebració de la segona edició de l’anomenada ‘Festa de la sega i el batre’, organitzada des d’una vuitena d’entitats; que anaven des de la Comissió de Festes Majors Populars i Alternatives, fins a caus i esplais com el Sant Pere i sant Pau, Anton Vila o el Conxita Busquets, passant per entitats de cultura popular com els Diables o la Colla Castellera, o d’altres com la Cooperativa de Consum Cals Karxofa o l’Assemblea de Joves del Prat (AJP). Read the rest of this entry →

by admin

El Casal ‘La Llavor’ reinicia les seves activitats públiques i organitzarà una revetlla de Sant Joan alternativa

juny 22, 2021 in Actualitat, CULTURA by admin

El Casal Okupat i Autogestionat ‘La Llavor’ té previst organitzar el proper 23 d’abril, coincidint amb la revetlla de Sant Joan, una revetlla alternativa amb la presència de diversos punxadiscos. L’activitat està organitzada sense cap ànim de lucre, i els beneficis aniran destinats a l’autogestió del Casal, i sufragar les despeses legals. El Casal anuncia una “celebració pagana del solstici d’estiu. Una nit de bruixes i d’aquelarre contra paràsits rentistes i especuladors”.

Començaran a les 20h amb un bingo musical, seguit d’un “sopar de traje” on des del Casal anuncien que posaran les olives i les patates. A les 23 esta previst que comencin a punxar diversos PD’s locals.

by admin

Tal dia com avui de 2017 es desallotjava l’acampada del teatre Artesà

juny 1, 2021 in CULTURA, Memòria El Prat by admin

Tal dia com avui l’any 2017, a les 5:30 de la matinada, 6 furgons dels Mossos d’Esquadra i dues patrulles de la Policia Municipal van desallotjar a les persones acampades davant del teatre Artesà. L’objectiu d’aquesta acampada, que havia començat 5 dies abans, era la d’aturar l’enderroc programat pel dia 6 de juny d’aquest antic edifici patrimonial.

Tot i que els veïns i veïnes van demanar l’ordre judicial pel desallotjament, el cap municipal va al·legar que aquest no era necessari, ja que es tractava de patrimoni municipal i per tant podien entrar quan volguessin. Durant el desallotjament es van identificar a 15 persones i es va confiscar tot el material que els acampats no van poder portar a sobre al ser desallotjats, que va ser portat al magatzem de la Policia Local; molt d’aquest material mai va ser retornat al no poder presentar factura de compra.

Aquell mateix dia 1 de juny, van entrar les màquines per començar a enderrocar l’antic teatre. També el mateix dia, es va convocar una manifestació de protesta per l’enderroc del Artesà i el desallotjament de les persones acampades pels carrers del Prat, que va aplegar a mig miler de persones segons la plataforma “Aturem l’enderroc, Salvem l’Artesà”.

Informació relacionada:

Desallotgen l’acampada per evitar l’enderroc del Teatre Artesà del Prat

Crida a la mobilització i ha acampar davant del Teatre Artesà per aturar l’imminent enderroc i reivindicar la seva rehabilitació

by admin

El Casal ‘La Llavor’ organitza un taller de tast per apropar la història de la cervesa a Catalunya als seus participants

maig 27, 2021 in Actualitat, CULTURA by admin

El Casal ‘La Llavor’ organitza un taller de tast, que arriba a la seva 8a edició, per apropar la història de la cervesa a Catalunya als seus participants mitjançant projeccions i les explicacions d’un ponent, acompanyades d’actuacions musicals, que combinaran la part lúdica amb la més didàctica.
Cal adquirir anticipadament un tiquet amb un cost de 7€ que dóna dret a les consumicions i el maridatge corresponent.
Aquesta podria ser la darrera activitat programada en aquest espai okupat amenaçat per una ordre de desallotjament prevista inicialment pel proper dia 3 de juny.
by admin

El Casal ‘La Llavor’ ret homenatge al desaparegut Arcadi Oliveras amb la projecció del documental ‘Mai és tant fosc’

abril 21, 2021 in Actualitat, CULTURA by admin

Mai és tan fosc com abans de sortir el sol”. La primera part d’aquest proverbi xinès serveix per posar títol al documental de la directora Erika Sánchez, què és projectarà aquest proper dissabte 24 d‘abril en un acte al Casal ‘La Llavor’ que vol ser d’homenatge al difunt Arcadi Oliveres.

L’acte, què comptarà amb la presència d’aquesta directora pratenca, començarà a les 12 del matí amb la projecció del documental, i serà seguit d’una sobretaula amb debat i un vermut acompanyat de tapes.

El títol del documental de Sánchez, també serveix per resumir una postura vital, i probablement també, una vida sencera dedicada a canviar el món. Mai és tan fosc, s’estructura com a una road movie segurament per dues raons: perquè ens porta a través d’un viatge del que era la vida d’Arcadi Oliveres i perquè, com sap reflectir molt bé la directora, la vida de l’activista català és en si mateixa una road movie. Read the rest of this entry →

by admin

El Casal La Llavor projectarà el documental Precaristas: Crònica de la lluita per l’habitatge en Gran Canària

març 21, 2021 in Actualitat, CULTURA by admin

«El Casal La Llavor projectarà el proper dissabte 27 de març a les 19h el documental Precaristas, un projecte audiovisual d’Inèrcia Docs que explora els darrers anys de lluita per l’habitatge de la Federación Anarquista de Gran Canària i de les veïnes del Sindicat d’Inquilines.»

 

Precaristas proposa un recorregut per la Gran Canària menys publicitada a través dels ulls de Ruymán Rodríguez, portaveu de la Federación Anarquista de Gran Canària (FAGC) i membre del Sindicat d’Inquilines (SIGC). L’estiu del 2017, les documentalistes del col·lectiu audiovisual Inèrcia Docs van acompanyar-lo durant tres setmanes càmera en mà per conèixer alguns dels projectes d’habitatge que han impulsat al llarg d’aquests anys, així com per a entrevistar a algunes de les veïnes que en formaven part. Comunitats d’habitatge –integrades per famílies– fetes realitats a través d’okupacions massives o bé en finques adquirides a través de cessions semiinformals amb la propietat (d’aquí el terme precarista), però sempre defensades amb l’acció sindical de barri. Experiments d’habitatge de matriu anarquista que han donat resposta a l’escàs paper de les administracions insulars, a l’hora que han intentat aglutinar i expandir un moviment popular a través de la cobertura de necessitats bàsiques. Read the rest of this entry →

by admin

“La formació ens ajuda a canviar la imatge que la societat té de nosaltres”

desembre 10, 2020 in Actualitat, CULTURA, DRETS by admin

«És l’altra cara dels menors no acompanyats que la major part de la societat no coneix. Així defineix el director de l’Institut Les Salines del Prat de Llobregat, Miquel Àngel Noval, al seu alumnat. Nois que van arribar a Catalunya, sols, sense família i amb el somni d’un futur millor. Avui la formació professional els ha obert les portes de la integració social, al món acadèmic i, en alguns casos, al laboral. Els seus professors asseguren que la seva presència puja el nivell del grup.».

x Anna Oliva | Diari de l’FP

El Hamza, el Dauda, el Amzyane, el Mohamed, Abdourahman i el Mamadou tenen una història en comú. Tots ells són menors no acompanyats (el que popularment es coneix amb l’acrònim MENA) que van arribar a Catalunya amb la promesa d’una vida millor i l’expectativa de poder ajudar a la família que han deixat enrere als seus països d’origen. Amb una experiència migratòria, en alguns casos traumàtica, que no volen recordar, i la mirada plena de prejudicis de bona part de la societat, s’obren pas, gràcies a una formació professional, un professorat i uns companys que els han acollit, donant-los una nova oportunitat.

“Un dia em vaig aixecar, ara fa dos anys, i amb l’ajuda dels meus pares i amics vaig aconseguir arribar a Espanya. Tots els que viuen al meu país pensen que aquí hi ha de tot i fins que no hi arribes, no veus la realitat del que hi ha”. Mamadou Mbaye és de Senegal, té 19 anys i en fa un que va començar a estudiar jardineria en un programa de formació i inserció (PFI) a Les Salines. Ara, està estudiant cicle de grau mitjà de jardineria i floristeria. Li encanta –ens explica- i vol finalitzar el cicle per treballar i seguir estudiant. Read the rest of this entry →

by admin

El Casal ‘La Llavor’ anuncia la presentació del documental sobre l’assassinat de Pedro Álvarez

desembre 9, 2020 in Actualitat, CULTURA by admin

«El llargmetratge narra el cas, encara sense jutjar, de l’assassinat del jove al barri de la Florida fa 27 anys. El passat mes de novembre diversos grups parlamentaris van fer petició perquè ‘Nosotros no Olvidamos’ es programi a TV3, tot i que de moment no hi hi ha una resposta afirmativa».

 

El Casal La Llavor ha anunciat la reprogramació de la presentació –inicialment prevista per 21 de novembre, i suspesa a causa de les mesures sanitàries relacionades amb el Covid 19-, de Nosotros no olvidamos, amb la presencia del seu director, Damià Puig i de Juanjo Álvarez. El documental que narra la lluita contra l’oblit sobre l’assassinat de Pedro Álvarez l’any 1992.

La història va ocórrer fa 27 anys, però no s’ha celebrat cap judici i el cas va prescriure recentment deixant impune l’assesinat. Els fets van passar la nit del 15 de desembre de 1992 en L’Hospitalet de Llobregat. Pedro Álvarez, de tan sols 20 anys, estava acompanyant a la seua parella a casa. Quan ella s’acomiadava d’ell, un vehicle que circulava a gran velocitat quasi l’atropella en un pas de vianants. La jove va protestar i el conductor va eixir del cotxe, la va espentar al sòl i Pedro es va interposar. L’home va traure una arma, el va disparar i va fugir. Una de les bales va travessar el crani del jove. Read the rest of this entry →

by admin

El Casal ‘La Llavor’ anuncia la suspensió de la presentació del documental sobre l’assassinat de Pedro Álvarez

novembre 17, 2020 in Actualitat, CULTURA by admin

«El llargmetratge suspès a causa de la situació actual derivada del Covid-19, narra el cas, encara sense jutjar, de l’assassinat del jove al barri de la Florida fa 27 anys. Ahir al Parlament diversos grups parlamentaris van fer petició perquè ‘Nosotros no Olvidamos’ es programi a TV3».

 

El Casal La Llavor ha anunciat la suspensió de la presentació inicialment prevista per aquest dissabte de Nosotros no olvidamos, amb la presencia del seu director, Damià Puig i de Juanjo Álvarez. El documental que narra la lluita contra l’oblit sobre l’assassinat de Pedro Álvarez l’any 1992.

La història va ocórrer fa 27 anys, però no s’ha celebrat cap judici i el cas va prescriure recentment deixant impune l’assesinat. Els fets van passar la nit del 15 de desembre de 1992 en L’Hospitalet de Llobregat. Pedro Álvarez, de tan sols 20 anys, estava acompanyant a la seua parella a casa. Quan ella s’acomiadava d’ell, un vehicle que circulava a gran velocitat quasi l’atropella en un pas de vianants. La jove va protestar i el conductor va eixir del cotxe, la va espentar al sòl i Pedro es va interposar. L’home va traure una arma, el va disparar i va fugir. Una de les bales va travessar el crani del jove. Read the rest of this entry →