El Casal ‘La Llavor’ anuncia pel proper 19 de juliol l’actuació del cantautor i compositor Salva Criado

July 12, 2018 in Actualitat, CULTURA

El Casal Okupat i Autogestionat ‘La Llavor’ anuncia pel proper dijous 19 de Juliol l’actuació del cantautor, compositor, i guitarista barceloní, Salva Criado.

Criado a col·laborat amb bandes com El Circo de Las Mariposas, Matilda Blue, La Heydi i, finalment, el seu projecte més personal: el power trío ‘Gala Cortés‘, en el que está destapan la caixa de les seves esencies.

Actualment Salva Criado està amb un nou projecte i com ell diu: “Ara em trobo desenvolupant aquest projecte, que es diu llamaOcho partos naturales y una cesárea.

Salva Criado, també forma part del col·lectiu de la Nit de Trobadors (fundat el novembre de 2011), sent membre actual i formant part dels 9 gats que és el grup de cantautors de Barcelona d’aquest col·lectiu que es reuneixen mensualment.

L’entrada al concert serà lliure. Està previst que comenci a les nou del vespre, tot i que les portes del Casal ‘La Llavor’ es trobaran obertes des de les set de la tarda. Els organitzadors anuncien també que hi haurà pica-pica durant l’actuació.

El Festival Esperanzah celebrarà una jornada per donar visibilitat a les dones en el món de la música

July 12, 2018 in Actualitat, CULTURA

“Esperanzah és muher”. Sota aquest lema, el festival de música que se celebra cada any a El Prat i què duu per cognom “per la transformació social”, dedicarà el 12 d’octubre a visualitzar les dones en el món de la música. I és que, com denuncien els organitzadors, tan sols el 13% dels artistes que actuen en els 10 festivals més multitudinaris d’Estat són bandes i solistes femenines.

Durant tota aquesta jornada. A més, de les actuacions musicals protagonitzades per dones, l’equip tècnic també serà íntegrament femení aquest dia. Read the rest of this entry →

Continua aquest divendres el Cicle de cinema social d’Estiu amb ‘Els Goonies’

July 10, 2018 in Actualitat, CULTURA

 Aquest divendres vinent, 13 de juliol, Coop de Cap programarà la segona projecció del seu Cicle de Cinema Social d’Estiu’ amb la projecció de ‘Els Goonies’.

La sessió a l’aire lliure i gratuïta, començarà a les deu de la nít a la plaça Roigé i Badia del Prat, i recaptaran menjar a per les persones refugiades.

Els Goonies és una pel·lícula de l’any 1985 dirigida per Richard Donner, considerada un clàssic del cinema d’aventures. Una pel·lícula que parteix de la psicologia dels seus petits protagonistes, capficats de ple a la missió de salvar les cases del seu barri de ser desnonades per construïr-hi un camp de Golf. Parlem de la terrible sensibilitat en plena pubertat de l’asmàtic Mickey, de la verborrea incontinent de Clark ‘Bocamoll’, de l’enginy pseudocientífic de Data, dels terribles i no menys surrealistes traumes físics de Gordi, i fins i tot de la bipolaritat latent de les noies protagonistes. Tots són posats a prova, tots tenen una virtut que serà determinant per a la història. Un film ple d’amistat, companyonia i valentia davant els problemes.

El Casal ‘La Llavor estrena aquest mes un nou taller on us conviden a compartir danses

July 4, 2018 in Actualitat, CULTURA

Aquest divendres al Casal Okupat i Autogestionat ‘La Llavor’començarà un nou taller de ball, on us conviden a compartir connneixements, provar diferents tipus de dansa, i  aprendre col·lectivament, totes les tardes de divendres durant aquest mes de juliol.

‘Coop de Cap’ donarà aquest divendres el tret de sortida al seu segón Cicle de Cinema Social d’Estiu

July 3, 2018 in Actualitat, CULTURA

Aquest divendres vinent, 6 de juny, Coop de Cap donarà el tret de sortida a la segona edició del Cicle de Cinema Social d’Estiu’ amb la projecció de ‘AntZ’.

La sessió a l’aire lliure i gratuïta, començarà a les deu de la nít a la plaça Roigé i Badia del Prat, i recaptaran menjar a per les persones refugiades

Antz és una pel·lícula d’animació del 1998 i explica la història d’en Z-4195, una formiga obrera que vol escapar de la rutina de la seva feina i conquistar el cor de la bella princesa Bala, a la que va conèixer ballant en una discoteca de la colònia. Per portar a terme el seu pla demana ajuda al seu millor amic, una formiga teixidora, al que convenç per infiltrar-se en una desfilada militar per poder estar a prop de la princesa. De sobte, per un gir inesperat del destí, esclata una guerra entre formigues i tèrmits i en Z es veurà obligat a combatre al ser confós per una formiga soldat més.

‘AntZ’ és la història d’una hormiguita valenta compromesa amb la causa comuna així com al respecte a les decisions i pensament propi. Una divertida crítica social a les pors i problemes del ciutadà d’avui dia. És una paròdia a la història moderna de la humanitat fomentant la confiança en si mateix, la valentia, la solidaritat i el compliment de la paraula.

La Colla Castellera reivindicarà l’Alliberament Sexual i de Gènere amb un pilar LGTBI+ en la seva diada anual

June 29, 2018 in Actualitat, CULTURA, DRETS

«Castellers aprofirà la coincidència de l’actuació central del seu calendari amb les mobilitzacions amb motiu del 28-J per impulsar aquest gest inèdit al món casteller».

«L’entitat també aplicarà un protocol antimasclista a la festa posterior a la diada».

 

Nou pas al món casteller en defensa de la igualtat, a les places i fora d’ella. La colla castellera del Prat de Llobregat, la pota blava, arrencarà la seva diada anual alçant un pilar LGBTI+ per reivindicar l’Alliberament Sexual i de Gènere. Així ho ha decidit l’entitat, tot aprofitant la coincidència de la seva diada anual, que tindrà lloc el proper dissabte 30 de juny, amb les jornades de defensa de la igualtat del col·lectiu LGBTI+ que se celebren arreu del món. D’aquesta forma, aquesta colla es vol sumar a les diverses iniciatives en defensa d’una major igualtat que s’estan prenent al món casteller.

Read the rest of this entry →

El Casal acollirà una revetlla de Sant Joan solidària amb els encausats del dessalotjament de la REA

June 19, 2018 in Actualitat, CULTURA

Per aquesta revetlla de Sant Joan a El Prat, per celebrar el solstici d’estiu, a la ‘Sala Polívalent’ del Casal Okupat i Autogestionat ‘La Llavor’ esta prevista la celebració de la “RepreSound Sistem Vol.1″.

Un esdevediment festiu amb música electrònica, on tots els beneficis de la revetlla aniran destinats a sufragar les despeses legals dels encausats i encausades arran del desallotjament de la REA (Residencia d’Estudiants Autogestionada) del Raval a Barcelona.

La revetlla començarà a 2/4 de dotze i tancaran portes a les tres de la matinada.

L’Artesà: més enllà de les pedres

June 1, 2018 in Actualitat, CULTURA

«L’enderroc de l’històric edifici d’estil modernista al Prat del Llobregat és la punta de l’iceberg d’una gestió política controvertida, que ha estat criticada i rebatuda per poc participativa i insostenible».

x Ivan Alcázar Serrat | La Directa

Avions i ocells, carxofes i pollastres, platges i xiringuitos: les veïnes de la metròpoli segurament tenim els nostres tòpics sobre el Prat de Llobregat, com totes les pratenques deuen tenir el seu Prat mental, fet dels retalls autobiogràfics. Però aquest imaginari ha patit un daltabaix, fa uns mesos, a causa de la desaparició del teatre de l’Artesà, un edifici gairebé centenari, integrat en un conjunt de volums, que era la joia del patrimoni pratenc, i on el bar (que es manté) ha destacat com a punt de trobada i d’oci veïnal. Arquitectònicament, l’edifici tenia la gràcia de la monumentalitat civil del modernisme industrial i de maó, amb un sostre espectacular de voltes ceràmiques, exemple d’una tècnica catalana que està en perill d’extinció. Read the rest of this entry →

Les Festes Populars organitzen un sopar solidari per ajudar a un voluntari víctima d’una agressió a les passades Festes Majors

May 22, 2018 in Actualitat, CULTURA

Durant les pasades Festes Majors, un voluntari de les Festes Populars i Alternatives va perdre diferents peces dentals a conseqüencia d’una agressió, i afronta, a dia d’avui, la reconstrucció bucal. Per aquest motiu des de la Comissió de Festes Populars i Alternatives del Prat vol mostrar la seva solidaritat amb la víctima d’aquesta agressió protagonitzada pel que des de la comissió de Festes qüalifiquen de “buscabregues”. I per aquest motiu han convocat un sopar solidari al Casal ‘La Llavor’ per contribuir a sufragar part d’unes despeses mèdiques que són imminents, independentment de si en el futur la víctima de l’agressió “percebrà la respectiva indemnització pels danys causats derivats de l’agressió que va patir”.

Les alternatives convoquen la seva primera assemblea oberta per començar a treballar amb les festes majors del 2018

May 11, 2018 in Actualitat, CULTURA

Des de la Comissió de Festes Populars del Prat han convocat per aquest dimarts 15 de maig a les 19.30h una primera Assemblea Oberta al Casal ‘La Llavor’ i fan una crida a la participació de totes aquelles persones, grups, i col·lectius què estigueu interessades amb les festes majors alternatives.

La comissió organitzadora vol què aquesta primera assemblea serveixi per valorar l’edició de l’any passat, i com una primera presa de contacte per constituir una nova comissió i encetar aquesta nova edició. Així com per començar a replantejar com és vol que sigui el nou projecte del 2018, i “valorar forces, i la viabilitat de les propostes” que els arribin.

Les alternatives amb 22à edicions anteriors a l’esquena, responen a un model de Festa Major “autogestionat i sense subvencions”, amb un marcat accent reivindicatiu, sense anim de lucre, i què es vol “participatiu, , assembleari i obert a la participació popular, i dels moviments socials i col·lectius locals”.