El CDR organitza una nít de cinema al Casal ‘La Llavor’ amb la projecció de ‘Sostiene Pereira’

August 6, 2018 in Actualitat, CULTURA

Demà dijous al Casal Okupat i Autogestionat ‘La Llavor’ nít de cinema” organitzada pel CDR El Prat amb la projecció de la película “Sostiene Pereira”.

Dirigida l’any 1996 per Roberto Faenza, la película és l’adaptació de la novela homónima del escritor italia Antonio Tabucchi.

Va ser l’última pel·lícula del gran Mastroianni, mort poc després del rodatge del film. Ambientada en la Lisboa de 1938, sota la dictadura d’Antonio d’Oliveira Salazar, la película explica l’existència en l’ombra de Pereira, bolcat en les seves ressenyes literàries i la nostàlgia de la seva dona morta. Acostumat a no prendre partit mai, en una era d’ebullició política, el periodista acaba sacsejat per una de les seves poques decisions: fitxar per al seu diari a un jove que prepari obituaris de personatges cèlebres encara vius. A partir d’aquí, a poc a poc, la supervivència insulsa de Pereira es veu envaïda per conceptes tan aliens a ell com els dilemes, el feixisme, la revolució o la llibertat. I Tabucchi ho relata com si el propi personatge l’hi estigués explicant. D’aquí la fórmula del seu títol, repetida diverses vegades en el llibre: Sosté Pereira.

La projecció començarà a les 9 del vespre i anirà acompanyada de crispetes i racions de pizza a disposició dels presents.

Finalitza aquest divendres el Cicle de cinema social d’Estiu amb la projecció dels curts ‘El Exhibidor’ i ‘Bajo el arbol’

July 25, 2018 in Actualitat, CULTURA

Aquest divendres arribarà a la seva fi el cicle de Cinema Social d’Estiu organitzat per Coop de Cap per aquest mes de Juliol, amb la projecció del llargmetratge ‘El Exhibidor” de Fermín Marimón, una comèdia realitzada al Prat, que tracta amb humor el negoci dels exhibidors de cinema, amb els seus avantatges però també amb els seus inconvenients i els seus problemes quotidians, les seves dificultats econòmiques, les inspeccions legals, etc. per assolir un propòsit.

Al costat de l’Exhibidor el cicle també projectarà el curtmetratge “Bajo el Arbol” de César Cepeda, un preciós curt animat amb marionetes inspirat en un fet real que reflecteix segons els organitzadors “com un “animalet” omple amb lleialtat i amor aquest gran buit que la solitud deixa en les persones donant un toc d’atenció als prejudicis i la falta de respecte dels infants d’avui dia amb les persones majors”.

Continua aquest divendres el Cicle de cinema social d’Estiu amb ‘ Kàtmandu, un espejo en el Cielo’

July 18, 2018 in Actualitat, CULTURA

 Aquest divendres vinent, 20 de juliol, Coop de Cap programarà la tercera projecció del seu Cicle de Cinema Social d’Estiu’ amb la projeccióde la pel·lícula: Kàtmandu, un espejo en el Cielo.

Basada en una història real. En els primers anys 90, Laia, una jove mestra catalana, es trasllada a Kàtmandu com a voluntària en una escola local. Aviat descobrirà una pobresa extrema i un panorama educatiu desolador que a més deixa fora als més necessitats. Després de contreure, al seu pesar, un matrimoni de conveniència per legalitzar la seva situació, Laia s’embarca en un ambiciós projecte educatiu als barris de barraques de Kàtmandu…

Coop de Cap la defineix com una pel·lícula “preciosa sobre la reflexió de l’aprenentatge, alguna cosa trist, dolorosa, però necessària. Ens parla del compromís, de la solidaritat, però sobretot de l’amor. De l’amor físic, però també de l’amor cap a una vocació. De com una jove Laia es compromet amb els més necessitats anteposant aquest interès a la seva relació personal”.

La projecció començarà a les 22h a la Plaça Ramón Roigé y Badia i durant la mateixa recaptaran menjar per les persones refugiades

El Casal ‘La Llavor’ anuncia pel proper 19 de juliol l’actuació del cantautor i compositor Salva Criado

July 12, 2018 in Actualitat, CULTURA

El Casal Okupat i Autogestionat ‘La Llavor’ anuncia pel proper dijous 19 de Juliol l’actuació del cantautor, compositor, i guitarista barceloní, Salva Criado.

Criado a col·laborat amb bandes com El Circo de Las Mariposas, Matilda Blue, La Heydi i, finalment, el seu projecte més personal: el power trío ‘Gala Cortés‘, en el que está destapan la caixa de les seves esencies.

Actualment Salva Criado està amb un nou projecte i com ell diu: “Ara em trobo desenvolupant aquest projecte, que es diu llamaOcho partos naturales y una cesárea.

Salva Criado, també forma part del col·lectiu de la Nit de Trobadors (fundat el novembre de 2011), sent membre actual i formant part dels 9 gats que és el grup de cantautors de Barcelona d’aquest col·lectiu que es reuneixen mensualment.

L’entrada al concert serà lliure. Està previst que comenci a les nou del vespre, tot i que les portes del Casal ‘La Llavor’ es trobaran obertes des de les set de la tarda. Els organitzadors anuncien també que hi haurà pica-pica durant l’actuació.

El Festival Esperanzah celebrarà una jornada per donar visibilitat a les dones en el món de la música

July 12, 2018 in Actualitat, CULTURA

“Esperanzah és muher”. Sota aquest lema, el festival de música que se celebra cada any a El Prat i què duu per cognom “per la transformació social”, dedicarà el 12 d’octubre a visualitzar les dones en el món de la música. I és que, com denuncien els organitzadors, tan sols el 13% dels artistes que actuen en els 10 festivals més multitudinaris d’Estat són bandes i solistes femenines.

Durant tota aquesta jornada. A més, de les actuacions musicals protagonitzades per dones, l’equip tècnic també serà íntegrament femení aquest dia. Read the rest of this entry →

Continua aquest divendres el Cicle de cinema social d’Estiu amb ‘Els Goonies’

July 10, 2018 in Actualitat, CULTURA

 Aquest divendres vinent, 13 de juliol, Coop de Cap programarà la segona projecció del seu Cicle de Cinema Social d’Estiu’ amb la projecció de ‘Els Goonies’.

La sessió a l’aire lliure i gratuïta, començarà a les deu de la nít a la plaça Roigé i Badia del Prat, i recaptaran menjar a per les persones refugiades.

Els Goonies és una pel·lícula de l’any 1985 dirigida per Richard Donner, considerada un clàssic del cinema d’aventures. Una pel·lícula que parteix de la psicologia dels seus petits protagonistes, capficats de ple a la missió de salvar les cases del seu barri de ser desnonades per construïr-hi un camp de Golf. Parlem de la terrible sensibilitat en plena pubertat de l’asmàtic Mickey, de la verborrea incontinent de Clark ‘Bocamoll’, de l’enginy pseudocientífic de Data, dels terribles i no menys surrealistes traumes físics de Gordi, i fins i tot de la bipolaritat latent de les noies protagonistes. Tots són posats a prova, tots tenen una virtut que serà determinant per a la història. Un film ple d’amistat, companyonia i valentia davant els problemes.

El Casal ‘La Llavor estrena aquest mes un nou taller on us conviden a compartir danses

July 4, 2018 in Actualitat, CULTURA

Aquest divendres al Casal Okupat i Autogestionat ‘La Llavor’començarà un nou taller de ball, on us conviden a compartir connneixements, provar diferents tipus de dansa, i  aprendre col·lectivament, totes les tardes de divendres durant aquest mes de juliol.

‘Coop de Cap’ donarà aquest divendres el tret de sortida al seu segón Cicle de Cinema Social d’Estiu

July 3, 2018 in Actualitat, CULTURA

Aquest divendres vinent, 6 de juny, Coop de Cap donarà el tret de sortida a la segona edició del Cicle de Cinema Social d’Estiu’ amb la projecció de ‘AntZ’.

La sessió a l’aire lliure i gratuïta, començarà a les deu de la nít a la plaça Roigé i Badia del Prat, i recaptaran menjar a per les persones refugiades

Antz és una pel·lícula d’animació del 1998 i explica la història d’en Z-4195, una formiga obrera que vol escapar de la rutina de la seva feina i conquistar el cor de la bella princesa Bala, a la que va conèixer ballant en una discoteca de la colònia. Per portar a terme el seu pla demana ajuda al seu millor amic, una formiga teixidora, al que convenç per infiltrar-se en una desfilada militar per poder estar a prop de la princesa. De sobte, per un gir inesperat del destí, esclata una guerra entre formigues i tèrmits i en Z es veurà obligat a combatre al ser confós per una formiga soldat més.

‘AntZ’ és la història d’una hormiguita valenta compromesa amb la causa comuna així com al respecte a les decisions i pensament propi. Una divertida crítica social a les pors i problemes del ciutadà d’avui dia. És una paròdia a la història moderna de la humanitat fomentant la confiança en si mateix, la valentia, la solidaritat i el compliment de la paraula.

La Colla Castellera reivindicarà l’Alliberament Sexual i de Gènere amb un pilar LGTBI+ en la seva diada anual

June 29, 2018 in Actualitat, CULTURA, DRETS

«Castellers aprofirà la coincidència de l’actuació central del seu calendari amb les mobilitzacions amb motiu del 28-J per impulsar aquest gest inèdit al món casteller».

«L’entitat també aplicarà un protocol antimasclista a la festa posterior a la diada».

 

Nou pas al món casteller en defensa de la igualtat, a les places i fora d’ella. La colla castellera del Prat de Llobregat, la pota blava, arrencarà la seva diada anual alçant un pilar LGBTI+ per reivindicar l’Alliberament Sexual i de Gènere. Així ho ha decidit l’entitat, tot aprofitant la coincidència de la seva diada anual, que tindrà lloc el proper dissabte 30 de juny, amb les jornades de defensa de la igualtat del col·lectiu LGBTI+ que se celebren arreu del món. D’aquesta forma, aquesta colla es vol sumar a les diverses iniciatives en defensa d’una major igualtat que s’estan prenent al món casteller.

Read the rest of this entry →

El Casal acollirà una revetlla de Sant Joan solidària amb els encausats del dessalotjament de la REA

June 19, 2018 in Actualitat, CULTURA

Per aquesta revetlla de Sant Joan a El Prat, per celebrar el solstici d’estiu, a la ‘Sala Polívalent’ del Casal Okupat i Autogestionat ‘La Llavor’ esta prevista la celebració de la “RepreSound Sistem Vol.1″.

Un esdevediment festiu amb música electrònica, on tots els beneficis de la revetlla aniran destinats a sufragar les despeses legals dels encausats i encausades arran del desallotjament de la REA (Residencia d’Estudiants Autogestionada) del Raval a Barcelona.

La revetlla començarà a 2/4 de dotze i tancaran portes a les tres de la matinada.