La perifèria reivindica la seva història aquest dissabte al Casal ‘La Llavor’

January 30, 2018 in Actualitat, CULTURA

«Dissabte tindrà lloc un acte a El Prat per presentar el documental ‘Entrevies. Okupas a L’H’ i posar memòria a 25 anys d’okupació a la veïna l’Hospitalet de Llobregat. La solidaritat amb la recenment dessallotjada Kan Tonada també serà present durant la jornada mitjançant un sopar benèfic posterior».

 

Aquest dissabte 3 de Febrer al Casal Okupat i Autogestionat ‘La Llavor’ tindra lloc a dos quarts de vuit l’acte de presentació a El Prat del documental Entrevies. Okupas a L’H a càrrec d’alguns dels seus realitzadors. El documental ens presenta, a través d’una ciutat dividida per les vies del tren, un mapa en el qual van apareixent i desapareixent diferents okupacions de l’Hospitalet de Llobregat. Des de la Vakería, que va ser okupada el 1992, fins a la Pua, que recentment ha celebrat el seu segon aniversari i actualment resisteix sota l’amenaça d’una ordre de dessalotjament recent, que pot ser executada en qualsevol moment. El documental, que va començar a gravar-se fa dos anys i es va presentar a mitjans l’any passat al CSO l’Astilla, està dirigit per les germanes Sheila i Bibian Escudero, qui formen el col·lectiu Sis forats. Com elles mateixes reivindiquen: “aquest projecte vol ser un homenatge a les relacions i organitzacions diferents, alternatives i horitzontals, que s’han donat a l’Hospitalet durant els últims 25 anys, i una manera de reivindicar el llegat llibertari de la ciutat i el seu esperit lluitador i revolucionari”. Read the rest of this entry →

La ludoteca infantil del Casal ‘La Llavor’ programa la projecció de ‘Buscando a Nemo’ per aquest divendres

January 29, 2018 in Actualitat, CULTURA

Aquest divendres l’espai de ludoteca infantil del Casal Okupat i Autogestionat ‘La Llavor’ organitzen una tarda de ludoteca “per passar-la al costat de la canalla amb joguines, jocs, i la projecció de la pel·lícula ‘Buscando  a Nemo’, i crispetes per acompanyar”.

La Colla Bastonera del Prat convoca un diumenge de vermut al Casal la Llavor

January 11, 2018 in Actualitat, CULTURA

Pel migdia d’aquest proper  diumenge 14 de gener, a partir de les dotze, al Casal Okupat i Autogestionat ‘La Llavor’, situat a número 2 del carrer Penedés, la Colla Bastonera del Prat celebrarà el seu Vermut Bastoner.

Els organitzadors us convidem a apropar-vos fins al Casal “a donar suport a la Colla i fer costat a la cultura popular, tot fent un vermut i anant obrint boca abans de dinar amb un aperitiu”.

La ludoteca infantil del Casal ‘La Llavor’ programa la projecció del ‘El Libro de la Selva’ per aquest divendres

January 8, 2018 in Actualitat, CULTURA

Aquest divendres l’espai de ludoteca infantil del Casal Okupat i Autogestionat ‘La Llavor’ organitzen una tarda de ludoteca “per passar-la al costat de la canalla amb joguines, jocs, i la projecció de la pel·lícula ‘El Llibre de la selva’, i crispetes per acompanyar”.

La cooperativa ‘Estrella Negra’ presentarà al Casal ‘La Llavor’ la seva aposta per un model de ‘cervessa llibertària’

December 14, 2017 in Actualitat, CULTURA, ECONOMIA

«El proper divendres 22 de desembre la cooperativa cervesera Estrella Negra presentarà el seu projecte al Casal Okupat i Autogestionat ‘La Llavor‘ a dos quarts de nou del vespre».

.

La cooperativa la conformen persones que formem part de diferents col·lectius de caire llibertari, i segons expresen ells mateixos neix de la “necessitat de finançament econòmic regular en les diferents lluites” i l’aposta per “ser més coherents a l’hora de d’aconseguir aquests recursos”.

Estrella Negra és dedica a l’el·laboració d’una cervesa artesana, no pasteuritzada, elaborada a base de diferents varietats de civada maltejada (malta en gra), llúpol, llevat i aigua; cuidant el seu procés d’elaboració de manera tradicional.

Segons la cooperativa, aquesta aposta per “donar més sentit a l’autogestió i solidaritat”, desplaçant dels locals autogestionats “a les cerveses capitalistes i poder aportar el seu gra de sorra en la part econòmica en les lluites llibertàries que treballen per una transformació social”. Read the rest of this entry →

Una “Black Panther” Party vol recordar aquest dissabte la lluita dels afroamericans als EUA

November 28, 2017 in Actualitat, CULTURA, POLÍTICA

«El col·lectiu Catarko organitza per aquest dissabte la tercera edició d’aquesta diada de divulgació i homenatge a l’entorn del moviment dels panteres negres i de la música i la cultura afro-americanes».

 

Les dècades dels anys seixanta i setanta van marcar un abans i un després per a les lluites del moviment pels drets civils i el Black Nationalism. El seu èxit movilizador en la primera d’ambdues dècades va generar en la següent una oposició reaccionària llançada des de les clavegueres de l’Estat per mitjà del programa de contra-intel·ligència (COINTELPRO). L’assassinat de líders com Martin Luther King Jr., Malcolm X o Fred Hampton va reforçar la necessitat quotidiana de seguretat enfront de les agressions racistes allà on l’habitual ja eren els atacs xenòfobs.

En aquest context emergeixen organitzacions com el Black Panther Party for Self-Defense, més conegut com els Black Panthers. La seva combinació d’un discurs antagonista que no excloïa el repertori armat defensiu o la generació de comunitat gràcies a experiències com el programa de desdejunis gratuïts, la rehabilitació de drogodependents i una infinitat d’activitats més, aviat es va convertir en un procés al que solament es podia aturar per mitjà de la infiltració, la violació de l’estat de dret i la intoxicació dels barris i espais alliberats per mitjà del tràfic d’heroïna. Read the rest of this entry →

Diada de Música i ball per recollir material sanitari pels camps de refugiats saharauis

November 27, 2017 in Actualitat, CULTURA

La Plataforma en defensa de la Salut i la Sanitat Pública del Prat ha organitzat per aquest proper dissabte una tarda plena d’actuacions amb la col·laboració desa Estudi 10, Casa de Andalucía El Prat de Llobregat, Banda de Música del Prat i Gospel Blau Paw.

D’entrada només demanen l’aportació d’un o més productes sanitaris bàsics (gases, iode, tirites, envenaments, coliris, sérums…) que recolliran a l’entrada de l’acte amb l’ajuda de l’associació pratenca Amics del Sàhara i seràn enviats com ajuda humanitaria als camps de refugiats saharauis situats a Algèria.

La Plataforma per la Llengua exigeix a Vueling que prengui mesures contra la discriminació lingüística

November 16, 2017 in Actualitat, CULTURA, DRETS

«El govern i el parlament balears també han demanat explicacions a la companyia».

x Vilaweb

La Plataforma per la Llengua ha demanat a Vueling que obri un expedient a un comandant d’un dels seus vols per un cas de discriminació lingüística. L’entitat demana que estudiï a fons per què el comandant, juntament amb dos agents de la Guàrdia Civil, van obligar a abandonar un avió dues passatgeres que s’havien adreçat en català a una hostessa. Dilluns VilaWeb va publicar el cas i més tard una de les afectades va acudir a la Plataforma per la Llengua per explicar els fets i denunciar una vulneració dels seus drets lingüístics. Read the rest of this entry →

Expulsades d’un vol de Vueling per haver parlat en català

November 13, 2017 in Actualitat, CULTURA

«El capità les va expulsar perquè una s’havia negat a parlar en espanyol quan una hostessa li ho havia exigit».

x Vilaweb

Dues dones van acabar expulsades d’un vol de Vueling entre El Prat i Menorca dissabte a la tarda, després d’haver-se adreçat en català a la tripulació. Segons ho va denunciat una de les afectades al mitjpa digital VilaWeb.

Margarita Camps Coll, de setanta-dos anys, resident a Menorca, es disposava a tornar a casa des de Barcelona amb el vol de Vueling VY3716. El vol havia de sortir a les 17.10 del Prat. Ella ja era dins de l’avió, asseguda en un dels seients de la filera que hi ha més acostada a la sortida d’emergència, quan una de les hostesses d’aquell vol li va demanar que desés al compartiment superior una làmina de pintura que duia. ‘Sí, no es preocupi. No vull que me l’arruguin, després la posaré a dalt’, va respondre-li, que no volia que altres passatgers hi posessin maletes a sobre. ‘Vostè m’ha de contestar en castellà, o és que no el parla?’, va etzibar-li l’hostessa en castellà. Read the rest of this entry →

Sergi Botswanas presentarà la seva ‘girautor 2017′ amb un concert al Casal ‘La Llavor’

November 13, 2017 in Actualitat, CULTURA

Per la nit del dissabte 18 de novembre vinent, després de la projecció prevista del documental ‘Radikales libres’ i la taula rodona posterior, el Casal Okupat i Autogestionat ‘La Llavor’ ha programat un concert de música amb viu amb l’actuació de Sergi Botswanas acompanyat d’un trio de musics, amb uns dels seus darrers concerts de la seva gira ‘Girautor 2017′.

En un concert que començarà aproximadament a dos quarts d’onze al Casal situat al número 2 de carrer Penedés del Prat de Llobregat.