Polèmica mediàtica contra el pratenc Alfred pel regal per Sant Jordi del llibre ‘España de mierda’

April 25, 2018 in Actualitat, CULTURA

El regal triat pel pratenc Alfred per a Amaia per la diada de Sant Jordi s’ha convertit en motiu mediàtic de polèmica. ‘España de mierda’, la novel·la d’Albert Pla amb el qual el triunfito ha obsequiat a la seva companya d’edició i de candidatura a Eurovisión 2018, l’ha convertit en blanc dels atacs i crítiques de mitjans conservadors i de personalitats com Carlos Herrera, qui ja va protagonitzar altra mena de polèmiques en pronnuncia-se a favor del tancament dels mitjans de comunicació com Egunkarria o Egin, arran d’unes actuacions judicials envoltades per la polèmica, tortures incloses,  i què finalment van ser declarats il·licits desprès d’un llarg periple. Read the rest of this entry →

El Casal ‘La Llavor’ organitza un tast per introduir-se al món de la cervesa artesanal dels Països Catalans

April 18, 2018 in Actualitat, CULTURA

El proper divendres 27 d’abril el Casal Okupat i Autogestionat ‘La Llavor’ organitzarà una nova edició del taller de tast per iniciar-se al món de la cerveses artesals dels Països Catalans.

A diferència de la industrial, la cervesa artesanal és un producte natural, complex i amb una diversitat d’estils i possibilitats infinites.

Es tracta d’un taller pràctic però també didàctic en el qual a més de rebre diferents explicacions i demostracions, es cataran 6-7 cerveses. Inclòs al taller hi haurà l’acompanyament d’alguna cosa per picar entre tast i tast. Read the rest of this entry →

Música, contracultura i fanzines per l’hora del vermut de diumenge

April 10, 2018 in Actualitat, CULTURA

El diumenge vinent, 15 d’abril, entre les dotze i dos quarts de tres del migdia, des del Fanzine ‘Mutton Chops‘ organitzaran al Casal ‘La Llavor’ el seu primer vermut musical en el qual un parell de punxadiscos; Virginia editora de ‘The Dole’ i Jordi de ‘Facing the Truth’, s’encarregaran fer sonar els  vinils en aquesta primera jornada fanzinera.

Els organitzadors han anunciat igualment què hi haurà sorteig de fanzines entre els assistents: 4 números del ‘Facing the Truth’, i 3 del ‘The Dole’ i del ‘Mutton Chops’.

Una xerrada vol repensar, dissabte les relacions sexoafectives i la construcció políticosocial de l’amor romàntic.

April 10, 2018 in Actualitat, CULTURA

El Casal Okupat i Autogestionat ‘La llavor’ acollirà aquest dissabte a les vuit del vespre una xerrada del col·lectiu Amors Plurals; un col·lectiu nascut per fer activisme per fomentar la consciència política i ètica en el procés de repensar els afectes, l’amor, i les relacions en general. Amb l’intenció sengans han declarat els organitzador d’obrir  un espai de debat, per repensar col·lectivament, les relacions sexoafectives, monogàmies, i construcció políticosocial de l’amor romàntic.

El col·lectiu te un blog https://amorsplurals.cat on hi publiquen traduccions al català i articles propis sobre poliamor, anarquisme relacional i en general sobre temàtiques relacionades amb les no-monogàmies.

La perifèria reivindica la seva història aquest dissabte al Casal ‘La Llavor’

January 30, 2018 in Actualitat, CULTURA

«Dissabte tindrà lloc un acte a El Prat per presentar el documental ‘Entrevies. Okupas a L’H’ i posar memòria a 25 anys d’okupació a la veïna l’Hospitalet de Llobregat. La solidaritat amb la recenment dessallotjada Kan Tonada també serà present durant la jornada mitjançant un sopar benèfic posterior».

 

Aquest dissabte 3 de Febrer al Casal Okupat i Autogestionat ‘La Llavor’ tindra lloc a dos quarts de vuit l’acte de presentació a El Prat del documental Entrevies. Okupas a L’H a càrrec d’alguns dels seus realitzadors. El documental ens presenta, a través d’una ciutat dividida per les vies del tren, un mapa en el qual van apareixent i desapareixent diferents okupacions de l’Hospitalet de Llobregat. Des de la Vakería, que va ser okupada el 1992, fins a la Pua, que recentment ha celebrat el seu segon aniversari i actualment resisteix sota l’amenaça d’una ordre de dessalotjament recent, que pot ser executada en qualsevol moment. El documental, que va començar a gravar-se fa dos anys i es va presentar a mitjans l’any passat al CSO l’Astilla, està dirigit per les germanes Sheila i Bibian Escudero, qui formen el col·lectiu Sis forats. Com elles mateixes reivindiquen: “aquest projecte vol ser un homenatge a les relacions i organitzacions diferents, alternatives i horitzontals, que s’han donat a l’Hospitalet durant els últims 25 anys, i una manera de reivindicar el llegat llibertari de la ciutat i el seu esperit lluitador i revolucionari”. Read the rest of this entry →

La ludoteca infantil del Casal ‘La Llavor’ programa la projecció de ‘Buscando a Nemo’ per aquest divendres

January 29, 2018 in Actualitat, CULTURA

Aquest divendres l’espai de ludoteca infantil del Casal Okupat i Autogestionat ‘La Llavor’ organitzen una tarda de ludoteca “per passar-la al costat de la canalla amb joguines, jocs, i la projecció de la pel·lícula ‘Buscando  a Nemo’, i crispetes per acompanyar”.

La Colla Bastonera del Prat convoca un diumenge de vermut al Casal la Llavor

January 11, 2018 in Actualitat, CULTURA

Pel migdia d’aquest proper  diumenge 14 de gener, a partir de les dotze, al Casal Okupat i Autogestionat ‘La Llavor’, situat a número 2 del carrer Penedés, la Colla Bastonera del Prat celebrarà el seu Vermut Bastoner.

Els organitzadors us convidem a apropar-vos fins al Casal “a donar suport a la Colla i fer costat a la cultura popular, tot fent un vermut i anant obrint boca abans de dinar amb un aperitiu”.

La ludoteca infantil del Casal ‘La Llavor’ programa la projecció del ‘El Libro de la Selva’ per aquest divendres

January 8, 2018 in Actualitat, CULTURA

Aquest divendres l’espai de ludoteca infantil del Casal Okupat i Autogestionat ‘La Llavor’ organitzen una tarda de ludoteca “per passar-la al costat de la canalla amb joguines, jocs, i la projecció de la pel·lícula ‘El Llibre de la selva’, i crispetes per acompanyar”.

La cooperativa ‘Estrella Negra’ presentarà al Casal ‘La Llavor’ la seva aposta per un model de ‘cervessa llibertària’

December 14, 2017 in Actualitat, CULTURA, ECONOMIA

«El proper divendres 22 de desembre la cooperativa cervesera Estrella Negra presentarà el seu projecte al Casal Okupat i Autogestionat ‘La Llavor‘ a dos quarts de nou del vespre».

.

La cooperativa la conformen persones que formem part de diferents col·lectius de caire llibertari, i segons expresen ells mateixos neix de la “necessitat de finançament econòmic regular en les diferents lluites” i l’aposta per “ser més coherents a l’hora de d’aconseguir aquests recursos”.

Estrella Negra és dedica a l’el·laboració d’una cervesa artesana, no pasteuritzada, elaborada a base de diferents varietats de civada maltejada (malta en gra), llúpol, llevat i aigua; cuidant el seu procés d’elaboració de manera tradicional.

Segons la cooperativa, aquesta aposta per “donar més sentit a l’autogestió i solidaritat”, desplaçant dels locals autogestionats “a les cerveses capitalistes i poder aportar el seu gra de sorra en la part econòmica en les lluites llibertàries que treballen per una transformació social”. Read the rest of this entry →

Una “Black Panther” Party vol recordar aquest dissabte la lluita dels afroamericans als EUA

November 28, 2017 in Actualitat, CULTURA, POLÍTICA

«El col·lectiu Catarko organitza per aquest dissabte la tercera edició d’aquesta diada de divulgació i homenatge a l’entorn del moviment dels panteres negres i de la música i la cultura afro-americanes».

 

Les dècades dels anys seixanta i setanta van marcar un abans i un després per a les lluites del moviment pels drets civils i el Black Nationalism. El seu èxit movilizador en la primera d’ambdues dècades va generar en la següent una oposició reaccionària llançada des de les clavegueres de l’Estat per mitjà del programa de contra-intel·ligència (COINTELPRO). L’assassinat de líders com Martin Luther King Jr., Malcolm X o Fred Hampton va reforçar la necessitat quotidiana de seguretat enfront de les agressions racistes allà on l’habitual ja eren els atacs xenòfobs.

En aquest context emergeixen organitzacions com el Black Panther Party for Self-Defense, més conegut com els Black Panthers. La seva combinació d’un discurs antagonista que no excloïa el repertori armat defensiu o la generació de comunitat gràcies a experiències com el programa de desdejunis gratuïts, la rehabilitació de drogodependents i una infinitat d’activitats més, aviat es va convertir en un procés al que solament es podia aturar per mitjà de la infiltració, la violació de l’estat de dret i la intoxicació dels barris i espais alliberats per mitjà del tràfic d’heroïna. Read the rest of this entry →