El Casal programa pels dijous d’agost un cicle de cinema punk on les dones són les protagonistes

August 15, 2017 in Actualitat, CULTURA

Aquest dijous 10 d’agost el Casal Okupat i Autogestionat ‘La Llavor’estrenarà un nou cicle temàtic de cinema punk, on les dones són les protagonistes. El cicle recull 4 pel·lícules dels últims 40 anys que deixen constància que “les noies són guerreres”, i per celebrar aquest moviment i aquelles figures femenines que el van propulsar.

Tots els djous d’agost, a partir de les nou del vespre a l’espai de trobada i cafeta tindra lloc la projecció d’una pel·licula. L’entrada és lliure i els organitzadors han anunciat que també disposaran de crispetes.

El punk mai va ser un moviment lligat a un gènere concret. Estava impulsat per un sentit de llibertat desefrenada i rebel·lió. Va oferir a les dones l’oportunitat d’alliberar-se de la conformitat i va marcar un moviment de fí de l’opressió.

 

10 d’agost: A girl walks home alone at night

A la ciutat iraniana de Bad City pot passar qualsevol cosa. Enmig d’un ventall de personatges marginals, una jove dona, aparentment dòcil, vaga pels carrers. La directora Ana Lily Amirpour, ha creat un antiheroi nocturn gens convencional.
El film, parlat en farsi i realitzat en un atmosfèric blanc i negre, combina diversos gèneres, estils i influències: evoca la fascinació pròpia de David Lynch, el terror, les novel·les gràfiques i el fresc rigor de la nova ona del cinema iranià.

17 d’agost: Jubilee

Per a molts suposa la primera pel·lícula punk en plena efervescència del moviment. Una història “futurista” que reflecteix un paisatge apocalíptic, demolit i on regna la violència. Una violència que practiquen la majoria de punks que dominen els carrers de Londres, i que protagonitzen aquesta bizarra cinta de rols femenins: dones sàdiques, ninfómanas i piròmanes.

24 d’agost: The Runaways

La pel·lícula narra la història del grup de punk rock, de mateix nom, famós en els anys 70. Una pel·lícula que no només mostra la unió i carrera del grup “de solament noies” sinó que també destapa la part més “íntima” de la indústria musical que van haver de viure les joves. La sexualitat i exposició per part de Cherrie Currie, però també la força i seguretat d’unes nenes que estaven disposades a lluitar per aconseguir l’èxit.

 

31 d’agost: Smithereens

Ha estat descrita com a “Desagradable fins al punt de la fascinació”. Una adolescent de Nova Jersey decideix fer fortuna dins de l’emergent escena punk neoyorkina. Una cerca egocèntrica per part de la protagonista de la fama; passant per sobre de la gent per tirar endavant i manipulant a aquells que es troben en el poder per al seu propi benefici. Una representació estilitzada de la crueltat d’una ciutat.