El mediador del govern espanyol emet el laude obligatori amb el que pretén solucionar el conflicte a l’aeroport del Prat

August 30, 2017 in Uncategorized

«El laude ditat a instancies del govern espanyol considera, així mateix, que ambdues parts “no hauran d’adoptar noves mesures de conflicte i vaga relacionades amb les matèries del laude” a Eulen»

«Dilluns vinent els treballadors dels controls d’accès de l’aeroport celebraran una assemblea on hauran de donar-hi el vist-i-plau, amb una convòcatòria de vaga pel proper 8 de setembre a l’horitzó»

 

El laude obligatori dictat a instàncies del govern espanyol per solucionar el conflicte entre els treballadors dels controls de seguretat en l’aeroport del Prat i l’empresa Eulen estableix un complement salarial de lloc de treball de 200 euros per dotze mesos que absorbeix els anteriors. Aquest augment va ser rebutjat, per insuficient, per la plantilla.

Marcos Peña, l’àrbitre designat pel govern espanyol considera, així mateix, que ambdues parts “no hauran d’adoptar noves mesures de conflicte i vaga relacionades amb les matèries del laude” i “no hauran de produir efectes les mesures disciplinàries adoptades en relació amb el desenvolupament del conflicte”.

Una altra de les parts importants del laude és la que es refereix a les sancions. Marcos Peña dictamina que les mesures disciplinàries (sancions i expedients) adoptades per l’empresa contra diversos treballadors quedin sense efecte. Els treballadors denunciaven que Eulen havia acomiadat a diversos treballadors com a represàlia després de la vaga. Quant a la grandària de la plantilla, Penya estableix un reforç de treballadors en temporada alta.

Aquest passat dimarts l’empresa Eulen va refusar la proposta de mediació del Govern català, i no va acceptar garantir que no hi hauria més acomiadaments per suposats incompliments dels serveis mínims durant les aturades. Les parts van quedar citades per avui a Madrid per tal que l’àrbitre designat pel govern espanyol, Marcos Peña, els comuniques el laude obligatori, les condicions que haurien d’acatar sí o sí les dues parts.

 

Els treballadors d’Eulen recorren contra el laude forçós al Tribunal Suprem

El Comitè de Vaga d’Eulen va presentar un recurs aquest dilluns contra el laude de compliment obligatori al Tribunal Suprem de Madrid. Un representant del comitè va presentar el document perquè el laude “viola el dret fonamental de vaga” i els treballadors el qualifiquen d’il·legal. El laude forçat pel Consell de Ministres es resoldrà aquest dijous i els vigilants de seguretat faran una assemblea per validar-lo o rebutjar-lo.

Segons el text del recurs contenciós administratiu l’acord del Consell de Ministres de forçar un laude de compliment obligatori “vulnera per violació” el dret dels treballadors de fer vaga. A més, assegura que es tracta d’una mesura “absolutament injustificada de supressió total del dret de vaga“, ja que els serveis mínims decretats eren del 90 %.

L’assessor del comitè de vaga, Juan Carlos Giménez, assegura que si el Tribunal Suprem no estima el recurs, els treballadors aniran més enllà: “Anirem a Europa, a l’ONU o on calgui per protegir els drets dels treballadors.” Giménez també ha explicat que si el laude que els entregui l’àrbitre aquest dijous satisfà les demandes del comitè de vaga, l’assemblea hi donarà el vistiplau “però no voldria dir que es retira la denúncia”.

 

.

Informació relacionada:

Els vigilants d’Eulen a l’aeroport del Prat tornaran a la vaga el proper 8 de setembre

Els sorprenents comptes de Eulen Seguretat: ingressa 925 milions en cinc anys i sempre declara pèrdues

Allò que no sabies d’Eulen, l’empresa de seguretat de l’aeroport del Prat

El conflicte de l’aeroport del Prat qüestiona els concursos públics a preu d’enderroc

Qué piden los trabajadores de Eulen en El Prat y qué ofrece la empresa