Una diada de l’onze explicada també en clau llibertaria

September 11, 2017 in Actualitat

La Diada d’enguany se’ns presenta marcada, se’ns dubte, per la recent convocatòria del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre, i les amenaces desfermades de l’estat de posar a treballar tota la seva maquinària repressiva per tractar d’impedir-ho.

Enmig d’aquest context, i del fort debat públic i batibull generat; diferents veus del moviment llibertari també s’han volgut fer presents per defensar el dret d’autodeterminació dels pobles. Seria el cas d’organitzacions com Embat, Negres Tempestes, o del sindicat CGT per exemple, que han emès sengles comunicats.

En el cas d’Embat, aquesta organització de llibertària catalana sota el lema; Per un 11 de setembre destituent, dóna suport al Referèndum convocat per l’1 d’octubre “com a mostra de l’exercici de sobirania del nostre poble” i assenyala el fet què “règim del 78″ que ja no és capaç de governar de forma pacífica i convencional Catalunya.

Amb motiu de la diada el sindicat CGT sota l’enunciat Més enllà de les urnes, decidim autogestió també ha fet públic un manifest on reitera el seu compromís amb la plena defensa del dret a l’autodeterminació. Un dret a l’autodeterminació que entenen de manera individual i col·lectiva. Una autodeterminació que ha d’implicar la capacitat per a decidir-ho tot sobre tot, i que s’ha de concretar en la pràctica d’una autogestió real a tots nivells.

Per altra banda després de més d’una dècada celebrant-se. Per primer cop el tradicional Bloc Llibertari de la manifestació de l’onze, convocats per diferents col·lectius llibertaris com Negres Tempestes, o els pratencs Catarko, entre altres, no se celebrarà ja tal i com venia sent tradicional. Amb el lema “Ja no ens alimenten molles, Independència total!” el col·lectiu Negres Tempestes també ha fet públic el seu comunicat en motiu de l’onze.

El proper dissabte 16 a el Barri del Clot de Barcelona convocat pel col·lectiu l’Oca Negra de la Federació Anarquista de Catalunya (FAC), tindrà lloc una jornada de debat a Can Robacols entorn a la qüestió de l’anarquisme i l’alliberament Nacional, amb Jordi Marti Font i Ricard de Vargas Golarons entre altres.