Denuncien diferents actuacións represives de la Policia Local del Prat en relació a la campanya pel referèmdum del 1-0.

setembre 20, 2017 in Actualitat, LLIBERTATS, POLÍTICA

Dilluns a la nit a les inmediacions de l’estació de RENFE d’El Prat un grup de quatre persones van ser identificades i multades per la Policia Local mentre penjaven una pancarta pel Sí al referèndum de l’1 d’Octubre.

Mentre les persones penjaven la pancarta en que s’hi podia llegir ‘VOTA SÍ. VIURE VOL DIR PRENDRE PARTIT’ agents de la Policia Local del Prat van intervenir, i identificant-se com a agents judicials els van requisar adhesius (alguns d’ells no eren de la campanya del referèndum). Posteriorment els ha obert diligències a Fiscalia. A més a més, segons el testimoni dels mateixos afectats els han posat una sanció administrativa (multa) per estar “colocando carteles o propaganda en la iluminacion pública y otros elementos urbanos” basant-se en les ordenances de civisme i publicitat municipals.

Els afectats jutjen aquesta intervenció policial com absolutament desproporcionada, i denuncien que els agents (0144, 0263, 0254, 0230) han actuat amb excés de zel, discutint amb els identificats, insinuant una aplicació de l’article 155, i fent fotos a la vintena de persones que s’han concentrat al lloc per donar suport, i exigeixen a l’alcalde Lluís Tejedor i al regidor de Seguretat Ciutadana Quim Bartolomé com a màxims responsables de la Policia Local que prenguin mesures i donin explicacions davant la vulneració de drets fonamentals.

Dissabte passat, segons va denuciar ERC la Policia Local del Prat també va requisar material i folletons de difusió del referendum de l’1 d’octubre a una paradeta a l’avinguda Montserrat. A la nit, van identificar diversos activistes d’aquesta formació que estaven penjant una pancarta, que també van requisar.

Molts cartells i pancartes en referència a l’1 d’octubre que s’han col.locat als carrers del Prat han desaparegut degut a l’acció de les autoritats municipals.