Unitats antiterroristes de la Guardia Civil és despleguen en infraestructures estratègiques com en el Prat

October 7, 2017 in Actualitat

Segons diversos mitjans almenys 150 agents dels GAR de Guardia Civil ocupen posicions a l’aeroport del Prat davant l’eventualitat d’una possible proclamació d’independència per part del parlament de la Generalitat del Principat de Catalunya, a raó dels resultats obtinguts en el referèndum d’autodeterminació del passat 1 d’octubre.

El GAR de la Guàrdia Civil té com a missió, segons les citades fonts, liderar a l’equip que reforçarà la seguretat de la torre de control i el centre de control de trànsit aeri de l’aeroport del Prat. El Grupo de Acción Rapida, una unitat d’elit de la Guardia Civil sorgida dels antics Grupos Antiterrosristas Rurales fundats a principis dels 80 en el marc del conflicte vasc.

Fonts del Ministeri de l’Interior consultades per Europa Press han reiterat el compromís del govern espanyol per frenar la declaració d’independència, “sense descartar cap mesura dins de l’Estat de Dret”. Sobre el reforç policial, insisteixen que no s’ha posat un termini límit: “Hi seran el temps que sigui necessari”, sostenen.

El secretari d’Estat de Seguretat del Ministeri de l’Interior, José Antonio Nieto, va visitar aquest dijous agents de la Guàrdia Civil a la base militar de Sant Climent Sescebes, a l’Alt Empordà. Allà va saludar els agents del Grup d’Acció Ràpida (GAR) i de l’Agrupació de Reserva i Seguretat (ARS), als quals va traslladar el seu “agraïment i admiració”.

El Ministeri de Defensa espanyol ha ordenat aquesta setmana desplaçar a Catalunya material logístic com a lliteres, cuines, dutxes i taquilles. Per a això, s’ha recorregut a l’Agrupació de Suport Logístic nº41 de l’Exèrcit de Terra, amb base a Saragossa. El material té com a destinació l’aquarterament ‘Santa Eulalia’, a la localitat veïna de Sant Boi de Llobregat.

Informació relacionada:

És possible la intervenció militar contra la independència de Catalunya?