Hi ha Esperanzah!: consciència i economia solidària en Sant Cosme

October 11, 2017 in Actualitat, CULTURA

«El Parc Nou del Prat de Llobregat es converteix en l’epicentre d’activitats i actuacions que promouen el canvi».

 

x oNbarcelona

El barri de Sant Cosme celebra aquest cap de setmana la 10ª edició del necessari festival Esperanzah!, reforçant les propostes diürnes amb més de 60 activitats programades, desenes de llocs de restauració, artesania i la implicació de les entitats locals. Ah, i, com no, amb molta música.

Els noms de les persones que passaran pel Parc Nou del Prat de Llobregat, en el cor d’aquesta castigada localitat, són des dels fidels Txarango fins al periodista cornellanense Jordi Évole, el ‘showman’ Leo Bassi i l’activista de Proactiva Open Arms Òscar Camps.

Des d’avui i fins al diumenge, la intenció és que, de nou, la reflexió vertebri totes les activitats. El punt de partida serà el divendres, a les 17.00 hores, amb el Festiclown i, de manera ininterrompuda, es podrà participar en xerrades, obres de teatre, vermuts, circ, una paella cooperativa…, visitar estands com el de l’Associació de Permacultura ATTA (Alimenta També la Teva Ànima), i gaudir dels concerts que oferiran grups i artistes com  Zoo, Gossos, Iván Prado, Microguagua, Ladilla Rusa, Balkan Paradise Orchestra, The Gramophone Allstars Big Band, Muchacho y Los Sobrinos i Jaya Deva (amb el seu cant de mantras), entre altres.

Un altre món és possible. Ho sap bé, per exemple, ‘Som Connexió’, l’única cooperativa de consumidors de telecomunicacions existent al món que engloba a més de 5.000 consumidors de tot l’Estat. Óscar Rando, president de GATS, una de les entitats pratenses que organitzen el festival i l’ànima de la mostra, explica que volen “traslladar la idea que mentre segueixi viu Esperanzah!, no morirà la flor de la paraula”.

PROJECTES SENSE FRONTERES

El festival no cobra entrada, sinó que per accedir s’ha de fer una donació de 12 euros que aniran destinades íntegrament a projectes solidaris: Stop Mare Mortum, Caminant Fronteres, Fundació Vozes, Proactiva OpenArms, el Cor Safari Fundació Nzuri Daima, Donis Rumb a Gaza, Flotilla de la Llibertat 2018, Pallasos en Rebel·lia, Obra Social Sant Joan de Déu o Dream Nepal, i a iniciatives locals com la de les ‘Donis Sàvies de Sant Cosme’.

En total, els organitzadors esperen reunir a unes 18.000 persones que se sumarien a les 170.000 que ja han participat des de 2008. Una dècada d’història que es recull en el documental que es projectarà titulat directament ‘Esperanzah!’ i dirigit per l’holandesa Leoni Andriessen.

La fi de festa serà a càrrec dels hiperactius (i compromesos) Txarango, el diumenge, a les 18.30 hores.