Més de 1500 persones secunden la manifestació convocada a El Prat contra la violència policial de l’1-O i en suport de la vaga general

October 4, 2017 in Actualitat, ECONOMIA, LLIBERTATS, POLÍTICA

Us deixem amb aquesta petita crònica i video del Prat TV del que ha donat de si aquesta jornada de vaga general a El Prat.

A primera hora un grup de piquets informatius a recorregut diversos carrers i polígons d’El Prat, diverses empreses, i grans cadenes de comercials com Mercadona o Caprabo, tot cridant a la vaga general i consignes contra la repressió, l’estat d’excepció, i a favor dels drets socials i laborals, i per la derogació de les darreres reformes laborals.

Cap a dos quarts de dotze la mobilització s’ha traslladat a la plaça de la Vila, des d’on ha arrencat una manifestació, encapçalada per un grup de tractors, que ha tallat durant mitja hora la Gran Via, abans de tornar al nucli urbà i recórrer diversos carrers fins a dissoldre’s a la Zonilla, després de llegir un manifest en defensa de les llibertats i el drets socials del comitè de vaga local convocant de la mobilització.

A la tarda està previst traslladar la mobilització cap a Barcelona, on a les 18h arrencarà una manifestació unitària convocada per diversos sindicats alternatius des dels Jardinets de Gràcia.

La imatge curiosa d’ahir ens la va oferir Sandra Daza consumint en plena jornada de vaga general a un establiment que no va secundar la vaga. La regidora de Se Puede El Prat aprofitar l’aturada pactada a l’Ajuntament per anar a fer les seves consumicions, un cop buida ja la plaça dels manifestants que minuts abans l’omplien de gom a gom en defensa de les llibertats i els drets socials. I que en aquells moments és dirigien a tallar la C-31.

Mentre a peu de carrer el comitè de vaga del 3-0 del Prat parlava explícitament de “tombar el règim del 78″, des de la seva cadira a l’ajuntament, o consumint a la plaça de la Vila, la regidora va demostrar no estar gaire per aquesta tasca, ni tampoc sentir gaire empatia per les víctimes de la violència policial d’aquests dies.

Tot i la convocatòria de vaga general, ahir l’ajuntament no la va secundar, i únicament va pactar una aturada de les dotze a les dues de la tarda, fruit d’un pacte realitzat amb CCOO I UGT, a esquena de la resta forces sindicals minoritàries. Extrem, que va ser denunciats pels piquets, que tot diriint.se a la Plaça de la vila van entrar a l’ajuntament cridant a la vaga general i al tancament de l’ajuntament.