Denuncien que Monbus vulnera el dret de vaga dels treballadors de la llançadora del Prat

November 28, 2017 in Actualitat, ECONOMIA

«L’empresa ha substituït vaguistes per treballadors d’altres empreses del grup»

x Diari del Treball

La UGT de Catalunya ha presentat una denúncia a Inspecció de Treball per considerar que l’empresa Monbus ha fet pràctiques il·legals per aturar la vaga dels treballadors de Monbus, que fan el transport en forma de llançadora entre les dues terminals de l’Aeroport de Barcelona.

Monbus, segons el sindicat, ha substituït els vaguistes per altres treballadors d’empreses del grup, cosa que no està permesa per la llei. Els treballadors de l’empresa que fa el transport entre les dues terminals de l’Aeroport del Prat poden perdre la feina si propera la proposta de l’empresa.

La vaga va començar dilluns i es prolongarà fins al divendres, 30, data en què acaba la concessió del servei de transport.

La concessió de la línia la té una Unió Temporal d’Empreses, UTE, de la qual totes les societats són del mateix propietari: el grup Monbus. La nova concessió s’ha adjudicat a una altra UTE d’empreses, que continuen essent del mateix grup empresarial, afirma la UGT. Segons el sindicat, es tracta, ni més ni menys, que d’un estratagema de Monbus per acomiadar la plantilla i contractar 16 treballadors nous el dia 1 de desembre, de les mateixes empreses, però sense antiguitat i amb menys drets. Això suposaria no respectar el conveni col·lectiu del transport de viatgers per carretera de la província de Barcelona, que recull una clàusula d’obligat compliment per a la subrogació de treballadors. El sindicat ha denunciat els fets a la Inspecció de Treball.