Els treballadors de Titan porten la seva mobilització fins a les portes de l’Ajuntament del Prat

December 14, 2017 in Actualitat, ECONOMIA

Crits de “Readmissió” i “Què ens queda? La lluita obrera” es van escoltar ahir davant l’Ajuntament del Prat de Llobregat, durant la concentració que ahir al vespre va tenir lloc a la plaça de la Vila en suport als treballadors i treballadores en vaga de Titanlux, coincidint amb la celebració del ple municipal on va presentar-se una moció.

Durant la lectura de la citada moció un representant dels treballadors va denunciar que l’empresa ha passat de 690 persones el 2006 a 340 el 2017 i la direcció vol encara reduir més la plantilla per augmentar el seu marge econòmic: si bé no han reduït benefici sí “pèrdues generades d’inversions al Banc Sabadell”.

Abans de la aprovació de la moció; el representant va acabar la seva exposició entre aplaudiments i crits de “Readmissió” dels treballadors i de les persones solidàries presents. Alhora recorda que la plantilla manté des de fa 3 setmanes aturades de dues hores cada dimarts i dijous en contra d’aquesta decisió en els torns de matí i tarda.

La setmana passada, van realitzar una concentració a un dels establiments client de Titanlux a Barcelona, a la qual van acudir organitzacions i persones solidàries, amb l’objectiu de treure el conflicte fora de la fàbrica situada al Prat, i aconseguir major visibilizació.

La setmana que ve, el dia 19, les aturades se suspenen davant l’inici de les vacances de nadal. A l’espera de la tornada de vacances on els treballadors tornaran a convocar noves assemblees per decidir com continuar amb les mobilitzacions contra els plans d’acomiadaments de l’empresa.

.

Per saber-ne més:

La plantilla de Titanlux reprèn les accions contra la destrucció d’ocupació al Baix Llobregat