La plantilla de Titan decideix intensificar al gener les aturades contra l’ERO

December 29, 2017 in Actualitat, ECONOMIA

«El  vinent dimarts 2 de gener els treballadors i la plataforma solidària de suport han tornat a convocar una nova concentració a Barcelona de rebuig, al costat del centre comercial Bahaus del passeig de la Zona Franca».

 

Les festes de Nadal marcaran un parèntesi en el conflicte laboral a l’empresa Titan, fabricant de les pintures Titanlux. Des de mitjan novembre els treballadors han fet aturades de la producció quatre hores a la setmana, repartides en dos dies, i l’última de l’any serà el 19 de desembre. Al gener, la plantilla estudiarà noves accions i intensificarà les aturades per oposar-se a la nova onada d’acomiadaments que, segons preveu el comitè d’empresa (Co.bas i UGT), podria tirar endavant l’empresa. «La direcció ens ho ha plantejat obertament. Volen rebaixar costos salarials i reduir un 33% la plantilla, que al Prat de Llobregat és de 366 persones», assegura el representant del comitè Paco García.

Al Prat, l’empresa ja hi té ara 74 treballadors menys que fa un any, 24 dels quals van ser acomiadats a finals d’octubre, alguns amb acord previ. La llei estableix que el màxim de treballadors dels quals es pot prescindir en un període de tres mesos són 30, si l’empresa vol evitar obrir un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que l’obligaria a negociar. Amb el calendari a la mà, el comptador tornarà a córrer a finals de gener i el comitè es mostra convençut que els acomiadaments continuaran: “Estan utilitzant els límits de la llei de manera fraudulenta”, considera García.

En aquest escenari, els treballadors van realitzar dimecres passat una assemblea on van plantejar-se incrementar la intensitat de les protestes i, entre altres mesures, continuar les vagues parcials durant gener 2018; i incrementar les aturades a 3 dies a la setmana, de dimarts a dijous, i a 3 hores per dia i torn.

De la mateixa manera, també han impulsat la creació d’una plataforma de suport als acomiadats, en la qual prenen part sindicats i partits com CGT, COS, IAC, Podem, CUP, o EUiA. Les assemblees fetes fins ara han servit per obrir una caixa de resistència i convocar mobilitzacions.

Informació publicada en base a l’article publicat al diari La Jornada i informacions propies.