[Vídeo] Entrevista a treballadors en vaga contra els acomiadament de Titan

January 6, 2018 in Actualitat, ECONOMIA

Reproduïm l’entrevista a Ricard i Paco, treballadors de TitanLux, durant la seva visita al  espai digital audiovisual ‘La Zurda’ per explicar com s’estan organitzant per defensar els seus drets i frenar els plans de l’empresa.

Els treballadors i treballadores d’Indústries Titan, estan en peu de guerra. L’empresa ja ha acomiadat a 74 empleats de les instal·lacions del Prat de Llobregat, on treballen un total de 360 persones.

Els sindicats denuncien que Indústries Titan té beneficis i que es tracta d’un pla per augmentar la seva taxa de benefici a costa d’acomiadaments massius, major explotació laboral i futures retallades salarials.

Des del 21 de novembre la plantilla ha iniciat una vaga parcial que ve acompanyada de mobilitzacions i accions de carrer per donar a conèixer l’atac patronal al que estan sent sotmesos.

Indústries Titan, líder estatal del sector dels fabricants de pintures, és propietat de la família Folch-Rusiñol, una de les més importants famílies de l’alta burgesia catalana. Compta amb més de cent anys d’història, durant els quals mai va registrar pèrdues. En 2016 va tancar amb una facturació de 103 milions d’euros, amb els quals va obtenir uns beneficis de 2,3 milions d’euros.