Una assemblea oberta convoca als pratencs a mobilitzar-se per revertir l’augment del transport públic

January 15, 2018 in Actualitat

El Prat Stop Pujades, protagonista l’any 2014 de diverses concentracions a l’estació de RENFE del nostre municipi, torna a reactivar-se localment després de tres anys de congelació tarifària, què la plataforma Stop Pujades atribueix en gran part a la mobilització popular de l’any 2014, l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la intervinguda Generalitat de Catalunya, han acordat una nova pujada de les tarifes del transport, de més de un 2% en tots els abonaments generals, llevat de la T-Jove i l’abonament per a persones sense feina.

Per a la Plataforma Stop Pujades del Transport és inacceptable que, un cop més, siguem les usuàries les que paguem, d’una banda, la manca de financiació pública, especialment l’estat espanyol, i de l’altra, el deute acumulat fruit de la mala gestió, l’excés de directius amb salaris astronòmics i la pràctica de la majoria de partits de convertir TMB en un cementiri polític d’elefants. I exigeix a les administracions “que aturin aquesta pujada, acordada a només tres dies d’acabar l’any, i que les tarifes tornin a les del 2013″, per tal de poder obrir una taula social que permeti generar unes tarifes “d’acord amb el poder adquisitiu de la majoria d’ usuàries, en uns moments marcats per l’elevat l’atur, la precarietat econòmica i laboral i els baixos ingressos, per assegurar que el transport públic és un servei bàsic i no un luxe”.

A més, Stop Pujades de Transport contínua amb les seves reivindicacions, com son conèixer el sou de la direcció de TMB, que tot i les sentències l’empresa es nega a donar a conèixer, i que la T-Mobilitat sigui 100% pública, deixant fora a laCaixa, Indra i la resta d’empreses que la gestionaran.

Amb aquest objectius, El Prat Stop Pujades pretén aquest dijous vinent, llençar una convocatòria oberta als veïns del Prat, per tractar d’impulsar i extendre la mobilització fins a El Prat, tal i com ja va pasar l’any 2014. L’assemblea tindrà lloc a les vuit del vespre d’aquest dijous 18 de gener al Casal La Llavor, situat al número 2 del carrer penedés.

 

Per saber-ne més:
Stop Pujades es mobilitza contra l’increment del preu del transport a l’àrea metropolitana de Barcelona