Treballadors de Titanlux creen caixa de resistència per sostenir la lluita contra els acomiadaments i la precarització

January 29, 2018 in Actualitat, ECONOMIA

«El comitè de vaga d’Indústries Titàn crida a la solidaritat amb la lluita que la plantilla està duent a terme en defensa dels seus llocs de treball i condicions laborals enfront de la que denuncien, “política d’acomiadaments i precarització de l’ocupació de l’empresa”».

 

El comitè de vaga d’Indústries Titàn ha realitza’t una crida i apel·la a la solidaritat de classe amb la lluita que la plantilla d’aquesta factòria d’eEl Prat de Llobregat està duent a terme en defensa dels seus llocs de treball i condicions laborals enfront de la política d’acomiadaments i de precarización de l’ocupació de l’empresa.

Ens fem ressó de la crida que reproduïm a continuació:

La caixa de resistència de Titanlux:

Els treballadors i treballadores de Titanlux, estem en conflicte des del mes de novembre. A la vaga parcial, de dues hores per dia, que hem realitzat fins a finals de desembre, ara, al gener l’hem incrementat amb una hora més.

Aquests aturs parcials són la resposta a un agressiu pla de reestructuració per part de la direcció de l’Empresa, amb el qual pretén augmentar beneficis i donar sortida a deutes personals dels propietaris, fruit de l’especulació financera, que de forma poc ètica han traspassat als balanços comptables de l’Empresa.

Aquest agressiu pla de reestructuració passa per l’eliminació d’un gran percentatge de llocs de treball i la substitució dels mateixos, bé per treballadors amb condicions de treball molt inferiors a les nostres, o bé amb empreses de treball temporal.

Davant aquest atac que ha suposat l’eliminació de més de 100 llocs de treball durant el passat 2017, i que posa en perill un nombre encara sense determinar, els treballadors/as hem decidit preparar-nos pel que sens dubte serà un llarg conflicte que, a mesura que s’acostin els terminis marcats per l’empresa per als nous acomiadaments, s’anirà endurint.

Davant la possibilitat que sigui en la primavera del 2018, quan l’empresa dugui a terme la major concentració d’acomiadaments, els treballadors/as ens estem organitzant pel que podria acabar, sinó canvia la situació, en una vaga indefinida.

Davant aquest escenari, no desitjat, entenem que comptar amb una caixa de resistència a més de ser un element central per poder afrontar una vaga indefinida amb majors garanties, és també un element de pressió i de defensa enfront de l’atac que pretén realitzar l’Empresa.

Per aquest motiu estem treballant un calendari per realitzar activitats de venda de marxandatge , concerts, xerrades, etc., amb la finalitat de recaptar fons per a aquesta caixa, així com en un protocol per a la gestió de la mateixa que, de forma rigorosament transparent i amb criteris ètics i dignes, pugui donar resposta a els i les treballadores que per la seva situació personal més ho necessitin.

També entenem, que la propietat d’aquesta caixa, no és dels treballadors de Titanlux, sinó que és propietat de tota la classe treballadora, de les organitzacions socials, sindicals i polítiques que solidàriament facin aportacions, per això, si al final del conflicte queden fons, aquests es traspassarien al proper conflicte o lluita, que de forma col·lectiva decidíssim entre tots els treballadors i col·lectius que hagin fet aportacions.

Número de compte de la caixa de resistència: ES2914910001293000094052

contacte: despedidostitanlux@gmail.com