Una trentena d’interns, infectats per un brot de sarna al CIE de la Zona Franca

January 31, 2018 in Actualitat, LLIBERTATS

«L’Agència de Salut Pública els ha visitat, tal com estableixen les mesures previstes en cas d’infecció».

x Laia Balasch | BTV

Una trentena d’interns del Centre d’Internament de la Zona Franca que van arribar aquest dilluns procedents de Motril (Granada) estan infectats per un brot de sarna. Fonts municipals han explicat que professionals mèdics de l’Agència de Salut Pública han visitat les persones infectades, segons estableix el protocol en aquests casos.

Un metge i dues infermeres han visitat els interns aquest dimarts per prendre’ls mostres i està previst que aquest dimecres rebin la visita d’un dermatòleg per fer una revisió més especialitzada. El consistori informa que des del CIE ja s’ha fet un tractament preventiu als interns, procedents de Guinea, i apunten que és probable que el brot vingui de fora del centre de la Zona Franca.

Jordi Campabadal, membre de Tanquem els CIE, ha explicat que els interns amb qui han parlat -no afectats pel brot- els han confirmat que hi havia un grup de persones malaltes i ha avançat que des de la plataforma tenen previst visitar els interns al llarg de la setmana per fer-ne seguiment. Segons la plataforma, feia mesos que no es registrava un cas similar.

Campabadal ha titllat de “completament irregular” que s’hagi filtrat la notícia a través dels mitjans i no s’hagi comunicat oficialment des del Ministeri de l’Interior o la direcció del centre, i reclamen més informació.