Tal dia com avui de 2014 El Prat s’afegir també a l’onada de mobilitzacions contra l’augment del transport públic

February 5, 2018 in Memòria El Prat, Memòria històrica

«Les protestes a la RENFE del Prat s’allargaren prop de tres messos»

Tal dia com avui, un 5 de febrer de 2014 El Prat s’afegir també a l’onada de mobilitzacions que estaven succeint arreu de l’àrea metropolitana de Barcelona i que havien començat el mes anterior convocades per la plataforma STOP PUJADES. Durant tres mesos al nostre municipi van tenir lloc una sèrie de concentracions a l’estació de RENFE consistents amb el repartiment entre els usuaris d’octavetes informatives i l’obertura de les barreres que impedeixen el pas. Relacionat també amb el Prat, es donà el cas que l’alcalde del Prat Lluís Tejedor, s’absenta del Consell d’administració de l’ATM i no vota contra l’augment de preus dels bitllets.

Desprès d’aquell any 2014, és produïr una congelació tarifaria que s’ha prolongat fins aquest 2018, generant de nou protestes i mobilitzacions dels usuaris del transport públic, per intentar revertir la pujada del 2% i l’actual concessió de la futura T-Mobilitat, gestionada per La Caixa i altres empreses privades.

De moment no hi ha previst que les mobilitzacions s’estenguin també al nostre municipi, tal i com si va passar l’any 2014, després que el passat 18 de gener una assemblea oberta convocada per Stop Pujades El Prat desestimés aquesta possibilitat en valorar manca de força per mantenir una mobilització sostinguda a El Prat.

Al títol de transport s’hi suma la pujada dels preus dels serveis bàsics què s’enfilen el 2018 a l’alça amb pujades de fins al 6,2% i el 2,5%.

Per saber-ne més:

Stop Pujades es mobilitza contra l’increment del preu del transport a l’àrea metropolitana de Barcelona