Tal dia com avui de 2008 una comparsa ‘pro-tren públic’ va desfilar a la rua del Prat per protestar contra l’AVE

febrer 10, 2018 in Memòria El Prat, Memòria històrica

La rua de carnestoltes del Prat de Llobregat ha estat un lloc on tradicionalment hem pogut trobar espai també per la crítica social. Un espai reivindicatiu entremesclat amb l’ambient festiu i la tradició que podem trobar tant amb el contingut de determinades comparses, fins certs moviments socials que han volgut aprofitar la rua de carnestoltes en certes ocasions per visibilitzar les seves propostes.

Aquest darrer seria el cas d’una llarga llista; l’abolició del deute extern, conflictes laborals, la defensa d’un centre social okupat, les retallades socials, la normativa de civisme, la repressió contra un activista pratenc, la defensa del delta, o el Tren d’Alta Velocitat -AVE-…

Aquest seria justament el cas de la comparsa pro-tren publíc -Tren d’Alta Voracitat- que va desfilar a la rua del Prat ara farà tot just una dècada, l’any 2008. Un tema què avui torna a estar més d’actualitat què mai, arran de l’anunci del Ministerio de Fomento espanyol de l’EVA; un nou AVE “low cost” fins el Prat. O el recent informe del Tribunal de Comptes calculan que els projectes per portar l’AVE a tretze ciutats ha tingut un sobrecost de més de 7.600 milions d’euros vinculats a l’especulació urbanística.

La comparsa va aprofitar per repartir entre els espectadors de la rua, informació sobre la problemàtica de l’AVE i l’actual model ferroviari que s’està imposant des de una clara perspectiva neoliberal, i denunciar segons ells els costos derivats d’aquesta infraestructura, tant des de un punt de vista social, com mediambiental o humà.

+ Fotos de la comparsa Pro tren públic de l’any 2008

 

+ Informació:

El transport públic en via morta