Els acomiadats de Titanlux tornen als seus llocs de treball desprès de la vaga

February 26, 2018 in Actualitat, ECONOMIA

Avui dilluns els treballadors acomiadats de Titanlux s’han incorporat de nou al seu lloc de treball, desprès de firmar divendres passat la seva readmissió als jutjats de lo social.

La readmissió arriba desprès d’un llarg conflicte col·lectiu que va començar el 26 de juliol de 2017 amb la formalització dels primers acomiadaments. Quatre dies de vaga de 24 hores i gairebé quatre mesos d’aturades parcials il·lustren el fort pols que ha sostingut la plantilla front la família Folch-Rusiñol, una de les grans nissagues empresarials de Catalunya. La successió progressiva d’acomiadaments es produïa en un escenari en què Fábricas Folch – grup al que pertany Indústries Titan- va decidir socialitzar sobre les treballadores les pèrdues produïdes per una arriscada inversió financera en plena bombolla especulativa saldada amb un deute que l’any 2012 va arribar als 91,8 milions d’euros.