Convocatòries a El Prat per la vaga feminista del 8 de març

March 3, 2018 in Actualitat, ECONOMIA

Davant la convocatòria d’una vaga general feminista de 24 hores per al dia 8 de març pròxim per a tot l’estat espanyol i a tots els sectors laborals per part dels sindicats CGT, IAC, i CNT a iniciativa del moviment feminista; ja s’han publiqués les convocatòries al nostre municpi per donar suport a aquesta mobilització sorguides de l’assemblea oberta celebrada el passat 26 de febrer a proposta d’activistes feministes locals. La convocatòria a més a més de laboral, vol ser una vaga de consum, de cures, i estudiantil.

CCOO i UGT per la seva part han anunciat la seva intenció d’organitzar una aturada de dues hores a tots els sectors de la societat civil. Les aturades coincideixen en la celebració del Dia Internacional de la Dona Treballadora i té com a objectiu general acabar la desigualtat en l’àmbit laboral, econòmic i social de les dones treballadores en relació amb els homes, i “demostrar que sense nosaltres no es produeix ni es reprodueix” segons ressa el manifest de convocatòria.

De la mateixa manera què el moviment feminista, també el l’àmbit sindical, la CNT del Prat esta organitzant-se per mobilitzar-se durant la jornada de vaga al municipi, especialment a l’aeroport del Prat, on la central anarco-sindicalista te més implantació i a on ja se’ls ha pogut veure repartint follets de la vaga i penjar cartells pels centres de treball, tal i com ho han fet tambè diverses seccions sindicals de la CGT.

Informació relacionada:
Per què la vaga feminista del 8 de març no serà una mobilització com les altres?