Cremen fotografies del Rei d’Espanya a la plaça de la Vila coincidint amb els 5 messos de l’empresonament dels Jordis

March 16, 2018 in Actualitat, LLIBERTATS

En el context de l’escalada repressiva i dels escorcolls de la Guàrdia Civil viscuts ahir al matí a la seu d’Òmnium i al Palau de la Generalitat, així com amb motiu del compliment de cinc mesos de l’empresonament de Sànchez i Cuixart a Soto del Real per ordre de la jutgessa de l’Audiència espanyola Carmen Lamela avui a la tarda ha tingut lloc a El Prat de Llobregat una protesta a la plaça de la Vila convocada per part de l’ANC, Òmnium i el CDR El Prat, per reclamar la llibertat de tots els presos polítics.

A la plaça s’ha viscut la crema de retrats del rei Felip VI, la qual està relacionada amb la sentència recent del Tribunal Europeu de Drets Humans d’Estrasburg, que ha comdemnat a la justícia espanyola per haver multat als dos manifestants que van cremar a Girona fotos del rei l’any 2007.

La protesta s’ha repetit tambè  davant de diversos ajuntaments arreu de tot el Principat.

 

Informació relacionada

El dia què burlant la vigilància dels Mossos van cremar fotos del rei d’Espanya a la plaça de la Vila d’El Prat en solidaritat amb els encausats de Girona