Nutrida representació de veïns del Prat a la manifestació de Barcelona per reclamar pensions més dignes

March 18, 2018 in Actualitat, DRETS

Nutrida representació de jubilats i veïns del Prat a la manifestació d’ahir a Barcelona per reclamar pensions més dignes. La manifestació va arrencar de la plaça d’Urquinaona i ha finalitzat davant de la delegació del govern espanyol. S’hi han sentit crits de ‘Les pensions seran sempre nostres’ o ‘volem la pensió del pare del Borbó’ i s’hi han vist petites pancartes amb dures crítiques al govern de Rajoy. Segons la Guàrdia Urbana hi han assistit més de 30.000 persones.

El principal motiu de les mobilitzacions és un augment de la pensió que consideren insuficient. A més, hi ha una preocupació creixent per la sostenibilitat del sistema. D’ençà del 2012, el PP ha fet que la guardiola de les pensions de la Seguretat Social minvés dels 66.813 milions d’euros als 8.094. Perquè el sistema continués essent sostenible, El Banc d’Espanya ha advertit que la taxa de desocupació hauria de baixar al 6%.

Aspecte de la línea L9 al Cèntric per desplaçar-se a la manifestació

A més dels sindicats majoritaris CCOO i UGT, hi ha diverses entitats que han convocat la manifestació, com ara la Marea de Pensionistes i la Coordinadora Estatal per la Defensa del Sistema Públic de Pensions. Celestino Sánchez, del col·lectiu Iaioflautes va acusar ahir CCOO i la UGT d’aprofitar-se de la situació i ser ‘còmplices’, juntament amb el PP i el PSOE, de la situació del sistema públic de pensions. ‘Els sindicats només volen que hi hagi mobilitzacions per a negociar-hi d’acord amb els seus interessos, que no són els que proposen la Marea de Pensionistes, els Iaioflautes i els altres col·lectius.’ Argumenta que hi ha prou capacitat recaptatòria per a assegurar la viabilitat d’unes pensions dignes, però critica que el govern espanyol prefereix destinar els diners a la gran banca, a les autopistes fallides, a obres públiques encarregades a constructes i fer els ulls grossos a la corrupció.