Treballadors d’Amazon a Madrid criden a la solidaritat del Prat i de la resta de magatzems d’Europa

March 20, 2018 in Actualitat, ECONOMIA

En un comunicat traduït al català, anglès i alemany, els representants sindicals de la plantilla d’Amazon a la ciutat espanyola de San Fernando d’Henares criden a els treballadors de la resta de magatzems a solidaritzar-se internacionalment amb la vaga del 21 i 22 de març.

La multinacional del comerç electrònic ja anunciat que a la resta de l’Estat espanyol i a Europa durant aquestes setmanes hauran de fer front al volum de treball desviat des de Madrid a d’altres centres, entre els que podem mencionar el d’El Prat, com a mesura de l’empresa contra la vaga.

“L’Empresa us sol·licitarà aquests dies que feu un esforç extra per cobrir la demanda que nosaltres deixem de cobrir el 21 i 22 amb motiu de la nostra vaga. Us demanem la vostra solidaritat i recolzament en aquests dies difícils. Us demanem que penseu en com encadeneu o vau encadenar desenes de contractes temporals per poder almenys aspirar a un contracte indefinit. Us demanem que recordeu com setmanalment arriben les pressions de productivitat per part de l’equip de ‘managers’. Us demanem que no oblideu els milers de quilòmetres que portem en les nostres cames fent ‘picking’ o arrossegant palets 8 hores al dia. Us demanem que mireu com han crescut els magatzems de la Companyia, amb la nostra suor i el nostre esforç, un creixement del que solament uns pocs surten beneficiats”, diu el comunicat que ja està circulant pels magatzems de Madrid, Catalunya, França, Itàlia i Alemanya.

Directius de l’empresa han manifestat a la premsa que la resta de la xarxa de 46 centres a Europa assegurarà l’arribada de comandes als clients. Però, “si bé tractaran d’aconseguir-ho”, adverteixen des del Comitè d’empresa de Amazon a Madrid, “els sindicats també tenim presència per tot el continent amb possibilitats per evitar aquesta pràctica antivagues.

Per això, el Comitè de Amazon San Fernando demana als seus companys i companyes de classe de la resta de l’Estat i d’Europa que pensin que “que tot treball ‘de més’ es deu a les aturades que celebrarem la setmana vinent. La lluita en MAD4 és la lluita perquè Amazon no fa el que li vingui en gana amb els seus treballadors, independentment de les fronteres. Per això us demanem també que no ajudeu a l’Empresa a contrarestar la nostra vaga, no feu hores extra, no augmenteu uns ritmes de treball ja de per si mateix elevats, no permeteu que us utilitzin para dinamitar la justa i legítima vaga que tindrem en els propers dies.

.

Informació relacionada:

L’Ajuntament del Prat hauria ‘perdonat’ gairebé 13 milions d’euros a Amazon

Amazon, treballar al límit per entregar al minut