Nova protesta de la CNT a les portes Saica Pack per exigir la readmissió d’un treballador acomiadat

març 13, 2018 in Actualitat, ECONOMIA

Sindicalistes de la CNT s’han concentrat aquest migdia novament davant de l’empresa Saica Pack coincidint amb el canvi de torn, per exigir la readmissió de David Marin. Un treballador afiliat a la CNT i amb més de 20 anys d’antiguitat a aquesta empresa del Prat de Llobregat, acomiadat el passat 2 de març.

Per la CNT no hi ha pèrdues a l’empresa què justifiquin cap acomiadament per reduir la massa salarial i denuncia l’existència d’una triple escala salarial. El sindicat recorda aixi mateix què aquesta empresa del grup Saica és propietat de les families Balet y Aragües, les quals acumulen un patrimoni net de 1650 milions d’euros.

La CNT denuncia tambè les practiques poc clares de la direcció de Saica, grup empresarial al qual la Comissió Nacional de Mercats i la Competència (CNMC) va imposar l’any 2015; 19 milions d’euros de sanció per ser un dels principals actors d’un càrtel de fixació de preus de paper i cartró ondulat, una associació que va moure milers de milions d’euros durant gairebé una dècada. Només l’estimació del negoci de l’empresa entre 2002 i 2013, els anys de funcionament del càrtel, és d’1.900 milions d’euros. El benefici il·lícit, estimat per a aquest període d’11 anys, va ser de 190 milions, tot i que segons l’expedient sancionador de la CNMC. La multa, tan sols arribava al 10% d’aquesta quantitat.