La vaga feminista del 8 de març del 2018 al Prat, en imatges

març 12, 2018 in Actualitat, DRETS, ECONOMIA

«La Plaça de la Vila va ser l’escenari més multitudinari de la reivindicació del 8 de març»

La reivindicació feminista d’aquest 8 de març va generar més implicació i ressò mediàtic que mai per protestar contra les desigualtats de les dones en àmbit laboral, social i professional, entre d’altres. Una vaga que tot i tenir un baix impacte en l’àmbit laboral va suposar una mobilització sense precedents, i una gegantina manifestació a la tarda a Barcelona. Mobilització que també es va fer sentir amb força a El Prat i de la us volem deixar amb aquest recull d’imatges.

La mobilització per la jornada de vaga feminista al nostre municipi ha arrencat a dos quarts de nou a la Plaça Blanes. El piquet matinal de dones s’ha estès també a diversos punts del nucli urbà de la població com ara mercats municipals, Mercadona, equipaments municipals, o el mercat ambulant de Sant Cosme entre altres. Formant una cercavila feminista reivindicativa que ha anat recorrent els carrers entre crits i cosignes fins al migdia, abans d’acabar el seu recorregut a la plaça de la Vila a les dotze; on a aquella hora hi havia prevista una concentració de suport a la vaga.

Diverses pancartes van ser penjades els dies previs a El Prat per cridar a la Vaga Feminista

Samarretes i diferents peces de roba desprès de ser serigrafiades al taller públic convocat el 7 de març a la Font del Gall.

Cartell de convocatòria de la vaga penjat al carrer Lo Gaiter del Llobregat els dies prevís a la vaga editat pel sindicat CNT. Els dies previs a la vaga el sindicat llibertari va denunciar serveis mínims abusius a empreses de l’Aeroport del Prat com Swissport i d’altres.

Plaça Blanes, punt de concentració del piquet de la vaga feminista poc desprès de les 9 del matí

Primera parada del piquet de la vaga, el mercat de la Plaça Blanes. Lectura del manifest.

Cercavila dels piquets pel carrer Lleida

Durant el seu recorregut els piquets varen penjar diversos murals informant dels motius de la Vaga Feminista

Piquets abans d’entrar al Mercat del Remolar

Piquets concentrats davant del Mercadona, una cadena que acumula diverses denuncies sindicals per casos d’assetjament laboral i de abusos.

Piquets a l’interior del Mercadona explicant els motius de la vaga entre treballadores i clients.

Cercavila al seu pas pel barri de la Granja. A mesura que avança el matí més dones és van sumant al piquet

Piquets davant del Centre Cívic del Barri de Sant Cosme

Mercadillo de Sant Cosme

Piquets dintre de l’equipament municipal del Cèntric

A mesura que anar passant el matí més i més dones s’anaren van anar sumant al piquet de la vaga.  A la imatge al carrer Ignaci Iglesias.

Lectura del manifest al Mercat de la Plaça de la Vila, just abans d’acabar el recorregut previst del cercavila a la plaça, on estav previst començar una concentració de recolçament a la vaga

Lectura del manifest de la vaga feminista a la concentració de les 12h a la plaça de la Vila

La concentració de la plaça ha esdevingut força concorreguda, el moment culminant de la qual ha estat conjuntament amb la lectura del manifest, i la performance protagonitzada per recordar, una per una, a totes les dones mortes víctimes de la violència masclista, al mateix temps que des del megàfon s’anava comptant, una, dues, tres… els assistents s’anaven llençant a terra, tot representant les dones assesinades, i formant una onada humana que a poc a poc s’ha anat estenent-se a pràcticament tota la plaça.

A dos quarts d’una la mobilització va traslladar-se fins al Parc del Fondo d’en Peixo, on estava previst començar un dinar popular gratuït. Un dinar que finalment va traslladar-se a les instal·lacions del Casal Okupat i Autogestionat ‘La Llavor’ situat just al costat, davant la valoració del risc de pluja i en motiu del vent.

.

A la tarda tots els esforços es van sumar per anar a la manifestació de Barcelona, que va desbordar les previsions i va concentrar unes 200.000 persones, segons la Guàrdia Urbana. Cal esmentar igualment que ha remolc de la vaga, l’acte institucional del 8 de març de la plaça de la Vila ha gaudit també d’un record d’assistència sense precedents.

Informació relacionada:

L’impacte de la vaga feminista és fa sentir al Prat

Per què la vaga feminista del 8 de març no serà una mobilització com les altres?

Convocatòries a El Prat per la vaga feminista del 8 de març

“La vaga de totes” del 8 de març comença prendre forma al nostre municipi