La vaga indefinida dels cambrers de l’Aeroport contra AENA continua i assoleix el seu tretze dia

April 5, 2018 in Actualitat, ECONOMIA

«El dimecres vinent 11 d’abril, la mobilització del lot 22 tornarà als carrers del Prat, després de desconvocar l’anterior convocatòria d’ahir dimecres, perquè coincidís amb la celebració del Ple Municipal».

 

Centenars de treballadors dels locals de restauració de l’Aeroport del Prat han recorregut de nou aquest matí els carrers de Barcelona fins a la Plaça Sant Jaume, en una manifestació en defensa de les seves condicions laborals, que veuen amenaçades després dels canvis en les concessions d’hostaleria per part d’AENA.

Després d’un any de lluita, el passat 24 de març, els 420 cambrers que conformen el LOT22 van decidir començar una vaga que s’ha tornat indefinida. A través d’una subhasta d’AENA, l’empresa Pansfood ha obtingut la concessió d’hostaleria i, segons han explicat, aquest canvi alterarà les condicions laborals dels treballadors.

Segons han afirmat els treballadors en un comunicat, “Pansfood no vol respectar els acords que actualment gaudeixen els cambrers del LOT22, i amb la complicitat d’AENA, volen que els treballadors de la concessió d’hostaleria majoritària de l’aeroport de Barcelona sofreixin una rebaixa salarial del 40 %”.

En aquest sentit, consideren que “AENA prioritza el beneficis empresarials a costa de les condicions dels treballadors i no la qualitat del servei”. És per això que demanen disculpes per “les molèsties que pugui sofrir l’usuari”.

Una setmana de mobilitzacions

No és pas el primer cop que els cambrers de l’Aeroport del Prat es manifesten a Barcelona aquesta mateixa setmana. Dimarts van manifestar fins a la Delegació del Govern espanyol. I ahir va ser el torn de la seu de Pansfood, a Sant Cugat.

El proper dimecres 11 d’abril, serà el torn del Prat de Llobregat, en una manifestació que està previst que surti de la Plaça Blanes a les cinc de la tarda fins a la plaça de la Vila. Coincidint amb la celebració del Ple municipal, -motiu pel qual, finalment la data prevista inicialment per aquesta manifestació, va ser ajornada fins una setmana més tard-.