Quatre condicions del personal d’hostaleria de l’aeroport per desconvocar la vaga

April 18, 2018 in Actualitat, TERRITORI

«Quan es compleixen 25 dies de vaga indefinida als establiments de restauració de l’aeroport del Prat, els treballadors  han traslladat al president d’AENA, Jaime García-Legaz, les peticions dels treballadors del sector per posar fi a les mobilitzacions en defensa de les seves condicions de treball».

x Francesc Ràfols | Diari del Treball

L’assemblea de treballadors d’hostaleria de l’aeroport del Prat va aprovar quatre condicions per plantejar a AENA per tal de desconvocar la vaga que ha arribat al seu 25è dia consecutiu. CCOO i UGT, que ostenten la representació sindical al sector, les han traslladat al President d’aquest organisme, Jaime García-Legaz.

La primera és un ferm compromís de les empreses adjudicatàries de procedir al repartiment de les plantilles utilitzant criteris racionals i amb la participació del comitè d’empresa. La segona és el manteniment dels drets de representació dels treballadors que siguin subrogats, en els termes establerts en l’Art. 64 del vigent Acord Laboral Estatal d’Hostaleria (ALEH), així com els dels representants que no canvien d’empresa i per tant no es veuen afectats per la subrogació.

La tercera condició que els sindicats reclamen d’AENA és l’aplicació a totes les empreses del Conveni d’Hostaleria de Catalunya i no els d’empresa que suposen un perjudici econòmic i social per als treballadors. Aquest element, a més, pot implicar, alerten CCOO i UGT, «una competència deslleial entre empreses». Finalment, la darrera és el manteniment dels acords de millora i pactes assolits (complement de servei i percentatge de participació en vendes) a l’empresa Pans-Food amb el comitè d’empresa.

Els sindicats esperen que «el Ministeri de Foment i l’empresa gestora aeroportuària assumeixin el compromís de garantir les condicions laborals dels treballadors» i demanen a García-Legaz que «s’asseguin a negociar amb tots els actors implicats, tant empreses concessionàries com representants dels treballadors.» Aquest conflicte afecta unes 420 persones, que estan en vaga en defensa de les seves reivindicacions des del 24 de març passat. El 3 d’abril passat els treballadors del sector ja es van manifestar davant la delegació del Govern per demanar al ministeri que forcés aquestes converses.