La divisió del lot 22 per part d’Aena entrarà en vigor dimarts

May 7, 2018 in Actualitat, ECONOMIA

«Les adjudicacions dels locals de restauració que ha realitzat Aena a l’aeroport, començaran a imperar a partir de demà 8 de maig».

«Amb la divisó d’Aena del lot 22 els treballadors perdran entre el 30% i el 40% del salari».

 

Les noves adjudicacions impliquen que el ‘Lot 22′ es divideixi en sis nous lots, un de set punts de venda, un altre de sis, un altre de cinc i tres d’un, tancant-se el restant. Pansfood S.A, l’empresa que gestiona actualment els punts de venda del lot 22, mantindrà les noves adjudicacions de set i sis punts de venda. La resta d’adjudicacions de tot l’aeroport les hi repartiran al costat d’Àrees, Select Service Partner (SSP) i Autogrill.

Els treballadors mantenen sobre la taula els quatre punts que es van marcar quan van començar una vaga què va durar prop de 25 dies: garantir la repartició de l’actual plantilla entre els nous punts, mantenir les condicions laborals existents en els llocs de destinació, sense que els nous convenis signifiquin una pèrdua, i mantenir els plusos de productivitat, i és plantegen obrir la via jurídica.

La suspensió de l’atur, que va tenir un seguiment total, va ser deguda a l’obertura el 23 d’abril de les negociacions entre els representants dels treballadors i l’empresa Pansfood S. A. per assolir un acord sobre com es materialitzarà la transició a la reestructuració dissenyada per Aena per als punts de restauració de l’aeroport. Unes negacions que van acabar tres dies després sense cap mena d’acord.

Al voltant del 60% de l’actual plantilla del ‘Lot 22′ continuarà en Pansfood l’empresa peró no s’ha mostrat disposada a aplicar el conveni d’Hostaleria que fins ara regia. Amb el pas a l’actual d’empresa, sense nous complements, perdran entre el 30% i el 40% del salari.