La Marea Pensionista és mobilitza a El Prat contra l’aprovació del producte paneuropeu de pensions individuals

May 11, 2018 in Actualitat, DRETS

«La Marea pensionista presenta una moció al Ple contra l’aprovació per part de l’UE del pla paneuropeu de pensions individuals (PEPP).

«El proper dilluns 14 de maig a dos quarts d’onze els pensionistes  tornaran a concentrar-se novament a la plaça de la Vila».

 

Foto: Periòdic El Delta

La Marea de Pensionistas del Prat va presentar aquest dimecres una moció al ple municipal contra l’aprovació del producte paneuropeu de pensions individuals i en defensa del sistema públic de pensions, aixi mateix al text demanava a les institucions garantir pensions dignes i combatre els plans de pensions privats.

Abans de procedir a la lectura de la moció al Ple, el representant de la Marea Pensionista del Prat va mencionar als regidors l’article 50 de la constitució espanyola on es menciona específicament que els poders públics garantiran, “mediante pensiones adecuadas y “periodicamente actualizada”, “la suficiencia economica” als ciutadans durant la tercera edat. Pel representant dels pensionistes la remesa pel parlament europeu, sobre un nou producte paneuropeu de pensions privades, ataca frontalment el fins ara vigent model públic de pensions, i va recordar als regidors el seu jurament d’acatar i defensar la constitució espanyola. La moció va ser aprovada paradoxalment amb els únics vots en contra de PP i C’s, partits tots dos, què s’autoproclamen com “constitucionalistes”.

La Coordinadora Estatal en Defensa del Sistema Públic de Pensions ha estat instat a nombrosos Ajuntaments de tot l’Estat a l’aprovació de mocions davant la molt probable presentació en la Comissió Europea el proper mes de juliol del citat producte Paneuropeo de Pensions Individuals, en forma de Reglament, la qual cosa implica l’obligat compliment per als Estats membres, entre ells Espanya.

Aquest Producte implicaria un augment del desgravament fiscal i una promoció per part dels Estats dels plans de pensions individuals, el què a la postre benificiària a la banca privada.

El passat 13 d’abril la Marea Pensionista ja va celebrar un acte públic al Prat per informar i alertar sobre el cada dia més incert futur de les pensions, què va comptar amb amb la participació portaveu de la MAREA Pensionista de Catalunya, Concepción Ribera, i amb Jorge Monteagudo.

El proper dilluns 14 de maig entre les les 10.30 i 11:30 hores els pensionistes pratencs tornaran a concentrar-se a la plaça de la Vila novament.

+ Informació relacionada:

La UE podrá impedir por ley subidas excesivas de pensiones desde 2019