Demanen la dimissió del Tinent d’alcalde de seguretat pels entrebancs a les concentracions en defensa de les pensions

juny 12, 2018 in Actualitat, DRETS, LLIBERTATS

Convocats per la Marea Pensionista del Prat la plaça de la Vila va viure ahir al matí una nova concentració en defensa de les pensiones públiques.

La convocatòria d’ahir, i la del proper dia 25, han patit peró algun contratemps què altre per la topada dels organitzadors amb el Tinent d’alcalde Quim Bartolomé, arran de les concentracions que ve des de fa mesos protagonitzant aquest col·lectiu a la plaça de la Vila, en defensa de les pensions públiques.

Segons el relat de la Marea Pensionista, tres dies abans de celebrar-se la concentració enfront de l’ajuntament, el permís del qual ja havia estat concedit prèviament, la cap de Secció de Via. Públic, Alicia Miró, els va comunicar via telefònica que no podien manifestar-se a la plaça de la Vila indicant als organitzadors què cerquessin “un altre emplaçament”, perquè “la plaça de la Vila estava només per a esdeveniments festius i lúdics”.

L’organització “no enteníem que passava i que ens comuniquessin la decisió per escrit”, insisteixen, i van començar a parlar amb tots els partits sobre el cas i Jordi Ibern “es va oferir voluntari per parlar amb el responsable”.

Finalment, i després de reclamar la comunicació per escrit la no autorització de l’acte, l’ajuntament va recular amb les seves intencions inicials de no cedir l’espai a la Marea Pensionista i, via telefònica se’ls va tornar a comunicar que podrien realitzar les concentracions previstes pel dia 11 i 25, però que no autoritzaria més concentracions més endavant.

La Marea Pensionista ha titllat aquesta mesura de “mesura antidemocrátrica i autoritària” i demana la dimissió del Tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana, Quim Bartolomé.

En declaracions a Vilapress recorden que no és el primer cop que tenen una topada amb aquest regidor d’ICV. El mes anterior van estar a punt de denegar-los el permís per lliurar la petició, segons va informar el consistori, “tres dies fora de termini”, encara que finalment van assolir un acord. Recorden igualment que en una ocasió quan es parlava de les empreses funeràries “vam ser convidats per l’empresa” i quan van arribar allà, Bartolomé “va mostrar la seva disconformitat” amb la presència de jubilats i pensionistes, i van haver d’insistir que van ser convidats i no anaven a dir-li res.

Després d’aquests “tres intents per part de Bartolomé de vetar la participació dels jubilats” a l’espai i actes públics, Mareja Pensionista El Prat ha sol·licitat la seva dimissió. I és que segons ells “ha obrat per compte propi fent ús del seu càrrec”, ja que el passat 11 de juny el mateix alcalde del Prat, Lluís Tejedor, els va assegurar en aquesta concentració que “desconeixia aquests fets”.

Per avui, dimarts 19, a Barcelona, Marea Pensionista ha convocat un altre mobilització a les 19h davant la delegació del govern espanyol al número 278 del carrer Mallorca.

Tot emparant-se amb la normativa de civisme, la restricció d’activitats polítiques de caràcter reivindicatiu a la plaça de la Vila no és nova. I de no canviar el criteri, la no autorització de determinats actes, s’uniria a la prohibició actual de no penjar pancartes a la plaça. no penjar pancartes a la plaça.

.

Per saber-ne més:

Comunicat de la Marea Pensionista del Prat en relació als fets