Tal dia com avui fa 79 anys, va morir Durruti.

novembre 20, 2015 in Memòria altres indrets, Memòria El Prat, Memòria històrica, Ruta Anarquista

Tal dia com avui de 1936, va morir al front de Mardrid Buenaventura Durruti, una de les figures més rellevant de l’anarquisme, i de l’anarcosindicalisme, a l’estat espanyol.

L’enterrament de Durruti a Barcelona va suposar una de les manifestacions de dol més concorregudes de la història catalana amb la participació de milers de persones en el seguici funerari. En record del revolucionari es rebatejarien nombrosos carrers a moltes poblacions entre elles la del Prat de Llobregat, a on la la Plaça de Mancomunitat fou rebatejada amb el nom del popular anarquista fins a l’ocupació de les tropes feixistes.

L’arribada dels franquistes faria que el nomenclator dels carrers del Prat fos capgirat, passant-se anomenar-se la Plaça de Durruti, España. Aquesta darrera denominació és la que continua malauradament sent vigent avui dia. La població del Prat ha denominat aquesta plaça durant dècades amb el nom popular de plaça dels autobusos, evitant utilitzar el nom amb que les autoritats franquistes la batejaren, en ser aquesta el punt de partida i arribada de les línies que unien el Prat amb Barcelona fins els anys noranta.

Enllaç a la Ruta anarquista:
http://ruta.elpratllibertari.cat/placa-dels-autobusos/