La mobilització popular aconsegueix aturar les obres que amenaçaven destruir l’espai natural de l’Olla del Rei a Castelldefels

June 19, 2018 in Actualitat, TERRITORI

Segons ha fet públic la Plataforma Salvem l’Olla Del Rei, l’Ajuntament de Castelldefels i la Generalitat de Catalunya els ha informat que s’han aturat les obres per construir el nou edifici de l’ICFO iniciades a la parcel.la de prats inundables i que han causat una destrucció d’hàbitats i espècies protegides.

La Plataforma Salvem l’Olla del Rei celebra aquesta decisió tan positiva pel futur ambiental de la zona deltaica de Castelldefels. L’aturada de les obres i la decisió de no construir l’edifici en aquest lloc són per la plataforma un primer pas molt important per aconseguir  preservar la darrera zona humida del municipi per a les generacions futures

No obstant, per continuar avançant en l’objectiu irrenunciable de preservar la Integritat de l’espai natural, la Plataforma Salvem l’Olla del Rei en un comunicat fet públic el dilluns passat demanava als responsables de les obres i de la destrucció de la parcel·la (Fundació Mir-Puig, ICFO, PMT i UPC): “la immediata restauració ambiental i recuperació de l’hàbitat de prats inundables a tota la integritat de la parcel·la”.

Aixi mateix demanen a tots els partits polítics de Castelldefels: “que acompleixin amb la moció aprovada per unanimitat al ple de l’Ajuntament del passat 31 de maig”, on acorden: “Manifestar la voluntat d’aquest Ajuntament i de la resta de revisar el planejament urbanístic que para ens Marca el Pla General Metropolità per tal d’afavorir la preservació dels espais naturals d’interès(…) Aixi com “millorar les condicions de l’entorn i la qualitat de les aigües de la bassa, estudiant totes les accions necessàries i implicant als departaments i administracions responsables”. I la priorització de la revisió de l’urbanisme dels carrers Pi Tort i Carrer Barcelona per tal d’evitar la destrucció de bosc de ribera que ocasionaria la construcció d’aparcaments i eixamplament dels vials.

A la Direcció General de Medi Natural de la Generalitat de Catalunyali han demant: que ampliï la superfície protegida de l’Olla del Rei inclosa a l’Inventari de Zones Humides de Catalunya, incloent-hi totes les parcel·les de gran valor natural dels prats humits i alberedes que donen als carrers Pi Tort i Barcelona.

La Plataforma Salvem l’Olla del Rei anuncia què seguirà vetllant per tal que es garanteixi la preservació de tot l’espai natural de l’Olla del Rei i alerta sobre el pèssim estat en que es troben les aigües de l’estany, que constitueixen un perill per a la salut pública dels ciutadans de Castelldefels.