El Festival Esperanzah celebrarà una jornada per donar visibilitat a les dones en el món de la música

October 6, 2018 in Actualitat, CULTURA

“Esperanzah és muher”. Sota aquest lema, el festival de música que se celebra cada any a El Prat i què duu per cognom “per la transformació social”, dedicarà el 12 d’octubre a visualitzar les dones en el món de la música. I és que, com denuncien els organitzadors, tan sols el 13% dels artistes que actuen en els 10 festivals més multitudinaris d’Estat són bandes i solistes femenines.

Durant tota aquesta jornada. A més, de les actuacions musicals protagonitzades per dones, l’equip tècnic també serà íntegrament femení aquest dia.

Els organitzadors consideren que visibilitzar a la dona al món de la música és una assignatura pendent. Per a això, el cartell d’aquest dia tindrà reclams com Arianna Puello, Ana Tijoux o Vinila Bon Bismark.

La cantant Amparo Sánchez -d’Amparanoia- i el col·lectiu Arte Muhé, artífex de la iniciativa, reuniran a més de 40 grups i artistes de diferents generacions i gèneres. “Esperanzah és muher ja es una realitat i ve per quedar-se”, assegura Sánchez, que considera necessari que les dones gaudeixin d’un “espai i cita per mostrar-se dintre d’un festival” i començar així a “compensar la discriminació” que han sofert i segueixen sofrint.

La programació la completan Alicia Ramons, el col·lectiu Arte Muhé, Anita Kuruba, Aziza Brahim, Banda Futura, Batucada Tabarilea, Belén Natali, Cía Caí, Dj Laia, Dj Luna, Donadanza, Eva Sierra, High Paw, Jhana Beat, Indira, Iris Serrano, La Bora Visuales, La Canija, La Mari, La Otra, Lara Khalo, Las Hijas de la Cumbia, Mane Ferret, María Blanco, María Ruiz, Maruja Limón, Matah Sound, Maui, Noelia Morgana, Paula Bu, Road Ramos, Sadgala, Samira Stella, Sara Curruchich, Tesa, Tribada, Las Migas i Bego Salazas.

+ Informació a la pàgina del Festival Esperanzah