Dos acomiadats a Alliance Healthcare per organitzar el col·lectiu de transportistes

July 27, 2018 in Actualitat, ECONOMIA

«Els treballadors consideren que es tracta d’una represàlia i reclamen que tenen una relació laboral i són falsos autònoms».

«El 31 de juliol a les 11 del matí s’ha convocat a la plaça de la Vila una nova concentració de suport als acomiadats».

x Tomeu Ferrer | Diari del treball

L’existència de treballadors que cada dia fan la seva feina per compte d’una empresa no és exclusiva de grans multinacionals com Deliveroo. Tampoc ho és el moviment per fer que aquests treballadors que figura que treballen com a falsos autònoms siguin reconeguts com a assalariats. Això és el que passa amb treballadors del grup Alliance Healthcare amb seu a El Prat de Llobregat.

Alliance Healthcare és una empresa farmacèutica que també distribueix els seus productes per diverses zones de Catalunya i Aragó. Per fer-ho compta amb un col·lectiu d’uns 500 transportistes teòricament autònoms, però que dia a dia treballen a les ordres de l’empresa que és qui fixa les seves tasques. A Catalunya, a més d’El Prat, l’empresa té planta de producció a Polinyà. En aquests llocs els treballadors fa temps que es van sindicar a CCOO i junt amb altres van decidir crear una associació professional per obrir un diàleg amb l’empresa sobre condicions laborals i salaris, explica Álvaro Muñoz, secretari general de CCOO d’Indústria del Baix Llobregat-Alt Penedès-Anoia-Garraf.

Els membres de l’associació van reclamar reunir-se amb la direcció de l’empresa, que no els va reconèixer com a interlocutors i a més va acomiadar, a David i Raúl, els dos delegats enviats a parlar. De fet, com el col·lectiu de treballadors figura que són autònoms, l’empresa no els va enviar una notificació d’acomiadament sinó que els va comunicar que s’havia acabat la relació comercial amb la societat.

Relació laboral

Álvaro Muñoz explica que «estem davant dels típics subterfugis per no reconèixer una relació laboral. Els transportistes tenen una estreta dependència de la companyia. Més fins i tot de la que tindrien si fossin Treballadors Autònoms Dependents (Trade). Per això, d’acord amb els operaris afectats i amb els dos acomiats, segons el sindicat, s’ha decidit instar la Inspecció de Treball a actuar, igual com va passar amb Deliveroo. La denuncia, presentada per 26 operaris, si finalment arriba a bon port afectaria tot el col·lectiu.

De moment, els dos treballadors que havien d’iniciar una negociació amb l’empresa i van ser fets fora de la seva feina, mantenen una protesta davant la seu Alliance Healthcare, al Prat. Hi són els amb una pancarta reivindicativa. El 31 de juliol s’ha convocat una nova concentració a les 11 del matí a la plaça de la Vila.

.

Informació relacionada:

Protesta a la plaça de la Vila pels acomiadaments a Alliance Healthcare

Alliance Healthcare sotmet a videovigilància als acampats que protesten per l’acomiadament de dos treballadors