Protesta a la plaça de la Vila pels acomiadaments a Alliance Healthcare

July 31, 2018 in Actualitat, ECONOMIA

«Denuncien la situació que pateix el col·lectiu de treballadors autònoms dependents de l’empresa i l’acomiadament de dos dels seus representants».

x El Far

Continuant amb la mobilització que ja van fer el 18 de juliol, representants dels treballadors i de CCOO d’Indústria han protagonitzat avui una concentració a la plaça de l’Ajuntament i tenien prevista una reunió amb representats de consistori, per tal de fer-los arribar “el problema i la situació de precarietat” que es viu, segons fonts del sindicat, a Alliance Healthcare, empresa farmacèutica que distribueix els seus productes per diverses zones de Catalunya i Aragó.

Per a aquesta distribució l’empresa compta amb un col·lectiu d’uns 500 transportistes “teòricament autònoms, però que dia a dia treballen a les ordres de l’empresa, que és qui fixa les seves tasques”. Segons el sindicat, els transportistes tenen una estreta dependència de la companyia. Més fins i tot de la que tindrien si fossin treballadors autònoms dependents (TRADE), motiu pel qual CCOO d’Indústria van interposar denúncia davant la Inspecció de Treball per que actuï.

La denúncia va ser presentada per 26 operaris i els dos treballadors que havien estat elegits per iniciar una negociació amb l’empresa van ser acomiadats “com a represàlia” per part de la direcció d’Alliance, i tots dos mantenen una protesta davant la seu de l’empresa al Prat.

D’aquesta manera, CCOO d’Indústria denuncia “la situació que pateix el col·lectiu de treballadors autònoms dependents d’Alliance Healthcare i el conflicte obert davant la falta de reconeixement dels drets d’aquest col·lectiu per part de la companyia, que no vol negociar col·lectivament les seves condicions laborals”.

Denuncien la represàlia que han patit dos d’aquests treballadors quan han intentat organitzar-se per defensar els drets del col·lectiu de transportistes, ja que la companyia els ha acomiadat. Consideren que aquesta situació “és del tot inacceptable, sobretot en una multinacional que fa gala de la seva política de responsabilitat social”, i exigeixen a la direcció “la readmissió immediata dels dos companys acomiadats i que s’assegui a negociar un acord professional que reguli les condicions laborals del col·lectiu de transportistes”.

.

Informació relacionada:

Dos acomiadats a Alliance Healthcare per organitzar el col·lectiu de transportistes

Alliance Healthcare sotmet a videovigilància als acampats que protesten per l’acomiadament de dos treballadors