Els conflictes laborals en Ryanair no cessen: afronta la seva major vaga de pilots aquest divendres

August 10, 2018 in Actualitat, ECONOMIA

«Els treballadors d’Irlanda, Suècia, Bèlgica, Alemanya i Països Baixos estan cridats a parar 24 hores aquest 10 d’agost per exigir avanços en les millores de les seves condicions laborals».

«Ryanair ha suspès 396 vols aquest divendres, 82 d’ells amb origen o destinació a l’Estat Espanyol, segons Europa Press. 10 d’ells afecten a El Prat».

«L’aerolínia irlandesa també afronta les queixes dels consumidors: exigeixen que se’ls indemnitzi per les cancel·lacions, alguna cosa que la multinacional rebutja».

 

Nou capítol en els conflictes laborals que afronta Ryanair aquest estiu. Després de les vagues del 25 i 26 de juliol dels tripulants de cabina, l’aerolínia irlandesa de baix cost enfronta aquest divendres la major vaga de pilots de la seva història. Ryanair ha anul·lat prop de 400 vols amb destinació o origen Bèlgica, Suècia, Irlanda i Alemanya per la vaga de pilots convocada demà en aquests quatre estats.  Els treballadors holandesos, després que l’empresa l’hi intentés impedir per la via judicial, han confirmat que també s’uneixen a les mobilitzacions.

A l’espera de conèixer els trajectes que se suspenguin a Holanda, la majoria de les anul·lacions, 250, són connexions amb Alemanya. En aquest cas, els clients els van avisar ahir a la tarda, perquè els pilots germànics es van afegir a última hora a l’aturada. Segons l’aerolínia, els passatgers afectats de Bèlgica, Suècia i Irlanda van ser informats per missatge SMS o correu electrònic divendres passat, 3 d’agost. Podeu consultar tot seguit tots els vols cancel·lats als Països Catalans, a partir d’aquest recull d’El Periódico:

Aeroport de Barcelona-el Prat

FR2921 – Zaventem – Barcelona-el Prat
FR2922 – Barcelona-el Prat – Zaventem
FR2938 – Zaventem – Barcelona-el Prat
FR2929 – Barcelona-el Prat – Zaventem
FR1935 – Estocolm Skavsta – Barcelona
FR1936 – Barcelona – Estocolm Skavsta
FR132 – Berlín Schönefeld – Barcelona-el Prat
FR133 – Barcelona-el Prat – Berlín Schönefeld
FR1680 – Frankfurt International – Barcelona-el Prat
FR1681 – Barcelona-el Prat – Frankfurt International

.

L’aerolínia irlandesa també afronta les queixes dels consumidors: exigeixen que se’ls indemnitzi per les cancel·lacions, un fet que la multinacional rebutja.

D’altre banda el Síndic de Greuges de Catalunya ha reclamat una actuació contundent de l’administració amb una situació “aparentment abusiva” per part de les companyies aèries. Després del ressò mediàtic i de les queixes rebudes amb relació als retards i les cancel·lacions de vols que aquests dies s’estan repetint a l’aeroport del Prat, sobretot de Vueling i de Ryanair.

.

Informació relacionada

Incidència desigual de les dues jornades de vaga dels treballadors de Ryanair a El Prat