Esclata la vaga a Swissport desprès del no assolir cap acord l’empresa amb els sindicats

August 19, 2018 in Actualitat, ECONOMIA

«Comença la vaga a Swissport convocada per avui i demà i els propers 2 i 3 de setembre».

 

Aglomeracions de passatgers a l’aeroport durant la primera jornada de vaga

Finalment després de resultar infructuosos els intents d’arribar a acord, els treballadors de l’empresa Swissport Handling de l’aeroport del Prat han començat la primera jornada de vaga de les quatre previstes per avui i demà i els propers 2 i 3 de setembre, La vaga ha estat convocada pels sindicats CCOO, UGT i CGT per denunciar la situació dels treballadors, la càrrega de treball, i demanar més estabilitat laboral.

L’empresa presta els serveis de terra, de gestió d’equipatges, a Europa, Amèrica, Àsia i Àfrica. Al Prat, és la segona companyia en volum de treball, per darrere de Groundforce, que fa el handling de Vueling, la principal companyia del Prat.

Durant la passada vaga general de dones del passat 8 de març, l’empresa ja va ser objecte de denúncies davant la Inspecció del treball per vulneració del dret de vaga dels treballadors, tot i que durant la jornadea s’havien assignat uns serveis mínims del 50 per cent. Unes denuncies per vulneració del dret de vaga que en el cas de Swissport ja han esdevingut reiterades.

Swissport Handling s’encarrega del treball de terra per a companyies com Aerolínies Argentines, American Airlines, Avianca, Delta Air Lines, Singapore Airlines o Lufthansa, entre altres companyies.