Tornen les mobilitzacions a les portes de l’Hospital de Rebel·lió Bellvitge i la Plataforma en Defensa de la Salut i la Sanitat Pública d’El Prat

setembre 14, 2018 in Actualitat, DRETS

Un cop passades les vacances, tal i com ve tenint lloc des de fa anys, activistes de Rebel·lió Bellvitge i de la Plataforma en Defensa de la Salut i la Sanitat Pública d’El Prat de Llobregat es van concentrar de nou aquest dimecres 12 davant la porta principal de l’Hospital de Bellvitge, el de referència per tots els veïns i veïnes del Prat.

Amb la pancarta “Tots som #RebelionBellvitge” i crits “la sanidad no se vende, se defiende” “nada, nada, nada para la privada” es realitza el recorregut habitual i s’informa per part de veïns i treballadors de la situació de l’Hospital, de la realització d’obres a l’estiu amb tres plantes tancades i una d’obres. Les urgències no han arribat al col·lapse però si que des dels treballadors d’urgències es tem l’arribada de l’hivern i reclamen que calen més recursos si no volem que hi hagi gent als passadissos d’urgències. Rebel·lió Bellvitge exigeix fermament que no hi hagi pacients als passadissos amb plantes tancades.

Durant la concentració s’informa del recompte matinal d’urgències, i s’aprofitar per recollir signatures i procedir a l’atenció de dubtes dels usuaris, dret de petició, i visibilitzar la problemàtica de la nostra sanitat pública tot reivindicant el dret de totes i tots a la salut, un dret que segons Rebel·lió Bellvitge “no una mercaderia com ens volen fer vendre”.

Es recorden les diferents movilitzacions i actes convocats per aquest cap de setmana i que el proper dimecres estaran a l’Hospital de la Creu Roja.

Hi hauran uns 40 mil.lions en el pladel 2018 al 2022 en inverisó per l’Hospital de Bellvitgei el Duran i Reynals, i uns 8 per a l’atenció primària a l’Hospitalet de Llobregat.