Un Concert amb Brutus’ Dahugters, Flux, Atajo, i Impostores tancarà la vint-i-tretzena edició de les alternatives

September 28, 2018 in Actualitat, CULTURA

«Un Concert amb Brutus’ Dahugters, Flux, Atajo, i Impostores tancaràn la vint-i-tretzena edició de les alternatives. En aquest article us convidem a donar un cop d’ull i escoltar alguns dels seus treballs».

Flux

Sons mestissos i fusió vinguda des de l’Hospilalet per encetar els concerts de la nit de dissabte de les Alternatives. Fusió musical acompanyada de lletres amb missatge, per com afirmen els organitzadors “exercitar el cos i la ment mentres ballem”.

.

Atajo

Aquesta banda vinguda del barri del Carmel de Barcelona van néixer l’any 2009 i duen dos treballs editats a l’esquena. Sons de rock urbà, i en contundent directe sobre l’escenari de l’Skatepark.

Brutus’ Daugthers

Una banda de Celtic-punk procedent de Madrid, què acompanya els ja clàssics; baix, guitarra i bateria, amb altres instruments com la gaita asturiana o el violí. Quant als temes, algunes de les lletres reflecteixen el valor de l’amistat embolicat en una “cultura de taverna”, mentre que uns altres contenen un clar missatge polític-social, denunciant el maltractament al qual els més desfavorits es veuen sotmesos a causa de l’abús d’autoritat.

El rescat de les llengües en perill d’extinció és una de les seves preocupacions, per això la necessitat de preservar-les, juntament amb una visió social del que està a la seva al voltant, condiciona en gran parteix la temàtica de les seves cançons, on el castellà conviu amb altres llengües i dialectes com a vehicle d’expressió.

A més, musicalment, existeix una clara influència irlandesa, tenint a bandes com The Dubliners, The Clancy Brothers o The Chieftains com un exemple a seguir i com a conseqüència d’això, és senzill trobar en el seu repertori melodies en forma de gigues, reels, hornpipes i també cançons de mariners.

Impostores

Banda pratenca nascuda de les cendres dels veterans Zermeño. Aquests rockers pota blava ens deixaran escoltar diversos temes ja coneguts de Zermeño, i els seus sons amb influències del rock de finals dels 70′s i el heavy dels 80, i alguna que altra versió de grups com Extremoduro, o Barón Rojo entre altres.

.