Una denuncia obliga a retornar les valles manllevades de l’acampada davant la plata d’Alliance Healthcare a Polinyà

October 10, 2018 in Actualitat, ECONOMIA

«L’acampada solidaria amb els transportistes acomiadats per Alliance Healthcare es trasllada aquesta setmana del Prat a la planta de Polinyà, i convoquen concentració per aquest dijous»

.

Curiós incident a l’acampada del col·lectiu de transportistes, que aquesta setmana s’ha traslladat des de les oficines d’aquesta multinacional situades al Prat fins a la planta de Polinyà. Segons reporta l’Associació Professional de Repartidors Autònoms de Farmàcia (APRAF) dues persones amb una furgoneta de l’empresa subcontractada per Alliance Healthcare, Pharma-Cold Logístics S.L., van procedir diumenge al migdia a sostreure les tanques habilitades per l’Ajuntament de Polinyà per reservar el lloc de l’acampada reivindicativa per a la readmissió de Raúl i David, dos falsos autònoms, acomiadats quan intentaven organitzar-se per intentar assolir un acord professional que reculli les condicions laborals del col·lectiu de transportistes.

Segons aquestes mateixes fonts la denúncia va donar com ha resultat la identificació dels responsables, obligant a aquest operador logístic a retornar-les al mateix punt d’on van ser retirades, fet que s’ha produït en la nit del dimarts 9 d’octubre.

A principis d’agost Alliance Healthcare ja va protagonitzar un altre incident en redireccionar manualment una de les seves càmeres de videovigilància de les seves oficines del Prat de Llobregat, per enfocar cap al carrer, i poder controlar i registrar els treballadors què acampaven diàriament davant la seva seu

D’altre banda demà 11 d’octubre, el sindicat CCOO ha convocat una concentració de suport a les 10.30 h, davant les instal·lacions d’Alliance Heatlhcare de Polinyà, al carrer del Pintor Joan Miró del polígon de Can Humet.

Segons expliquen fonts sindicals la multinacional contractava els treballs de logística a través de falsos autònoms, i és la companyia la que marcava la relació laboral que tenien aquests empleats. El sindicat lamenta que ni tan sols els reconegués com a autònoms depenents. Davant aquesta situació, CCOO va presentar una denúncia de 26 operaris davant Inspecció de Treball i va triar a dos empleats per iniciar una negociació amb la direcció d’Alliance Healthcare. Però tots dos es van quedar sense encàrrecs de la companyia al poc temps. No van ser acomiadats perquè no havien signat cap contracte sobre aquest tema més enllà de la facturació d’encàrrecs.