Mobilitzacions a El Prat i arreu de Catalunya per l’alliberament de Sànchez i Cuixart

October 17, 2018 in Actualitat, DRETS

«En el marc de la iniciativa ‘Cims per la llibertat’, al Baix Llobregat dissabte una ascensió a Sant Ramón va voler recordar la situació d’exili i de confinament d’Adrià Carrasco, d’Esplugues, i de Tamara Carrasco, de Viladecans».

 

Desenes de persones van concertar-se ahir al vespre a El Prat de Llobregat per a exigir la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, a un any del seu empresonament. L’ex-president de l’ANC i el president d’Òmnium Cultural van rebre el suport dels concentrats a la plaça de la Vila aixi com la de moltes altres places de viles i ciutats catalanes, o des de la mateixa esplanada dels Lledoners, a tocar de la presó on estan tancats d’ençà que els van traslladar a Catalunya. Així mateix, hi ha hagut concentracions vora les presons del Puig de les Basses i del Mas d’Enric.

Pol Leiva, nebot de Jordi Cuixart, ha explicat que la família es manté «forta i digna» i que no estan preocupats per les penes que exigeix la Fiscalia perquè «tenen coll avall que la sentència fa mesos que està dictada».

Amb tot, Leiva ha afirmat que l’entorn de Cuixart és conscient que el judici serà «un moment d’escenificació molt rellevant». El nebot de Cuixart ha subratllat que el que està en joc «no són banderes ni models territorials, sinó drets fonamentals». Per aquest motiu, l’esperança de la família de l’activista recau en la justícia europea i el Tribunal d’Estrasburg «perquè condemni la justícia espanyola i alliberi els presos».

D’altre banda diversos CDR del Baix Llobregat van organitzar aquest dissabte una ascensió a Sant Ramón a Sant Boi en una campanya que han anomenat el Cim de les Invisibilitzades, per centrar el focus, també, en la situació d’exili i de confinament del veï d’Esplugues Adrià Carrasco i la de Viladecans Tamara Carrasco.  La iniciativa s’enmarcava en el projecte de Cims per la Llibertat, una acció esportiva, solidària i reivindicativa que va consistir en una ascensió simultània a 18 cims catalans que han estat triats directament pels “presos, exiliats i represaliats polítics.