Els treballadors d’Amazon al Prat adverteixen que s’oposaran a un augment del volum de producció per la vaga de Madrid

November 23, 2018 in Actualitat, ECONOMIA

«Preveuen que la companyia incrementarà la ràtio de feina per minvar els efectes derivats del conflicte laboral de San Fernando de Henares».

Els sindicats del centre de Sant Fernando d’Henares a Madrid, el més gran en nombre de treballadors de tot l’estat espanyol, han convocat vaga per avui i demà coincidint amb el Black Friday.

Fonts sindicals de tots dos centres afirmen que el nombre de comandes ha disminuït a Sant Fernando i ha augmentat aquestes setmanes al Prat, accentuat també per les dates. Una estratègia de gots comunicants ja utilitzada per l’empresa en els anteriors conflictes sindicals esdevinguts a Madrid al març i juliol del 2018.

Tot i que la vaga de Madrid no afecta directament el centre logístic d’Amazon al Prat, els treballadors del centre logístic d’Amazon al Prat de Llobregat auguren que la vaga convocada a les instal•lacions de San Fernando de Henares coincidint amb el ‘Black Friday’ i la campanya de Nadal els repercutirà en un augment de la ràtio de producció que avisen que no acceptaran.

Per la seva banda diverses fonts sindicals van reconeixer que, malgrat haver-hi vaga convocada a Madrid, és “gairebé impossible” que els aturs es repliquin al Prat.

El del Prat és el segon centre de Amazon de l’estat amb més treballadors. La planta amb més d’1.500 empleats, va celebrar recenment les seves primeres eleccions sindicals, en les quals CCOO s’ha fet amb la majoria i UGT i el Sindicat Independent també han aconseguit representació. Els comicis arriben després de l’obertura del centre logístic a l’octubre del 2017.

El conflicte va iniciar-se al març d’aquest any, després de l’anunci de “imposició unilateral” del conveni de logística de Madrid, i dóna una nova volta de rosca més amb aquesta convocatòria. Es tracta de la quarta ronda d’aturs i vagues des de llavors.