El Govern espanyol es declara no competent per investigar un incident racista en un vol El Prat-Londres de Ryanair

December 13, 2018 in Actualitat, DRETS

El Govern espanyol es declara ara no competent per investigar l’incident racista en un vol El Prat-Londres de Ryanair esdevingut el passat mes d’octubre quan un passatger britànic va demanar a una passatgera negra que abandonés la butaca en la qual s’asseia cridant-li: “Bastarda negra i lletja. No em parlis en un idioma estranger”. Finalment els treballadors de Ryanair van optar per canviar la dona de seient, en compte d’expulsar l’home de l’avió.

Davant d’aquest fets esdevinguts a El Prat el Ministeri espanyol de Foment, a través de l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA), va anunciar què analitzarà la resposta de l’aerolínia Ryanair davant les queixes per inacció de moltes passatgers d’un vol.

El passatger racista va ser gravat amb el mòbil per una altra persona que viatjava en aquest mateix avió i després de compartir el moment en xarxes socials s’ha fet viral. El vídeo mostra a l’home cridant-li a la dona de 77 anys d’origen jamaicà perquè canviés de seient, mentre que la seva filla li deia que la seva mare estava discapacitada i per això s’estava movent lentament.

L’home va exigir als tripulants de cabina que moguessin a la dona a un altre seient afegint que si no s’anava a un altre seient, el mateix l’empenyeria cap a un altre costat. En el vídeo de vés com un jove passatger del seient de darrere intenta calmar la situació i fins i tot separar-los físicament per evitar que la situació es compliqui més.